E - smoke...

Αυτήν που είχε στην συσκευασία χρησιμοποιώ, είναι στα 1,8Ω.
Καινούργια είναι, χθες άρχισα να την δουλεύω.

edit επίσης θεωρώ το σύστημα ρεφιλ του ναυτίλου απαράδεκτο. του μέλο είναι πολύ πιο έξυπνο και απλό.

Last edited:
Γιατί Νικολή;
Στα 8,5 w δεν ατμίζεις απολύτως τίποτε.
Απ´όσο είδα πάντως ανεβάζει μέχρι 44w ενώ ο μέλο ανέβαζε μέχρι 75w.
Άντε εγώ είμαι τσοπάνης και δεν ξέρω, δεν θα έπρεπε αυτά από μόνα τους να έχουν όρια;

Re: Απάντηση: E - smoke...

Τι λες τώρα ρε Δημήτρη;
1.8 αντίσταση σε naftilus 30Watt;
Μέχρι 8.5 Watt πρέπει να πας.
Η τσέκαρε το mod να μην ξεπερνάει τα 4.1 volt

Γιατί να μην ξεπερνάει τα 4.1 volt ρε αρχηγέ;

Δημήτρη τα όρια τα γράφει επάνω ή αντίσταση που αγοράζεις. Και μην μπερδεύεις τον έναν ατμο με τον άλλο αδερφέ
Τσέκαρε καλά το naftilus μήπως και έχεις κλείσει τον αέρα εάν όχι διάλεξε μεγαλύτερη τρύπα.

Μιχάλη και 6v προτείνει ο κατασκευαστής αν θυμάμαι καλά γιατί τον έχω δώσει καιρό τώρα.
Αυτό τι σημαίνει ότι πρέπει να το τερματίσει ακόμα δεν ξεκίνησε.

Ερωτήσεις:
Πως γυρνάμε απο watt σε volt?
Η αντίσταση δεν θυμάμαι να γράφει κάτι τέτοιο αλλά προφανώς σαν νέος κάνω λάθος.
Επόμενη ερώτηση, εφόσον αναγνωρίζει όρια το πίκο σε σχέση με τον ναυτίλο.
Γιατί ανεβάζει μέχρι 44watt? Δεν θα έπρεπε -κάπως, δεν ξέρω- να κόβει μέχρι το ανώτερο όριο του?

Ειλικρινά με 8,5watt σχεδόν δεν ατμίζεις τίποτα σε οποιαδήποτε τρύπα.

Είναι θέμα αναλογιών watt & ohm που πρέπει να ξέρουμε ή απλά βλέπουμε την αντίσταση κι ότι γράφει?

Δεν γυρίζεις κάτι.
Το mod στην οθόνη δείχνει Watt, volt, ΩM και κάποια και A.
Άρα ανάλογα με τα Watt αυξομειωνονται και τα volt.
Οι αντιστάσεις γράφουν Δημήτρη

Screenshot_2017-03-20-13-47-59-1.jpg

Να με συμπαθάς Νίκο αλλά στην οθόνη του πικο volt δεν βλέπω.
Μόνο watt & ohm

Edit και ναι έχεις δίκιο η αντίσταση γράφει 4,2-5v

Τώρα πως θα εμφανιστούν τα volt στην οθόνη δεν γνωρίζω .

H αντίσταση γράφει πάνω τα όρια καλής λειτουργίας όπως λέει κι ο μπάικρας.
Δημήτρη αν δεν τα τηρήσεις μη περιμένεις να δουλέψει σωστά.

Watt = V [SUP]2[/SUP] / R

Να επανλάβω και ένα ακόμα ερώτημα, μήπως γνωρίζει κάποιος

Έχει κανείς γνώμη για τον joyetech ultimo (λέρωμα-αντοχή-χρηστικότητα)?
Eπίσης θα ήθελα μια πρόταση για συμβατές αντιστάσεις, γιατί έχω εμπειρία μόνο από nautilus)
(θα κουμπώσει σε JOYETECH EVIC-VTC DUAL)

Last edited:
Μα δεν διαφωνώ.
Απλά η μόνη περίπτωση να δείχνει volt είναι σε λειτουργία Bypass όπου δείχνει 3,87volt.
Σε wattage δεν δείχνει volt.

