E - smoke...

Ε καλα βρε παιδια...1 mod δεν φτανει (τι θα κανεις αν χαλασει?). Σε τετοια φαση (χαλασε το iPV Mini2) ετρεξα στο κοντινο μου μαγαζι και πηρα τον iPV D3. Ναι...δε μου εφτανε η εμπειρια ενος iPV, ηθελα κι αλλο... Λιγες μερες μετα, πηρα κι ενα eVic VTV Mini. Τελικα τωρα εχω 6 ατμοποιητες (2 Expromizer, 1 dripper, 1 Aqua δωρο, 1 Lemo 2, 1 Kayfun v4 clone) και 4 mods (τα 2 προαναφερομενα και 2 istick 20w + 40w).

Δεν βγαινει ακρη με τους ατμιστες... :-)

Τελικα ο χιονολυκος ποιου ειναι βρε παιδια. ? :drummer:

Ειναι απλα Νικο μην μπερδευεσαι.
Φερνεις το spectro του Παναγιωτη γιατι ο χατζ ξεχασε ΚΑΙ το spectro, καλιμπραρουμε, παιρνεις το σπεκτρο οταν ο χατζ φερει το δικο του σπεκτρο, εγω του δινω τον χιονολυκο, κρατω το δικο του spectro για καλιμπραρισμα και του μονιτορ, αυτος δινει τον χιονολυκο στον Παναγιωτη και εσυ μενεις χωρις σπεκτρο και χιονολυκο.

Δηλαδή ο Snow wolf που μου είπε συμφορουμίτης οτι του πούλησες σήμερα, δεν ήταν δικός σου ? Τι να σου πω...

Τι να μου πεις...μ'εκαψες.

Aυτος ο βογιατζακης το επαθε το εγκεφαλικο ή οχι ακομη. ? :Banane0:

Απάντηση: Re: E - smoke...

Ε καλα βρε παιδια...1 mod δεν φτανει (τι θα κανεις αν χαλασει?). Σε τετοια φαση (χαλασε το iPV Mini2) ετρεξα στο κοντινο μου μαγαζι και πηρα τον iPV D3. Ναι...δε μου εφτανε η εμπειρια ενος iPV, ηθελα κι αλλο... Λιγες μερες μετα, πηρα κι ενα eVic VTV Mini. Τελικα τωρα εχω 6 ατμοποιητες (2 Expromizer, 1 dripper, 1 Aqua δωρο, 1 Lemo 2, 1 Kayfun v4 clone) και 4 mods (τα 2 προαναφερομενα και 2 istick 20w + 40w).

Δεν βγαινει ακρη με τους ατμιστες... :-)

6 μοντάκια μονάχα έχει ο Βογιατζάκης στο μπάνιο για ώρα ανάγκης!!;)

Μου αρέσει που μιλάει και για αυτονομία...
Ε, αν έχεις 9 mod (10 με το DNA; ) και τραβάς 10 τζούρες από το καθένα κάθε μέρα, λογικό είναι να σου κρατάνε οι μπαταρίες μία εβδομάδα! :flipout:
Εγώ που πιπιλάω το ίδιο κάθε μέρα, 2 τριχίλιαρες ίσα που με φτάνουν!

Τα μοντακια εγιναν (απροσδοκητα) 5. Εφτιαξα και το χαλασμενο iPV Mini 2 το ΣΚ. Καλα, αυτο ειναι αθανατο.... Του ειχα βαλει ενα sleeve απο καουτσουκ για να το προστατεψω, κι αυτο το χαλασε αφου μαζεψε υγρασια. Το ανοιξα, το καθαρισα 2 φορες με οινοπνευμα και οδοντοβουρτσα κι εβαλα πανω τον Expromizer. Μετα απο λιγο σαν να κολλαγε το κουμπι (εδινε συνεχεια ρευμα) χωρις ομως να εχει κολλησει ο διακοπτης (!). Τελικα το παρατησα σε ενα κουτι και αγορασα το D3 απο το μαγαζι της γειτονιας. Λιγες εβδομαδες μετα, απλα το ξανα-μονταρισα και απο εχθες ξαναπαιζει κανονικα! Μαλιστα μου φαινεται καλυτερο απο το eVIC Mini στα ιδια watt, αλλα δεν ξερω αν...κλεβει (δινει παραπανω βατ απο οσα λεει).

Τελικα ο χιονολυκος ποιου ειναι βρε παιδια. ? :drummer:

Πάντως σίγουρα όχι δικός σου! Οι Χιονόλυκοι θέλουν ατμιστές με... προσωπικότητα, και όχι αγοράκια που ατμίζουν στα 20 βατάκια. :flipout:

Κούκλος είναι και ο μικρός Χιονόλυκος! :speechless-smiley-0 :drool1:

Και να ευχαριστήσω και τον Νίκο (tegonik) που έσωσε την κατάσταση με το πίσω κάλλυμα στο μοντάκι, :grinning-smiley-043 διαφορετικά θα έπρεπε να το στείλω πίσω στο fasttech και να περιμένω ένα δίμηνο να πάει και να έρθει άλλο.

SnowWolf_miniampTFV4_black_zps357hoj70.jpg

Τζιμίσκουλα, χρειάζομαι υγρό κατεπειγόντως. Αυτό που βλέπεις στον TFV4 είναι το τελευταίο μου τανκάκι... :BDGBGDB55:

Ποια 20 βατ βρε πανο, στα 50 βατ δουλευω αυτη τη στιγμη την ατλαντιδα. Με τις κεφαλες που μου υπεδειξεις για την ατλαντιδα 2/mega του ενος ωμ.

Βασικα στα 45 βατ, γιατι σας εχω ακουσει να λετε οτι ο pioneer βγαζει παραπανω βατ απο οσο λεει η οθονη και υπεθεσα οτι και το δικο μου το μοντακι κατι παρομοιο θα κανει.

Μπα, ανεβήκαμε κατηγορία;! :Banane0:

Να δοκιμάσεις και τις αντιστάσεις με έλεγχο θερμοκρασίας για τις Ατλαντίδες, στα 0.25Ω. Παίζουν πολύ καλά στους 250 βαθμούς.

Όσο για τους Χιονόλυκους, μικρούς και μεγάλους, ξέχνα τους, πρέπει να κάνεις πολλά ακόμα ατμιστικά χιλιόμετρα... :flipout:

Ερωτηση κρισεως: εχετε πειραματιστει με τις 'συνταγες' τις Ατμος Λαμπ (http://atmoslab.com/recipes) ? Εφτιαξα μια παραλλαγη της Tropical (χωρις μεντα και πεπονι - δεν ειχα) και το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο.

Γενικα στα DIY ποιον..."Τσελεμεντε" ακολουθειτε?

ΥΓ αν το λινκ θεωρειται διαφημιση, παρακαλω σβηστε το. Δεν εχω καμια σχεση με την εταιρεια (εκτος απο πελατης της) :nounder:

Για όσους αρεςει το TriBeCa - bebeca κτλ.
Άρωμα tpa (οτι καλυτερο για εμενα), βάση οτι σας αρεςει (εγω προτιμω της pink mule).
RY4 double 3%
Cotton candy 2,5%
Acetyl pyrazine 2 σταγόνες ανά 10ml
Αν αυξήθει λίγο το ry και μειωθέι το cotton candy βγαίνει πιο καπνικο ενω στο αντίθετο βγαίνει πιο γλυκό.

Για να πω την αλήθεια, ποτέ δεν εμπιστεύτηκα κανέναν τσελεμεντέ. Η τελική γεύση μιας συνταγής, μπορεί να αλλάξει για δεκάδες λόγους. Και το χειρότερο είναι οτι στο τέλος αμφιβάλεις για τον εαυτό σου. Το έφτιαξες ακριβώς όπως και οι άλλοι, αλλά αυτοί το βρίσκουν τέλειο κι εσύ θες να το πετάξεις, μαζί με τον ατμοποιητή... Καμμιά φορά που έχω έμνευση, ακολουθώ την μέθοδο του Οτη Περισεύη, φτιάχνω 5-10 ml έμπνευσης με ήδη έτοιμα υγρά,, κι αν βγεί καλό το σημειώνω και όποτε το θυμάμαι παίζω με τις αναλογίες με την μέδοδο του σωστού ή λάθους.

Εγώ έχω καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο και από εκεί και πέρα κάνω μόνος μου τις δοκιμές μου.
Έφτιαξα π.χ. ένα κοντά στο Gin's addiction της Halcyon, αλλά χωρίς τη μέντα που δεν μου αρέσει και παλεύω ένα μπανόφι, αλλά μου βγαίνει προς το παρόν στυφή η μπανάνα...

Από αυτό που έχω καταλήξει πρέπει να έχω κάνει κάπου στα 2 λίτρα ως τώρα και δεν με έχει κουράσει ακόμη...
Αυτή τη στιγμή έχω μισό λίτρο στο σπίτι (200 ml για τώρα και άλλα 300 που έφτιαξα εχθές το βράδυ για να ωριμάσουν). :p

Ανήκω στη φουρνιά του Νοεμβρίου του 2011. Μέχρι και πριν 1.5 χρόνο που σταμάτησα την ενασχόληση, υποτίθεται επειδή θα έκοβα εντελώς και το άτμισμα, είχαν περάσει από τα χέρια μου ένας σκασμός από επισκευάσιμους (3-4 iatty, 2-3 ιθάκες, διάφοροι drippers, 1 kayfun 3.1, 2-3 kayfun lite plus, διάφοροι meshaτοι) και τα ανάλογα mods (provari, GGTS, Nemesis, κλπ).

2 ημέρες πριν και μην έχοντας καμία επαφή με το Η.Τ. όλο αυτό το διάστημα, αποφάσισα στο ξαφνικό ότι πρέπει να σταματήσω να καπνίζω ένα σκασμό τσιγάρα την ημέρα και έκανα άμεσα κάποιες αγορές από Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή ατμίζω με τον συνδυασμό:

- Evic VTC MINI
- Cubis atomizer με κεφαλή SS316 1Ohm
- Μπαταρία 3000Mah LG (την καφέ)
- υγρά DIY (Μηδενική βάση Flavourart, Νικοτινούχα Grey Label, RY4 + Αcetyl Pyrazin)

Παρότι λόγω του βαρέως "ατμιστικού" μητρώου μου, θεωρώ λίγο δύσκολο να μην μπω πάλι στο χώρο του επισκευάσιμου, ομολογώ ότι πριν 1.5-2 έτη αυτή η ποιότητα υλικών και κυρίως αυτή η απόδοση εργοστασιακών ατμοποιητών ήταν επιστημονική φαντασία, όπως επίσης επιστημονική φαντασία ήταν και η απόδοση ενος mod στα χρήματα του Evic. Αν βάλουμε και τον παράγοντα αυτόνομία στην εξίσωση, το 2013-14 κυκλοφορούσα με μια αρμαθιά AW 18650 και 18500 για τα απολύτως βασικά, ενώ αυτή τη στιγμή αγόρασα τη δεύτερη μπαταρία για ένα just in case scenario :D

Εν συντομία, μπορώ να πω ότι χάρηκα πάρα πολύ την επιστροφη μου. Ένας από τους κύριους λόγους που τότε έκοψα και το Η.Τ. ήταν ότι είχα βαρεθεί την υπερβολική ενασχόληση, είχα κουραστεί να κουβαλάω μπαταρίες, υγρά, δεύτερο ατμοποιητή μπας και πάθει κάτι ο πρώτος κλπ. Χθες το βράδυ είχα στην τσέπη μου μόνο το mod με τον ατμοποιητή και μάλιστα χωρίς καν θήκη, αφού ο cubis δεν έχει διαρροή ούτε μισή σταγόνα 2 μέρες τώρα.

Επόμενη στάση θα είναι κάποιος επισκευάσιμος, αν και ο cubis δεν πρόκειται να φύγει από τα χέρια μου εύκολα!

Last edited:
Καλώς τον πίσω!
Απλά μην παρασυρθείς από τα παλικάρια εδώ μέσα, που είναι το ατμιστικό αντίστοιχο του κάγκουρα με το ραλί και τα δύο sub στο πορτμπαγκάζ

Ξεκινησα πριν 2 μηνες με ιstik40 και mininautilus μηπως καταφερω και περιορισω στην αρχη και να κοψω οριστικα το κτ ,πραγματι απο 25 που καπνιζα επεσα στα 6-8 την ημερα κυριως με τον καφε ,εως πριν 5 μερες οπου πηρα το υγρο fp castle long .Δεν διαβασα πιο πισω μπορει να υπαρχουν αναφορες γι αυτο το υγρο , αλλα απο τοτε εκοψα το κ.τ. καθως για πρωτη φορα με το ηλ.τσιγαρο κανω κατι που μ αρεσει και δεν παει το μυαλο καθολου στο κ.τ. ειναι λιγο ακριβο βεβαια αλλα για τσιγαρα εδινα περισσοτερα .Δεν ασχολουμαι και τοσο με τον εξοπλισμο γιατι ειναι παγιδα στο τελος να τα βαρεθεις ολα και να πας στο ευκολο κανονικο τσιγαρο , αντιθετα με το μοντακι το βραδι φορτιζει και περνας ολη μερα ευκολα ,αντε ενα πλυσιμο τον ατμο μερα παραμερα και καμια αντισταση οταν ερθει η ωρα και τελος.

Το castle long με έχει κάνει να σκέφτομαι να αρχίσω το "μαγείρεμα" με diy υγρά.....έχει δοκιμάσει κανείς?

Απάντηση: Re: E - smoke...

Ναι,εδώ και ένα χρόνο κάνω τον κλώνο του κάστρου και έχει γίνει το μόνιμο μου υγρό.
Μοιάζει με το αυθεντικό,αλλά δεν είναι το ίδιο.Εμένα προσωπικά μου αρέσει περισσότερο
ο...κλώνος,όσο και να σας φαίνεται παράξενο.Άβυσσος οι προτιμήσεις των γευστικών μας καλύκων.

Η συνταγή είναι η γνωστή

Acetyl Pyrazine (TPA)1.5%

Brown Sugar Extra (TPA)1%

Coconut Extra (TPA)1.5%

Kentucky Bourbon (TPA)2.5%

Toasted Almond (TPA)1.5%

Vanilla Bourbon (TPA)1%

Vanillin 1 %

Αυτή είναι η " ήπια " των !0 % αρώματος σε 90% βάση,γιατι υπάρχει και άλλη
με υπερδιπλασιασμό των αρωμάτων στο 23% (αμερικάνικη έκδοση).
"Ωρίμανση" τουλάχιστον 20 μέρες.Υπ'όψιν η βανίλια μπέρμπον αφήνει πολλά
κατάλοιπα που..."σκοτώνουν" τις αντιστάσεις.Μπορείς να την καταργήσεις ή να
βάλεις άλλης εταιρίας. Και το σπουδαιότερο 50% τουλάχιστον στη βάση PG