E - smoke...

Παρελαβα τον serpent rdta μετα απο ....45 μερες απο gearbest. Πρωτες εντυπωσεις πιο οικονομικος απο τον mini με λιγοτερες διαρροες . Δεν εχω παρει καμια φορα καμμενο , ουτε την κλασικη ...καλτσιλα των πρωτων τζουρων μετα απο στησιμο. Πολυ γευσατος μεγαλη παραγωγη ατμου αλλα με πολυ ζεστο ατμο.

Παιρνει φωτια ομως γρηγορα και θες επιστομια μακρια αλλιως καιγεσαι. Η αντισταση ειναι απελπιστικα κοντα στο επιστομιο . Ηδη δυο πλαστικα εχουν αρπαξει απο την αντισταση!

Για τα 16 ευρω που εδωσα τον θεωρω πολυ καλη επιλογη. Δεν εχω δοκιμασει βεβαια αλλον rdta.

1.80? Κι εγω δινω $3.50?!?!? Ουδεις προφητης στον τοπο του (Αμερικανοι δεν ειναι αυτοι?)

Αυτοί είναι Βουλγαρία. Και το κουλό είναι ότι πουλάνε τα atmos lab πιο φτηνά από ότι τα πουλάει ο ίδιος!

Για καλο πηγα αλλα εμπλεξα...Εμαθα το ηλ.τσιγαρο στον πατερα ενος φιλου και τωρα μου ζηταει γευση πουρου Αβανας..Ατιμιζει 3mg/ml.Καποιο link απο ελληνικο μαγαζι να του παραγγειλω...

Δοκίμασε το Cubana από T-juice.
Κυκλοφορεί και σε άρωμα λογικά.

Δεν εχω παρει καμια φορα καμμενο , ουτε την κλασικη ...καλτσιλα των πρωτων τζουρων μετα απο στησιμο. Πολυ γευσατος μεγαλη παραγωγη ατμου αλλα με πολυ ζεστο ατμο.

Να είναι γευσάτος και να μη σου δίνει την βαμβακίλα...
Τι βαμβάκι χρησιμοποίησες για να τον στήσεις; :smile:

Η βαμβακίλα εξαρτάται από το βαμβάκι.
Ειδικά αν έχει έντονη γεύση ο ατμοποιητής, την αισθάνεσαι.
Προφανώς παίρνεις έντονη γεύση επειδή είναι το drip tip πολύ στην αντίσταση.
Σε αυτούς χάνεις συνήθως σε "ανάλυση" της γεύσης γιατί είναι πολύ "επιθετικοί" ατμοποιητές.
Προσπάθησε να στήσεις την αντίσταση όσο πιο χαμηλά μπορείς. :smile:

Μια μαλλον γρηγορη ερωτηση για σας,αντε VG/PG παιρνω απο το φαρμακειο της γυναικας μου(εχει καποια συγκεκριμενη να παραγγειλω??),νικοτινη απο που βρισκουμε πια για τα υγρα μας??Μπηκα στο βουλγαρικο που αναφερεστε και εχει μονο αρωματα....

VG παίρνεις Fagron/Chemco/Zerbis (με αυτή τη σειρά) από τη στιγμή που έχουν πολύ υψηλή καθαρότητα (99.8%) και λιγότερο από 1ppm βαρέα μέταλλα.
PG από τις ίδιες εταιρίες.
Γλυκερίνη (στα μαγαζιά και νόμιμα τουλάχιστον) κυκλοφορεί σε nicoboost των 10ml με 18-20mg/ml νικοτίνη.
Σε περισσότερα ml ή mg, μπορεί να έρθει κανονικά, μπορεί να μην έρθει καθόλου, μπορεί να έρθει με περιπολικό (να έχεις μία βαλίτσα έτοιμη για αυτή την περίπτωση) ή με κλίση για απολογία. :p

Απάντηση: Re: E - smoke...

Μια μαλλον γρηγορη ερωτηση για σας,αντε VG/PG παιρνω απο το φαρμακειο της γυναικας μου(εχει καποια συγκεκριμενη να παραγγειλω??),νικοτινη απο που βρισκουμε πια για τα υγρα μας??Μπηκα στο βουλγαρικο που αναφερεστε και εχει μονο αρωματα....

