E - smoke...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Ισχύει το 1 , αλλά κυρίως:

Έχοντας συνηθίσει τόσα χρόνια στην πίσσα και τόσα άλλα που περιέχονται στα τσιγάρα, ο οργανισμός σου ένοιωθε το e-smoke σαν γλυκό χάδι την πρώτη μέρα. Όσο περνούσε ο χρόνος, άρχισε να συνηθίζει στα νέα δεδομένα και άρχισες να καταλαβαίνεις τη γεύση "τσιγάρου" του ατμού και το χτύπημα στο λαιμό (throat hit) εντονότερα.

Είναι το ίδιο με το αν έχουμε συνηθίσει να καπνίζουμε στριφτά δυνατά στριμένα (βαριά) και μετά πάμε σε τσιγάρα lights. Στην αρχή νοιώθεις ότι καπνίζεις "αέρα", μετά συνηθίζεις... ;-)

Ακριβως αυτο. Νιωθω οτι ενισχυθηκε η τσιγαριλα, μειωθηκε η γλυκα στη γλωσσα μου. επισης δυνατοτερο throat hit. (Κατι σαν να καπνιζα κανονικο τσιγαρο πολυ κοντα στο φιλτρο)
Το παραξενο ειναι οτι ψιλο εβηξα σαν τσιγαροβηχα και αφου συνηθησα την πρωτη δευτερη μερα τον ατμο, θα επρεπε να συνεχιστει με τον νεο ατμοποιητη. Με καθε νεο ομως ξαναερχεται η γλυκα και φευγει η τσιγαρογευση.
Μηπως οι ατμοποιητες αλλαζουν μετα απο τις πρωτες 24 ωρες χρησης. ?

Οσον αφορα τον tobaco nobbaco e-liquid, απο οποιον το δοκιμασε θα ηθελα μια περιγραφη της γευσης πως μοιαζει και αν αφηνει το αρωμα του στον χωρο. (το tribeca αφηνει λιγο αλλα δεν ενοχλει. )
Επισης στην τιμη που το βλεπω στα sites σε συσκευασια 20 ml ερχεται στα ιδια χρηματα με το tribeca 30ml.
tribeca=7,3 euro ανα 10 ml.
nobaco=6,9 euro ανα 10 ml

Last edited:
Αρκετα φθηνοτερα !

Δεν εχω ομως ιδεα οι γευσεις τι...καπνο φουμαρουν.
Θα πρεπει να ξαμοληθω και να παρω σβαρνα τα ηλεκτροτσιγαροfora να μαθω λεπτομερειες για τις γευσεις.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Οσον αφορα τον tobaco nobbaco e-liquid, απο οποιον το δοκιμασε θα ηθελα μια περιγραφη της γευσης πως μοιαζει και αν αφηνει το αρωμα του στον χωρο. (το tribeca αφηνει λιγο αλλα δεν ενοχλει. )
Καπνιζω το tobacco αλλα στα 11mg. Πέφτοντας από τα 16mg μου φαινοταν λίγο στην αρχή αλλά την 2η μερα το συνήθισα.
Μ αρεσει πολύ η γεύση του και είναι το μοναδικό που αγόρασα 2η φορά.
Συνήθως την γεύση την καταλαβαίνεις όταν το καπνίσεις μία μερα.
Είχα πάρει κι εγώ το camel desert ship και πραγματικα στις πρωτες τζουρες ειχα ενθουσιαστει. Στο τελος της ημερας ομως μου ηρθε μια αηδια και δεν το ακουμπησα ξανα.
Τωρα η γευση του tobacco μου κάνει τσιγαρίσια και στο τέλος αφήνει μία πολύ μικρή σοκολατενια γεύση. Πολύ μικρή όμως, μην φανταστείς καμία τρελή γλυκίλα.
Το παρομοιασα μάλιστα σαν τα αρωματικά πουρα Backwoods.
Τώρα έχω παραγγείλει τα halo tribeca και torque και αναμένω να τα δοκιμάσω.
Αλλά ήδη έχω αποφασίσει να ξεκινήσω να παιρνω έτοιμες βάσεις και να βάζω τα αρωματα μονος μου γιατι θα μου βγει τελικα πολυεξοδο.
Τώρα που έπεσα στα 11mg το εχω λιγο πιπιλα και κανω γυρω στα 3ml την ημέρα.

