E - smoke...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Φίλοι, συμμετέχω εδώ ενεργά επειδή κυριολεκτικά σώθηκα.... θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τον PANMAN που το ξεκίνησε το θέμα, τους Tzimisce και Νανόπουλο που απάντησαν στις πρώτες μου ερωτήσεις. :worshippy:

Είμαι πολύ χαρούμενος που τσιγάρο τέλος και για μένα (από την παρασκευή που το παρέλαβα) και θέλω να προτρέψω και άλλους φίλους να κάνουν το ίδιο! :Banane0::Banane0:

(όποιος αναρωτιέται αν πρέπει να το ξεκινήσει για να κόψει το κανονικό τσιγάρο και δεν θελει να γράψει εδώ δημόσια, ας μου στείλει πμ! )

Last edited:
Παντως θα πω το εξης που παρατηρησα.
Εχετε παρατηρησει οταν αγοραζετε ενα νεο αυτοκινητο, στη συνεχεια το ματι σας πιανει στους δρομους να κυκλοφορουν πολλα αυτοκινητα ιδια με το δικο σας, ενω πριν ποτε δεν τα παρατηρουσατε. ?
Καπως ετσι συνεβει και με το ΗΤ με εμενα. Απο την παρασκευη που εκανα παραγγελια, αρχισα να ρωτω τριγυρω μου και να λεω σε φιλους και γνωστους οτι θα το αρχισω και ανακαλυπτα οτι αρκετοι το εχουν ξεκινησει ηδη (ειτε για να καπνιζουν στο χωρο εργασιας, ειτε για μειωση εξοδων, ειτε γιατι θελουν σταδιακα να κοψουν το τσιγαρο) Ηξερα την υπαρξη του οπως ολοι μας, αλλα ειχα μαυρα μεσανυχτα οτι εχει το εχει ξεκινησει πολυς κοσμος.

Επαναλαμβανω και εγω οτι αν δεν ειχε ανοιξει το θεμα ο PANMAN, το πιο πιθανο ειναι να μην ειχα ενημερωθει (δεν το εψαχνα το θεμα, νομιζα οτι ηταν μια αποτυχημενη μοδα).
Δεν περιμενα οτι μεσα απο ενα av forum θα εκοβα το τσιγαρο. (Που επαναλαμβανω, περαν των συνηθισμενων λογων υγειας που ολοι εχουμε, ειχα επιπλεον λογους υγειας λογω μιας παθησης)
Ευχαριστω ειλικρινα τον panman και εγω. Αυτος ηταν η αφορμη για να ξεκινησω το ΗΤ. Ευχαριστω και τα υπολοιπα παιδια που με βοηθησαν (και θα συνεχισουν να με βοηθουν) σε αποριες μου.

Φυσικα, θα επανελθω για να ενημερωσω πως παει η κατασταση κοψιματος τσιγαρου, εντυπωσεις κλπ.

Καταλαβα τι εννοεις, αφου ταυτοχρονα το μονταρισα για πρωτη χρηση.
Βεβαια δεν αντεξα και ξεκινησα να ατμιζω. Πρωτη εντυπωση πρωτης τζουρας. Στη γλωσσα μου ηρθε μια γευση παραξενη σαν λαδιου. Βεβαια δεν μυριζει καμμενο και η μυρωδια ειναι ιδια οπως του μπουκαλιου tribeca που μυρισα.
Ισως η πρωτη-δευτερη τζουρα να μην εκαψε αρκετα το υγρο, θα του παρω το κολαι ομως.
Οι οδηγιες λενε μετα απο 10 τζουρες ξεκουραση 5 λεπτων. Υπερβολικο μου ακουγεται. Αν τραβαω 3-4 τζουρες, μετα απο ποση ωρα μπορω να ξανα ατμισω με ασφαλεια. ?

Μερικά πράγματα που δεν έχουμε αναφέρει...
1) Οι ατμοποιητές, και ειδικά οι LR πρέπει να γεμίσουν με υγρό πριν τους ανάψουμε. Αυτό το κάνουμε βάζοντας και βγάζοντας το δοχείο αρκετές φορές (καμιά 10αριά) για να δούμε να ανεβαίνουν φυσαλίδες.
Παίξε λοιπόν λίγο για να είσαι σίγουρος ότι δεν καπνίζεις το φιτίλι!
2) Οι ατμοποιητές στρώνουν!
Θα δεις ότι μετά από μία ώρα (αν μάθεις αργότερα και τον τρόπο, σε 5 λεπτά τον στρώνεις) θα αρχίσει να σου δίνει το σωστό ντουμάνι.
Αυτό το κάνεις καπνίζοντας σωστά, με αργές και μεγάλες τζούρες, παίρνοντας μάλιστα 2-3 στο καπάκι χωρίς να αφήσεις το κουμπί.
Όταν λοιπόν θα τον στρώσεις θα σου βγάζει μεγαλύτερο ντουμάνι και από κανονικό τσιγάρο!
(Καλά, με τον LR, άμα λάχει το παίζεις ninja και εξαφανίζεσαι πίσω από τον καπνό :rofl:)

Το 10 τζούρες και ξεκούραση δεν ισχύει...
Και σου το λέω εγώ που έχω 2 μήνες τους ίδιους ατμοποιητές χωρίς να τους έχω κάψει, και το μόνο που έχουν είναι κάποια μικρή κόπωση...
Συγκεκριμένα γουστάρω να τον πυρώνω!

