ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ
AVClub Enthusiast
- 17 June 2006
- 1,235
Και πόσο θα σε βγάλουν; Μπουκαλάκια των 10ml είχε ο Τζιμίσκουλας, που ζήτημα να είχαν 3-5ml το καθένα μέσα. Ίσα για να σου τρέξουν τα σάλια, και μετά θα ξεμείνεις... 

Τάρτα μπανάνα μας το έλεγες το υγρό, αν θυμάμαι καλά, πρέπει να ήταν το τέταρτο υγρό που δοκιμάσαμε μετά τα τρία lemon pie. Δεν μπορεί να μην το θυμάσαι. Ήταν το υγρό που μου άρεσε περισσότερο, μετά από το banoffee βέβαια.
Παιδιά, μου ήρθε κανονικά σήμερα η παραγγελία από την "πηγή από την Κύπρο", μια χαρά και αλώβητη. :SFGSFGSF:
Βιαστείτε να ψωνίσετε όσοι καίγεστε, πριν να κλείσει και αυτή η πόρτα...
Τάρτα μπανάνα μας το έλεγες το υγρό, αν θυμάμαι καλά, πρέπει να ήταν το τέταρτο υγρό που δοκιμάσαμε μετά τα τρία lemon pie. Δεν μπορεί να μην το θυμάσαι. Ήταν το υγρό που μου άρεσε περισσότερο, μετά από το banoffee βέβαια.
Λοιπόν...
1) Αυτό, το ανακατεύεις κανονικά με τα χεράκια. Το συγκεκριμένο και φραπέδιασμα να του κάνεις δεν θα πάθει τίποτα γιατί...
2) θέλει κάπου ένα μήνα για να ωριμάσει. Και κάτι παραπάνω ίσως, γιατί έχει βαριά ζύμη και κρέμες.
Σίγουρα δεν το δοκιμάζεις πριν από την εβδομάδα γιατί το Lemon Sicily μέχρι να ξεθυμάνει θα σε κάνει να νομίζεις ότι ατμίζεις δημόσια ουρητήρια.
3) Ο αναδευτήρας είναι μούφα. Αν το θέλεις σαν gadgetάκι να το βάλεις στο σαλόνι σου να το βλέπεις να γυρίζει, fine by me.
Αν βαριέσαι να το ανακατεύεις με το χέρι, πάρε ένα μιξεράκι του φραπέ με 1 , από αυτά που γυρίζουν αργά.
Ένα καλό ανακάτεμα π.χ. γίνεται αφού έχεις βάλει το μπουκάλι σε ζεστό νερό, σε θερμοκρασία περίπου 40 βαθμών.
Η γλυκερίνη γίνεται αρκετά νερουλή σε αυτή τη θερμοκρασία και μπορείς να την ανακατέψεις ευκολότερα.
Γενικά, όσοι ασχολούμαστε με υγρά, φτιάχνουμε τα λεγόμενα stones.
Δηλαδή προσμίξεις μόνο αρωμάτων, χωρίς καθόλου προσθήκη βάσης.
Οπότε μπορείς π.χ. να στήσεις τη συνταγή για 300 ml και όταν θέλεις να κάνεις το υγρό, να παίρνεις απλά 15ml από αυτό, να προσθέτεις 85ml βάση και να είσαι έτοιμος.
Έτσι ανακατεύονται και καλύτερα τα αρώματα. :smile:
Ασχολείσαι π.χ. με κρέμες;
Βάζεις σε ένα δικό σου βαζάκι έναν συνδυασμό Bavarian Cream με Sweet Cream σε αναλογία 2:1 και το έχεις να σου βρίσκεται.
Όταν θα έχεις έτοιμα stones είναι πολύ πιο εύκολο να φτιάξεις και τις δικές σου συνταγές.
Ετοιμάζω καινούργια γύρα bro!
Αυτή τη φορά παίζουμε με σοκολάτα, αλλά και την special εκδοχή αυτής της λεμονόπιτας![]()
Συνονοματε τελικα υπεκυψα στον πειρασμο (πηρα το μιξερακι με τους μαγνητες)
Συνονοματε τελικα υπεκυψα στον πειρασμο (πηρα το μιξερακι με τους μαγνητες) κι εχω να πω πως υγρα με 1 γευση ατμιζονται ανετα την επομενη μερα, ενω με 2 γευσεις σε 1-2 μερες. Εφτιαξα και το mothers milk κλωνο με το μιξερ και ατμιζεται στο 3/4ημερο. Το αφηνω να ανακατευει για 2-3 ωρες και μετα στο ντουλαπι για 1 μερα. Μαλλον κανει δουλεια το μιξερ (ή δεν ανακατευα καθολου καλα τα υγρα που εφτιαχνα πριν απο αυτο). Η 100% Vg εδω δεν ειναι αρεωμενη ουτε με νερο, οποτε ειναι αρκετα πυχτη.
Πολυ καλη η συμβουλη για τις πετρες (stones). Θα την ακολουθησω![]()
Καλησπέρα, σκέφτομαι να σταματήσω το κανονικό τσιγάρο και να περάσω στο ηλεκτρονικό. Τι "μηχανάκι" να πάρω? θα ήθελα να μην περάσω τα 100 ευρω.
Καπνίζω καπνο καρελια λευκο και φιλτράκια μέντας (μην κοροιδεύτε.....) σε τι υγρα να στραφω για αρχη?
Μάλλον δεν ανακάτευες καλά.
Λύση βρίσκεις και με τα μιξεράκια του jumbo. :smile:
Γενικά, αν κάνεις φρουτάκια, αυτά μπορείς να τα ατμίσεις από τη 2η - 3η μέρα.
Όταν παίζεις με κρέμες και μπισκότα σε συδιασμό με άλλα πράγματα θέλεις πολλές ημέρες steeping.
Αν βάλεις και κανένα RY4 double δεν θα πλησιάζεται πριν τον μήνα.![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.