E - smoke...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Δεν ήμουν σίγουρος, τελικά, για τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου (μιας και προτίθεμαι να το κόψω). Μόλις το απαγόρευσαν, σιγουρεύτηκα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και κάθε αναστολή εξ-ατμίστηκε με την πρώτη τζούρα από το E-go.......

Καλώς τον!
Το ότι δέχεται τέτοιο πόλεμο από τη φαρμακοβιομηχανία και δεν έχουν καταφέρει σε 3 χρόνια να βρουν κάτι μεμπτό λέει πολλά.
Όταν λοιπόν καταφεύγουν σε αστικούς μύθους του στυλ "Έχω έναν ξάδελφο που ένας φίλος του άκουσε ότι ένας γνωστός πήγε στο νοσοκομείο με πνευμονοθώρακα και του είπαν ότι φταίει το ΗΤ" δείχνει ότι έχουν χάσει το παιχνίδι και πλέον θα κάνουν την τρίχα τριχιά για να υποστηρίξουν τα ανύπαρκτα επιχειρήματά τους.

Ωραία λοιπόν,το ΚΤ ύστερα από μακροχρόνιες έρευνες (αυτές που δεν έχουν γίνει στο ΗΤ δηλαδή) βρέθηκε να έχει χιλιάδες βλαβερές ουσίες...γιατί δεν το απαγορεύουν..???

Ωραία λοιπόν,το ΚΤ ύστερα από μακροχρόνιες έρευνες (αυτές που δεν έχουν γίνει στο ΗΤ δηλαδή) βρέθηκε να έχει χιλιάδες βλαβερές ουσίες...γιατί δεν το απαγορεύουν..???
Ερώτημα και εσυ τώρα βρε Παντελή....
Τα φάρμακα όμως που δημιουργούν παρενέργειες τα απαγορεύουν...(κάποια φυσικά!!!), ενω το ΚΤ που επίσης δημιουργεί παρενέργεις το επιτρέπουν....να γελάσω η να κλάψω;

Re: Απάντηση: E - smoke...

Κάποια πράγματα δεν τα αγγίζει κανένας πολιτικός γιατί κινδυνεύει να βρεθεί με τσιμεντένια παπουτσάκια να χαζεύει τα ψαράκια που περνούν...

Πριν λίγο στο ράδιο9- 989fm, ο πρόεδρος του ΕΟΦ είπε ότι οι αντιπρόσωποι των συσκευών πρέπει να τις στείλουν στον ΕΟΦ για έγκριση και τα υγρά που περιέχουν νικοτίνη πρέπει να αναλυθούν, να εγκριθούν από τον ΕΟΦ και να πωλούνται αποκλειστικά στα φαρμακεία ως φαρμακευτικά σκευάσματα για τη διακοπή του καπνίσματος (και τα φαρμακεία στο κερδοφόρο απ ότι αποδεικνύεται σπορ του ηλεκτρονικού τσιγάρου)
Σαν επιχείρημα είπε ότι αν πωλούνται ελεύθερα στα καταστήματα μπορεί κανείς να κάνει υπερβολική χρήση (σ.σ: επιχείρημα του κ@λου)

Γενικά μου φαίνεται ότι ισχύει το "ότι φαμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ....λος μας". Ο ΕΟΦ θα δώσει εγκρίσεις (με το ανάλογο τίμημα ίσως), οι φαρμακοποιοί θέλουν να έχουν την αποκλειστικη διάθεση υγρών με νικοτίνη, το κράτος να μην μειωθεί η κατανάλωση κανονικού τσιγάρου επειδή θα επιβάλλει μεγαλύτερη φορολόγηση (και χάνει έσοδα) και οι πνευμονολόγοι χάνουν πελατεία αφενός αλλά ίσως και να συνταγογραφούν στο μέλλον το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως φαρμακευτική συσκευή απεξάρτησης από το κάπνισμα (με τα γνωστά ωφέλη των bonus συνταγογράφησης....)

^στα παραπάνω βέβαια ίσως να κάνω και λάθος.....

σαφώς και ειναι δικαιολογία του κώλου ,π.χ εάν εγώ καπνίζω 8 πακέτα συμβατικού τσιγάρου δεν είναι υπερβολική χρήση ?
κατσε να δεις, μόλις "βάλουν" τους φόρους που γουστάρουν ολα θα γίνουν καλώς καμωμένα !

υ.γ
εγώ εχω κόψη το τσιγάρο εδω και 18 μήνες αλλα την μαλακία τους δεν την αντέχω
απο την άλλη όμως εγώ θα γίνω δωρητής σώματος και θα πάρουν τα @@ μου !

επίσης, μην ξεχνάμε ότι:
χρωστάνε πολλά χρήματα στα φαρμακεία, οπότε θα τους δώσουν το ηλ.τσιγάρο σε αποκλειστικότητα (υγρά με νικοτίνη) για να το βουλώσουν για το 2012 ...

Απάντηση: Re: E - smoke...

επίσης, μην ξεχνάμε ότι:
χρωστάνε πολλά χρήματα στα φαρμακεία, οπότε θα τους δώσουν το ηλ.τσιγάρο σε αποκλειστικότητα (υγρά με νικοτίνη) για να το βουλώσουν για το 2012 ...

:a0210:

Και... πως ακριβώς θα απαγορεύσουν στον κόσμο να αγοράζει από το εξωτερικό;
Δηλαδή δεν μας απασχολεί το ότι άνοιξε μία καινούργια αγορά και κάποιοι έστησαν μαγαζί, το οποίο προσφέρει εισόδημα στο κράτος, αλλά το ότι χάνει εισόδημα η νέα μόδα της κλινικής απεξάρτησης από το τσιγάρο που εντελώς κατά τύχη έχει μετοχές ο κ. Μπεχράκης...
Πως το είπαμε αυτό που καθιστά μία έρευνα άκυρη; Αντικρουόμενα συμφέροντα και προκατάληψη κατά του προϊόντος;

Εχω μια απορια...
Τα καταστηματα που πουλανε ΗΤ και υγρα (και ειναι πολλα, φαινομενο "βιντεο κλαμπ" οπου καθε γειτονια απεκτησε σε χρονο dt απο δυο-τρια) πως πηραν ΑΦΜ και αδεια λειτουργιας?
Ειναι δυνατον να σου επιτρεπει το κρατος να συστησεις επιχειρηση και να ανοιξεις ενα καταστημα στο οποιο να μην ξερει τι ακριβως ειναι αυτο που εμπορευεσαι ή εστω αν αυτο που πουλας στον κοσμο ειναι νομιμο?

Αν υπαρχει κενο νομου και ο καθενας μπορει να ανοιξει μαγαζι και να πουλαει οτι θελει μεχρι να βγει αποφαση οτι αυτο που πουλαει τελικα ειναι επιβλαβες ή/και παρανομο, σκεφτομαι να ανοιξω ενα coffee shop στυλ Amsterdam :award:

Eίναι καινούριο σύστημα αυτό.
Σε αφήνουμε να ανοίξεις επιχείρηση και ερχόμαστε μετά, σου κοτσάρουμε το πρόστιμο και στην κλίνουμε... lol

Α ρε... και ότι άρχιζα να το σκέφτομαι... μπας και γλιτώσω τουλάχιστον από τις φαρυγγίτιδες και σταδιακά να το κόψω το ρημάδι......

Πριν λίγο στο ράδιο9- 989fm, ο πρόεδρος του ΕΟΦ είπε ότι οι αντιπρόσωποι των συσκευών πρέπει να τις στείλουν στον ΕΟΦ για έγκριση και τα υγρά που περιέχουν νικοτίνη πρέπει να αναλυθούν, να εγκριθούν από τον ΕΟΦ και να πωλούνται αποκλειστικά στα φαρμακεία ως φαρμακευτικά σκευάσματα για τη διακοπή του καπνίσματος (και τα φαρμακεία στο κερδοφόρο απ ότι αποδεικνύεται σπορ του ηλεκτρονικού τσιγάρου)
Σαν επιχείρημα είπε ότι αν πωλούνται ελεύθερα στα καταστήματα μπορεί κανείς να κάνει υπερβολική χρήση (σ.σ: επιχείρημα του κ@λου)

Γενικά μου φαίνεται ότι ισχύει το "ότι φαμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ....λος μας". Ο ΕΟΦ θα δώσει εγκρίσεις (με το ανάλογο τίμημα ίσως), οι φαρμακοποιοί θέλουν να έχουν την αποκλειστικη διάθεση υγρών με νικοτίνη, το κράτος να μην μειωθεί η κατανάλωση κανονικού τσιγάρου επειδή θα επιβάλλει μεγαλύτερη φορολόγηση (και χάνει έσοδα) και οι πνευμονολόγοι χάνουν πελατεία αφενός αλλά ίσως και να συνταγογραφούν στο μέλλον το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως φαρμακευτική συσκευή απεξάρτησης από το κάπνισμα (με τα γνωστά ωφέλη των bonus συνταγογράφησης....)

^στα παραπάνω βέβαια ίσως να κάνω και λάθος.....

