E - smoke...

Πάντως πολλές φορές θέλω να πιστεύω μας τραβάει η γεύση και ατμίζουμε ενώ πιθανότατα δεν το χρειαζόμαστε.
Νέος είμαι, αλλά πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να ρουφάω μόνο για την γεύση χωρίς να νιώθω την έλλειψη νικοτίνης.

Με 12άρα νικοτίνη, 5-6ml τα θέλω την ημέρα.(κι αυτό αν δεν βγω το βράδυ.)

Επίσης, καλοκαίρι πλησιάζει, καλά τα μοντάκια κλπ αλλά θα πρέπει να μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς τόσο όγκο και βάρος.
Έχει να προτείνει κάποιος κάτι μίνιμαλ, ελαφρύ και αξιόπιστο που να μπορείς να το κουβαλάς εύκολα στην βερμούδα χωρίς να πέφτει στον αστράγαλο απο το βάρος?

Οποιδήποτε μικρό ατμοποιητή μαζί με ένα eleaf pico. Του βάζεις μέσα μια γεμάτη καλή μπαταρία και έχεις εξαιρετική αυτονομία αν δεν είσαι θεριακλής.

Εγώ στο σπίτι ατμίζω με dani box αλλά έξω κατά 99% κυκλοφορώ με το pico. Θεωρητικα είναι η μέρα με τη νύχτα σε απόδοση, παρόλα αυτά, προτιμώ χίλιες φορές να κυκλοφορώ με κάτι ελαφρύ και ας είναι και χειρότερο.

Last edited:
Απάντηση: Re: E - smoke...

Οποιδήποτε μικρό ατμοποιητή μαζί με ένα eleaf pico. Του βάζεις μέσα μια γεμάτη καλή μπαταρία και έχεις εξαιρετική αυτονομία αν δεν είσαι θεριακλής.

Α κατάλαβα. Περιγράφεις το σετ απ μου (πίκο και ναυτίλος2) που μου φαίνεται βαρύ και ογκώδες... :flipout:
Θα δοκιμάσω να κλέψω αυτό που έκανα δώρο στην γυναίκα μου. (aspire pockex). Είναι ροζάκι βέβαια αλλά μικρό το κακό.

υ.γ φαντάζομαι πρέπει να αλλάζουμε την αντίσταση όποτε δοκιμάζουμε διαφορετικά υγρά και κάνουμε δοκιμές ή δεν παίζει ρόλο ?

Σε μικρότερο από το pico, δεν ψάχνεις μοντάκι, κλαπαρχ*δι ψάχνεις :D

Ψάξε για το minivolt, αλλά μην περιμένεις άτμισμα της προκοπής αλλά ούτε και διάρκεια!

@Γιάννη, θα έχεις καταλάβει φαντάζομαι μετά από τόσο καιρό ότι απεξαρτήθηκες από το κανονικό τσιγάρο και εξαρτήθηκες από το ηλεκτρονικό :D

Όχι, δεν είναι αλήθεια. Όταν κάπνιζα, δεν μείωνα ανά τον χρόνο τα τσιγάρα που έκανα. Ξεκίνησα δυνατά με 9άρα και τώρα μετά από 1,5 χρόνο είμαι στην 6άρα με προοπτική κατά το καλοκαίρι να πέσω στα 3.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Για δείτε εδώ. Από την ψηφοφορία στο vaping.gr στο θέμα "Πόσα ml ατμίζετε την ημέρα". Έχουν ψηφίσει 640 άτομα μέχρι στιγμής. Κάντε τους υπολογισμούς και θα δείτε ότι ο μέσος όρος κατανάλωσης υγρού είναι στα 6,2ml την ημέρα. Η κατηγορία που πιστεύετε ότι κινείται ο μέσος όρος, δηλαδή τα 1-3ml, κινείται πολύ χαμηλά, μόλις στο 9,4%. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Με τι νικοτίνη όμως; :p

Όχι, δεν είναι αλήθεια. Όταν κάπνιζα, δεν μείωνα ανά τον χρόνο τα τσιγάρα που έκανα. Ξεκίνησα δυνατά με 9άρα και τώρα μετά από 1,5 χρόνο είμαι στην 6άρα με προοπτική κατά το καλοκαίρι να πέσω στα 3.

Ε και αυτό μια μορφή εξάρτησης είναι, απλά μέρα με την ημέρα την καταπολεμάς.

Δε θυμάμαι πότε, αρκετά χρόνια πριν, σηκώθηκα ένα Σάββατο πρωί, πέταξα τον καπνό στον κάδο και δεν κάπνισα ξανά για τα επόμενα 5 χρόνια.

Αυτή τη στιγμή, έχω μπροστά μου 200ml υγρό, έναν φορτιστή-αναλυτή, 11 μπαταρίες, 4 μοντάκια και δυο ατμοποιητές, ενώ όσο δε σου γράφω αυτά τα λόγια, ατμίζω σε mode πιπίλας :P

Η άποψή μου είναι ότι όσοι γράφουμε εδώ μέσα είμαστε εξαρτημένοι, απλώς έχει αλλάξει η μορφή της εξάρτησης αυτής.

Τώρα το αν οι εξαρτήσεις είναι κάτι κακό ή όχι, είναι μια άλλη ιστορία.. Είπαμε μεγάλα παιδιά είμαστε :D

Και κάτι σχετικό με όσα λέω στα τελευταία posts:

http://www.tokoulouri.com/science/healthy_now_bitches/

Τα τρολς του κουλουριού, με αρκετά γλαφυρό τρόπο, περιγράφουν αρκετου από τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει τα τελευταία χρόνια στο χώρο του ατμίσματος :P

Last edited:

Ε και αυτό μια μορφή εξάρτησης είναι, απλά μέρα με την ημέρα την καταπολεμάς.

Αυτός είναι ο σκοπός. Το ''μαχαίρι'' style δεν λειτούργησε ποτέ καλά σε μένα (3 φορές είχα προσπαθήσει) λόγω ότι μου προκάλεσε θέματα γαστρεντερικά (όσο και αν σου φαίνεται παράξενο). Μέχρι στιγμής πάει καλά. Τώρα...αν δεν απεξαρτηθώ σε 1 χρόνο αλλά σε 2 από το ΗΤ, ε, δεν χάλασε και ο κόσμος. Το βασικό όμως που θέλω θα το πετύχω, όταν παλιότερα δεν μπορούσα καν να φανταστώ καφέ χωρίς τσιγάρο.

Τι σας κάνει να σκέφτεστε- φαντάζεστε οτι εφόσον κόψατε το κάπνισμα θα κόψετε και το άτμιζμα?
Γιατί πέρα απο το θέμα της νικοτίνης που χρειάζεται ο οργανισμός, είναι κι η κίνηση του χεριού που είναι τελείως μηχανική που αυτομάτως θα κοπεί.
Με τι θα την αναπληρώσετε?

Ακριβώς αυτό που λες είναι και ο χειρότερος εθισμός και για το λόγο αυτό θεωρώ το Η.Τ. άκρως πιο εθιστικό.

Εγώ αυτό που προσπαθώ να κάνω πλέον είναι να μην έχω το η.τ. συνεχώς μαζί μου, πχ. σε διαστήματα της ημέρας που βρίσκομαι έξω για δουλειές. Επίσης από μια στιγμή και μετά τις βραδυνές ώρες που θα κάτσω να δω σειρές κλπ, το αφήνω μέσα στο γραφείο και δεν το έχω μαζί μου. Έτσι σηκώνομαι πχ μια φορα την ώρα, παίρνω μια τζούρα και το αφήνω ξανά.

Γενικά όποιος θεωρεί ότι βρήκε το Η.Τ. για να ξεμπλέξει από το κάπνισμα, πλανάται οικτρά. Μια χαρά καπνίζει, αλλά με διαφορετικό τρόπο και συνέπειες λόγω της εντελώς διαφορετικής φύσης του ατμού από τον καπνό.

