E - smoke...

Απάντηση: Re: E - smoke...

κοίταξε, εγώ σαν νέος ατμιστής (3 μήνες) θα σου πω τα εξής. Γεύση δεν έχω δει μεγάλη διαφορά, όσφρηση τεράστια (έρχονται φίλοι καμιά φορά σπίτι και καπνίζουν και έχω τα πορτοπαράθυρα ανοιχτά 2-3 μέρες για να ξεμυρίσει, άσε μου μυρίζω τα λουλούδια της γειτόνισσας όταν βγαίνω μπαλκόνι ).
Οι σημαντικότερες διαφορές που είδα όμως είναι η καλύτερη διάθεση, περισσότερη ενέργεια, καλύτερος ύπνος, συγκέντρωση και σκέψη σε άλλα επίπεδα, λιγότερη κούραση, καμία μορφή δύσπνοιας ή ενόχλησης (που είχα σχεδόν κάθε βράδυ όταν κάπνιζα..), μηδέν κακοσμία (όταν κάπνιζα ξύπναγα το πρωί και ήταν σαν να είχα καταπιεί υπόνομο), περισσότερος χρόνος, η μέρα απέκτησε 48 ώρες (έτσι μου φαίνεται) και φυσικά...σεξουαλική απογείωση :grinning-smiley-043
φτάνουν αυτά ή να συνεχίσω?

Καλα, τα ιδια ξεραμε και για το Γκλετσο, αλλα μετα αλλα μας ειπε :flipout::flipout::flipout:

Να σας ρωτήσω ρε παλικάρια, διάβασα σε προηγούμενα ποστ οτι ξαναβρήκατε τις ανάσες σας κλπ κλπ
Στην όσφρηση και στην γεύση είδατε διαφορά?
Το γουστάρω πολύ το στριφτό μου το τσιγαράκι αλλά βλέπω οτι πλέον παραγίνεται το κακό μιας και δεν είμαι 20 χρονών .
Κι αν η ιδέα του ηλ.τσιγάρου δεν μου πολυκάθεται καλά, αρχίζω όμως να το σκέφτομαι πιο σοβαρά..

Παλιά πήγαινα τουαλέτα με τσιγάρο, φραπέ, τραντζιστοράκι και το RAM παραμάσχαλα. Τώρα απο την μπόχα, στο 5λεπτο είμαι έξω.

Aρωματικά υπόθετα. :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πλάκα πλάκα, παλιά η τουαλέτα μύριζε σαν πεύκο.
Τώρα μυρίζει σαν κάποιος να έχει χέσει κάτω από το πεύκο.

Τις τελευταίες μέρες δοκιμάζω ότι βρω από φίλους. Δοκιμάζοντας μοντάκια λοιπόν, θεωρώ ότι για ανθρώπινο άτμισμα το provari radius και τα DNA συνεχίζουν την παράδοση του γλυκού, σταθερού και ήπιου ατμίσματος. Σταθερές αξίες.

Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει ακόμη Dani για τα οποία έχω ακούσει τα καλύτερα.

Btw, γνωρίζοντας ότι είμαι outdated, αν έχει πάρει το μάτι σας φτηνό και αξιοπρεπές DNA40 box παρακαλώ ενημερώστε!
Δίπλα σου είναι το Dani και δεν το δοκίμασες ποιος σου φταίει?

Aρωματικά υπόθετα. :flipout:...

lol ναι.
Θέλει λίγο προσοχή και η αναλογία vg/pg. H vg δίνει όγκο, η pg ενισχύει το άρωμα και το χτύπημα :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Την Δευτέρα, μου έκαναν μια μαλακια. Ειχα το duke (μηχανικο με δυο μπαταρίες) στην δουλεια και καποιος το έπιασε να το επεξεργαστεί. Τσουπ έβγαλε τις τάπες και τις μπαταρίες και το χάζευε. Καποια στιγμη έβαλε ξανά τις μπαταρίες και την ωρα που έβαζε την δεύτερη τάπα ειδα σπινθηρισμο. Του έβαλα φωνή να το αφήσει και το έλυσα κατευθείαν. Τελικα μου έβγαλε άχρηστη την μια τάπα (έλιωσε το ελατήριο) και τωρα τρέχω να βρω ανταλλακτική απο Φιλλιπινες. Πιθανοτατα και οι μπαταρίες να εχουν βγει off (δεν τις εχω τσεκάρει ακομα, ειναι στην άκρη).

Ειχα το duke (μηχανικο με δυο μπαταρίες)...

Μου αρέσει που με λέτε υπερβολικό, ότι ατμίζω επικίνδυνα κτλ., και χρησιμοποιείτε κάποιοι μοντάκια που είναι πραγματικοί λαιμητόμοι. :flipout:

Άκου εκεί μηχανικό μοντάκι με δύο μπαταρίες. Για εξήγησέ μας τι έλεγχο ασκείς επάνω του Βασίλη μου, πέρα από το να βασίζεσαι στην ποιότητα των μπαταριών σου;

Κάποιο πουλάκι μου σφύριξε στο μεταξύ ότι σε είδε να κυκλοφορείς με Reuleaux DNA200! Για εξήγησέ μας, τι ακριβώς το θέλεις το κτήνος των 200W, εφόσον ατμίζεις στα 15-20 βατάκια;! :flipout:

Ειχα το duke (μηχανικο με δυο μπαταρίες)...

Μου αρέσει που με λέτε υπερβολικό, ότι ατμίζω επικίνδυνα κτλ., και χρησιμοποιείτε κάποιοι μοντάκια που είναι πραγματικοί λαιμητόμοι. :flipout:

Άκου εκεί μηχανικό μοντάκι με δύο μπαταρίες. Για εξήγησέ μας τι έλεγχο ασκείς επάνω του Βασίλη μου, πέρα από το να βασίζεσαι στην ποιότητα των μπαταριών σου;

Κάποιο πουλάκι μου σφύριξε στο μεταξύ ότι σε είδε να κυκλοφορείς με Reuleaux DNA200! Για εξήγησέ μας, τι ακριβώς το θέλεις το κτήνος των 200W, εφόσον ατμίζεις στα 15-20 βατάκια;! :flipout:

Θες να αρχίσω με το πουλάκι ή με τα μοντακια?
κοιτα, ποτε μα ποτε δεν εχω προτείνει σε άτομο να χρησιμοποιήσει μηχανικο μοντακι. Αυτο μπορει να στο επιβεβαιώσει και ο Μιχαλης, τι του ελεγα όταν πήρε το Le petit (και πριν φάει το κάψιμο). Εγω προςωπικα για να χρησιμοποιήσω το μηχανικο παντα κανω έλεγχο στον ατμοποιητη πρωτα (για τυχών βραχυκύκλωμα), χρησιμοποιω παντα καλές ( και protected) & φρεςκες μπαταρίες, κανω συχνή συντήρηση του μοντ (καθε εβδομαδα τα λύνω εντελως για καλο καθαρισμό).
Επειδη μου αρεςουν τα ρεύματα που μου δινει και το abadon και το duke, συνετά τα χρησιμοποιω γνωρίζοντας οτι υπαρχει παντα ρίσκο να πάει κάτι στραβά ........

Τωρα για το wismec που σου ειπε ο ρουφ....... το πουλάκι ηθελα να πω :BDGBGDB55: , βρέθηκε στα χέρια μου απο μια τράμπα αλλα δεν θα μείνει στα χέρια μου. Δεν ειναι κάτι που με συγκινεί για να κρατήσω και πράγματι δεν θα αξιοποιήσω τις δυνατότητες του. Αν βγαλει το Σαββατοκύριακο στα χέρια μου, σιγουρα δεν θα βγαλει την εβδομαδα....:flipout:

Θες να αρχίσω με το πουλάκι ή με τα μοντακια?
κοιτα, ποτε μα ποτε δεν εχω προτείνει σε άτομο να χρησιμοποιήσει μηχανικο μοντακι. Αυτο μπορει να στο επιβεβαιώσει και ο Μιχαλης, τι του ελεγα όταν πήρε το Le petit (και πριν φάει το κάψιμο). Εγω προςωπικα για να χρησιμοποιήσω το μηχανικο παντα κανω έλεγχο στον ατμοποιητη πρωτα (για τυχών βραχυκύκλωμα), χρησιμοποιω παντα καλές ( και protected) & φρεςκες μπαταρίες, κανω συχνή συντήρηση του μοντ (καθε εβδομαδα τα λύνω εντελως για καλο καθαρισμό).
Επειδη μου αρεςουν τα ρεύματα που μου δινει και το abadon και το duke, συνετά τα χρησιμοποιω γνωρίζοντας οτι υπαρχει παντα ρίσκο να πάει κάτι στραβά ........

Τωρα για το wismec που σου ειπε ο ρουφ....... το πουλάκι ηθελα να πω :BDGBGDB55: , βρέθηκε στα χέρια μου απο μια τράμπα αλλα δεν θα μείνει στα χέρια μου. Δεν ειναι κάτι που με συγκινεί για να κρατήσω και πράγματι δεν θα αξιοποιήσω τις δυνατότητες του. Αν βγαλει το Σαββατοκύριακο στα χέρια μου, σιγουρα δεν θα βγαλει την εβδομαδα....:flipout:

Καλά. Βασίλη μου, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, το άτμισμα υπόκειται αυστηρά στον νόμο του Ohm, και όποιος υποστηρίζει ότι μπορεί να ατμίζει καλύτερα με ένα οποιοδήποτε μηχανικό μοντάκι σε σύγκριση με ένα μοντάκι με DNA200 πλακέτα, απλά χαϊεντίζει, όπως ακριβώς κάνουν τα "χρυσά αυτιά" στην κατηγορία audio, με τις "αέρινες υψηλές", τις "βελούδινες μεσαίες" και τις "τεράστιες στερεοφωνικές εικόνες"! :flipout:

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να μου αποδείξεις με λογικά επιχειρήματα, ότι κάποιο από τα μηχανικά σου μοντάκια, θα μπορούσε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να δώσει καλύτερο ρεύμα από μία πλακέτα DNA200, που έχει μετρηθεί πολλάκις σε παλμογράφους, και το ατόφιο συνεχές ρεύμα της δίνει παντού από πέντε έως και διακόσια βατ σε μια ευθεία γραμμή, ουσιαστικά πάνω ακριβώς στην αναφορά.

Το Reuleaux DNA200 κάνει επίσης αλοιφή για τα παπούτσια τα μηχανικά σου μοντάκια στην αυτονομία, αν του βάλεις τρεις LG HG2 και ατμίζεις μέχρι 20-30 βατάκια, θα ξεχάσεις τι πάει να πει φορτιστής! :BDGBGDB55:

Και όχι μόνο αυτό, από την πρώτη τζούρα μέχρι και την τελευταία, μέχρι τη στιγμή που το Reuleaux θα σου πει ότι άδειασαν οι μπαταρίες του, όλες σου οι τζούρες θα είναι ακριβώς ίδιες σε γεύση, ντουμάνι και χτύπημα.

Να μιλήσουμε για την ισορροπημένη φόρτιση των μπαταριών μέσω της θύρας USB; Για την φοβερή ακρίβεια στον έλεγχο θερμοκρασίας με όλων των ειδών τα σύρματα, νικέλιο, τιτάνιο και ατσάλι; Για τις συνεχείς αναβαθμίσεις του firmware; Για τις custom οθόνες που μπορείς να φορτώσεις όποια εικόνα θέλεις; Κάποια στιγμή θα φορτώσω μια εικόνα που θα γράφει: "Ο Χασοδίκης είναι κουκουρούκου!" :flipout:

Και φυσικά μπορείς να μην το κρατήσεις το Reuleaux DNA200. Αλλά είτε το θέλεις, είτε όχι, είναι μακράν το καλύτερο μοντάκι που έχει περάσει από τα χέρια σου...

