E - smoke...

Το cartomizer ειναι αυτο που εβαλα σε λινκ στον Νικο.

Τα αλλα στο τελευταιο link ειναι tank οπου μεσα τους μπαινουν τα cartomizers και τροφοδοτουνται καλυτερα με υγρο. Οσα γραφουν για 510 ή εστω και για DCT λογικα σου κανουν.

Ειναι παρομοιας λογικης με αυτα που ειναι απο τη nobacco.

Εμενα το Titan dct που χρησιμοποιω δεν εχει καμμια διαρροη. Πολυ πρακτικο. Απλα ο ατμοποιητης του με τους ρυθμους που ατμιζω κραταει μια εβδομαδα. Μετα πεφτει πολυ η αποδοση του.

Ευχαριστω παιδια τα σημειωσα.
Με την πρωτη ευκαιρια θα ειναι τα επομενα προς δοκιμη.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Νικο καρτο ειναι συντομευση του cartomizer.

Φιλε μου στέλιο ο admin του forum (Atmos) έχει κάνει διατριβή πάνω στο θέμα τα εξηγεί όλα, δεν έχω να προσθέσω κάτι!

απλά δώστε προσοχή στο πέμπτο post (Επισκευάσιμοι ατμοποιητές) αυτά είναι που κάνουν την διαφορά όλα τα υπόλοιπα είναι απλά οδοντόκρεμες...

Αλλα, θέλουν λίγο "δεξιοτεχνία" στο υπάρχον topic υπάρχουν και όλες οι εξηγήσεις και video και ότι άλλο σχετικό να λυθούν τυχόν απορίες.

Τύπου tank system που δεν επισκευάζονται είναι πεταμένα λεφτά, και ΟΧΙ αρκετά μεγάλες επιδόσεις...

Βεβαια, όλα αυτά είναι για τους πιο προχωρημένους στο "άθλημα"...

Ξεκίνησα και έκοψα το κανονικό τσιγάρο με eGo, θέληση να υπάρχει, τα αλλα εφόσον επιθυμείτε έρχονται μετά!

Ας πω κι εγώ μερικά πράγματα ως παλαιός ατμιστής και με αρκετή πείρα στο θέμα:

1. Αν ντρέπεστε να κυκλοφορείτε με κάτι μεγαλύτερο από μια ego μπαταρία πάρτε τέτοια, προτιμήστε όμως 900άρα όπου με μια μικρή επιβάρυνση σε μήκος έχετε αισθητά μεγαλύτερη διάρκεια.

Αν δεν έχετε πρόβλημα ένα PAPS GP MOD με κόστος περίπου 60 και άλλα ~25 για δυο πολύ καλές μπαταρίες ( aw imr 2000mah) θα σας αφήσει απόλυτα ευχαριστημένους.

2. Οτι και να επιλέξετε σαν μπαταριοθήκη, αξίζει να επιλέξετε έναν επισκευάσιμο ατμοποιητή με κόστος από 25 έως 70 από Ελληνες κατασκευαστές καθώς θα κάνετε απόσβεση του κόστους από τις επισκευές που κοστίζουν ~ 20λεπτά κάθε εβδομάδα ( και 5 λεπτά από τη ζωή σας).

Αυτά έχουν απόδοση μακράν καλύτερη από τα έτοιμα, κόστος που θα αποσβέσετε σύντομα και εξαιρετικό after sales από τα παιδιά που φτιάχνουν τους ατμοποιητές.

Α! και δεν υπάρχει επιστροφή στο τσιγάρο με ένα τέτοιο MOD :)

Κι εγω επιμενω στους επισκευασιμους ατμοποιητες.
Από τοτε που πηρα εναν, ολοι οι αλλοι απλα εχουν μεινει στο συρταρι.
Φοβερο ντουμανι, γεματη γευση.

update για ego-c:

Προσπαθωντας να καταλαβω γιατι μπουκωνουν και βγαζουν γρηγορα αισθηση καμενου σημερα ανοιξα εναν ego-c μιας και δεν ειχα πεταξει αυτους που ειχαν ασχημη γευση/οσμη.

Κοιτωντας εναν ego-c απο την μερια του φυτιλιου, παρατηρουμε δυο εγκοπες.
Εκει αν βαλετε κατι αιχμηρο και τραβηξετε προς τα εξω, θα διαπιστωσετε οτι το φυτιλι αποσπαται μαζι με την επιφανεια που το στηριζει. Ειναι κατι σαν ταπα δηλαδη.

Ειναι πανευκολο σαν να ανοιγεις ταπα απο tank υγρου.

