E - smoke...

εντιτ

edit:

Eνω εβαλα σε ενα μπουκαλι την μιξη των vg/pg χωρις νερο..

Οι έτοιμες καπνιστικές μηδενικές βάσεις έρχονται συνήθως ήδη αραιωμένες με νερό όπως κρίνει καλύτερα η εταιρία. Αυτές του φαρμακείου είναι που θέλουν νερό για αραίωμα.

Bios
αναφερομαι στην ροη καθαρα.

Υπηρξε προφανως και λιγο περισσοτερο ντουμανι (αμελητεο) της λογω vg χωρις νερο, καθως και μια αισθηση οτι ο πνευμονικος ατμοποιητης εγινε λιγακι πιο δυσκολος στο ρουφηγμα. Και τα δυο αμελητεα ομως και δεν ειναι το θεμα εκει.

Επισης ουτε με απασχολει η οποια αλλαγη αισθησης γευσης λογω ελλειψης νερου ή διαφορας της ολης μιξης των αναλογιων vg/pg.

Εχοντας δοκιμασει κι αλλες ετοιμες βασεις (50-50) απο αλλες μαρκες στο παρελθον, τις εβρισκα λιγοτερο ρευστες απο αυτες τις τελευταιες που αναφερω. Αν εμεινα σε αυτες, ηταν καθαρα μια καπως πιο γλυκια αισθηση (σαν ζαχαρονερο) που αφηναν στην ατλαντιδα και αυτο εδινε την αισθηση μιας καποιας "γευσης" στο ολο θεμα μιας αγευστης βασης. (και ισως να ηταν και αυτο που με βοηθουσε να ατμιζω και σκετη βαση λογικα)

Εχω την αισθηση οτι η συγκεκριμενη μαρκα στις μιξαρισμενες ισως να ειχε περισσοτερο νερο σε σχεση με αλλες αλλα οπως προανεφερα, δεν εχω δοκιμασει ποτε να ριξω 10% νερο μεσα σε VG ωστε να διαπιστωσω ποσο αραιωνει η ρευστοτητα.
ΚΑΙ στην σκετη VG (με νερο παλαιοτερα που την ειχα παρει) νομιζω οτι παρα ηταν νερουλη για VG σε σχεση με την σημερινη μιξη που εκανα 50-50 pg/vg χωρις νερο.

Σημερα αυτες που πηρα, ειναι πολυ σιροπιαστες. Ακομη και με μιξη 50% PG (και λιγακι νερωμενες με 20ml mix βασης που περιειχε νερο) μου εδωσε την αισθηση σε ροη, σαν να βλεπω αυτον τον σιροπιαστο χυμο αλοης, ενα πραγμα.
Οποτε η απορια μου ειναι...επιδρα τοσο καταλυτικα το 10% νερο μεσα στην VG ή εγω ατμιζα ετοιμη βαση που η νερουλαδα της στην ουσια ηταν παραπανω απο 10%. ?
Για να το απαντησω ειτε θα πρεπει να ριξω 10% νερο για να δω τι θα γινει, ή καποιος αλλος που εχει δοκιμασει τις συγκεκριμενες βασεις (και εχει φτιαξει και diy VG με 10% νερο) να εχει αποψη αν ηταν παραπανω νερωμενες οι συγκεκριμενες.

Anyway, το μονο μου θεμα τωρα ειναι αν θα πρεπει να ριξω ή οχι νερο μεσα. Εχω την αισθηση οτι η 50% PG δεν φτανει, το υγρο δεν κουνιεται σαν νερο μεσα στο tank, αλλα κινειται λιγο πιο παχυρευστα.
Παλαιοτερα με τις μιξαρισμενες, κουνιοταν ακριβως οπως η σκετη PG.

Το μονο που με νοιαζει τωρα, ειναι η πιθανοτητα υποτροφοδοσιας χωρις νερο και μου βγαλουν γρηγορα καμενο οι αντιστασεις, τιποτε αλλο.

Ζητησα τη βοηθεια του κοινου (βογιατζακης) και με διαβεβαιωσε πως η ατλαντιδα 2 δεν χαμπαριαζει απο υποτροφοδοσια ουτε και με 100% vg χωρις νερο.
Αφου τον εχει τον ατμοποιητη και τον εχει τεσταρει, μου εδιωξε την φοβια. Οποτε ολα καλα.

...Anyway, το μονο μου θεμα τωρα ειναι αν θα πρεπει να ριξω ή οχι νερο μεσα. Εχω την αισθηση οτι η 50% PG δεν φτανει, το υγρο δεν κουνιεται σαν νερο μεσα στο tank, αλλα κινειται λιγο πιο παχυρευστα.
Παλαιοτερα με τις μιξαρισμενες, κουνιοταν ακριβως οπως η σκετη PG.

Το μονο που με νοιαζει τωρα, ειναι η πιθανοτητα υποτροφοδοσιας χωρις νερο και μου βγαλουν γρηγορα καμενο οι αντιστασεις, τιποτε αλλο.

Κάνε δοκιμές ρε σύ.
Φτιάξε μερικά 10μελα με 2.5, 5, 7.5 και 10 % νερό. Θα δεις ποιό σου κάθεται καλύτερα.
Τα φαρμακεία έχουν σύριγγες των 2 ml με διαβαθμίσεις και είναι στο 1 ευρώ ή φθηνότερες.

Last edited:
Κάνε δοκιμές ρε σύ.
Φτιάξε μερικά 10μελα με 2.5, 5, 7.5 και 10 % νερό. Θα δεις ποιό σου κάθεται καλύτερα.
Τα φαρμακεία έχουν σύριγγες των 2 ml με διαβαθμίσεις και είναι στο 1 ευρώ ή φθηνότερες.

Φίλε BIOS, δεν παίζει με τίποτα η Ατλαντίδα 2 να χαμπαριάσει από τις VG βάσεις του φαρμακείου. Του συνδέσμου τουλάχιστον που έχω εγώ, ρέει κανονικά σαν νεράκι. Σε βιντεάκια από το εξωτερικό, έχω δει να βάζουν τόσο παχύρρευστη VG στην Ατλαντίδα 2, που δεν έρεε καν, ήταν σαν μέλι σχεδόν! Δεν έχω ιδέα βέβαια που τις βρίσκουν και είναι τόσο παχύρρευστες.

Οι σύριγγες των φαρμακείων στα 2,5ml με διαβαθμίσεις, είναι σχεδόν τζάμπα, πήρα σήμερα δύο από δέκα λεπτά τη μία...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Να ρωτησω. Επεσε στα χερια μου ενα λιτρο απο μηδενικη βαση, 50vg-50pg που λεγεται ... Diyddy cool,,, :p . Ειναι λεει made in France. Ξερει κανεις κατι για αυτη;

Γιατί καλό μου να δώσεις 22 για ένα λίτρο VG/PG;
Με τόσα λεφτά παίρνεις 5-6 λίτρα!

Ζητησα τη βοηθεια του κοινου (βογιατζακης) και με διαβεβαιωσε πως η ατλαντιδα 2 δεν χαμπαριαζει απο υποτροφοδοσια ουτε και με 100% vg χωρις νερο.

Να πω ότι είχες κανέναν σφιχτό τσιγαρίσιο...
Αν παίξεις 50/50, ούτε ο Nautilus δεν έχει πρόβλημα. Θα έχει ο Atlantis;
Μέχρι 10% νεράκι βάζω μόνο όταν δεν χρησιμοποιώ καθόλου PG, πέρα από αυτή των αρωμάτων.
Το νερό κάνει τα σκασίματα όταν ατμίζεις και κάνει και τη γεύση πιο άτονη.

Δεν έχω ιδέα βέβαια που τις βρίσκουν και είναι τόσο παχύρρευστες.
Στο κρύο η VG γίνεται σαν μέλι. :smile:

Απάντηση: Re: E - smoke...