Κοιτά, προς το παρόν την dna200 δεν μπορω να την κρίνω. Την εχω μονο 2 μερες στα χέρια μου. Ομως δεν κρυβω οτι η evolv με ειχε απογοητεύσει με τις dna40. Προςωπικα αν με ρώταγες πια πλακέτα προτιμω (ξαναλέω εξαιρουμένης της dna200) θα σου ελεγα του Dani (αν και εχει δύσχρηστα μενού και θελει παρα πολυ διάβασμα), την sx350j μετα και τελευταια την dna40 (σε όλες τις της εκδόσεις). Αν μείνει αρκετα το wismec στα χέρια μου πιθανοτατα να αλλαξει αυτο. Θα δουμε.

Tι δε σου άρεσε στην DNA40;

Δοκιμάζω την V5 εδώ και 3-4 μέρες και μου αρέσει πολύ, αλλά το μόνο σύγχρονο μέτρο σύγκρισης που έχω είναι το evic, οπότε δε μετράει :D

Απάντηση: Re: E - smoke...

Tι δε σου άρεσε στην DNA40;

Δοκιμάζω την V5 εδώ και 3-4 μέρες και μου αρέσει πολύ, αλλά το μόνο σύγχρονο μέτρο σύγκρισης που έχω είναι το evic, οπότε δε μετράει :D

Κοιτά, η πλακέτα του evic δεν ειναι κάτι σοβαρό για να κανείς σύγκριση. Σαφώς και θα σου φανεί υπέροχη. Αν όμως κανείς σύγκριση με τις άλλες που σου ειπα θα απογοητεύσεις. Και με τι να πρωτοξεκίνησε για να λέω αρνητικά. Η μπαταρία ότι αδειάζει πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τις άλλες πλακέτες; Ότι δίνει κάτι κουφά ρεύματα σε σημείο να πρέπει να ξανά στήσεις τον ατμοποιητη, στο ότι ο έλεγχος θερμοκρασίας της ειναι κουκουρουκου; Ειναι τόσα πολλα τα θέματα που σίγουρα ξεχνάω και πολλα κουφά που μου έχουν παρουσιάσει. Και έχουν περάσει πάνω από 10 μοντακια με dna40 από τα χέρια μου. Από φθηνά έως πολύ ακριβά.

Κάποια στιγμή θα φορτώσω μια εικόνα που θα γράφει: "Ο Χασοδίκης είναι κουκουρούκου!" :flipout:

Ααααα, για τα μπάζα είσαι!! Το δικό μου το μοντάκι είναι πιο εξελιγμένο...να τι θα γράφει:

BBB.jpg

:aetsch::aetsch:

Re: Απάντηση: E - smoke...

Καλά. Βασίλη μου, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, το άτμισμα υπόκειται αυστηρά στον νόμο του Ohm, και όποιος υποστηρίζει ότι μπορεί να ατμίζει καλύτερα με ένα οποιοδήποτε μηχανικό μοντάκι σε σύγκριση με ένα μοντάκι με DNA200 πλακέτα, απλά χαϊεντίζει, όπως ακριβώς κάνουν τα "χρυσά αυτιά" στην κατηγορία audio, με τις "αέρινες υψηλές", τις "βελούδινες μεσαίες" και τις "τεράστιες στερεοφωνικές εικόνες"! :flipout:

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να μου αποδείξεις με λογικά επιχειρήματα, ότι κάποιο από τα μηχανικά σου μοντάκια, θα μπορούσε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να δώσει καλύτερο ρεύμα από μία πλακέτα DNA200, που έχει μετρηθεί πολλάκις σε παλμογράφους, και το ατόφιο συνεχές ρεύμα της δίνει παντού από πέντε έως και διακόσια βατ σε μια ευθεία γραμμή, ουσιαστικά πάνω ακριβώς στην αναφορά.

Το Reuleaux DNA200 κάνει επίσης αλοιφή για τα παπούτσια τα μηχανικά σου μοντάκια στην αυτονομία, αν του βάλεις τρεις LG HG2 και ατμίζεις μέχρι 20-30 βατάκια, θα ξεχάσεις τι πάει να πει φορτιστής! :BDGBGDB55:

Και όχι μόνο αυτό, από την πρώτη τζούρα μέχρι και την τελευταία, μέχρι τη στιγμή που το Reuleaux θα σου πει ότι άδειασαν οι μπαταρίες του, όλες σου οι τζούρες θα είναι ακριβώς ίδιες σε γεύση, ντουμάνι και χτύπημα.

Να μιλήσουμε για την ισορροπημένη φόρτιση των μπαταριών μέσω της θύρας USB; Για την φοβερή ακρίβεια στον έλεγχο θερμοκρασίας με όλων των ειδών τα σύρματα, νικέλιο, τιτάνιο και ατσάλι; Για τις συνεχείς αναβαθμίσεις του firmware; Για τις custom οθόνες που μπορείς να φορτώσεις όποια εικόνα θέλεις; Κάποια στιγμή θα φορτώσω μια εικόνα που θα γράφει: "Ο Χασοδίκης είναι κουκουρούκου!" :flipout:

Και φυσικά μπορείς να μην το κρατήσεις το Reuleaux DNA200. Αλλά είτε το θέλεις, είτε όχι, είναι μακράν το καλύτερο μοντάκι που έχει περάσει από τα χέρια σου...
Είσαι σίγουρος ότι δίνει συνεχές ρεύμα;
Δηλαδή δεν έχει κανέναν παλμό; Γιατί το μετράνε με παλμογράφο και όχι με πολύμετρο;
Το μεγάλο πλεονέκτημα της μπαταρίας είναι το συνεχές ρεύμα, το ότι το dna μπορεί να το κάνει αυτό με εκπλήσσει!

Όσο σίγουρος ότι με λένε Παναγιώτη και μάλλον σε λένε Στέλιο.

Είτε μετρήσεις μία DNA200 πλακέτα με παλμογράφο, είτε με πολύμετρο, είτε με βολτομετράκι, θα πάρεις μετρήσεις σταθερές σαν βράχο, ακριβώς επάνω στην αναφορά. Και είναι εφοδιασμένη με DC to DC converter, οπότε δεν τίθεται αμφισβήτηση για το εάν δίνει ή όχι ατόφιο συνεχές ρεύμα. Δεν είμαι ηλεκτρονικός, αλλά τα παιδιά εδώ με εξειδικευμένες γνώσεις, θα μπορούσαν να σου πουν περισσότερα.

Το θέμα δεν είναι μόνο ότι μία DNA200 πλακέτα δίνει συνεχές ρεύμα, αλλά το πόσο σταθερά (δηλαδή να απεικονίσει το ρεύμα της σε έναν παλμογράφο σε μια ευθεία γραμμή, εάν είναι δυνατόν), δίνει το ρεύμα της. Εδώ σου έχω την σύγκριση ανάμεσα στο ρεύμα που δίνει στον παλμογράφο η κινέζικη πλακέτα της Joyetech του RX200, σε αντίσταση 0.5Ω και ρύθμιση 30W.

Reuleaux_RX200_0.5Omega_30W_zps8bcdjxdq.jpg

Και εδώ και πάλι με αντίσταση 0.5Ω και ρύθμιση 30W, το ρεύμα από μία πλακέτα DNA200.

Reuleaux_DNA200_0.5Omega_30W_zps5swtbavo.jpg

Όπως βλέπεις, είναι ουσιαστικά αδύνατον να πετύχεις μία πιο ευθεία γραμμή στον παλμογράφο. Το ίδιο σταθερό ρεύμα, σαν βράχο, απεικονίζουν στον παλμογράφο και τα Provari.

Παναγιώτη DC to DC converter είναι λογικά όλες οι πλακέτες στα μοντάκια. Από κει και πέρα η γραφική παράσταση του παλμογράφου που ανέβασες είναι σε χρόνο 5μs δηλαδή 0.005ms, κάθε τετράγωνο κουτάκι δηλαδή είναι 0.005 του milisecond.

Δεν αναφέρει συχνότητα στο διάγραμμα της κινέζικης πλακέτας άλλα είναι εύκολο να την υπολογίσουμε.
Η κυμάτωση δείχνει να συμβαίνει περίπου κάθε ένα τετράγωνο χρόνου, η συχνότητα είναι 1/t, δηλαδή 1/0.005ms δηλαδή 1/0,00005s.
Εχουμε μια κυμάτωση τάσης δηλαδή που συμβαίνει 1 φορά κάθε 0,000005 του δευτερολέπτου δηλαδή συμβαίνει 200.000 φορές το δευτερόλεπτο ή αλλιώς έχει συχνότητα 200.000Hz.

Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε 1 στο άπειρο να αντιλαμβάνεσαι ατμιστικά μια κυμάτωση τάσης αυτής της τάξεως. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση ούτε η αντίσταση εξόδου (η αντίσταση του ατμοποιητή) να επηρεάζεται από μια τέτοια κυμάτωση στο ελάχιστο.

Τα γραφήματα αυτά είναι παραπλανητικά και θα έλεγα καθαρή έμμεση διαφήμιση της DNA πλακέτας. Το λέω αυτό διότι αν γυρίζουμε σε μεγέθυνση 1μs ή 0.5μs τότε και η κυματομορφή του DNA θα έχει φανερή κυμάτωση και αυτή, πόσο?δεν ξέρω, ας το μετρούσαν.

Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη μεγένθυση (5us) και όχι μεγαλύτερη ώστε να βλέπουμε κυματώσεις και στις δυο εξόδους ή μικρότερη ώστε να βλέπαμε 2 ευθείες γραμμές?
Γιατί δεν μας δείχνουν και την κυμάτωση του ρεύματος που είναι πιο σημαντική?
Γιατί δεν έγινε το πείραμα και με άλλες τιμές αντίστασης (η αντίσταση εξόδου επηρεάζει ελαφρώς την κυμάτωση τάσης)?
Σαφώς και υπάρχει περίπτωση με αντίσταση 1,2ωμ για παράδειγμα να είχαμε αντίστροφη συμπεριφορά στις δυο εξόδους ή ίδια, κανείς δεν ξέρει.
Γιατί δεν δίνονται στοιχεία όπως το peak voltage ώστε να ξέρουμε γιατί κυμάτωση ακριβώς μιλάμε? (με το μάτι θα έλεγα 0,3 volt περίπου)

Γενικά από αυτές τις γραφικές παραστάσεις βγαίνει το συμπέρασμα ότι και η κινέζικη πλακέτα έχει καταπληκτική τάση εξόδου, οπότε ψάξε αλλού γιατί παίρνεις καλύτερο ατμιστικό αποτέλεσμα στην DNA κατά την άποψη μου Παναγιώτη..
Tώρα αν συνεχίσεις να πιστεύεις ότι στην κινέζικη πλακέτα παίρνεις πιο ασταθές ατιμιστικό αποτέλεσμα επειδή η τάση στα 4v παίζει κατά 0.3v 200.000 φορές το δευτερόλεπτο τότε έχεις χάρισμα φίλε, να το εκμεταλλευτείς... :D

(αυτό το ότι μηδενική κυμάτωση παρουσιάζουν μόνο οι "αμερικάνικες" πλακέτες είναι πραγματικά για γέλια...)

Ο τρόπος με τον οποίο μετράει την αντίσταση το κάθε chip διαφέρει.
Άλλο την κλειδώνει και αν δει μεγάλη διαφορά σου ζητάει να την ξανακλειδώσεις, άλλο την ελέγχει συνέχεια.
Λογικό είναι, από τη στιγμή που η αντίσταση αλλάζει έστω και απειροελάχιστα, να υπάρχουν αυτά τα σκαμπανεβάσματα.
Η φιλοσοφία "νταξ, αφού τη μέτρησα, κάπου εκεί θα βρίσκεται συνέχεια" προφανώς δεν χρειάζεται τόσους πολλούς ελέγχους.