E - smoke...

εβρασα για δυο λεπτα τον αρπαγμενο ατμοποιητη του elipse που σας ελεγα,αυριο θα σας πω αν πετυχα να τον ξεβρωμισω.Κατα τα αλλα πηρα το 18 mg του virginia της natura,η γνωστη εκλεπτυσμενη γευση,με εμφανως πιο δυνατη καπνιστικη αισθηση απο το ιδιο των 9 mg..

Παιδιά, είναι όπως τα λέει ο ΤινΓουλφ (:award:) για το egoW...
Διάβασα κι' εγώ το παραπάνω ριβιού, και μετά λύπης μου συνειδητοποιώ ότι θα τα σκάω στους ατμοποιητές... αχαα χαχαα...

Πάντως, μόλις ολοκλήρωσα και το πρώτο μου καθάρισμα και έχω να επισημάνω τα εξής:

1. Διαρροές μεταξύ ατμοποιητή και μπαταρίας! Πολύ όμως.
2. Στο φυτίλι, είχε δημιουργηθεί ένα πράμα σαν μάζα/ζελέ... Είναι μάλλον το υγρό το οποίο σαν να ξεράθηκε πάνω στο φυτίλι, και έγινε μια μάζα! Εδώ να σημειώσω ότι το Χαλο Τριμπέκα, μου φαίνεται πιο παχύρευστο από το προηγούμενο υγρό (του οποίου τη μάρκα δε θυμάμαι). Το έχετε δεί και εσείς, ή είναι ιδέα μου;

Μετά το πέρας του 10λεπτου καθαρισμού και dry burn, όλα επανήλθαν σε τάξη και το ντουμάνι που τράβηξα δεν περιγράφεται!!!! :award::music-smiley-005:

ΥΓ 1. Το τριμπέκα είναι βαρύ για τα γούστα μου, τουλάχιστον το 12ρι που έχω.
ΥΓ 2. Πιθανολογώ ότι η διαρροή μπορεί να προκλήθηκε λόγω αυτής της μάζας που είχε γίνει/μεταλλαχθεί το φυτίλι... Ποιά η γνώμη σας;

2ml εννοείς δύο tanks;
Αυτό είναι κάτι παραπάνω από 1ml και όχι 2.
Επίσης, όταν είναι καθαρός ο ατμοποιητής παίρνει μέσα του το 1/4 περίπου από το tank.

Δεν ξέρω ποιό εννοείς τανκ, εμένα από όσα έχω διαβάσει, ο ατμοποιητής χωράει 2εμελ υγρού... Αυτά τα 2 εμελ ατμίστηκαν από το μεσημέρι μέχρι πριν μια ωρίτσα περίπου και τράβαγα τα βζά 'μ!!!!!

-> παιδιά, όταν βράζετε τους ατμοποιητές, κρατήστε τους με μια λαβίδα ωστε να μην ακουμπούν στον πάτο του σκεύους που χρησιμοποιείτε. Το νερό (ανάλογα με την ατμοσφαιρική πίεση και την πυκνοτητα του -χεχε) έχει θερμοκρασία 100 βαθμών κελσίου όταν βράζει, ο πάτος όμως που εφάπτεται με το μάτι της κουζίνας έχει πολύ μεγαλύτερη θερμοκρασία..... ;-)

(εναλλακτικά μπορείτε να βράσετε το νερό, να το βγάλετε από το μάτι (ή να το χυσετε από τον βραστήρα σε ένα σκεύος) και μετά από λίγο να τοποθετησετε μεσα τον ατμοποιητή...)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Καλά, 71 σελίδες μετά, με ψήσατε. Εγώ όμως δεν καπνίζω τσιγάρα, καπνίζω πίπα και Captain Black Gold εδώ και δέκα χρόνια. Και δεν "γεύομαι" χαρτί. Οπότε για τί καπνό πάω;

Βρασιμο εχω δοκιμασει και εγω, αλλα δεν εχει βαθος χρονου γιατι:
To φυτιλι που φευγει απο το tank πηγαινει και ακουμπα επανω στην αντισταση για να βραχει αυτη και ενα δευτερο φυτιλι που ειναι επανω στην αντισταση.
Με τον καιρο, το φυτιλι του tank που ακουμπα στην αντισταση, ψηνεται (στο σημειο επαφης) με αποτελεσμα να μην μπορει να δωσει σωστη/επαρκη/γρηγορη τροφοδοσια στο δευτερο φυτιλι στην αντισταση.

Ετσι, εκεινο με τη σειρα του αρπαζει και για αυτο η γευση καμενου.
Βραζοντας τον ατμοποιητη, καταφερνουμε να παρουμε λιγη καρβουνιλα απο το φυτιλι της αντιστασης και προσωρινα ξεβρωμιζει.

Επειδη ομως το φυτιλι του tank εξακολουθει να ειναι καμενο/ξεραμενο εκει που πατα στην αντισταση, συνεχιζει την προβληματικη τροφοδοσια σε αυτην. Αποτελεσμα, παλι καμενο.

Η λυση: Οταν αρχισει η αισθηση καμενου, πρεπει να αλλαχθει το φυτιλι του tank αμεσως, για να βρεχει καλα το δευτερο φυτιλι της αντιστασης, πριν εκεινο καρβουνιασει ασχημα.

Πως αλλαζει το φυτιλι. ?
Με ενα λεπτο κατσαβιδακι, τραβαμε εξω απο τον ατμοποιητη την ασημενια μεταλλικη επιφανεια που ειναι η βελονα/φυτιλι του tank.
Υστερα βγαζουμε το φυτιλι και το αντικαθιστουμε με νεο ακριβως στο ιδιο μηκος. (να προεξεχει λιγο απο την πισω πλευρα της επιφανειας για να αγγιξει την αντισταση οταν ξανακουμπωσουμε.

Αυτο σε συνδιασμο με ενα βρασιμο/φυσημα/καθαρισμα πριν του ατμοποιητη εχει διαρκεια, αρκει οπως ειπα η αλλαγη του φυτιλιου του tank να μην γινει πολυ αργοτερα απο το καψιμο του δευτερου φυτιλιου. Αν εκεινο εχει αρπαξει πολυ ασχημα, το βρασιμο δεν θα βοηθησει παρα πολυ στην απαλειψη της καμενης μυρωδιας.

Βεβαια, μιας και εδω ειναι AVCLUB, υπαρχουν οι Α1,Α2 επισκευασιμοι ατμοποιητες, οπου αλλαζεις και αντισταση και φυτιλια και μαλιστα στην αρχικη συσκευασια συμπεριλαμβανονται συρμα αντιστασης και καποια ποσοτητα φυτιλιου.

Πολυμετρο εχετε για μετρηση ohm αντιστασης ? ντου !

Καλά, 71 σελίδες μετά, με ψήσατε. Εγώ όμως δεν καπνίζω τσιγάρα, καπνίζω πίπα και Captain Black Gold εδώ και δέκα χρόνια. Και δεν "γεύομαι" χαρτί. Οπότε για τί καπνό πάω;

Μεχρι να παρεις απαντησεις, μπορεις να κοιταξεις εδω για να παρεις μια ιδεα, αλλα θελει ψαξιμο. http://e-kapnisma.gr/index.php/board,21.0.html

Επισης, για τους λατρεις των Ελληνικων τσιγαρων μας σκεφτηκαν οι Αγγλοι.
Γευσεις οπως Papastratos, assos, karelia μπορειτε να τις βρειτε εδω. http://www.oksmokey.com/

Τωρα θα μου πεις, εδω δεν εχουν γινει αντιγραφες της προκοπης σε marlboro, camel κλπ αυτοι θα πετυχαν τις Ελληνικες. ? :smash:
Ηδη ξερω οτι στο καρελια εβαλαν κατα λαθος μεντα (το παραδεχτηκαν) :flipout::flipout::flipout:

Last edited:
είστε εγκάθετοι ! ....αποχωρώ, καληνύχτα σε όλους! :p

Έλα ντε! Πες και εσύ τίποτα ρε Ηλία! Έχουμε γεμίσει με τριμπούκους εεε... τραμπούκους εδώ μέσα! :rofl:

εβρασα για δυο λεπτα τον αρπαγμενο ατμοποιητη του elipse που σας ελεγα,αυριο θα σας πω αν πετυχα να τον ξεβρωμισω.Κατα τα αλλα πηρα το 18 mg του virginia της natura,η γνωστη εκλεπτυσμενη γευση,με εμφανως πιο δυνατη καπνιστικη αισθηση απο το ιδιο των 9 mg..

Αν δεν ξεβρωμίσει πας για κανονικό, full καθάρισμα...
Όπως βλέπεις τον ατμοποιητή του elips έχει δεξιά και αριστερά από τη βάση του φιτιλιού δύο εγκοπές.
Με ένα κατσαβιδάκι, προσεκτικά, πότε από τη μία και πότε από την άλλη αφαιρείς τη βάση.
Βγάζεις προσεκτικά το φιτίλι από τη βάση του και πλένεις με μπόλικο τρεχούμενο νερό τον ατμοποιητή και τη βάση.
Βάζεις τον ατμοποιητή χωρίς το φιτίλι στη μπαταρία και για 5-6 φορές (μέχρι να σταματήσει να βγάζει καπνό και να βλέπεις την αντίσταση να πυρώνει όλη) πατάς το κουμπί για 4-5 δευτερόλεπτα κάθε φορά.

Πλένεις πάλι τον ατμοποιητή με νερό και στεγνώνεις καλά!
Βάζεις το φιτίλι στη βάση σε ύψος ανάλογο με το ποσοστό VG που έχουν τα υγρά σου. Όσο πιο πολύ VG τόσο πιο ψηλά.
Βρέχεις φιτίλι και αντίσταση με υγρό, βάζεις τη βάση του φιτιλιού στον ατμοποιητή, τοποθετείς το tank και είσαι έτοιμος!
Οι πρώτες 4-5 τζούρες παίζει να έχουν άσχημη γεύση, οπότε μην τις πάρεις κάτω. :p

Τελειωσε απο τον ΚΑΤΑΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ατμοποιητη το δειγμα prime 12, και εβαλα tribeca 18 ωριμασμενο περιπου 8+ ωρες.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ η γευση του ρε παιδια. ?
μονο μια πιπερατη αισθηση στη γλωσσα, καθολου γλυκα, ουτε στο χωρο ουτε στο στομα. Μονο αυξημενο throat hit.
Τι στο καλο, το πρωτο tribeca το ειχα ξεκινησει με 3 ωρες ωριμανση και δεν ηταν ετσι.
Αυτο το πραγμα, εχει αμυδρη αισθηση καψιματος πιπεριας και αντι για γλυκα, ο ατμοποιητης δινει ακομη ελαχιστα τη βουτηριλα του prime.

Μηπως σε ολο αυτο το διαστημα βελτιωθηκε κι αλλο η γευση/οσφρηση μετα τη διακοπη καπνισματος και μου φαινονται ολα διαφορετικα ?
Που ειναι εκεινο το εθιστικο αρωμα στο χωρο ?
Που ειναι εκεινη η γευση που η θελες να πιπιλας συνεχεια
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Εχω πανικοβληθει και τα εχω παιξει κανονικα.
Eιναι κυριολεκτικα σαν να ατμιζω μονο γλυκερινη με νικοτινη. Αρωμα0%

analyze_it, βουντου μας εκανες. ?

Last edited:

Οπότε για τί καπνό πάω;

Φίλε μου, δεν ξέρω κατά πόσο έχεις δοκιμάσει ναργιλέ.
Οι γεύσεις που κυκλοφορούν στο εμπόριο για ΗΤ μοιάζουν περισσότερο σε γεύσεις ναργιλέ παρά σε γεύσεις κανονικού καπνού.
Τα Halo έχουν μάλλον την πιο "καπνιστική" γεύση, αλλά γιατί να αγχώνεσαι;
Αν θέλεις να κόψεις το κάπνισμα σε πειράζει αν σε καλύπτει ένας καπνός που έχει γεύση φράουλα, μπανάνα, σοκολάτα ή μήλο;

Απάντηση: Re: E - smoke...