Εκτός τελικά αν οι Ovale είναι τα Subaru των ΗΤ. :flipout:

Βέβαια οι Ovale είναι made in italy ενώ οι περισσότεροι είναι made in china...

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Θα δεις ότι μετά από μία ώρα (αν μάθεις αργότερα και τον τρόπο, σε 5 λεπτά τον στρώνεις) θα αρχίσει να σου δίνει το σωστό ντουμάνι.

(Καλά, με τον LR, άμα λάχει το παίζεις ninja και εξαφανίζεσαι πίσω από τον καπνό :rofl:)

Ηδη εδω και λιγη ωρα το ντουμανι, αλλα ειδικα το αρωμα του tribeca αυξηθηκε κατακορυφα. Καταλαβαινω τις γλυκες νοτες εντονα πλεον.
Ninja, το επαιξα ηδη γιατι ηρθε φιλος, ειδε το νεο μου αποκτημα και προσπαθησε να μου το βουτηξει. το πληρωσε ακριβα :help: :flipout:

Που να δεις και σε 3-4 ημέρες που θα έχεις ξεμυρίσει από τη τσιγαρίλα...
Αυτές τις 3-4 ημέρες σου έρχεται μία όρεξη για τσιγάρο, καθαρά από συνήθεια, του στυλ "μόλις έφαγα, να κάνω και ένα τσιγάρο", το οποίο διαρκεί τόσο όσο το να πάρεις 4-5 καλές τζούρες από το ΗΤ!

Μετά δεν παίζει...
Κάποιος που να δοκίμασε τσιγάρο μετά την εβδομάδα δεν υπάρχει; Μόνο εγώ έκανα πειραματισμούς και κόντεψα να βγάλω τα άντερά μου; :flipout:

Α! Σε λίγο θα σου έρθει και η μαστούρα...
Εγώ την είχα ακούσει κανονικά τις πρώτες 2 ώρες που έκανα ΗΤ. :rofl:

...μαστούρα. ????
Θες να πεις οτι τα ελαφακια στο μπαλκονι μου δεν ειναι αληθινα. ? :Banane0:

Μμμμ...
Αυτό περιμένω αλλά δεν μου έρχεται...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Είναι αυτό που λέγαμε με τον kpaiss.
Επισκευάσιμος ατμοποιητής από την Ovale :p
Στην ίδια τιμή με τον απλό αλλά με τη διαφορά ότι αλλάζεις φιτίλι και τελειώνεις...

Βέβαια, το έχω ρίξει στο διάβασμα για το πως αλλάζεις φιτίλια σε χαλασμένους ατμοποιητές, πως τους αναζωογονείς με βράσιμο, νερόξυδο, οινόπνευμα κλπ.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Είναι αυτό που λέγαμε με τον kpaiss.
Επισκευάσιμος ατμοποιητής από την Ovale :p
Στην ίδια τιμή με τον απλό αλλά με τη διαφορά ότι αλλάζεις φιτίλι και τελειώνεις...

Βέβαια, το έχω ρίξει στο διάβασμα για το πως αλλάζεις φιτίλια σε χαλασμένους ατμοποιητές, πως τους αναζωογονείς με βράσιμο, νερόξυδο, οινόπνευμα κλπ.
Προς το παρών, στο Elips δεν έχω καθαρίσει καθόλου κανέναν απο τους δύο ατμοποιητές.
Εχω διαβάσει ότι κάποιοι τους βουτάνε μέσα σε νερό, όμως ακόμη δεν το έχω τολμήσει και ψάχνω κάποιον τρόπο γιά να τους καθαρίσω ,εκτός απο το απλό σκούπισμα και φύσιμα...τι λές;

Οι ατμοποιητές μαζεύουν κατάλοιπα από τη καύση της γλυκερίνης και είναι καλό να καθαρίζονται που και που...
Ο ego-T που δουλεύω καθαρίζεται και συντηρείται αρκετά εύκολα. Για αυτό ίσως μου έχουν μείνει οι αρχικοί ακόμη, μετά από 2 μήνες...
Τελευταία στρώνω και τον LR μου έτσι για να γουστάρω ντουμάνι! :rofl:
O elips δεν ξέρω κατά πόσο παίρνει κάποιο άλλο καθάρισμα από το φύσημα και το σκούπισμα. Και για το φύσημα υπάρχουν αντικρουόμενες γνώμες.

Βασικά τους βράζω σε νερό.
Βάζω ένα μπρικάκι στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει βάζω τους ατμοποιητές μέσα.
Τους αφήνω για 2 λεπτά να βράζουν, τους βγάζω και τους φυσάω να φύγει το νερό.
Μετά βάζω την αμπούλα από πάνω, κλείνω την τρύπα της και του τραβάω 1-2 ρουφηχτά από το κάτω μέρος για να ποτίσω το φιτίλι... Ε, εκεί σου έρχεται λίγο υγρό στο στόμα, αλλά γλυκερίνη είναι στην τελική...
Μετά από 10 λεπτά είναι έτοιμος για χρήση.
Άλλοι χρησιμοποιούν οξυζενέ, αλλά φοβάμαι μη μου κάνει τον μαύρο ατμοποιητή ασημί και φαίνεται μετά χάλια πάνω σε μαύρη μπαταρία... :p

Το πρόβλημα που έχουν οι LR είναι ότι αν κλείσει η πάνω δίοδος δεν προλαβαίνουν να αναπληρώσουν το υγρό που ατμίζει η αντίσταση, με αποτέλεσμα να ξεραίνεται εύκολα το φιτίλι...
Έτσι, ενώ ο κανονικός πυρώνεται εύκολα χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα, ο LR μου βγάζει γεύση καμένου πριν πυρώσει...

Γενικά, το φιτίλι δεν καίγεται τόσο εύκολα. Ειδικά αν προσέχεις και δεν δουλεύεις με βουλωμένο ατμοποιητή!

Κάποια στιγμή θα κάνω και άλλα δύο -τρία πειράματα...
1) Όταν πεθάνει θα προσπαθήσω να τον αναστήσω με σύριγγα...
2) Θα δοκιμάσω καθαρή γλυκερίνη από το φαρμακείο να δω πόσο θα με απογοητεύσει το άοσμο κάπνισμα
3) Θα δοκιμάσω να καπνίσω ενώ θα έχω βγάλει το πλαστικό από την αμπούλα... Μιλάνε για απίστευτο ντουμάνι, δυνατό χτύπημα και μηδενικές διαρροές!

Μετα απο 24 ωρες, εκανα τον πρωτο μου ατμοποιητη να εχει γευση καμενου. Δεν ξερω αν το προκαλεσε φιλος εχτες βραδυ που ζητησε μια τζουρα για δοκιμη, ή αν τον εκαψα εγω. Μηπως το παρακανα με το να παταω ενα sec πριν το κουμπι και μην ρουφωντας δεν βρεχοταν καλα το φυτιλι.
Η ισως οι τζουρες ηταν μεν απαλες, αλλα πολυ μακροσυρτες και δεν προλαβαινε να υγρανθει το φυτιλι. ? Ατοχια υλικου, μιας και οι ego-t εχουν ενα προωρο θεματακι καμενου. ? Δεν ξερω τι ισχυει απο τα παραπανω. Η γευση καμενου ηταν ανυποφορη ομως και εβαλα δευτερο ατμοποιητη.
Εστρωσε, αλλα ειμαι με το φοβο τι δεν κανω καλα.

Μηπως με οριζοντιωμενο τσιγαρο κατα την τζουρα δεν βρεχεται καλα το φυτιλι οταν η σταθμη στο δοχειο ειναι κατω απο τη μεση, αρα κατω απο τη βελονα/φυτιλι. ? Ατμιζω πλεον πο πολυ φοβο και αραια, με αποτελεσμα να μου λειπει η νικοτινη. Θα ψαξω στο μελλον να δω τι θα κανω και εγω με επισκευαζομενους μηπως γλιτωσω κανα φραγκο απο ατμοποιητες. (ηδη ψαχνω και για υγρα halo στο εξωτερικο για καμια καλυτερη τιμη αλλα δεν...)

^ το πιθανότερο είναι να τελείωσες το υγρό και να συνέχισες να ρουφάς..... (γι αυτο και η μυρωδια καμένου)

Καθάρισε τον παλιό ατμοποιητή, βάλε φορτισμένη μπαταρία, γέμισε το τανκ υγρού και δοκίμασε πάλι ..... και γράψε μας τα αποτελέσματα.

(πρέπει να αποφεύγουμε να αφήνουμε το ρεζερβουάρ να τελειώσει γενικά - αλλά βέβαια κάποια φορά μπορεί να ξεχαστούμε :) )

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

^ το πιθανότερο είναι να τελείωσες το υγρό και να συνέχισες να ρουφάς..... (γι αυτο και η μυρωδια καμένου)

Καθάρισε τον παλιό ατμοποιητή, βάλε φορτισμένη μπαταρία, γέμισε το τανκ υγρού και δοκίμασε πάλι ..... και γράψε μας τα αποτελέσματα.

(πρέπει να αποφεύγουμε να αφήνουμε το ρεζερβουάρ να τελειώσει γενικά - αλλά βέβαια κάποια φορά μπορεί να ξεχαστούμε :) )

Ειχε πεσει η σταθμη αρκετα αλλα οχι τελειως (ειχε 20%) και υποψιαζομαι αυτο που ειπα για την κλιση με το φυτιλι. τον γεμισα ξανα αλλα υπηρχε η γευση καμενου. Αν αρπαξε το φυτιλι, δεν γινεται τιποτε. Ακομα κι αν τον εβραζα/καθαριζα, μπορει το φυτιλι πλεον να εχει διαλυθει.

οσον αφορα τα ego-c που ειδαμε στο video πιο πανω, δεν ξερω αν αλλαζεις φυτιλι, ή αν απλα αλλαζεις κεφαλες (κρατωντας το κυριως σωμα).
Επειδη ειδα οτι πωλουνται και κεφαλες ego-c το καταλαβα αυτο, http://hlektroniko-tsigaro.com/images/eGo-C heads.jpg
αλλα βεβαια δεν ξερω αν θα ταιριαξουν στο σωμα μπαταριας (1000) που εχω εγω. Θα περιμενω μηπως κανει καποιος αγορα και δοκιμασει.
Απο οσο βλεπω απο τις φωτο, αλλαζεις κεφαλη και οχι φυτιλι. Απλα η κεφαλη ισως κοστιζει φθηνοτερα απο ολο το atomizer.

Last edited:

Μηπως με οριζοντιωμενο τσιγαρο κατα την τζουρα δεν βρεχεται καλα το φυτιλι οταν η σταθμη στο δοχειο ειναι κατω απο τη μεση, αρα κατω απο τη βελονα/φυτιλι. ? Ατμιζω πλεον πο πολυ φοβο και αραια, με αποτελεσμα να μου λειπει η νικοτινη. Θα ψαξω στο μελλον να δω τι θα κανω και εγω με επισκευαζομενους μηπως γλιτωσω κανα φραγκο απο ατμοποιητες. (ηδη ψαχνω και για υγρα halo στο εξωτερικο για καμια καλυτερη τιμη αλλα δεν...)

Τη τζούρα δεν την τραβάς ποτέ με οριζοντιωμένο το ΗΤ!
Πάντα με μία κλίση προς τα κάτω!
Για να τον έκαψες τόσο γρήγορα, δεν παίζει. Εκτός αν κρατούσες το κουμπί πατημένο για πολύ ώρα.

Βγάλε τον ατμοποιητή και καθάρισέ τον όπως έγραψα παραπάνω.
Αν σου βγάζει πάλι καμένο προχωράμε στο επόμενο βήμα... :p

Εμένα π.χ. με βλέπω να βγάζω τελείως το πάνω φυτίλι σε έναν, γιατί με ορισμένα extra παχύρευστα VG βασανίζομαι τόσο που αν δοκίμάσει κάποιος με elips να πάρει τζούρα από το δικό μου HT θα τσαντιστεί τόσο που θα μου το χώσει στο... αυτί!

φυσηξα τον ''καμενο''' απο την πλευρα της μπαταριας και βγηκε μια σταγονα απο την αλλη μερια που μπαινει το δοχειο. Τον σκουπισα και ξανακουμπωσα το δοχειο με υγρο που ειναι στη μεση. τζουρα με κλιση του τσιγαρου προς τα κατω. (35-40 μοιρες)
παλι η αισθηση της αλλοιωμενης/καμενης γευσης και λιγο τσουξιμο στον οισοφαγο, με πικριλα στη γλωσσα και καθολου γλυκια γευση απο τον tribeca.
Μαλλον το φυτιλι αρπαξε και δημιουργει αυτη την αλλοιωση. Δεν εχω μαθει ακομη τα κολπα μαγκαιβερ για να προσπαθησω (αν γινεται) να αλλαξω φυτιλι. (με βρασιμο σε νερο δεν ξερω αν θα καταφερω κατι, αν το φυτιλι εχει διαλυθει/ κοντυνει κλπ)

Ποιος ειναι ο maximum χρονος που πρεπει να παταμε το κουμπι για τζουρα, με ασφαλεια μην καει το φυτιλι. ?
εγω το παταω 4-5 δευτερολεπτα. Με λιγοτερο χρονο δεν ερχεται μεγαλη τζουρα και ατμος ικανοποιητικος.

Last edited: