E - smoke...

Και πώς το ανακατεύεις αυτό; Η περιμένουμε κανά 2 εβδομάδες μέχρι να οριμάσει; αλήθεια έχετε πάρει κανένα αναδευτήρα;

Κοιτάω έναν στο αμαζόνες με 60 αλλά το σκέφτομαι...

Λοιπόν...
1) Αυτό, το ανακατεύεις κανονικά με τα χεράκια. Το συγκεκριμένο και φραπέδιασμα να του κάνεις δεν θα πάθει τίποτα γιατί...

2) θέλει κάπου ένα μήνα για να ωριμάσει. Και κάτι παραπάνω ίσως, γιατί έχει βαριά ζύμη και κρέμες.
Σίγουρα δεν το δοκιμάζεις πριν από την εβδομάδα γιατί το Lemon Sicily μέχρι να ξεθυμάνει θα σε κάνει να νομίζεις ότι ατμίζεις δημόσια ουρητήρια.

3) Ο αναδευτήρας είναι μούφα. Αν το θέλεις σαν gadgetάκι να το βάλεις στο σαλόνι σου να το βλέπεις να γυρίζει, fine by me.
Αν βαριέσαι να το ανακατεύεις με το χέρι, πάρε ένα μιξεράκι του φραπέ με 1 , από αυτά που γυρίζουν αργά.

Ένα καλό ανακάτεμα π.χ. γίνεται αφού έχεις βάλει το μπουκάλι σε ζεστό νερό, σε θερμοκρασία περίπου 40 βαθμών.
Η γλυκερίνη γίνεται αρκετά νερουλή σε αυτή τη θερμοκρασία και μπορείς να την ανακατέψεις ευκολότερα.

Γενικά, όσοι ασχολούμαστε με υγρά, φτιάχνουμε τα λεγόμενα stones.
Δηλαδή προσμίξεις μόνο αρωμάτων, χωρίς καθόλου προσθήκη βάσης.
Οπότε μπορείς π.χ. να στήσεις τη συνταγή για 300 ml και όταν θέλεις να κάνεις το υγρό, να παίρνεις απλά 15ml από αυτό, να προσθέτεις 85ml βάση και να είσαι έτοιμος.
Έτσι ανακατεύονται και καλύτερα τα αρώματα. :smile:

Ασχολείσαι π.χ. με κρέμες;
Βάζεις σε ένα δικό σου βαζάκι έναν συνδυασμό Bavarian Cream με Sweet Cream σε αναλογία 2:1 και το έχεις να σου βρίσκεται.
Όταν θα έχεις έτοιμα stones είναι πολύ πιο εύκολο να φτιάξεις και τις δικές σου συνταγές.

Ετοιμάζω καινούργια γύρα bro!
Αυτή τη φορά παίζουμε με σοκολάτα, αλλά και την special εκδοχή αυτής της λεμονόπιτας :p

Tα υλικά του Dinner lady είναι σπίτι δράκουλα... η τάρτα λεμονιού έτοιμη, γιατί έχουμε άκρες. Δεν ταλαιπωριόμαστε, αν με εννοείς :BDGBGDB55:
... άκου dinner lady... άμα το 'ξερα δεν θα τα έπαιρνα :flipout::flipout::flipout:

Έστησα πρώτο το relax. 50ml κανονικό και 50ml με 1% περισσότερο βανίλια.
Δεν άφησα τα αρώματα να ωριμάσουν μαζί αρκετό χρόνο (μόνο 2 μέρες). Βαρέθηκα. Σιγά τώρα...
Πιστεύω ότι θα μου αρέσουν και τα δύο, οπότε θα τα ανακατέψω και από εδώ πάνε και οι άλλοι :p
Την άλλη βδομάδα εντυπώσεις.

+++
τη συνταγή του σοκολατοντόνατ παρακαλώ (εγώ θα βάλω και 0,1% κανέλα)

Κοίτα που θα ξεκινήσει και τα πειράματα... :flipout:

Περιμένω τα αρωματάκια μου αύριο μεθαύριο να αρχίσω να στήνω προφιτερόλ και milk chocolate cheesecake με bueno.
Άσε το σοκολατοντόνατ. :D

Δεν είναι σαν το πείραμα της Φιλαδέλφειας που στήνεις εσύ (αυτό που εξαφανιζονται τα υγρά πριν ωριμάσουν λέω λολ), αλλά νταξ. Το ρελαξ είναι απο τα καλύτερα έτοιμα που έχω δοκιμάσει. απλά του έλειπε λίγο βανίλια ρε παιδί.

Το κανελοντόνατ είναι πολλά υποσχόμενο, ασχέτως που το τουμπάνιασες στη κανέλα. Θα το φέρω στα μέτρα μου. Εύκολα :guitarist:

Συνταγή λέμε. Μοναχοφάη (νοτ)

Απάντηση: Re: E - smoke...

Ετοιμάζω καινούργια γύρα bro!
Αυτή τη φορά παίζουμε με σοκολάτα, αλλά και την special εκδοχή αυτής της λεμονόπιτας :p

Μήπως να βρεθούμε; :chinscratch:
Και να πάρουμε και το μικρό πειραματιστή μαζί, γιατί κάτι έχει για εμένα. :beatnik2:

Π(ι)είτε το έγκαιρα να κανονιστώ γιατί έχω πολλές δουλειές με τα πειρά(γ)ματα.

ΥΓ Τhanks για το μικρός μπαιτέτοιε. Χρωστάω κέρασμα.

Κρίμα, πολύ κρίμα που τα υγρά της five pawns δεν πίνονται.
Εχω εδώ και καιρό το symmetry six αλλά επειδή ειναι 50/50 δεν το δοκίμαζα.
Σήμερα είπα οτι πρέπει να το δοκιμάσω, με τρελαίνει η μυρωδιά του οπότε το πολύ πολύ να με πιάσει βήχας.
Απίστευτο υγρό ρε παιδιά!

Re: Απάντηση: E - smoke...

Δεν είναι σαν το πείραμα της Φιλαδέλφειας που στήνεις εσύ (αυτό που εξαφανιζονται τα υγρά πριν ωριμάσουν λέω λολ), αλλά νταξ. Το ρελαξ είναι απο τα καλύτερα έτοιμα που έχω δοκιμάσει. απλά του έλειπε λίγο βανίλια ρε παιδί.

Το κανελοντόνατ είναι πολλά υποσχόμενο, ασχέτως που το τουμπάνιασες στη κανέλα. Θα το φέρω στα μέτρα μου. Εύκολα :guitarist:

Συνταγή λέμε. Μοναχοφάη (νοτ)

Εσύ δεν έβαλες λίγη βανίλια.
Έβαλες 50% παραπάνω βανίλια! :flipout:

Για ποιο ντόνατ λες βρε; Αυτό με τα μήλα;
Αυτό είναι απλό γιατί έχει περίπλοκα concetrates.

Apple Pie (CAP) 2%
Cinnamon Danish Swirl (CAP) 5%
Double Apple (CAP) 4%

Αν θέλεις να χαμηλώσεις την κανέλα θα πάρει μαζί της και ζύμη.
Γιατί είναι στο concetrate του Cinnamon Danish Swirl.

Άστο και πάμε παρακάτω λέμε!
Εγώ μελετάω μία Pavlova με σοκολάτα και εσύ μου μιλάς για ντόνατς!

Strawberry-pavlova-with-chocolate-cream-1-of-1.jpg

Άσε που μου ήρθε η ιδέα να στήσω ένα παγωτό με γεύση Kiss σε χωνάκι να δω πως θα καθίσει! :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Αυτό είναι απλό γιατί έχει περίπλοκα concetrates.

Apple Pie (CAP) 2%
Cinnamon Danish Swirl (CAP) 5%
Double Apple (CAP) 4%

Αν θέλεις να χαμηλώσεις την κανέλα θα πάρει μαζί της και ζύμη.
Γιατί είναι στο concetrate του Cinnamon Danish Swirl.

Ζύμη σκέτη δεν παίζει, να αναπληρώσω?

Να σε πω κάτι ακόμα...
Ωρίμανση κάθε αρώματος μαζί με την βάση που θα χρησιμοποιήσεις και μετά μίξη έχεις δοκιμάσει?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Τϊποτα σε μπαμπά με ρούμι έχουμε; :BDGBGDB55:

Να σε βγάλω μία συνταγή για προφιτερόλ με σουδάκια και κρεμούλα;
Bourbon δεν έχω πάρει σε άρωμα.

Ζύμη σκέτη δεν παίζει, να αναπληρώσω?

Να σε πω κάτι ακόμα...
Ωρίμανση κάθε αρώματος μαζί με την βάση που θα χρησιμοποιήσεις και μετά μίξη έχεις δοκιμάσει?

Σκέτη ζύμη... Μμμ... κανένα Joy της FA μπορείς να βάλεις :)

Ρε παίδες καλές και άγιες οι γεύσεις αλλα είμαστε σίγουρα στο σωστό δρόμο; πόσο καλό στην υγεία μπορεί να κάνουν ολα αυτα τα χημικά που εισπνέουμε πανευτυχείς που κόψαμε το τσιγαρο;

Σωκράτη, σε σχέση με παλιά, δεν έχουν καμία σχέση τα υγρά που ατμίζουμε.
Και φυσικά, το να φτιάχνεις μόνος σου τα υγρά που ατμίζεις είναι σαφώς πιο υγιεινό από το να παίρνεις έτοιμο κάτι που δεν ξέρεις τι έχει μέσα.
Εκτός αν έχει πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις, κάτι που το κάνει φυσικά και πιο ακριβό.

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

:flipout: Μην του δίνεις ιδέες, λέμε...:flipout:

Δεν παρατήρησες ότι μίλησε για ρούμι και απευθείας πήγε το μυαλό μου σε bourbon που ξέρω να το δουλεύω; :flipout:
Αλλά λογικά και το ρούμι κάπου εκεί θα παίζει. Στο 0.5% και αν.

Αν έχεις όρεξη να το παλέψεις, ένα πρώτο batch με αρώματα για να παίξεις μετά με τα ποσοστά σου το βγάζω. :p

Λοιπόν, πήγαμε μαζί με τον Χασοδίκη σήμερα σε ένα κατάστημα της Vapeland κάπου στη Γλυφάδα, προς αναζήτηση νέων γεύσεων. Ο Χασοδίκης μάλιστα είχε κάνει και "λίστα" με τα υγρά που του είχαν κάνει κλικ για να δοκιμάσει. :flipout:

Δοκιμάσαμε 5-6 διαφορετικά υγρά που τα είχε όλα έτοιμα στημένα το παλικάρι στο κατάστημα, ευγενέστατος και πρόθυμος πωλητής, πολλά μπράβο από εμένα τουλάχιστον.

Το κερασάκι στην τούρτα, ήταν ότι δοκιμάσαμε και το Grandmaster της Five Pawns σε έναν μίνι Ναυτίλο στα 10 βατάκια. :7SFGSFG: Κατουρήθηκα στα γέλια λέμε, ρουφούσα λες προσπαθούσα να κλέψω βενζίνη με σωλήνα από αμάξι, και δεν ερχόταν τίποτα, γεύση στο απόλυτο μηδέν, ντουμάνι κάτω του μηδενός, χτύπημα στο απόλυτο μηδέν, ο αέρας που αναπνέω έχει περισσότερη γεύση από αυτό το πράγμα! :flipout: :flipout: :flipout:

Αν αυτό ήταν το Grandmaster που ατμίζω κανένα χρόνο τώρα, τότε είμαι ο πάπας της Ρώμης λέμε, καρατσεκαρισμένο. :bang:

Anyway, το δεύτερο υγρό που δοκιμάσαμε από τη λίστα του Γιάννη, ήταν το Great White της Naked Fish. Έμεινα παγωτό παιδιά, πολύ καιρό είχε να μου κάνει τέτοιο κλικ κάποιο υγρό, πρέπει να το πάρω απόφαση μάλλον ότι οι τάρτες και οι κρέμες είναι οι γεύσεις που μου παίρνουν τα μυαλά.

Εννοείται ότι τσίμπησα ένα 10μελο μπουκαλάκι στα 6mg νικοτίνη, το έβαλα στην Ατλαντίδα 2 στα 40 βατάκια, με τις τρύπες του αέρα στη κλειστή θέση, προσπαθώντας να το κάνω να "κρατήσει" όσο περισσότερο γίνεται. Αν αφεθώ και το κάνω πιπίλα, μέχρι αύριο θα τα έχω εξαφανίσει για πλάκα τα 10ml. Το Great White βγαίνει μόνο στα 3 και 6mg νικοτίνη, στοιχείο που δείχνει ότι απευθύνεται σε αεράτους ατμοποιητές και μεγάλα γκάζια. Ακόμα και στα 50 βατάκια και στα 6mg νικοτίνη, μου λείπει κάπως το χτύπημα στο λαιμό, θα το προτιμούσα σίγουρα κάπου στα 8-9mg...

Naked_Fish_Great_White_zpsqhyff1sr.jpg

Re: Απάντηση: E - smoke...

Έμεινα παγωτό παιδιά, πολύ καιρό είχε να μου κάνει τέτοιο κλικ κάποιο υγρό, πρέπει να το πάρω απόφαση μάλλον ότι οι τάρτες και οι κρέμες είναι οι γεύσεις που μου παίρνουν τα μυαλά.

Μάντεψε τι ωριμάζει αυτό το μήνα. :p

20170408_134940.jpg

Από αριστερά προς τα δεξιά, μισό λίτρο Lemon tart σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές (η μία original, της Dinner lady).

Πιο δεξιά...

ένα triple chocolate cheesecake με bueno

triple-chocolate-cheesecake5-600x900.jpg

δίπλα του

μία pavlova σοκολάτας

pavlova-1024x694.jpg

ένα... τέτοιο :p

Φράουλα κρέμα καραμέλα με καβουρδισμένα αμύγδαλα πάνω σε τάρτα μπισκότου

slide_360890_4041323_free.jpg

και τελευταία δουλεύω να βγάλω

το γνωστό Kiss.
Το παλιό όμως. Όχι το καινούργιο που είναι σαν γιαούρτι!
Προς το παρόν έχει βγει αυτό το artificial της φράουλας. Δουλεύω το gummy της κρέμας με marshmallow και την πάτησα στη σοκολάτα που νόμιζα ότι θα πήγαινε dark, αλλά τελικά είναι σίγουρα γάλακτος!
Για αυτό και το ερωτηματικό.

imagemagic.php

Α, ναι. Και η μπανανόταρτα του προηγούμενου μήνα, που βγήκε απλά καταπληκτική! :drool:

Πόσες ημέρες απομένουν να έρθω για γευστικό έλεγχο, καθ' ότι ειδικός βεβαίως βεβαίως; :drool1:
Καλά έλεγα ότι θα ανοίξεις ζαχαροπλαστειο :flipout: