E - smoke...

Παιδιά χρειάζομαι την βοήθειά σας.
Η γυναίκα ξεκίνησε το άτμισμα με ένα παλιό ξεχασμένο σετάκι με Vision Spinner μπαταρία και Aspire BDC ατμοποιητή.
Όλα καλά με αυτόοοοοο.
Είπα να την αναβαθμίσω και της αγόρασα ένα ωραιότατο φούξια Eleaf iStick 20w με ένα GS-Air M ατμοποιητή (όχι από Fasttech).
Tο παιρνει λοιπόν μαζί της στη δουλειά και το μεσημέρι γυρίζει μέσα στα νεύρα αφού δεν μπόρεσε να ατμίσει γιατί μαζί με την τζούρα ερχόταν και υγρό.
Υπέθεσα λοιπόν ότι ίσως είχα παραγεμίσει τον ατμοποιητή.Τον βγάζω τον αδειάζω τον καθαρίζω και τον ξαναγεμίζω.
Πάλι τα ίδια.
Αλλάζω αντίσταση,τίποτα.
Αγοράζω ένα GS Tank,πάλι το ίδιο πρόβλημα.
Εχω παίξει με τα Watt,τζίφος.
Τι στα διάλα μπορεί να φταίει;

Καλημέρα, η τζούρα της γυναίκας σου πρέπει να φταίει, πες της να κάνει μακρόσυρτες και χωρίς τη δύναμη της τζούρας του τσιγάρου, αλλιώς πάρε της επισκευάσιμο, αυτοί αντέχουν :)

Δεν φταιει η τζουρα.Εννοειται βρε παιδια οτι τον δοκιμασα κι εγω.
Ο GS Air εχει ρυθμιση για τον αερα και κλεινει εντελως.

Δεν άντεξα να μην κάνω μία δοκιμή, έστω έτσι και άγουρα που είναι...
Σε κάθε υγρό, εννοείται, καθαρίζεται ο dripper, μπαίνουν βαμβάκια και φτου και από την αρχή.
0.6 dual coil στα 26 wattάκια οι δοκιμές.

Butterscotch.
Σαν κρέμα ζαχαροπλαστείου με ρούμι ένα πράγμα...
Αλλά το ρούμι τόσο δυνατό που δεν σε αφήνει (τουλάχιστον προς το παρόν) να καταλάβεις άλλα πράγματα από γεύσεις.

Μπισκότο της DEA.
Καμία σχέση με flavorart κατ' αρχάς.
Σου έρχεται μία γεύση από ζυμάρι μαζί με φρεσκοψημένο βουτυράτο κουλούρι βανίλιας και κάπου υποβόσκει ένας τόνος μαλλί της γριάς.
Ενοχλεί λίγο μία γαλατίλα που βγάζει.
Αν το συγκρίνεις με της flavorart είναι σαν να συγκρίνεις μπισκότο με κουλούρι, με αυτό να παίζει το ρόλο του κουλουριού.

Hazzelnut.
Πρώτη τζούρα φουντούκι.
Μαζί με τη στιφάδα που αφήνει στο τέλος.
Δεύτερη τζούρα (στο καπάκι) και μου ήρθε γεύση κόλλας!
Το αφήνω στην άκρη για 1 λεπτό.
Ξανά πρώτη τζούρα φουντούκι, ξανά δεύτερη τζούρα uhu!
Ελπίζω όταν ωριμάσει να μείνει η γεύση του φουντουκιού και όχι της κόλλας! :flipout:

Praline cream
Εδώ είμαστε καλά. Πολύ καλά!
Άρχισε να δείχνει τα δόντια του από την πρώτη μέρα.
Σαν την κρέμα πραλίνας που βρίσκεις μέσα σε σοκολατάκια!
Really nice!

Apple tart granny Smith.
Εδώ περιμένεις μήλα, κανέλα, κάτι σε κρέμα...
Ούτε καν!
Ούτε μήλο βλέπω, ούτε τάρτα.
Η γιαγιά Smith ήταν μάλλον μεθυσμένη.
Κάτι σε λικέρ λουλουδιών φτιαγμένο με κονιάκ και επίγευση γιασεμιού μου έβγαλε αυτό το άρωμα! :blink:
Πάλι καλά που δεν έβαλε τις κάλτσες της στη μηλόπιτα!

Ίσως κάποια να τα κατηγορώ άδικα βέβαια, γιατί οι ποσότητες δεν είναι σωστές.
Αν και δεν νομίζω να βγει ποτέ μηλόπιτα από το Apple tart granny Smith...

Παιδιά χρειάζομαι την βοήθειά σας.
Η γυναίκα ξεκίνησε το άτμισμα με ένα παλιό ξεχασμένο σετάκι με Vision Spinner μπαταρία και Aspire BDC ατμοποιητή.
Όλα καλά με αυτόοοοοο.
Είπα να την αναβαθμίσω και της αγόρασα ένα ωραιότατο φούξια Eleaf iStick 20w με ένα GS-Air M ατμοποιητή (όχι από Fasttech).
Tο παιρνει λοιπόν μαζί της στη δουλειά και το μεσημέρι γυρίζει μέσα στα νεύρα αφού δεν μπόρεσε να ατμίσει γιατί μαζί με την τζούρα ερχόταν και υγρό.
Υπέθεσα λοιπόν ότι ίσως είχα παραγεμίσει τον ατμοποιητή.Τον βγάζω τον αδειάζω τον καθαρίζω και τον ξαναγεμίζω.
Πάλι τα ίδια.
Αλλάζω αντίσταση,τίποτα.
Αγοράζω ένα GS Tank,πάλι το ίδιο πρόβλημα.
Εχω παίξει με τα Watt,τζίφος.
Τι στα διάλα μπορεί να φταίει;

πολύ παράξενο...εχω και τους δύο, (ο GS Tank btw ειναι εξαιρετικός ατμοποιητης) και κανένας ποτε δεν μου εχει φέρει υγρό με κάθε είδος τζούρας, εκτός απο περιπτώσεις που το ειχα στην τσέπη και ηταν αναποδα κτλ!

1.5Ω αντίσταση εχεις να υποθέσω ετσι?

ps. αν φέρει υγρό, αυτό που κάνω ειναι μια δυνατή ανάποδη τζούρα και τα καίει όλα η αντίσταση :)

bec2216f7962ee63bf7470cecadb2686.jpg

Καλημέρα στην παρέα και καλώς σας βρήκα!!!

Απάντηση: Re: E - smoke...

Δεν άντεξα να μην κάνω μία δοκιμή, έστω έτσι και άγουρα που είναι...
Σε κάθε υγρό, εννοείται, καθαρίζεται ο dripper, μπαίνουν βαμβάκια και φτου και από την αρχή.
0.6 dual coil στα 26 wattάκια οι δοκιμές.

Butterscotch.
Σαν κρέμα ζαχαροπλαστείου με ρούμι ένα πράγμα...
Αλλά το ρούμι τόσο δυνατό που δεν σε αφήνει (τουλάχιστον προς το παρόν) να καταλάβεις άλλα πράγματα από γεύσεις.

Μπισκότο της DEA.
Καμία σχέση με flavorart κατ' αρχάς.
Σου έρχεται μία γεύση από ζυμάρι μαζί με φρεσκοψημένο βουτυράτο κουλούρι βανίλιας και κάπου υποβόσκει ένας τόνος μαλλί της γριάς.
Ενοχλεί λίγο μία γαλατίλα που βγάζει.
Αν το συγκρίνεις με της flavorart είναι σαν να συγκρίνεις μπισκότο με κουλούρι, με αυτό να παίζει το ρόλο του κουλουριού.

Hazzelnut.
Πρώτη τζούρα φουντούκι.
Ξανά πρώτη τζούρα φουντούκι, ξανά δεύτερη τζούρα uhu!
Ελπίζω όταν ωριμάσει να μείνει η γεύση του φουντουκιού και όχι της κόλλας! :flipout:

Praline cream
Εδώ είμαστε καλά. Πολύ καλά!
Άρχισε να δείχνει τα δόντια του από την πρώτη μέρα.
Σαν την κρέμα πραλίνας που βρίσκεις μέσα σε σοκολατάκια!
Really nice!

Apple tart granny Smith.
Εδώ περιμένεις μήλα, κανέλα, κάτι σε κρέμα...
Ούτε καν!
Ούτε μήλο βλέπω, ούτε τάρτα.
Η γιαγιά Smith ήταν μάλλον μεθυσμένη.
Κάτι σε λικέρ λουλουδιών φτιαγμένο με κονιάκ και επίγευση γιασεμιού μου έβγαλε αυτό το άρωμα! :blink:
Πάλι καλά που δεν έβαλε τις κάλτσες της στη μηλόπιτα!

Ίσως κάποια να τα κατηγορώ άδικα βέβαια, γιατί οι ποσότητες δεν είναι σωστές.
Αν και δεν νομίζω να βγει ποτέ μηλόπιτα από το Apple tart granny Smith...

Λύσε μου μια απορία ρε μεγάλε. Πόσες κόλλες έχεις δοκιμάσει για να καταλληξεις οτι το hazelnut σου θυμίζει συγκεκριμένα UHU????:flipout:

Τζιμισκε, αυτο το αρωμα praline cream που σου αρεσε απο ποια εταιρια ειναι. ?

...Πρώτη τζούρα φουντούκι.
Ξανά πρώτη τζούρα φουντούκι, ξανά δεύτερη τζούρα uhu!...

Μου έχει τύχει, και τελικά ήταν υποτροφοδοσία φυτιλιού. Οση ώρα κάθεται είναι οκ. Μετά την 1η,2η τζούρα (που εξαχνώνεται το υγρό), δεν προλαβαίνει να εμποτιστεί καλά και έτσι στις επόμενες έρχεται η γεύση του τσιγαριστού φυτιλιού. Αν είναι αυτό, τότε ή το φυτίλι είναι λίγο πιο χοντρό και άρα συμπιεσμένο μέσα στην αντίσταση, ή έχουν ψιλομπλοκάριστεί οι τρύπες εισαγωγής υγρού...

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Καλώς τον.
Δεξιά είναι ο βασιλιάς,το Milk and Honey.
Αριστερά;
Να υποθέσω ότι είναι κάτι παραπλήσιο;
Όχι. Είναι φρουτένιο. Κρέμα σαντιγί με ροδάκινο με έμφαση περισσότερο στην γλυκάδα.
Μια γνώμη μπορείς να πάρεις από εδώ

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Λύσε μου μια απορία ρε μεγάλε. Πόσες κόλλες έχεις δοκιμάσει για να καταλληξεις οτι το hazelnut σου θυμίζει συγκεκριμένα UHU????:flipout:

Άλλη γεύση η UHU, άλλη η logo, άλλη η ψαρόκολλα, άλλη η αλευρόκολλα κλπ κλπ...
Δεν χρησιμοποιούν όλες τον ίδιο διαλύτη! :p

Τζιμισκε, αυτο το αρωμα praline cream που σου αρεσε απο ποια εταιρια ειναι. ?

Όλα, εκτός από το μπισκότο, είναι TPA.

Μου έχει τύχει, και τελικά ήταν υποτροφοδοσία φυτιλιού. Οση ώρα κάθεται είναι οκ. Μετά την 1η,2η τζούρα (που εξαχνώνεται το υγρό), δεν προλαβαίνει να εμποτιστεί καλά και έτσι στις επόμενες έρχεται η γεύση του τσιγαριστού φυτιλιού. Αν είναι αυτό, τότε ή το φυτίλι είναι λίγο πιο χοντρό και άρα συμπιεσμένο μέσα στην αντίσταση, ή έχουν ψιλομπλοκάριστεί οι τρύπες εισαγωγής υγρού...

Δεν νομίζω. Σε dripper το δοκίμασα. Δεν ήταν tank για να πω ότι δεν τράβηξε, αφού εγώ του έριχνα από πάνω. :smile:

Παραγγελνοντας κατι ανταλλακτικες κεφαλες, ειπα να δοκιμασω και τις βασεις της flavourart. (50-50 vg/pg)
Τιμη τετραπλασια απο αυτες που χρησιμοποιω στα 100ml. :mad:

Μια πρωτη αισθηση, με 5-6 τζουρες, πιο βελουτε λιγακι ο ατμος, ισως βοηθα και στον κατα καιρους βηχα μου απο ερεθισμο.
Mου ηρθε βεβαια και μια διαφορετικη γευση και μυρωδια της βασης και μου φανηκε καπως, αλλα υποθετω οτι αυτο συμβαινει οταν αλλαζεις μαρκα βασης. Ολες λιγο πολυ εχουν την δικη τους ταυτοτητα που πρεπει να συνηθισεις.
Παντως με 8 ευρω τα 100ml (χωρις νικοτινη) τη θεωρω ακριβη και δεν ενιωσα στη γευση κατι που να δικαιολογει την αυξημενη τιμη, εκτος απο την λιγο πιο ηπια αισθηση του οτι μοιαζει να "γδερνει" καπως λιγοτερο.
Και αυτο με επιφυλαξη, μιας και το πρωι που ξυπνω στις πρωτες τζουρες εχω τον πιο πολυ ερεθισμο. Θα ξανα αναφερω με λιγες δοκιμες ακομη σε 1-2 μερες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

edit:
Ξανακοιταξα τωρα το site παραγγελιας και η βαση flavourart tradizionale (vg+pg) δεν αναφερει τα ποσοστα.
Μηπως η VG ειναι περισσοτερη απο 50-50 και για αυτο η πιο βελουδινη αισθηση και η "καπως" γευση και μυρωδια που ενιωσα. ? Ξερει καποιος τις αναλογιες της. ?

Last edited:
Η διαφορά στη τιμή οφείλεται σε κάτι είναι μέρος της πολιτικής μιας εταιρείας? τύπου ...εμείς το ψάχνουμε περισσότερο και το κάνουμε καλύτερα πχ?

η PG και VG δεν είναι στάνταρντ χημικές συνθέσεις με συγκεκριμένες προδιαγραφές? Το ίδιο και η νοικοτίνη?
οπότε λογικά δεν θα έπρεπε να έχουν ίδιες τιμές παντού?

οκ για τα flavours υπάρχει μια λογική στη διαφορποίηση, μιας και πουλάνε "αίσθηση" αλλα τα υπόλοιπα?

8 τα 100ml μηδενικής, ελπίζω να ήταν σε κρυστάλλινο μπουκάλι...
Οχι. Πλαστικο σκουρο μπουκαλι. Χμμ... Δεν παρατηρω και καμια ουσιαστικη διαφορα ποιοτητας. Ισως λιγακι μεγαλυτερο ντουμανι, δειγμα ισως περισσοτερης vg στην αναλογια. Ισως και μια αισθηση λιγακι πιο μαλακης αισθησης σε σχεση με τη δικη μου βαση που χρησιμοποιω.
Τα λεφτα της μαλλον δεν τα δικαιολογει. (Σε μενα τουλαχιστον)

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γενικά, τις καθαρότερες μηδενικές VG και PG θα τις βρείτε στα φαρμακεία με μέσο όρο 9-10 E το λίτρο (οι PG είναι συνήθως σε ασπρη πλαστική συσκευασία 300ml στα 3-3.5 E). Ακόμα κι αν δεν έχει εκείνη την ώρα, θα βρεί σίγουρα απο τον προμηθευτή του. Νικοτινούχα θα βρείτε μόνο απο τις καπνιστικές εταιρίες. Η πιο οικονομική λύση είναι να παίρνετε την πιό δυνατή που θα βρείτε, πχ. 72άρα, σε ότι αναλογία VG/PG θέλετε, και μετά να αραιώνετε με μηδενική μόνοι σας. Με φύλαξη στο ψυγείο κρατάει πολύ καιρό - η δική μου έκλεισε έναν χρόνο, και είναι όπως την πρώτη μέρα σε χρώμα και γεύση.