E - smoke...

Το να τα κατασχέσουν είναι το λιγότερο.
Μη γίνει καμιά στραβή και το θεωρήσουν λαθρεμπόριο και πέσουν πιο χοντρές καμπάνες!
Τελευταία φορά που μου κατασχέθηκαν πράγματα, έτρεχα για λαθρεμπόριο σε ανακριτές και δικαστήρια μέχρι που είδε τα αντικείμενα η εισαγγελέας, γέλασε και σχόλασε το πανηγύρι.
Αλλά μέχρι τότε, είχα χαλάσει κανένα 500άρικο και 3 χρόνια πήγαινε έλα στα δικαστήρια!

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Και φυσικά μετά ο αποστολέας να σου επιστρέψει τα χρήματα σου, σωστά;ε μετά θα κάναμε μαζικές παραγγελίες και οποίες περάσουν...το ρίσκο θα ήταν μηδενικό...

Αυτό που μας προβλημάτιζε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν το αν θα περάσουν ή όχι, οι παραγγελίες μας τελωνείο, με επακόλουθη αύξηση του κόστους - όχι το αν επιτρέπεται να περάσουν στην χώρα - αφού δεν πρόκειται για ποινικά διωκόμενα αντικείμενα.

Πέρα απο αυτά, το τελωνείο δεν πρέπει να ενημερώσει τον αποστολέα ή και τον παραλήπτη για την τύχη του πακέτου? Ακόμα και κατάσχεση να γίνει, κάποιοι κάπως πρέπει να ενημερωθούν... Ετσι δεν είναι ?

Αν κάνεις track το δέμα σου θα δεις ότι κολλάει στο τελωνείο με την επισήμανση "Forbidden Item" ή κάτι ανάλογο.
Αν δεν έχεις tracking απλά υποθέτεις ότι κόλλησε.
Δεν νομίζω ότι είναι δουλειά του τελωνείου να σε ενημερώσει πάντως...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Αυτό που μας προβλημάτιζε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν το αν θα περάσουν ή όχι, οι παραγγελίες μας τελωνείο, με επακόλουθη αύξηση του κόστους - όχι το αν επιτρέπεται να περάσουν στην χώρα - αφού δεν πρόκειται για ποινικά διωκόμενα αντικείμενα.

Πέρα απο αυτά, το τελωνείο δεν πρέπει να ενημερώσει τον αποστολέα ή και τον παραλήπτη για την τύχη του πακέτου? Ακόμα και κατάσχεση να γίνει, κάποιοι κάπως πρέπει να ενημερωθούν... Ετσι δεν είναι ?

Τον werewolf τον ενημέρωσαν μέσω tracking των ελτα. Εμένα κανείς, υπέθεσα οτι κάτι έγινε μιας και πέρασαν 2 μήνες, πήρα τα ανάλογα τηλέφωνα και μου είπαν απλά κατασχέθηκαν. Μην ψάχνεις να βρεις το δίκιο σου, έχουν το πεπόνι και το μαχαίρι και κάνουν ότι θέλουν. Το ένα προιόν που μου κατέχεσαν ήταν ανταλλακτικό τζαμάκι. Θα μπορούσα να το θέλω για κάτι άλλο (ένα κυκλικό τζαμάκι είναι), οχι απαραίτητα για ατμοποιητές έτσι? Και όμως το κατέσχεσαν κανονικά....

Last edited by a moderator:
Απο καποια συζητηση σε αλλο forum, ακουω για φημες πως κατασχουν μονο οτι μπορει να συνδεθει αμεσα με τα υγρα και ατμοποιητες (ατμοποιητες και parts αυτων, κεφαλες κλπ) ενω αν ενα μοντακι ειναι ΣΚΕΤΟ κανονικα δεν κανουν κατασχεση. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει, ισως θα επρεπε να γινει καποια επικοινωνια με ελτα/τελωνειο. Γιατι αν καταλαβα καλα... εγω πρεπει να παρω τηλ και να ζητησω να επιστραφει στον αποστολεα, ωστε να μου πιστωσει το ποσο. Αυτοι απο μονοι τους δεν το κανουν.

Το ποσο ισχυουν τα παραπανω (που διαβασα αλλου) δεν ξερω.
Καλυτερα οσοι εχουν παραγγειλει σκετα μοντακια να κανουν καποια τηλεφωνα τελωνειο ή ελτα για να ρωτησουν.

και οι 3 παραγγελίες μου είναι σε κατάσταση transit ακόμα. Οταν φτάσουν Ελλάδα θα ενημερώσω κι εδώ για το τι γίνεται. Εχω ένα mod στην μία και άλλο ένο mod σε μία άλλη. Σκέτα mods όμως - ούτε ατμοποιητές ούτε αντιστάσεις. Θα δούμε...

Απ'ότι διάβασα, πολλοί που χρησιμοποιούν την Gearbest, έχουν την ευχέρια να παραγγείλουν προιόντα που έρχονται με μεταστάθμευση σε αποθήκες της σε χώρες της Ε.Ε, με αποτέλεσμα να μην περνούν καθόλου τελωνείο.

Re: Απάντηση: E - smoke...

και οι 3 παραγγελίες μου είναι σε κατάσταση transit ακόμα. Οταν φτάσουν Ελλάδα θα ενημερώσω κι εδώ για το τι γίνεται. Εχω ένα mod στην μία και άλλο ένο mod σε μία άλλη. Σκέτα mods όμως - ούτε ατμοποιητές ούτε αντιστάσεις. Θα δούμε...

Απ'ότι διάβασα, πολλοί που χρησιμοποιούν την Gearbest, έχουν την ευχέρια να παραγγείλουν προιόντα που έρχονται με μεταστάθμευση σε αποθήκες της σε χώρες της Ε.Ε, με αποτέλεσμα να μην περνούν καθόλου τελωνείο.

φίλε μου περνάνε τελωνείο ΟΛΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ακόμα και από ευρώπη κατάσχονται αν είναι ατμιστικά προιόντα.
Παντα υπάρχει και η περίπτωση να είσαι τυχερός και να ξεφύγει κάποιο σου δέμα. Για εμένα προσωπικά εισαγωγή ατμιστικών προιόντων από εξωτερικό τέρμα, δεν με ενδιαφέρει αυτού του είδους το ρίσκο.

Μένει να δούμε τι εννοούν αυτοί ατμιστικά προιοντα. Αν παραγγείλεις μπαταρίες 18650 ή 26650 για τον φακό σου θα θεωρηθούν καπνιστικά προιόντα επειδή χρησιμοποιούνται και στα mods ? Τα βαμβάκια ? Οι βελόνες για σύριγγες? κλπ... Εξελισσόμαστε στην πιο αλβανοποιημένη χώρα της Ευρώπης - άλλο να σου ζητούν δασμούς κι άλλο να τα απαγορεύουν και να τα κατάσχουν λες και είναι ναρκωτικά ή όπλα.

Για αγορές απο το gearbest, περισσότερα εδώ...
https://gearbestgreece.com/gearbest-guides/αγορές-από-gearbest-χωρίς-τελωνείο/

Re: Απάντηση: E - smoke...

Μένει να δούμε τι εννοούν αυτοί ατμιστικά προιοντα. Αν παραγγείλεις μπαταρίες 18650 ή 26650 για τον φακό σου θα θεωρηθούν καπνιστικά προιόντα επειδή χρησιμοποιούνται και στα mods ? Τα βαμβάκια ? Οι βελόνες για σύριγγες? κλπ... Εξελισσόμαστε στην πιο αλβανοποιημένη χώρα της Ευρώπης - άλλο να σου ζητούν δασμούς κι άλλο να τα απαγορεύουν και να τα κατάσχουν λες και είναι ναρκωτικά ή όπλα.

Για αγορές απο το gearbest, περισσότερα εδώ...
https://gearbestgreece.com/gearbest-guides/αγορές-από-gearbest-χωρίς-τελωνείο/

Αυτά που λέει το gearbest αφορούν προιόντα που κανονικά πρέπει να εκτελωνιστούν και στην ουσία λένε πως να μη. Εδώ μιλάμε για απαγορευμένα από τον νόμο προϊόντα που απαγορεύεται να εισαχθούν στην χώρα από όπου και να προέρχονται και κατάσχονται αυτομάτως. Ναι, ακόμα και βαμβάκι κατάσχεται ως ατμιστικό προιόν. Τελευταία έχω μάθει και για κινητά. Τι?θα τους κάνεις μήνυση ότι το κινητό δεν είναι ατμιστικό προιόν?προχώρα, βάλε 1 χιλιάρικο μπρος για τα 150 ευρώ που κοστίζει το κινητό που σου κατάσχεσαν..θα το κάνεις?οχι βέβαια....
Μην το ψάχνεις, μιλάμε για ευρώπη ουγκάντα...
Αυτή τη στιγμή τα ατμιστικά προιόντα ανήκουν στην κατηγορία ναρκωτικά και όπλα, οσο αφορά την εισαγωγή τους στην χώρα, σωστά το έθεσες. Απλά σε κυνηγάνε με πρόστιμα και δικαστήρια μόνο αν το θέλουνε, αντιθέτως με τα ναρκωτικά και τα όπλα που αυτό γίνεται αυτομάτως.

Εγώ προσωπικά βλέπω ότι όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται για να αποτρέψουν τον κόσμο από το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Είναι οι καπνοβιομηχανίες από πίσω; Πολύ πιθανόν. Οι τιμές πήγαν στον θεό... Έκατσα και υπολόγισα πριν πόσα μπουστεράκια χρειάζομαι για να φτιάξω 150ml με 6mg nic. Ε λοιπόν χρειάζομαι 5 των 18mg/ml=25 . Και πλέον η "πηγή" ping mule έχει "δώσει πόρτα" στο να στέλνει βάσεις με νικοτίνη. Κατά τα άλλα έχουμε μια αριστερή κυβέρνηση που νοιάζεται για τους έλληνες πολίτες. Βασικά νοιάζεται για όλους τους άλλους εκτός από τους έλληνες

Φυσικά και είναι οι καπνοβιομηχανίες από πίσω και τα ανδρείκελα μπροστά που παίρνουν τις μίζες για να περάσουν τέτοιους νόμους. Ηλίου φαεινότερο.

Τοσα βιντεο με εκρηξεις μπαταριων.
Τοσες ιατρο-μελετες μαζεμενες τα τελευταια χρονια προς αποδειξη βλαπτικοτητας της υγειας.

Κι αφου δεν μασησαν οι ατμιστες απο τις καταστροφικες συνεπειες του ατμισματος....το καλο το παλληκαρι ξερει κι αλλο μονοπατι.

Αλλα τους κατηγορω και για ελλειψη φαντασιας.
Ποσο δυσκολο ηταν να φτιαξουν και 2-3 βιντεακια με "τρομοκρατες", οπου φτιαχνουν βομβες με μοντακιο-ατμοποιητες να εκρηγνυνται και να απελευθερωνουν επικινδυνους ατμους νικοτινης οπου σε χτυπανε στα μουτρα και σου λιωνουν σαν κερι. ?

Καλά όσον αφορά στα video με εκρήξεις μπαταριών, μην είσαι τόσο καχύποπτος. Υπάρχει άπειρος κόσμος εκεί έξω με άγνοια κινδύνου. Μπορώ να σου πω στα γρήγορα 2-3 ιστορίες από φίλους που παραλίγο να εκραγούν από το 2012 μέχρι και σήμερα.