Κοιτα και αυτην την σειρα με 20ml στα 10 ευρω.
http://www.assos-shop.gr/nobacco-ilektroniko-tsigaro/nobacco-e-cigar-gr/mystique/

Ωραίος Κωστή!

-> αν γνωρίζουν και άλλοι διάφορα καταστήματα, ας τα γράψουν, να γίνει μια λίστα σιγά-σιγά έτσι ώστε να είμαστε καλύτερα ενημερωμένοι για το τι παίζει! (ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ: θα τα χρειαστούμε και εμείς και όσοι σκέφτονται να ξεκινήσουν)

Αποψη μου (τουλαχιστον για τις δικες μου συνηθειες) ειναι οτι ισως ειναι καλυτερα να παιρνουμε μικροτερες δοσεις ml νικοτινης.
Εγω πειραματιζομενος σε σχεση με την νικοτινη απο marlboro 1.5-2 πακετα ημερησιως, πηρα το tribeca 18 mg νικοτινης.

Μεσα στο διημερο που ατμιζω ομως 2ml την ημερα, παιρνω την ιδια ποσοτητα νικοτινης και δεν μου λειπει αυτη, ομως μου λειπουν οι τζουρες.
Δηλαδη θα ηθελα να ατμιζω 3-4 ml ημερησιως. Που αυτοματως σημαινει οτι πρεπει να αγορασω μπουκαλακι με 9-12 ml για να παιρνω με πιο πολυ ατμισμα την ιδια ποσοτητα νικοτινης. Το αρνητικο ειναι οτι θα χρειαζομαι επιπλεον υγρο, (και ατμοποιητες, αν χαλανε) αρα πιο πολλα χρηματα.

Για αυτο θα πρεπει να προσανατολιστω και σε αλλες μαρκες/γευσεις και θα παρακολουθω με προσοχη τις προτασεις για αλλες φθηνοτερες μεν, αλλα καλες γευσεις δε.

Αντε, αντε, αγοραστε καμια εξτρα γευση να μας πειτε εντυπωσεις. :drummer:

Με ενδιαφερον διαβασα το σχολιο σου για το eLips, καθως τα στριφτά μου παντα ηταν χαλαρα. Μαλλον θα παω σε ενα φυσικο καταστημα για test steam.
Το μειονεκτημα του eLips ειναι νομιζω η μικροτερη μπαταρια (400?) και η μικροτερη αμπουλα;

Το elips έχει μικρότερη μπαταρία, αλλά μεγαλύτερη αμπούλα.
Σαν μειονέκτημα στο elips θα έβαζα το ότι δεν βλέπεις πόσο υγρό έχει η αμπούλα αν δεν βγάλεις το επιστόμιο. Πρέπει λοιπόν να είσαι λίγο προσεκτικός όσον αφορά την στάθμη του υγρού.
Άλλη διαφορά είναι ότι το elips είναι πιο πολύ consumer, ενώ το ego-t σηκώνει πειραματισμούς. Άλλες μπαταρίες, ατμοποιητές χαμηλότερης αντίστασης (LR) κλπ.

Με το χημικο συστατικο (δεν θυμαμαι ονομα) που υπαρχει σε μερικα υγρα... τι γινεται;
Ο γνωστος χρησιμοποιει υγρα Natura που απ'οτι λεει δεν το περιεχουν.

Δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα. Μιλάς για το PG υποθέτω.
Και εγώ προτιμώ τα υγρά της Natura επειδή χρησιμοποιεί φυτική γλυκερίνη και ας χάνω σε throat hit.

Αποψη μου (τουλαχιστον για τις δικες μου συνηθειες) ειναι οτι ισως ειναι καλυτερα να παιρνουμε μικροτερες δοσεις ml νικοτινης.
Εγω πειραματιζομενος σε σχεση με την νικοτινη απο marlboro 1.5-2 πακετα ημερησιως, πηρα το tribeca 18 mg νικοτινης.

Μεσα στο διημερο που ατμιζω ομως 2ml την ημερα, παιρνω την ιδια ποσοτητα νικοτινης και δεν μου λειπει αυτη, ομως μου λειπουν οι τζουρες.
Δηλαδη θα ηθελα να ατμιζω 3-4 ml ημερησιως. Που αυτοματως σημαινει οτι πρεπει να αγορασω μπουκαλακι με 9-12 ml για να παιρνω με πιο πολυ ατμισμα την ιδια ποσοτητα νικοτινης. Το αρνητικο ειναι οτι θα χρειαζομαι επιπλεον υγρο, (και ατμοποιητες, αν χαλανε) αρα πιο πολλα χρηματα.

Για αυτο θα πρεπει να προσανατολιστω και σε αλλες μαρκες/γευσεις και θα παρακολουθω με προσοχη τις προτασεις για αλλες φθηνοτερες μεν, αλλα καλες γευσεις δε.

Αντε, αντε, αγοραστε καμια εξτρα γευση να μας πειτε εντυπωσεις. :drummer:

Έχω πάει ήδη στα 9mg/l και το συνήθισα από τη δεύτερη μέρα που άλλαξα...
Πλέον παίζω και με μηδενικά υγρά, αλλά εκεί το πάω πιπίλα... Το βάζω στον LR και το παίζω ninja! :flipout:

Το κάνω βέβαια για να μη συνηθίσει η γεύση μου στο κανονικό και μετά δεν καταλαβαίνω γεύση...

Ως τώρα, η γεύση που πραγματικά με ενθουσίασε από natura είναι η virginia. Σε εμένα δημιουργεί όμως καούρα στον οισοφάγο, ενώ η γυναίκα μου δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα!
Τόσο καλή που κολλάω δίπλα της όταν καπνίζω για να το μυρίζω... :p
Τσιγαρίσια γεύση με επίγευση μαλλί της γριάς... :ADFADF1:

Ειναι το κατι αλλο. 2 μερες διακοπη καπνισματος και οι γευσεις αλλαζουν στο στομα.
Εχω αυξησει τους καφεδες γιατι τους βρισκω πιο γευστικους.
''Αναβω'' το ηλεκτρονικο τσιγαρακι μου, βαζω μια κουπα καφε και ακουω αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=JLAnzrDVgn0

Εχει ανεβει και η διαθεση μου. Τι σκ@τ@ δηλητηρια ειχαν μεσα τα κανονικα τσιγαρα. ?

Απάντηση: Re: E - smoke...

Ειναι το κατι αλλο. 2 μερες διακοπη καπνισματος και οι γευσεις αλλαζουν στο στομα.
Εχω αυξησει τους καφεδες γιατι τους βρισκω πιο γευστικους.
''Αναβω'' το ηλεκτρονικο τσιγαρακι μου, βαζω μια κουπα καφε και ακουω αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=JLAnzrDVgn0

Εχει ανεβει και η διαθεση μου. Τι σκ@τ@ δηλητηρια ειχαν μεσα τα κανονικα τσιγαρα. ?
Αυτό που λες με τους καφέδες, πράγματι,ιδιαίτερα με τον Ελληνικό.....και νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος!!!

Γεύση και όσφρηση είναι τα πρώτα που παρατηρείς...
Μετά έρχεται η ενέργεια, ο καλύτερος ύπνος, η αίσθηση ξεκούρασης...

Στην εβδομάδα (η και ακόμη πιο νωρίς) εκτός από περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποκτάς και περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της... νύχτας.
Το κακό σε αυτό είναι ότι επιστρέφουν οι βραδινοί πονοκέφαλοι στις γυναίκες... :rofl:

Κυριολεκτικά το έγραψα! -> μου άρεσε το παράδειγμα με το νυφικό και τη .... νύχτα!! :worshippy::Banane0:

Και βέβαια είδα διαφορές .... στη γεύση!! (όπως ανέφεραν οι προηγούμενοι)
Στο θέμα της αντοχής δεν είδα διαφορές επειδή έκανα χιλιόμετρα με ποδηλατο (και κάνω) και είχα αντοχή παρ´ότι κάπνιζα.....

ευτυχως στο φορουμ υπαρχουν γιατροι και μαλιστα πολυ καλοι.Προσωπικα θα τους παρακαλουσα να τοποθετηθουν..Αναμενομενη η υστερια απο τους καπνοβιομηχανους που χανουν πολλα μυρια,αλλα απο την αλλη ποτε δεν ξερεις.Καλα,αμα σας πω για τους urban legents που κυκλοφορουν στην περιοχη μου θα λυωσετε απο το γελιο.Κανονικα ολοκληρη η πνευμονολογικη κλινικη του Βενιζελιου και του ΠΑΓΝΗ θα επρεπε να ειναι τιγκα απο e-smokers που τους αντλουν το υγρο απο τα πνευμονια με...βατραχακι!!!

Ε καλά... Μπορεί να υπάρχει κάποια περίπτωση ΗΤ το οποίο να περιέχει κάποια επικίνδυνη ουσία...
Ας το τσουβαλιάσουμε έτσι για να γουστάρουμε!
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εισπνέουμε κάποιες καρκινογόνες ουσίες όταν ατμίζουμε!
Όποιος φοβάται αυτή τη πιθανότητα μπορεί να καπνίζει κανονικό τσιγάρο το οποίο σίγουρα περιέχει πολλές καρκινογόνες ουσίες.

Σαν να πηδάς από τον 6ο όροφο μίας πολυκατοικίας χωρίς αλεξίπτωτο, γιατί υπάρχει πιθανότητα να μην ανοίξει το αλεξίπτωτο... :rofl:

Ε καλά... Μπορεί να υπάρχει κάποια περίπτωση ΗΤ το οποίο να περιέχει κάποια επικίνδυνη ουσία...
Ας το τσουβαλιάσουμε έτσι για να γουστάρουμε!
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εισπνέουμε κάποιες καρκινογόνες ουσίες όταν ατμίζουμε!
Όποιος φοβάται αυτή τη πιθανότητα μπορεί να καπνίζει κανονικό τσιγάρο το οποίο σίγουρα περιέχει πολλές καρκινογόνες ουσίες.

Σαν να πηδάς από τον 6ο όροφο μίας πολυκατοικίας χωρίς αλεξίπτωτο, γιατί υπάρχει πιθανότητα να μην ανοίξει το αλεξίπτωτο... :rofl:
:worshippy:καλα,δεν το συζητω πως μου εχεις φτιαξει τη μερα σημερα!!εισαι σε μεγαλη φορμα!!

Βρηκα τη μετρηση του FDA. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο περιεχει 8 νανογραμμαρια στο gr.
Σε ενα gr αμερικανικου marlboro περιεχονται 11190 νανογραμμαρια.
Για πιο πολλες πληροφοριες, επισκεφθειτε το forum http://e-kapnisma.gr/index.php?topic=416.msg5627#msg5627
Αρχισα να διαβασω σιγα σιγα, γιατι ολα τα Ελληνικα blogs και portals σημερα μετεδιδαν (copy/paste) την ειδηση επικινδυνοτητας των ΗΤ

:worshippy:καλα,δεν το συζητω πως μου εχεις φτιαξει τη μερα σημερα!!εισαι σε μεγαλη φορμα!!

Μα με ότι ακούω τελευταία, φρικάρω μάνα μου...
Στον έναν γέμισε υγρό ο πνεύμονας από την υγρασία που κατάπινε από το ΗΤ και έτρεχε στο νοσοκομείο.
Ο άλλος έπαθε καρδιακή προσβολή και έφταιγε το ΗΤ που έκανε τον τελευταίο μήνα (τα τσιγάρα που έκανε τα τελευταία 20 χρόνια ήταν αθώα)
Ο ξάδελφος μία φίλης του περιπτερά της κόρης του φύλαρχου του μπατζανάκη ενός φίλου απέκτησε κωλοβακτηρίδια στο στόμα και είναι από το ΗΤ. (δεν μας είπε αν μπερδεύτηκε λόγω σχήματος και το έβαλε και αλλού βέβαια)

Σε λίγο θα κυκλοφορήσουν ιστορίες για μανιακούς που συλλέγουν μάτια ατμιστών... :p