Ως άνω.
Αλλά κάτι άσχετο/σχετικό τώρα... Η γυναίκα σου είναι φαρμακοποιός ή δουλεύει σε φαρμακείο ? - Για κάνε της μια ερώτηση... Δεν έχει δικαίωμα ο φαρμακοποιός λόγω επαγγέλματος (και άδειας να χειρίζεται τέτοιες ουσίες) να παραγγείλει νικοτίνη (σκέτη-καθαρή-νετ-100%νικοτίνη ή σε οτιδήποτε διαλύεται για να μεταφέρεται) την οποία να μπορεί κατα βούληση να χρησιμοποιήσει για κάποιον σκοπό - σε νόμιμα πάντα πλαίσια ?
Ρώτησα την φαρμακοποιό του χωριού μου και μου είπε "δεν νομίζει" - αλλά δεν είμαστε και πολύ γνώριμοι...

Η βαμβακίλα εξαρτάται από το βαμβάκι.
Ειδικά αν έχει έντονη γεύση ο ατμοποιητής, την αισθάνεσαι.
Προφανώς παίρνεις έντονη γεύση επειδή είναι το drip tip πολύ στην αντίσταση.
Σε αυτούς χάνεις συνήθως σε "ανάλυση" της γεύσης γιατί είναι πολύ "επιθετικοί" ατμοποιητές.
Προσπάθησε να στήσεις την αντίσταση όσο πιο χαμηλά μπορείς. :smile:

Στις diy αντιστάσεις/βαμβάκι δεν πρέπει το βαμβάκι να είναι πολύ σφιχτό (κατα την τοποθέτηση και όσο είναι ακόμα στεγνό) γιατί δεν μουσκεύει καλά - σε αυτήν την περίπτωση η βαμβακίλα και η αίσθηση του καμένου είναι έντονες και μπορεί να διαρκέσουν πολύ (μεχρι να καψαλιστεί σιγά-σιγά ουσιαστικά το πλεονάζον βαμβάκι "μέσα" στην αντίσταση και να μπορεί να απορροφά αρκετό υγρό), κάτι που οδηγεί σε πέταμα και πέρασμα καινούργιου βαμβακιού.
Οσο για την ανάλυση - έχω διάφορα τιπάκια. Απο 1cm ως 7cm (για το αραλίκι στο σπίτι αυτά των 7cm...) E, λοιπόν, αλλάζοντας απο 1cm σε 7cm βλέπω οτι στο μακρύ - κι ανάλογα με το άρωμα κάθε φορά - έχω διαφορές στην γεύση. Γενικά τα μακριά τιπς μου φαίνονται πιο νόστιμα, πιό κρύος (φυσικά) ο ατμός, πιο αναλυτική η γεύση, πολύ λιγότερη πιπερίλα (όταν υπάρχει σε άγουρο υγρό), αλλά βέβαια, αυτά είναι πάντα θέμα γούστου. Πάντως τα μακριά τιπς δεν είναι για βόλτα...

Σοβαρά έχεις 7cm drip tip?
Και θεωρώ του ναυτίλου γκουμούτσα! :flipout:

Γενικά η φιλοσοφία είναι ότι όσο πιο μακρύ το drip tip, τόσο πιο χαλαρή η γεύση, αλλά και πιο αναλυτική.
Αυτό φυσικά στα καλά drip tip και όχι αυτά που πουλάνε με το κιλό. :smile:

Σοβαρά έχεις 7cm drip tip?
Και θεωρώ του ναυτίλου γκουμούτσα! :flipout:

Γενικά η φιλοσοφία είναι ότι όσο πιο μακρύ το drip tip, τόσο πιο χαλαρή η γεύση, αλλά και πιο αναλυτική.
Αυτό φυσικά στα καλά drip tip και όχι αυτά που πουλάνε με το κιλό. :smile:

A, δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, είναι σαν αυτά που έχουν οι πίπες - πλαστικό υλικό. Απίστευτα βολικό για σπίτι, τις ώρες της χαλάρωσης, σε ταινίες, για τα αρώματα πιπίλα, κλπ...
Θα πάρω 3-4 ακόμα να βρίσκονται, υπάρχουν και σε ίσιο στυλ (χωρίς κούρμπα)... 1.5 ευρώ κοστίζουν... (Η αίσθηση/βόλεμα που δίνει η κούρμπα στο κράτημα είναι καταπληκτική)
Επαναλαμβάνω δεν είναι για βόλτα, εκτός αν θέλουμε να σοκάρουμε τους άλλους... :)

εντιτ
Α, είναι και φλατ το στόμιο... όπως στις πίπες...

3441001-2.jpg

Last edited:
Χμμ... και κάποιος άλλος είχε κάτι κουλά driptips...
Εγώ προτιμώ τα κοντά και τα μαμαδίσια :p

Με μεταλλικά drip tips πάντως, είναι πανεύκολο να σπάσει κάποιος δόντι ή να πετάξει φλύδα (ειδικά εγώ που ατμίζω και οδηγώ ταυτόχρονα) και θεωρώ κάποιο μαλακότερο υλικό μονόδρομο για μένα. Για το αυτοκίνητο έχω μια 50άδα εύκαμπτα τιπάκια σιλικόνης στο ντουλαπάκι. Σαν το μέταλλο ή το γυαλί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για την γεύση, αλλά...

Γενικά στο αυτοκίνητο δεν ατμίζω πολύ, εκτός αν πέσω σε κίνηση ή αν είμαι σε μεγάλο ταξίδι.
Προτιμώ να ατμίζω στο χαλαρό...
Όπως τώρα που δοκιμάζω τη καινούργια μου συνταγή και περιμένω να "έρθει" :p

paulidhs_kiss_fraoula_26gr_sokolates.jpg

Χμμ... και κάποιος άλλος είχε κάτι κουλά driptips...
Εγώ προτιμώ τα κοντά και τα μαμαδίσια :p

Το άτμισμα με μακρύ drip tip, δίνει μια ιεροτελεστική αξία στο άτμισμα :)
Tις προηγούμενες ώρες, αφ'ότου το συζητήσαμε, έκανα ένα 1to1 τεστ στα κοντά και στα μακριά τιπάκια μου. Στα ίδια υγρά και μηχανήματα.
Τα μακριά βγήκαν (για το δικό μου γούστο) νικητές σε γεύση, άνεση και ατμόσφαιρα. Μέχρι και το πεπλατυσμένο στόμιο φαίνεται πολύ πιο άνετο στα χείλια σε σχέση με το στρογγυλό των μικρών tips.
Σκέφτομαι, δεν είναι τυχαίο που 500 χρόνια οι πίπες έχουν σχεδόν πάντα πεπλατυσμένο ακροστόμιο... 1-2cm τιπάκια, έρχονται εκβιαστικά μόνο στρογγυλά...
Φυσικά ξεχνάς το κάψιμο ή τα σταγονίδια υγρού που προκύπτουν κάποιες φορές από ανέτοιμα υγρά ή προχειροστημένα setups. Πιστεύω αν τα δοκιμάσεις στο σπίτι, μικρά θα χρησιμοποιείς μόνο εκτός σπιτιού και στην δουλειά - γιατί στο μάτι είναι "too much"...

Με ψήνει να δοκιμάσω...
Αν πετύχω κανένα εκεί που ψωνίζω θα πάρω ένα να το έχω. :p

Ναι, πάρε ένα. Κατα προτίκηση καλό πλαστικό και μαύρο σαν της πίπας. Η μάλλον δύο. Ενα ίσιο κι ένα με καμπύλη. To ίσιο ίσως να είναι περιττό, αλλά δεν ξέρεις καμμιά φορά...
Θα με θυμηθείς... :)

Γενικά στο αυτοκίνητο δεν ατμίζω πολύ, εκτός αν πέσω σε κίνηση ή αν είμαι σε μεγάλο ταξίδι.
Προτιμώ να ατμίζω στο χαλαρό...
Όπως τώρα που δοκιμάζω τη καινούργια μου συνταγή και περιμέ-νουμε να "έρθει" :p

paulidhs_kiss_fraoula_26gr_sokolates.jpg

Νταξ'...το διόρθωσα.:Banane0: