Και πώς το ανακατεύεις αυτό; Η περιμένουμε κανά 2 εβδομάδες μέχρι να οριμάσει; αλήθεια έχετε πάρει κανένα αναδευτήρα;
Κοιτάω έναν στο αμαζόνες με 60 αλλά το σκέφτομαι...
Λοιπόν...
1) Αυτό, το ανακατεύεις κανονικά με τα χεράκια. Το συγκεκριμένο και φραπέδιασμα να του κάνεις δεν θα πάθει τίποτα γιατί...
2) θέλει κάπου ένα μήνα για να ωριμάσει. Και κάτι παραπάνω ίσως, γιατί έχει βαριά ζύμη και κρέμες.
Σίγουρα δεν το δοκιμάζεις πριν από την εβδομάδα γιατί το Lemon Sicily μέχρι να ξεθυμάνει θα σε κάνει να νομίζεις ότι ατμίζεις δημόσια ουρητήρια.
3) Ο αναδευτήρας είναι μούφα. Αν το θέλεις σαν gadgetάκι να το βάλεις στο σαλόνι σου να το βλέπεις να γυρίζει, fine by me.
Αν βαριέσαι να το ανακατεύεις με το χέρι, πάρε ένα μιξεράκι του φραπέ με 1 , από αυτά που γυρίζουν αργά.
Ένα καλό ανακάτεμα π.χ. γίνεται αφού έχεις βάλει το μπουκάλι σε ζεστό νερό, σε θερμοκρασία περίπου 40 βαθμών.
Η γλυκερίνη γίνεται αρκετά νερουλή σε αυτή τη θερμοκρασία και μπορείς να την ανακατέψεις ευκολότερα.
Γενικά, όσοι ασχολούμαστε με υγρά, φτιάχνουμε τα λεγόμενα stones.
Δηλαδή προσμίξεις μόνο αρωμάτων, χωρίς καθόλου προσθήκη βάσης.
Οπότε μπορείς π.χ. να στήσεις τη συνταγή για 300 ml και όταν θέλεις να κάνεις το υγρό, να παίρνεις απλά 15ml από αυτό, να προσθέτεις 85ml βάση και να είσαι έτοιμος.
Έτσι ανακατεύονται και καλύτερα τα αρώματα. :smile:
Ασχολείσαι π.χ. με κρέμες;
Βάζεις σε ένα δικό σου βαζάκι έναν συνδυασμό Bavarian Cream με Sweet Cream σε αναλογία 2:1 και το έχεις να σου βρίσκεται.
Όταν θα έχεις έτοιμα stones είναι πολύ πιο εύκολο να φτιάξεις και τις δικές σου συνταγές.
:flute:
Ετοιμάζω καινούργια γύρα bro!
Αυτή τη φορά παίζουμε με σοκολάτα, αλλά και την special εκδοχή αυτής της λεμονόπιτας