Δεν εννοουσα οτι δεν γινονται.
Εννοουσα οτι δεν ειναι αποκλειστικο προνομιο του Η.Τ. οπως ηθελαν να το περασουν στα ματια ενος αδαη.
Οποιαδηποτε συσκευη εχει μπαταρια λιθιου και κανει μεγαλες εκφορτισεις ή κακες φορτισεις, διατρεχει τον ιδιο κινδυνο.
Αυτοι, στα πλαισια σπιλωσης και προπαγανδας εψαχναν τα βιντεο ολου του πλανητη να βρουν HT να αναφλεγονται για να δημιουργησουν εντυπωσεις.

Δεν θυμάμαι άλλη φορά προϊόν να έχει δεχτεί τόση αρνητική προπαγάνδα όσο το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Στημένες διαφημίσεις (δυσφημήσεις), αύξηση 500% εν μία νυκτί, νόμοι, οδηγίες και κανονισμοί για το τσιγάρο από την στιγμή που καθιερώθηκε το Η.Τ.(πριν ήταν όλα μια χαρά), απαγορεύσεις διανομής/διάθεσης απ' έξω, εξομοίωση του ΗΤ με το κανονικό χωρίς μισή μελέτη περί της αναγκαιότητας εξομοίωσής τους, απαγόρευση του ΗΤ κατόπιν του προηγουμένου σε κέντρα, καφετέριες κ.λ.π.

ΑΓΥΡΤΕΣ και κατσικοκλέφτες απατεωνίσκοι, τίποτα άλλο...

Φανταζομαι πονταρουν πως οι καπνιστες δεν θα πανε στο ΗΤ αν εχει τις ιδιες απαγιρευσεις με το κανονικο. Εχει καποια βαση αυτο...
Στα θετικα παντως, εγω ατμισα κανονικα στο Ελ Βενιζελος οταν ηρθα Ελλαδα (αφου ειδα μια κοπελια της Security να ατμιζει μεσα στο αεροδρομιο).

Βεβαια στις ΗΠΑ (τη... "χωρα των Ελευθερων") θα με πηγαιναν δεμενο αν εκανα κατι τετοιο

Απο οτι εχω δει οι μπαταριες εκρηγνυνται (το εγραψα σωστα αυτο?) για 2 λογους:
1. Ασχετοι βαζουν απλες μπαταριες φακων ή χαμηλου draw (<5 Amp) σε μηχανικα μοντς χωρις προστασια στο κυκλωμα ή φτιαχνουν πολυ χαμηλες αντιστασεις στα ιδια μηχανικα μοντς
2. Εξισου ασχετοι βαζουν γυμνες 18650 στις τσεπες τους μαζι με κλειδια/κερματα κλπ.

Επισης ασχετοι δημοσιογραφισκοι της πλακας, αναπαραγουν με βουλιμια την "ειδηση" χωρις να μπαινουν στον κοπο να εξηγησουν γιατι οι μπαταριες (κι οχι τα ΗΤ) μπορει να προκαλεσουν εκρηξη. Βεβαια παντα η 'ειδηδη' ειναι πως καποιο ηλεκτρονικο τσιγαρο εξεραγη στην τσεπη ανυποψιαστου κακομοιρη, αρα "το ΗΤ κανει κακο και καλυτερα να μεινετε στο καπνισμα μηπως και το εντυπο/εφημεριδα που εργαζομαι παρει καμια διαφημιση. Αλλωστε γι αυτο και δεν εθαψα το Jumbo μετα το ατυχημα στην εθνικη πριν λιγους μηνες"

Για πείτε λίγο ρε παιδιά τι παίζει με τις μπαταρίες και γιατί μπορεί να γίνουν επικίνδνυες.

E, πάρε μία μπαταρία και βραχυκύκλωσέ την.
Έχει σημασία σε τι συσκευή μπαίνει; :p

Αν παίζεις σε 10-20W δύσκολα θα έχεις θέμα.

Αν θέλεις να παίζεις με αντιστάσεις που φλερτάρουν το βραχυκύκλωμα, με μπαταρίες από τη λαϊκή, δεν φταίει καμία συσκευή για αυτό.