E - smoke...

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

^ τα σωματίδια του αερίου που προέρχεται από την καύση του e-liquid, σχηματίζουν κολλοειδές διάλυμα

http://el.wikipedia.org/wiki/Κολλοειδές

"Στη Χημεία ως Κολλοειδές χαρακτηρίζεται το ομογενές μίγμα που περιέχει μικροσκοπικά σωματίδια μιας χημικής ουσίας ομοιόμορφα διασκορπισμένα μέσα σε μια άλλη και που παραμένουν μη αναμίξιμα. Τα σωματίδια αυτά ονομάζονται μικύλλα (micelles).
Σε ένα διάλυμα (ηλεκτρολύτη ή όχι),τα υπό διασκόρπιση σωματίδια (άτομα ή μόρια) έχουν μέγεθος της τάξης των 10-7 cm. Στο κολλοειδές το μέγεθος των μικύλλων είναι απο 10-7 έως 10-5 cm που σχηματίζουν δομή κολλοειδή (sol) ή πηκτή (gel) που δεν διέρχεται μέσα από κυτταρικές μεμβράνες. Παρά ταύτα παραμένουν διασκορπισμένα, μη παρασυρόμενα από τη βαρύτητα, έτσι ώστε να καθιζάνουν, παραμένοντας έτσι αιωρούμενα. Σε αντίθεση, επίσης, με τα διαλύματα, τα κολλοειδή εμφανίζουν σκέδαση στο φως.
Τα σωματίδια του κολλοειδούς μπορεί να είναι στερεά ή σταγονίδια ή ακόμα και αέρια (φυσαλίδες)."

:smash::Banane0:

Nobacco Titan DCT, εργαλείο πολυτελείας, 6ml υγρό στο βαρελάκι, ντουμάνι, καλή γεύση, σπείρωμα ego.

Ειδικός cartomizer με πατούρα από κάτω και (την άλλη εβδομάδα που θα φέρουν ανταλλακτικά) χαμηλή τιμή στους ανταλλακτικούς carto.......

Το χρησιμοποιώ με giant μπαταρία και το απόγευμα θα το βάλω πάνω στο GGTS μου.

Στην πραξη, μου κανει κατι σαν εκεινο το υγρο οπου χρησιμοποιουσαν στις ντισκο κλπ οπου παρηγαγε καπνο για εφε.

Ειναι ακριβως αυτο.
VG σκετη.

Nobacco Titan DCT, εργαλείο πολυτελείας, 6ml υγρό στο βαρελάκι, ντουμάνι, καλή γεύση, σπείρωμα ego.

Ειδικός cartomizer με πατούρα από κάτω και (την άλλη εβδομάδα που θα φέρουν ανταλλακτικά) χαμηλή τιμή στους ανταλλακτικούς carto.......

Το χρησιμοποιώ με giant μπαταρία και το απόγευμα θα το βάλω πάνω στο GGTS μου.

και εγω με GG Stealth ειμαι :music-smiley-005:

Ο LR αδειαζει γρηγορα απο διαρροες και πολυ καψιμο λογω αντιστασης.
Για αυτο το λογο σημερα του εβαλα λιγο παραπανω (δεν τον ξεχειλισα βεβαια)
Αποτελεσμα μετα απο 2-3 τζουρες οχι ακριβως καμενο, αλλα σαν να εβαζα στη γλωσσα μου 3-4 σταγονες αγουρελαιο. πολυ οξυτητα.
Τον εβαλα σε ενα μπρικι και τον εβρασα για 1' λεπτο.
Τον εβγαλα, τον φυσηξα απο την πλευρα της μπαταριας.
Τον ξανα εβρασα για ενα λεπτο και τον ξαναφυσηξα.
Τον εβαλα κοντα σε πιστολακι μαλλιων για 3-4 λεπτα (εκαιγε το μεταλλικο σωμα του) οποτε θεωρησα οτι το φυτιλι στεγνωσε.
Του εβαλα υστερα 5-6 σταγονες στο φυτιλι με τη βοηθεια συριγγας με βελονα μπροστα.

Δοκιμαζοντας τον, μειωθηκε η αισθηση καψιματος στη γλωσσα και στο λαιμο, αλλα οχι εντελως.
Η γλυκια γευση του tribeca εχει μειωθει κατα 20-30% σε σχεση με νεο LR που δοκιμασα.
Η αισθηση αγουρελαιου που καιει στη γλωσσα εχει μειωθει κατα 70-80% αλλα ειναι αντιληπτη.

Να τον πεταξω, ή να δοκιμασω αλλεπαλληλα βρασιματα (βρασιμο, φυσηγμα, βρασιμο φυσηγμα, βρασιμο φυσηγμα) μπας και στρωσει εντελως. ?
Μηπως μετα απο καποιες ωρες χρησης επανελθει. ?

Να σημειωσω οτι σε σχεση με τον απλο ατμοποιητη που ειχα βαλει στην αρχη, ο LR μετα απο καποιες ωρες χρησης μου εδινε την αισθηση λιγακι του τσουξιματος στη γλωσσα και λαιμο, για αυτο και ο κατα διαστηματα τσιγαροβηχας που ειχα μαζι του.
Απο την αρχη δηλαδη μου εκανε ενα μικρο καψιματακι στη γλωσσα. Ετσι δουλευουν οι LR, ή προκειται για αστοχια υλικου. ?
Εχει καποιος δουλεψει LR να μας πει. ?

Last edited:
Re: Απάντηση: E - smoke...

Η δικη μου εμπειρια με το βρασιμο 5 ατμοποιητων ειναι η εξης.
Απο τους 5 , ο ενας χαλασε , ο δευτερος μπουκωσε και δεν επανηλθε ποτε , τουλαχιστον οπως ηταν και 3 εγιναν σαν καινουργιοι.
Οποτε ειναι και λιγο ζαριά το θεμα......

Απάντηση: Re: E - smoke...

Ειναι ακριβως αυτο.
VG σκετη.
Δηλαδη, αν στο παγουρι του μηχανηματος καπνου εφε, βαλουμε νικοτινη και λιγο αρωμα, αντι για ato-mizer εχουμε πληθος-mizer. :smash:

Προς οσους εχουν ατμοποιητη LR.
Ανακαλυψα μολις τωρα οτι δεν εφτεγαι ο ατμοποιητης για το καψιμο ''αγουρελαιου''. Αδικα το βρασιμο.
Ευθυνεται το φιλτρο του LR.
Το φιλτρο αυτο στο πισω μερος του, (εκει που μπαινει στο στομα) εχει μια μικρη δεξαμενη οπου συσσωρευεται το υγρο οταν ρουφαμε.
Δηλαδη, απο τις πλαινες εσοχες που εισερχεται ο ατμος, μπορει να εισελθει υγρο, οπου με τη σειρα του καταληγει εκει μεσα, και στη συνεχεια αν ειναι οριζοντια το τσιγαρο στο στομα μας.

Αν και φυσουσα το φιλτρο συχνα για να ξεμπουκωνω το φιλτρο, παρατηρησα οτι λογω τους παχυρευστης/κολλωδους ιδιοτητας του υγρου, αυτο περεμενε μεσα σε αυτην την μικροδεξαμενη.
Αδεισα λοιπον το υγρο του tank, και στη συνεχεια το εβαλα κατω απο τη βρυση με πιεση. (το μερος που μπαινει στο στομα προς τα πανω, δηλαδη να προσπαθει να μπει νερο μεσα στη μικροδεξαμενη) (οχι στη δεξαμενη που μπαινει το υγρο, αυτες οι δυο δεν επικοινωνουν)
φυσωντας λοιπον τις σταγονες νερου, παρεσυραν το λαδι που δεν εφευγε και καθαρισε.

Ξαναδοκιμαζοντας, ο ατμοποιητης επανηλθε 100%
Ετρωγα λαδι δηλαδη, για αυτο και η αισθηση αγουρελαιου. Αντι για ταμπακο με γλυκες νοτες, ηταν αγουρελαιο με γλυκες νοτες.
Προσεξτε λοιπον αυτη την λεπτομερεια οσοι εχετε LR ατμοποιητες. Το φυσημα προς τα εξω στο φιλτρο δεν αρκει για να διωξει το λαδι αν εχει συσσωρευτει. θελει να πεσει με πιεση νερο βρυσης και φυσημα.

Συγνωμη ξεχασα να αναφερω οτι μιλω για το φιλτρο το μεγαλο των 2ml. (type b)
To μικρο, δεν ξερω, ισως αρκει μονο το φυσημα για να διωξει το συσσωρευμενο λαδι. (μπορει το μικρο να μην εχει δεξαμενη συσσωρευσης)

Πηρα το Ovale eLips εδω και μια εβδομαδα και εχω κοψει το τσιγαρο!

Αν εξαιρεσω τις αναμενομενες διαρροες (οχι τιποτα φοβερο) ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο το μαραφετι.
Μικρο μεγεθος (καμια σχεση με τις γκουμουτσες!) και καλη εργονομια. Οι μπαταριες επαρκουν για μετριοπαθη χρηση.
Προσπαθω να μην ατμιζω πολυ, βλεπω το ΗΤ ως μια μεταβατικη κατασταση και δεν θελω να αντικαταστησω τον εθισμο του τσιγαρου αλλα να απαλλαγω.

Εχω ενα υγρο Black Smoke της Ovale (μετριο), ενα Virginia Natura (αυτο κανω κυριως) και μηλο Natura (καλο για χαλαρο ατμισμα)
Συνολικα, μια απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει ποτε...

Αν εξαιρεσω τις αναμενομενες διαρροες (οχι τιποτα φοβερο) ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο το μαραφετι.
Μικρο μεγεθος (καμια σχεση με τις γκουμουτσες!) και καλη εργονομια. Οι μπαταριες επαρκουν για μετριοπαθη χρηση.
Προσπαθω να μην ατμιζω πολυ, βλεπω το ΗΤ ως μια μεταβατικη κατασταση και δεν θελω να αντικαταστησω τον εθισμο του τσιγαρου αλλα να απαλλαγω.

Εχω ενα υγρο Black Smoke της Ovale (μετριο), ενα Virginia Natura (αυτο κανω κυριως) και μηλο Natura (καλο για χαλαρο ατμισμα)
Καλοριζικο φιλε μου, Virginia Natura ποια γευση εχει?

Εγώ απλά αντικατέστησα το κανονικό με Η.Τ και μάλιστα ψάχνομαι για ότι καλύτερο (σε σχέση με την τιμή του πάντα).

Δεν με βλέπω να κόβω και αυτό........

Το θέμα είναι,πως βγάζεις και ξαναβάζεις το φυτίλι στο Elips ,γιατί από ότι ξέρω δεν είναι εύκολη δουλειά, και εαν πετύχει!!!
Κράτει Hayabusa γιατί το elips που ξεμάτιασα είχε μέσα ατμοποιητή ego-c... :p
Η διαφορά είναι ότι ο C δεν έχει πλέγμα ενώ ο elips έχει, και πρέπει να περιμένω να πεθάνει για να τον ξεματιάσω τελείως, να δω τη σύνδεση που έχει μέσα (δεν τράβηξα τον ατμο τελείως έξω για να μην τον τσακίσω).
Δε θα σε χαλάει να σου κοστίζει 4 ευρώ ο ένας νομίζω...

Στην πραξη, μου κανει κατι σαν εκεινο το υγρο οπου χρησιμοποιουσαν στις ντισκο κλπ οπου παρηγαγε καπνο για εφε.

Στην πράξη αυτό ακριβώς είναι...

Μήπως, όταν λέτε διαρροές στα elips, μιλάτε για το υγρό που είναι γύρω από τη δεξαμενή;
Αυτό δεν είναι διαρροή, αλλά ο ίδιος ο ατμός που υγροποιήθηκε.
Διαρροή έχουμε όταν αδειάζει το tank ενώ δεν το χρησιμοποιούμε!

Κράτει Hayabusa γιατί το elips που ξεμάτιασα είχε μέσα ατμοποιητή ego-c... :p
Η διαφορά είναι ότι ο C δεν έχει πλέγμα ενώ ο elips έχει, και πρέπει να περιμένω να πεθάνει για να τον ξεματιάσω τελείως, να δω τη σύνδεση που έχει μέσα (δεν τράβηξα τον ατμο τελείως έξω για να μην τον τσακίσω).
Δε θα σε χαλάει να σου κοστίζει 4 ευρώ ο ένας νομίζω...

Ok...περιμένω το οριστικό ξεμάτιασμα!!!

Εγώ απλά αντικατέστησα το κανονικό με Η.Τ και μάλιστα ψάχνομαι για ότι καλύτερο (σε σχέση με την τιμή του πάντα).

Δεν με βλέπω να κόβω και αυτό........

Μία απο τα ίδια.....και εγω ψάχνομαι γιά το καλύτερο ΗΤ σε μικρές διαστάσεις, και έως τώρα καλύτερο απο το Elips με αυτα τα χαρακτηριστικά δεν υπάρχει.
Δεν θέλω βλέπεις να κουβαλάω επάνω μου ολόκληρο μπουρί σόμπας!!!

Βάλτου μέσα και υγρά Halo, να πετάει το εργαλείο!!!

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Καλοριζικο φιλε μου, Virginia Natura ποια γευση εχει?

Ειναι 9mg νικοτινη, θα ελεγα οτι η γευση του ειναι ουδετερη τσιγαρισια, καπνου virginia (πχ old holborn)

Μήπως, όταν λέτε διαρροές στα elips, μιλάτε για το υγρό που είναι γύρω από τη δεξαμενή;
Αυτό δεν είναι διαρροή, αλλά ο ίδιος ο ατμός που υγροποιήθηκε.
Διαρροή έχουμε όταν αδειάζει το tank ενώ δεν το χρησιμοποιούμε!

Αν ειναι ετσι, τοτε εγω τουλαχιστον εχω υγροποιημενους ατμους.
Δεν βλεπω λαδακι αν δεν ατμισω (πχ αν το εχω αφησει αποβραδις στο τραπεζι) και δεν εχω παρατηρησει να αδειαζει το tank αν δεν ατμισω.

Βάλτου μέσα και υγρά Halo, να πετάει το εργαλείο!!!

Θα το δοκιμασω!

Πριν λιγο δοκιμασα και κατι που διαβασα στο forum που ασχολειται με το ΗΚ.
Εβαλα ξανα τον κανονικο ατμοποιητη που ειχα (οχι LR) με το φιλτρακι του ενος ml.
Στη συνεχεια, με τη βοηθεια ενος συνδετηρα, εβαλα τον συνδετηρα σαν καρφι στην τρυπα που εχει το φιλτρο που μπαινει στο στομα μας.
Τραβωντας με τον συνδετηρα προς τα εξω, βγηκε ενα μικρο πλαστικο κουμπωμα. Μεσα λοιπον φαινεται οτι υπαρχει οπως στα φιλτρα type b ενας χωρος οπου αποθηκευεται το υγρο οταν επαναψυχεται και λιμνιαζει.

Αφαιρωντας λοιπον απο το επιστομιο το κουμπωμα, σκουπισα το συσσωρευμενο υγρο, και δεν νιωθω καθολου λαδιλα στο στομα.
Φυσικα δεν ξανα κουμπωσα το καπακι στο επιστομιο. Το αφησα...ελευθερας. !