Και τι θα γινει με τα "υγρα" που κυκλοφορουν σε Ολλανδια-Γαλλια και εισαγονται απο εκει ;; Θα πρεπει να ξαναπαρουν εγκριση εδω ;;;
Οπως και να εχει παντως τον λιγο καιρο που το χρησιμοποιω εχοντας δοκιμασει διαφορα "υγρα" σε κανενα μπυκαλακι δεν εχω δε το CE , γιατι αυτο ;

Α ρε... και ότι άρχιζα να το σκέφτομαι... μπας και γλιτώσω τουλάχιστον από τις φαρυγγίτιδες και σταδιακά να το κόψω το ρημάδι......

Ε και;
Επειδή είπαν ότι μάλλον προκαλεί κάτι που δεν ξέρουμε γιατί δεν το έχουμε εξετάσει, θα σε κάνει να παραμείνεις στο τσιγάρο που σίγουρα προκαλεί καρκίνο, καρδιοπάθειες, αναπνευστικά προβλήματα κλπ;
Εσύ όταν κάνεις bungee jumping δεν βάζεις σχοινί επειδή μπορεί να σπάσει;

Και τι θα γινει με τα "υγρα" που κυκλοφορουν σε Ολλανδια-Γαλλια και εισαγονται απο εκει ;; Θα πρεπει να ξαναπαρουν εγκριση εδω ;;;
Οπως και να εχει παντως τον λιγο καιρο που το χρησιμοποιω εχοντας δοκιμασει διαφορα "υγρα" σε κανενα μπυκαλακι δεν εχω δε το CE , γιατι αυτο ;

Σε φαρμακευτικά είδη, λογικά πρέπει να ξαναπάρουν έγκριση. Και μάλλον για φαρμακευτικό είδος πάνε να το περάσουν.
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει λόγος να μπει CE σε ένα μπουκάλι που περιέχει βρώσιμη γλυκερίνη και άρωμα ζαχαροπλαστικής. Ούτε η γλυκερίνη που έχω πάρει από το φαρμακείο έχει τέτοια σήμανση.
Με ένα μικρό ψάξιμο στο google βέβαια μπορείς να βρεις μέχρι και αυτό που είναι και FDA registered.

Το όλο concept της κυβέρνησης προφανώς είναι άλλο.
Να βρουν τρόπο να φορολογήσουν το ΗΤ. Ή σαν φαρμακευτικό προϊόν ή σαν προϊόν με νικοτίνη ώστε να βγάλουν πάλι λεφτά.
Το θέμα είναι το τι θα κάνουν με τη συσκευή (δεν μπορούν π.χ. να βάλουν στις πίπες φόρο καπνού ή να τις θεωρήσουν φαρμακευτικό προϊόν) και με τα υγρά που δεν περιέχουν νικοτίνη!

Καλά, εσύ δεν είσαι αντικαπνιστής;
Πως ξεκίνησες να κάνεις ΗΤ; :blink:

Απάντηση: Re: E - smoke...

Γιατι εδω ελαντα ειναι ενα μπουρδελο μεγαλο.......... τι ψαχνεις να βρεις φιλε μου. Τα καταστηματα στον φιλο ποιο πανω εχω να πω οτι ολα τα μαγαζια αυτου του τυπου ειναι ηλεκτρονικα ειδη.
Αμ το κακο ειναι με τα υγρα οτι μας πασαρουν....... και ολοι οι ατμοποιητες ειναι κινας αλλα ρε τους μακακες εκει στην κινα βαλτε και καμια αντισταση της προκοπης ρε λαμογια....... διοτι μετα απο λιγες μερες ολοι τους ειναι σκατα λες και καπνιζεις φιτιλι καμενο, ενω δεν ειναι απο το φιτιλι τους. 67 μερες με αυτα τα ρημαδια + και τα βιντεο μου μεσα που ετοιμαζω μαμω την τρελα μου μεσα. Αλλα υγρα ειναι αυτα τι να κανουμε.............

Μέχρι νεωτέρας μπορούμε να ακολουθήσουμε τη συμβουλή των γιατρών...

3115684507_2b63df69bc_z.jpg

3116510194_3de27f6975_z.jpg

3115672405_46158d556c_z.jpg

3090467666_190e8d7cf5_z.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αμέ!
80-85% γλυκερίνη, 10% βότκα και 5%... μερέντα.
Ατμίζει κανονικά, έχει ένα ψιλό throat hit λόγω της βότκας αλλά από γεύση... μία απαίσια φουντουκίλα που με ακολούθησε για 1-2 tank. :bigcry:
Κάποια στιγμή θα πάω να βρω αρώματα ζαχαροπλαστικής χωρίς ζάχαρη να δοκιμάσω...
Αλλιώς θα παραγγείλω από flavourart να τελειώνω.

Ούτως η άλλος είμαι σχεδόν στο μηδενικό πλέον!
Έχω πλακωθεί στη φραουλίτσα και στη βανίλια και έχω ένα tank με virginia ή maxboro 9άρι να παίζω όποτε ζητήσω throat hit.