Doggystyle :p

εννοεις τον κλωνο...:drummer:
γιατι εαν εννοεις τον γνησιο θα μου τον κανει δωρο ο @bykrie..

Πάρε αυτό που σου προτείνει ο Δράκουλας και μην κοιτάς τίποτε άλλο.
Και ναι κλώνο.
Στον κάνω δώρο εγώ !!!

ρε παιδιά έχει να προτείνει κανείς κάποιο καπνικό (ή μη) ουδέτερο ΜΗ γλυκό άρωμα?

Κάνε σκέτη βάση σαν το φίλο σου το Γιάννη.
Εδώ ατμίζουν όλοι ΟΧΙ για να κόψουν το κάπνισμα, αλλά το ζαχαροπλαστείο και τα γλυκά .... :flipout:

Υποθετω οτι με τον ορο "ουδετερο" θα εννοεις οχι εντονο και βαρυ σε αισθηση.
Τεγκονικε, καλοκαιρι ερχεται. Αν μπουχτησες απο τα πολυ γλυκα αρωματα, θα μπορουσες να στραφεις σε πιο light γευσεις επιλεγοντας φρουτωδεις γευσεις ή συνδυασμους αυτων.

Απο καπνικα...εχω να δοκιμασω απο εποχες tribeca+ego-t και οτι δοκιμαζα εκεινη την εποχη εβγαζε χημικιλα και δεν μου αρεσε και καθολου σαν γευση και μυρωδια. Δεν ξερω αν εχουν αλλαξει τα πραγματα σημερα.

Δυστυχως αν και δεν εχω τοση μεγαλη εμπειρια οσο αλλοι στα diy, οσες γευσεις ελαφριες φρουτωδεις κλπ εχω δοκιμασει και μου αρεσαν, ηταν παντα σε ετοιμα υγρα.
Σε συμπυκνωμενα, ειτε το υγρο δεν ειχε και τοσο πετυχημενη γευση, ειτε στα γλυκα φρουτα ηταν σαν να τους εριξες ενα τσουβαλι ζαχαρη. (Π.χ. μπανανα)
Ψαξου για φρουτα με σχετικα υποξινη γευση, χωρις περιπλοκους συνδιασμους.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Πάρε αυτό που σου προτείνει ο Δράκουλας και μην κοιτάς τίποτε άλλο.
Και ναι κλώνο.
Στον κάνω δώρο εγώ !!!

Εσύ να δούμε πως θα τρέχεις... :p

ρε παιδιά έχει να προτείνει κανείς κάποιο καπνικό (ή μη) ουδέτερο ΜΗ γλυκό άρωμα?

RY4 Asian ή Atmos fotia.
Σαν να ατμίζεις παστουρμά είναι.
Και παίζεις στο 1% :p

δηλαδη να προτιμησω εναν κλωνο απο εναν γνησιο που εχει επισης πολυ καλα σχολια?

Ναιιιιι λέμεεεεε :Banane0:

Δυστυχως αν και δεν εχω τοση μεγαλη εμπειρια οσο αλλοι στα diy, οσες γευσεις ελαφριες φρουτωδεις κλπ εχω δοκιμασει και μου αρεσαν, ηταν παντα σε ετοιμα υγρα.
Σε συμπυκνωμενα, ειτε το υγρο δεν ειχε και τοσο πετυχημενη γευση, ειτε στα γλυκα φρουτα ηταν σαν να τους εριξες ενα τσουβαλι ζαχαρη. (Π.χ. μπανανα)
Ψαξου για φρουτα με σχετικα υποξινη γευση, χωρις περιπλοκους συνδιασμους.

4% Strawberry Ripe (TPA)
2% Sweet Strawberry (CAP)
1% Strawberry Shisha (INW).

Θα ατμίζεις και θα σου έρχεται να φτύσεις τα σποράκια. -bye-

Στο nexxton-ecig.com το βλέπω, αλλά έχει τα διπλάσια λεφτά από ότι να τον πάρεις απ' έξω.