Aφου το ανοιξα λοιπον διαπιστωσα οτι τοσο το φυτιλι (στο σημειο επαφης) οσο και η αντισταση ηταν τρομερα απανθρακωμενα. Και μιλαμε για ego-c που ειχε δουλεψει 4-5 μερες.

Αρα οσον αφορα την τιμη του σε σχεση με τους ego-t που χρησιμοποιουσα, ανθρακες ο θησαυρος.
Επειδη ειχα ανοιξει και ego-t, μετα απο μηνα σχεδον ειχε καρβουνιασει λιγακι το φυτιλι και η αντισταση σχεδον πεντακαθαρη.

Αυτα τα ego-c ( ovale γραφουν επανω τα φυσιγγια, δεν ειχα αγορασει φθηνα κινεζικα) λοιπον κατα την αποψη μου δεν αξιζουν.
Δεν ξερω αν οφειλεται στα καταλοιπα των υγρων, αλλα τετοια μακα επανω στην αντισταση και τοσο καρβουνιασμενο φυτιλι δεν εχω ξαναδει. Και μαλιστα με χρηση ελαχιστων ημερων.

Πηγα να κανω dry burn, αλλα οταν πηγα να καθαρισω και λιγο το φυτιλι, αυτο διαλυθηκε στα χερια μου. Ασε που και με το dry burn, δεν καταφερα κατι. Αυτη η αντισταση ηθελε σφυροκαλεμο για να καθαρισει.

Η πολυ μικρη διαρκεια αντοχης του λοιπον το καθιστουν απο εμενα οχι συμφερουσα αγορα πλεον.
Θα κινηθω προς αλλες κατευθυνσεις (αυτες που αναφερθηκαν πιο πανω.)

Εγω παντως σαν κατοχος C δεν ειχα κανενα παραπονο, ειδικα με τους Ovale.

Επισης, ο ετερος Στελιος (που ξερω σιγουρα) και απο οτι διαβαζω και ο Νικος (απο τη Γαλλια) ειναι φουγαροκαραβανες. Εχουνε παει στους επισκευασιμους αλλα πλεον ξερουν τι θελουν.

Αλλα οι προτασεις του Στελιου για μπαταριες κλπ. ειναι σωστες.

Εγω στον ego-c ειχα προβληματα διαρροης και γευση καμμενου, οταν αλλαζα φυτιλια.
Εβαλα ομως τους ατμοποιητες τηε Joytech (λογικα ειναι ιδιοι με της Ovale) και δεν ειχα κανενα πρόβλημα. Καλο ντουμανι και καλη διαρκεια ζωης

Παραθετω επισης μια πολυ ωριμη, και κατα τη γνωμη μου αρτια, αποψη για καθε αρχαριο οσον αφορα την πρωτη αγορα.

"Βασικά, αναγκαία εξαρτήματα:
- 2 μπαταριες ego 1000mAh (αν καποιον τον ενοχλει το μεγεθος μπορει να παει και σε 650mAh)
- 1 φορτιστη usb
- 1 καλωδιο usb

Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε μια μπαταρία με ρυθμιζόμενο βολτάζ (3.3-3.7-4.2 volts). Οσο μεγαλυτερο το βολταζ τόσο πιο "γεμάτο" άτμισμα. Να προσθεσω ομως οτι η αντίσταση του ατμοποιητή θα χαλάσει νωρίτερα.

Επιλογες σε ατμοποιητές:
- Ατμοποιητή CE4+
- Ατμοποιητης της joytech με βάση/κωνο ego-c και τανκ
- Ατμοποιητή 501d Boge χαμηλης ή κανονικης αντιστασης και τανκ"

Γενικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι νέο "φρούτο" και ακόμα περισσότερο οι ατμοποιητές που επισκευάζονται δεν είναι ούτε 1 χρόνος που κυκλοφορούν σιγά σιγά με όλα τα συν και τα μείον!

Και είναι ένας χώρος που δέχεται μεγάλες πιέσεις από τα λόμπι των εταιριών καπνοβιομηχανίες φαρμακοβιομηχανίες κτλ

Και η εξέλιξη του είναι δύσκολη και αργή με μεμονωμένες προσπάθειες, και πολλές φορές όχι πολύ σοβαρές!

Όπως και να είναι, και οποιο mod να χρησιμοποιείτε είναι μια πολύ καλή λύση να γλιτώσετε από το τσιγάρο που βλάπτει τόσο πολύ την υγεία μας και την τσέπη μας!

Έχω φίλους πρώην καπνιστές που έχουν κόψη το τσιγάρο με eGo και εξακολουθούν να φουμάρουν eGo και τους καλύπτει, όλα είναι σχετικά το λοιπόν,

άλλωστε και εγώ με κινεζικο mod απαλλάχτηκα από τον καπνό, δεν θα τα σνομπάρω ποτέ!

Να προτείνω κι εγώ μια εναλλακτκή λύση για να αρχίσει κανείς και σχετικά φθηνή.
Eχει πολύ καλή απόδοση, γεύση, χτύπημα στο λαιμό και διάρκεια μπαταρίας.
Το μοναδικό του ελάττωμα είναι πως δεν μοιάζει με τσιγάρο.

1. Μπαταριοθήκη Modabox
2. Mπαταρίες 14500 Χ 2
3. Φορτιστής
4. Αtomizer 510 LR X2
5. Yγρό που σας αρέσει.

Kόστος 52,30 ευρώ χωρίς τα υγρά.

Στο συγκεκριμένο atomizer πρέπει να στάζετε 3-4 σταγόνες υγρού κάθε περίπου 10 τζούρες (όσο ένα τσιγάρο). Έχει καλύτερο χτύπημα ακόμη και από τα αγαπημένα μου cartomizer Boge 510D LR.
To συνολάκι το χρησιμοποιώ καμια δεκαριά μέρες και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Στη φωτό, το μοντάκι με Boge 510D LR
modabox.jpg

ΥΓ: Μόλις έκλεισα 5 μήνες ατσίγαρος! :D

Last edited:
Τεκιλάκο τριπάρεις ή μου φαίνεται; Ααχαχαχχααχχαχαχχα....

2 μέρες καθαρός απ' όλα! :guitarist:

Αυτό μοιάζει με το μηχάνημα που σου κάνουν αλκοτέστ!
Σκέψου τους άλλους να σε βλέπουν να πίνεις το ποτό σου, μετά να το βάζεις στο στόμα σου και αυτό να βγάζει καπνό!
Τι θα σκέφτονται;
Αυτός έγινε φιτίλι; :flipout:

Μπράβο ρε θηρίοοοοο Gojakla!!!! Θα μας λείψεις! :D

Tzim όντως είναι κάπως, αλλά βολευει πολύ! Εγώ πάντως το αποκαλώ γουόκι τόκι για playmobil :P

Last edited:
Μελέτη του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, έδειξε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν επηρεάζει την καρδιακή λειτουργία, αντιθέτως ευνοεί την υγεία των καπνιστών. Όπερ σημαίνει ότι η αντικατάσταση του φυσικού τσιγάρου με το ηλεκτρονικό θα μπορουσε να είναι μια κάποια... λύση.

Στην έρευνα εξετάστηκε η καρδιακή λειτουργία 20 καπνιστών πριν και μετά το κάπνισμα ενός τσιγάρου, και συγκρίθηκε με μετρήσεις 22 ατόμων που καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο πριν και μετά τη χρήση του. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά, αφού το ηλεκτρονικό προκάλεσε μόνο μια μικρή αύξηση της πίεσης, ενώ το κανονικό τσιγάρο αύξησε την καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή πίεση.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι εφεύρεση ενός Κινέζου φαρμακοποιού, όμως μέχρι προσφάτως δεν έχει εγκριθεί επισήμως η χρήση του.

Μπορεί η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου να αποδεικνύεται λιγότερο επιβλαβής, από το κανονικό, ωστόσο και οι δυο περιπτώσεις είναι άκρως επιβαρυντικές και καταστροφικές για την ανθρώπινη υγεία. Μην ξεχνάτε ότι το κάπνισμα είτε από κανονικό τσιγάρο είτε από ηλεκτρονικό, έχουν ένα κοινό και ταυτόχρονα μια αντίθεση!

Το τσιγάρο μπορεί να οδηγήσει μακροχρόνια τον άνθρωπο σε θάνατο, ενώ το ηλεκτρονικό άμεσα, αφού όλοι θυμόμαστε τον άτυχο άνδρα από την Πενζακόλα της Φλόριντα ο ποιος έχασε τη ζωή του αφού εξεράγη η μπαταρία του μηχανήματος μέσα στο στόμα του.

http://www.sofokleousin.gr/archives/107381.html

Όπου "άτυχος άντρας από τη Φλόριντα" βάλε "ο ηλίθιος που συνέδεσε μπαταρία αυτοκινήτου σε αντίσταση 1Ω και την έβαλε στο στόμα του" και βγάλε συμπέρασμα... :p