Αυτό που με παραξενεύει πάντως, άρα προφανώς κάνω κάτι λάθος, είναι οτι απο το πρωί έχω ατμίσει σχεδόν 3ml κι ακόμα είναι μεσημέρι εν αντιθέσει με τον μελο που με πήγαινε μέχρι αργά το απόγευμα.

Με χαμηλές αντιστάσεις τα παραπάνω, Μήτσε (0,5-0,6), όχι με την 1,8.

Μα συγνώμη, πλάκα κάνουμε ρε συ Γιάννη.
Αν είναι να ψάχνουμε watt volt ohm κλπ κλπ για να μπορέσουμε να ατμίσουμε ας γυρίσουμε στο κλασσικό τσιγάρο.
Αυτά θα έπρεπε -τουλάχιστον στο δικό μου φτωχό μυαλό- να είναι αυτόματα και να μην κάθομαι να ασχολούμαι με πόσα volt πρέπει να ατμίσω κλπ κλπ
Η αντίσταση δε που χρησιμοποιώ είναι η μαμά.
Αυτά θα πρέπει να συντονίζονται μόνα τους κι εγώ απλά να ρουφάω.
Δεν ήξερα οτι έπρεπε να είμαι μαθηματικοφυσικός για να ατμίσω.

Χαζό μου φαίνεται ειλικρινά.
αλλά μάλλον χαζός είμαι εγώ και δεν νιώθω ντιπ για ντιπ :slapface:

Δημήτρη, καλώς ή κακώς το ΗΤ έτσι είναι. Δεν το παίρνεις και απλά ανάβεις. Χρειάζεται να μάθεις κάποια πραγματάκια αρχικά. Πάντως, δεν είναι τίποτα δύσκολο, πίστεψέ με. Και 'γω εμπειρικά τα πηγαίνω, δεν τα πάω καλά με την φυσική. Don't worry...

Δεν ξέρω το μηχανάκι σου, αλλα δύο που χρησιμοποίησα ως τώρα και όσα χρησιμοποιούν φίλοι έχουν ένδειξη αντίστασης, βολτ και watt (τουλάχιστον).

Γενικά είναι λογικό η μετάβαση απο τη συνήθεια του τσιγάρου στο μαρκούτσι να ξενίζει και να δυσκολεύει, λίγο πολύ όλοι το περάσαμε.
Μην ανησυχείς Δημήτρη με το καιρό θα τη βρεις την άκρη, όλα θέμα συνήθειας είναι.

To istick pico έχω με τον ναυτίλο μίνι κι όπως είπα και πριν μόνο σε bypass mode δείχνει volt.
Σε wattage δεν δείχνει volt πουθενά.

Θα γράψω απλά την γνώμη μου...ευχαρίστως σας ακούω.

Για μένα είναι λάθος νέος ατμιστής να ξεκινά με σετ απ που δεν του δίνει βατ. Ένας άνθρωπος που έρχεται από 20-30 τσιγάρα την μέρα, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανάγκη του με 8-10 βατ και ας ατμίζει υψηλή νικοτίνη. Ειδικά όσοι έρχονται από βαριά τσιγάρα, χαιρέτα μου τον πλάτανο. Ξεκίνησα με 45 βατ και 0.5 αντίσταση. Ναι, δεν πήγα σε 12άρα ή 18άρα νικοτίνη, όμως, το χτύπημα των υψηλών βατ ακόμα και με 9άρα-10άρα, μου έδινε αυτό που ήθελα ώστε να μην κάνω ούτε μισό τσιγάρο. Ούτε λόγος για κλειστές τρύπες...τέρμα ανοιχτές και δώσε!!

Μετά από ενάμιση χρόνο, είμαι στα 6 νικοτίνη, 35 βατ και την τρύπα στην μέση. Φιλοδοξώ το καλοκαίρι να πέσω στην 3άρα....μέχρι στιγμής πάει καλά. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν γίνονται όλα τα πράγματα σε 5 λεπτά, θέλουν τον χρόνο τους.

Αυτό που με παραξενεύει πάντως, άρα προφανώς κάνω κάτι λάθος, είναι οτι απο το πρωί έχω ατμίσει σχεδόν 3ml κι ακόμα είναι μεσημέρι εν αντιθέσει με τον μελο που με πήγαινε μέχρι αργά το απόγευμα.

3ml Μήτσε? Δηλαδή μέσα στην μέρα κάνεις κανά 5άρι-6άρι?

Όταν πρωτοξεκίνησα έκανα 10-12 για πλάκα!!

Χρειάζεται να μάθεις κάποια πραγματάκια αρχικά. Πάντως, δεν είναι τίποτα δύσκολο, πίστεψέ με. Και 'γω εμπειρικά τα πηγαίνω, δεν τα πάω καλά με την φυσική. Don't worry...

Συμφωνώ με το Γιάννη, Δημήτρη καταρχήν υπομονή, και θα δεις ότι σε λίγο καιρό θα είσαι εξπερ.
Ο σκοπός είναι να φύγεις από το κάπνισμα.
Εγώ 1,5 χρόνο μετά και ακόμη μαθαίνω.. mod τις προκοπής πήρα πριν λίγες ημέρες.
Με naftilus ξεκίνησα αδερφέ, γι αυτό και σου δίνω στάνταρ τιμές, αν όχι περίπου.
Εκεί που θα σου αρέσει και θα κάνεις το κλικ εσύ θα το αποφασίσεις.
Υπάρχουν όμως κάποιες προδιαγραφές που πρέπει να τηρούμε.
Οι αντιστάσεις για melo και naftilo νομίζω είναι ίδιες. (διορθώστε με)
Άρα,
Κάποιες γράφουν Volt και κάποιες Watt, ανάλογα με τις τιμές.
Δηλαδή.
Μια αντίσταση 1,8 μπορεί να γράφει απο 10-13 watt
η
4,2 - 5 volt

Για την ιστορία, το naftilo τον άτμιζα με αντίσταση 1,2 στα 15 - 16Watt

η κοίταγα να μην ξεπερνάει τα 4,2 volt περίπου

3ml Μήτσε? Δηλαδή μέσα στην μέρα κάνεις κανά 5άρι-6άρι?

Όταν πρωτοξεκίνησα έκανα 10-12 για πλάκα!!

Και νόμιζα -σύμφωνα με το χαρτί της alterego- οτι για 12mg τα 5ml ήταν το ανώτερο που μπορείς να ατμίσεις. Οπότε καλά είμαι :Banane0:

Πάντως ο λόγος που έβαλα τον μέλο στην άκρη και πήρα τον ναυτίλο είναι ο βήχας.
Με τον ναυτίλο δεν έχω καθόλου βήχα ενώ ο μέλο με χτυπούσε πολύ άσχημα.
Ίσα ίσα που βρίσκω τον ναυτίλο -γούστα είναι αυτά- υποδεέστερο του μέλο.
Δεν μου βγάζει το άρωμα και την γεύση που έπαιρνα με τον μέλο(ειδικά σ' αυτό το θέμα οι διαφορές είναι χαώδεις), οι τζούρες είναι σχεδόν ανύπαρκτες -τις δουλεύω καλά τις τρύπες- , θεωρώ απαράδεκτο τον τρόπο που γεμίζει όπως επίσης είναι δύσχρηστη η ρύθμιση του αέρα.
Αν δεν με χτυπούσε ο μέλο θα ήταν το ιδανικό για μένα.
Κι επίσης, με την 1,8 που έχει ο ναυτίλος μου τελειώνει το υγρό σε χρόνο μηδέν. Απίστευτη διαφορά με τον μέλο που τον γέμιζα 2 φορές την ημέρα και την δεύτερη δεν την τελείωνα.
Τώρα με τον ναυτίλο το γέμισα για τρίτη φορά.

Προφανώς στην παρούσα φάση παίζω μόνο με τα watt, δεν ξέρω να κάνω απολύτως τίποτε παραπάνω.
Θα μάθω που θα πάει.