Τελειωσε απο τον ΚΑΤΑΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ατμοποιητη το δειγμα prime 12, και εβαλα tribeca 18 ωριμασμενο περιπου 8+ ωρες.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ η γευση του ρε παιδια. ?
μονο μια πιπερατη αισθηση στη γλωσσα, καθολου γλυκα, ουτε στο χωρο ουτε στο στομα. Μονο αυξημενο throat hit.
Τι στο καλο, το πρωτο tribeca το ειχα ξεκινησει με 3 ωρες ωριμανση και δεν ηταν ετσι.
Αυτο το πραγμα, εχει αμυδρη αισθηση καψιματος πιπεριας και αντι για γλυκα, ο ατμοποιητης δινει ακομη ελαχιστα τη βουτηριλα του prime.

Μηπως σε ολο αυτο το διαστημα βελτιωθηκε κι αλλο η γευση/οσφρηση μετα τη διακοπη καπνισματος και μου φαινονται ολα διαφορετικα ?
Που ειναι εκεινο το εθιστικο αρωμα στο χωρο ?
Που ειναι εκεινη η γευση που η θελες να πιπιλας συνεχεια
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Εχω πανικοβληθει και τα εχω παιξει κανονικα.
Eιναι κυριολεκτικα σαν να ατμιζω μονο γλυκερινη με νικοτινη. Αρωμα0%

analyze_it, βουντου μας εκανες. ?
Τα ίδια έπαθα και εγω χθές και το έγραψα...αύριο θα είσαι ΟΚ!!!

Αυτό δεν είπα και εγώ εχθές που το δοκίμασα; :rofl:
Μία αίσθηση καμμένης ζάχαρης, στο πιο πικρό του, αναμεμιγμένη με καυτερή πιπεριά...
Το torque πάντως συνεχίζει να μου δίνει κατιτίς από menthol...

Well...
Με βουλωμένη μύτη το tribeca είναι σαν το virginia της Natura διαλυμένο σε PG + κάποιο άρωμα που το κάνει πιο "πικάντικο".

Μακαρι. Αμα ειναι ετσι, καποιος να διαγραψει το post πριν το δει ο Ηλιας και αρχιζει καζουρα. :flute:

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Δεν νομίζω ότι έχει και τρελή διαφορά από το Ovale Ego-T που έχω εγώ...
Το elips έχει λίγο καλύτερο χτύπημα μέχρι που να πειράξεις το ego-T και να το κάνεις μπουρλότο... :p
Πες μου πόσο ποσοστό VG έχουν τα υγρά που κάνεις να σου πω πως θα το "ρυθμίσεις".
11 mg.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Εεεεεεεεε......... τι έγινε βρε παιδιά? (είδα φως και μπήκα!) :flute:
Θέλετε μήπως να αλλάξετε γεύση e-liquid?:flute:

:rofl:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Όχι νικοτίνη. Φυτική γλυκερίνη.
Επειδή η VG είναι πιο παχύρευστη από την PG χρειάζεσαι μεγαλύτερη επαφή μεταξύ φιτιλιού - υγρού για να προλάβει να τραβήξει υγρό στην αντίσταση.
Για αυτό ανεβάζεις λίγο το φιτίλι προς τα πάνω, τόσο όσο χρειάζεται για να φαίνεται το πλέγμα από πάνω.
Σε 100% VG (natura π.χ.) ανεβάζω το φιτίλι τόσο ώστε η κορυφή του πλέγματος να είναι στο ίδιο επίπεδο με την κορυφή της βάσης του φιτιλιού.
Αν δεις πως όταν τραβάς τζούρα γουργουρίζει ακουμπάς το φιτίλι με μία καρφίτσα ώστε να το κατεβάσεις κατά μισό χιλιοστό.