Τι σας κάνει να σκέφτεστε- φαντάζεστε οτι εφόσον κόψατε το κάπνισμα θα κόψετε και το άτμιζμα?
Γιατί πέρα απο το θέμα της νικοτίνης που χρειάζεται ο οργανισμός, είναι κι η κίνηση του χεριού που είναι τελείως μηχανική που αυτομάτως θα κοπεί.
Με τι θα την αναπληρώσετε?

Το ότι χωρίς πρόβλημα έμεινα μακρυά από το άτμισμα για 7-8 ώρες (τα ξέχασα σπίτι). Σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να μείνω χωρίς πακέτο πριν 1,5 χρόνο.

Ψάξε για το minivolt, αλλά μην περιμένεις άτμισμα της προκοπής αλλά ούτε και διάρκεια!

Μπα. ..
Μια απελπισία και μισή.
1+ μήνα κόντεψα να το σπάσω 2-3 φορές.
Και ψόφιο, και μπαταρία μηδέν.

Εμένα το άτμισμα έχει αναπληρώσει και την όρεξη για γλυκάκι. :p
Φτιάχνω το μπανόφι μου, την lemon pie μου, την τάρτα με τις φράουλες και το ατμίζω στο χαλαρό.
Στην επόμενη φάση, θα το πάω σε μηδενικό να έχω μόνο τη γεύση και τον χαβαλέ.

Σε φάσεις που το έχω ξεχάσει σπίτι και έχω πάει κάπου για αρκετές ώρες, όχι, δεν έχω γυρίσει να το πάρω.
Μάλιστα μου έχει τύχει να πάω με τα πόδια 400-500 μέτρα μακριά από το σπίτι και πάλι δεν γύρισα να το πάρω.
Το ίδιο μου έλειψε κάποιες στιγμές, όχι όμως όπως παλιά το τσιγάρο, και όχι, σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα να ανάψω τσιγάρο.
Ούτε καν να πάρω τζούρα από της γυναίκας μου που κάνει ακόμη καπνικά.

Σίγουρα δεν είναι το ίδιο. :)

Για κάθε έναν από εμάς που ισχυρίζεται ότι έχει πάρει το άτμισμα στο χαλαρό και ακόμα και αν το ξεχάσει δεν έγινε και κάτι, έχω να σας αντιπαραβάλλω και έναν που για να πάει μέχρι το ψιλικατζιδικο, κουβαλάει μαζί του μια τσάντα ατμιστικά!

Όπως και να εχει, ευτυχής ατμιστής δηλώνω, τον δικηγόρο του διαβόλου κάνω εδώ και ώρα, θέλοντας να τονίσω ότι το Η.Τ. δεν αποτελεί μέθοδο διακοπής καπνίσματος, αλλά μια εναλλακτική και διαφορετική συνήθεια, η οποία έχει από μικρό ως και μεγάλο βαθμό εθισμού ανάλογα την περίπτωση.

θέλοντας να τονίσω ότι το Η.Τ. δεν αποτελεί μέθοδο διακοπής καπνίσματος, αλλά μια εναλλακτική και διαφορετική συνήθεια, η οποία έχει από μικρό ως και μεγάλο βαθμό εθισμού ανάλογα την περίπτωση.

Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και διαγώνια.

Φίλε Γιάννη,

ο μέσος όρος των ατμιστών που γνωρίζω ατμίζουν 4+ χρόνια. Εσύ αναφέρεις ότι ατμίζεις 1.5 και έχεις έναν ορίζοντα ετών μπροστά σου βάσει των γραφόμενών σου. Όλο αυτό δεν οδηγεί στο ότι έχουμε αποκτήσει μια εναλλακτική συνήθεια/μέθοδο/τρόπο πρόσληψης νικοτίνης;

Δεν κόψαμε το κάπνισμα, το αντικαταστήσαμε :D

Οι καπνιστές και οι ατμιστές, έχουμε 2 εθισμούς. Την νικοτίνη και την συμπεριφορά του καπνιστή/ατμιστή. Θεωρώ την συμπεριφορά πιο εθιστική απο την νικοτίνη. Την έγνοια δηλαδή πακετο-αναπτήρα-τασάκι ή το ανάλογο στο ΗΤ έλεγχο μπαταρία-υγρό-αντίσταση. Οτι τα έχουμε εύχερα δίπλα μας και ετοιμοπόλεμα. Ετυχε να βγω βόλτα και ξέχασα το ΗΤ στο σπίτι. Οταν το συνειδητοποίησα, είπα, δεν πειράζει, 2-3 ώρες είναι, άλλωστε δεν το έχω ανάγκη αυτήν την στιγμή. Κι όμως, γύρισα πίσω σπίτι να το πάρω γιατί τελικά δεν περνούσα καλά. Δεν είναι οτι μου έλειπε η νικοτίνη αλλά γιατί δεν ένοιωθα αυτάρκης εκείνη την στιγμή - κάτι που για μένα τουλάχιστον είναι σημαντικό. Αντίθετα, σε άλλη ανάλογη περίπτωση, με το ΗΤ ξεχασμένο μέσα στο αυτοκίνητο, έχω βρεθεί για ώρες χωρίς άτμισμα, αλλά ήξερα οτι ήταν εκεί, δίπλα μου, στο αυτοκίνητο, οποιαδήποτε στιγμή μπορούσα να πάω να το πάρω.
Οταν έκοψα το τσιγάρο και είχα αρχίσει το άτμισμα, για μέρες το χέρι μου μηχανικά, μετά απο τζούρα, έψαχνε το τασάκι... :)

Μη το λές... κυκλογορεί ακόμα νικοτίνη. Προλαβαίνουν...

Xτες βράδυ που κοίταζα, δεν βρήκα πουθενά. Επεφτα σε παλιές ανενημέρωτες σελίδες μεταξύ πρωτοχρονιάς και τέλος Φεβρουαρίου, που κατα πάσα πιθανότητα δεν ισχύουν πιά. Η μεγαλύτερη ποσότητα που βρήκα ήταν 250ml 80άρας βάσης, σε τιμές τετραπλάσιες σε σχέση με τον Δεκέμβριο, της Nobacco. Εκανα επίσκεψη στο ηλεκτρονικό μαγαζί και δεν βρήκα κάτι δυνατότερο απο 20άρα και μόνο 10ml...

Εχεις κάτι άλλο υπ'όψιν σου ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Φίλε BIOS, όση ποσότητα και να στοκάρισε κάποιος σε νικοτινούχα βάση, ακόμα και για πέντε χρόνια να στοκάρισε, κάποια στιγμή θα του τελειώσει και θα πάει υποχρεωτικά στις νέες τιμές. Ή μήπως πιστεύεις ότι υπάρχει η πιθανότητα να φτηνύνουν ξανά οι τιμές στα επίπεδα που ήταν πριν από τον νόμο των γραφικών Ξανθού και Πολάκη; Εγώ τουλάχιστον, έχοντας κλείσει πάνω από τρία χρόνια στο η.τ., έχω αποδεχτεί το γεγονός ότι θα ατμίζω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Δέχομαι βέβαια ότι ένα μικρό ποσοστό ατμιστών, θα καταφέρει τελικά να το διακόψει εντελώς και να απεξαρτηθεί πλήρως.
...

Εννοείται οτι κάποια στιγμή θα τελειώσει.
Εγώ έχω χωρίσει μερίδες σε μικρότερα μπουκαλάκια για 5 χρόνια 18άρας στην κατάψυξη... Φετος κάνω 14.5άρα. Αν του χρόνου κάνω 12άρα, τον επόμενο 9άρα, κλπ, όταν τελειώσει θα έχουν περάσει αρκετά χρόνια και θα έχω φτάσει σε 3άρα ή και μηδενική.
Μετά, ποιός ζει ποιός πεθαίνει που λέει και ο σύντροφος... :)