E - smoke...

Α... αν θέλεις να κάνεις την συνταγή και να μην πάρεις το one shot θα πρέπει να βρεις και άλλους που να θέλουν αρώματα της Inawera.
Επίσης δεν παίζει να τα βρεις όλα σε ένα site.
Θα χρειαστείς λογικά τρία.

Αν λοιπόν, μαζέψεις ομάδα τριών ατόμων (όπως κάνουμε κάποιοι), να κάνετε μαζί τις παραγγελίες και να πληρώσει ο καθένας τα μεταφορικά του, τότε αξίζει τον κόπο.
Αν όχι, παίρνεις το one shot και σου βγαίνει πιο φτηνά. :p

Αφού μόνο τα μεταφορικά θα σου πάνε κάπου στα 15-20 , βάλε και τα αρώματα...

Κατ´αρχάς δεν εχω θέμα να πάρω το oneshot, άλλωστε δεν το έχω καθημερινό υγρό, καταλαβαίνεις, ειναι τόσα πολλά τα αξιόλογα που δύσκολα να κολλήσει κάποιος με ενα.
Το μόνο που μου λείπει ειναι το Tobacco Peanut, τα υπόλοιπα τα εχω ήδη. Θα δοκιμάσω να την φτιάξω με κάποιο αντικαταστάτη raw peanut ή θα το παραλείψω.
Εδω που ειμαι δεν παίζει να βρω άλλους ούτε για κοντσίνα, τι αγορά αρωματων να πούμε;

Το tobacco peanut το βρήκαμε μόνο στο site της inawera.
Μπορείς να πάρεις και άλλα αρώματα inawera που είναι πολύ καλά και να αξίζει η παραγγελία.
Kawa, bisquit, kaktus κλπ.
Και δεν νομίζω ότι μπορείς να το αντικαταστήσεις ή να το παραλήψεις.
Είναι στο βασικό προφίλ

Εχω ήδη μεγάλη πολλά αρώματα και από όλες τις εταιρίες. Ειδικά για κάποιον οπως εγω, θα ελεγα υπερβολική την ποσότητα και ποικιλία (350+). Αν βάλω και τα oneshot η κατάσταση αγγίζει τα όρια του γελοίου.
Θα το δοκιμασω με τα υπόλοιπα συν κάποιο σκέτο peanut και αν κάτσει εκατσε, δεν ειναι αναγκη να βγει και απόλυτα ίδιο. Πλεον μονο για την πλάκα μου φτιάχνω συνταγές, επειδή υπάρχει η δυνατότητα.
Αγορά των VNV θα κάνω γιατι το αξίζουν τα παιδιά, δεν θα γλυτωσω από 10 ευρω. Απλά για το γαμώτο ήθελα να το κάνω.
To μιλφειγ τα σπάει, του εβαλα και 2% stone φράουλα και κατεβασα το γλυκαντικό στο 0,3. Και ελάχιστα λεμονάτο που εφτιαξα, γαζώνει..
:a0210:

Πες και τι αλλαγές έκανες να δοκιμάσουμε...
Άλλαξες την custard με της FA και έβαλες ripe και sweet;

Αυτή είναι η μαγεία του DIY.
Παίρνεις ιδέες και τις φέρνεις στα γούστα σου.

Πως καταλαβες ότι θα άλλαξα την custard;
Την άλλαξα με pi, πρόσθεσα 2% φράουλα ripe & 1% shisha (σε stone), και το γλυκαντικό επεσε στο 0.3. Δινει λίγο φράουλα, δεν την κάνει αχταρμά.
Εγω ετσι φτιάχνω το μιλφειγ, με μια στρωση φράουλα στην πρωτη σφολιάτα. Εχω δικες μου φράουλες όμως, ντόπιες αγριοφράουλες.

Για το λεμονατο, Lemon Sicily 2%, Lime Tahity 0.5%, pi η coustard. Αυτό ειναι λίγο κάπως, τι κάπως δλδ, δεν πάει. Εμενα όμως ΜΟΥ ΑΡΈΣΕΙ, εντάξει; Μην το δοκιμασετε....

Ε, το υπέθεσα. :p

Το ripe 2% sisha 1% είναι λάθος γιατί η ripe πέφτει πολύ στις 20 ημέρες και τελικά σου βγαίνει μόνο η shisha.
Για να στρώσεις τη φράουλα σε αυτά τα επίπεδα μπορείς να βάλεις μία sweet στο 1% και ίσως λίγο dragonfruit TPA στο 0.5%.
Για να μείνει χαμηλά εννοείται και να μην φάει τα υπόλοιπα.

Το lemon sicily βέβαια βγάζει πολύ zest...
Και με την Pi θα βγάλει λογικά πολύ τη σάρκα του λεμονιού...

:grandpa: Με προβληματίζεις!

:flipout:

Καλά, μην βάζεις αγχος. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ψιλολογήσω έτσι. Αν κάτσει, έκατσε. Αν δεν κάτσει θα βρούμε άλλη, τόσες ειναι διαθεσιμες (συνταγές).
Μια μαρμελάδα επρεπε να βάλω και να ξεμπερδεύω. Να το ατμίσω θέλω, δεν θα κάνω διατριβή όπως εσεις. :smile:

καρά off topic,αλλά μπας και έχει κανείς ξεχασμένον κανένα eleaf melo 2 γιατί τον έχασα μαζί με το μοντάκι της yosta;
Στην Ελλάδα δεν τον βρίσκω πουθενα και από Κίνα δεν το σκέφτομαι καν μετά το χουνέρι που έπαθα με τα τελωνεία.
Εννοείται ότι τον ζητάω για αγορά και όχι χάρισμα.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Μια μαρμελάδα επρεπε να βάλω και να ξεμπερδεύω. Να το ατμίσω θέλω, δεν θα κάνω διατριβή όπως εσεις. :smile:

Για μαρμελάδα, 0.5% liquid amber.

O αμετανόητος :flipout:

καρά off topic,αλλά μπας και έχει κανείς ξεχασμένον κανένα eleaf melo 2 γιατί τον έχασα μαζί με το μοντάκι της yosta;
Στην Ελλάδα δεν τον βρίσκω πουθενα και από Κίνα δεν το σκέφτομαι καν μετά το χουνέρι που έπαθα με τα τελωνεία.

:grandpa: Και γιατί δεν πας σε κανέναν άλλον;

Τελικα τα εχω όλα τα αρώματα για το saltybacco, δεν ειχα περάσει στο excel δύο παραγγελίες αρωμάτων αλλα το θυμόμουν ότι κάπου πρέπει να ειναι.
Τωρα λοιπόν μπορω με τη συνείδηση μου ήσυχη και με την άνεση μου να παρω το oneshot. Απλά θα ξέρω ότι αν γίνει καμιά επιστράτευση εγω δεν θα ξεμείνω.

Σωκράτη, βάλε μια αγγελία ζήτησης στο forum.

Αυτά παθαίνεις όταν έχεις τόσα αρώματα... :flipout:
Εγώ με λιγότερα (καμιά 250άρα) και έχω σταματήσει να παίρνω καινούργια γιατί κάπου έχω αρχίσει να ξεχνάω τι έχω.

Σωκράτη εδώ φαίνεται διαθέσιμος.
http://www.montecristo-shop.gr/eleaf/atmopoietes_eleaf_melo_2

Αυτό, το ζήτημα της οργάνωσης δηλαδή, ειναι ενα θέμα που χρειάζεται αναπτυξη από μόνο του. Το να φτιαχτεί μια συνταγή ειναι μια διαδικασία, ευκολη ή δύσκολη ανάλογα της δικής μας συμμετοχής.
Το πρόβλημα ειναι ότι μετα από κάμποσα μαγειρέματα, το πλήθος των αρωμάτων αυξάνεται δραματικά.
Δεν ξέρω για τους άλλους, αν και πιστευω ότι λίγο πολύ ειμαστε όμοιοι οι περισότεροι, εγω όταν κάνω αγορές αρωμάτων προσθέτω και κάποια που δεν τα χρειάζομαι ουσιαστικά, απλά μαντευω αν θα μπορέσω να τα δουλεψω σε κάποιες συνταγές.
Ετσι, εχω στη συλλογή μου αρώματα που δεν τα εχω ανοίξει, με βασική αιτία ότι δεν προλαβαίνω και δεν υπάρχει και λόγος να φτιάχνω τόσες διαφορετικές συνταγές ώστε να βρουν χρησιμότητα τα επιπλέον αρώματα.
Ειναι εντυπωσιακός ο αριθμός των διαφορετικών αρωματων που διαθέτω ως απλός ερασιτέχνης, ουσιαστικά όμως ειναι από κακή εκτιμηση των δεξιοτήτων που θα διέθετα μελλοντικά.
Πέρα από αυτο, ειναι και η καταλογράφηση τους. Αυτό ειναι κατι που χρειάζεται συνεχείς επεμβάσεις, πρόσθέσεις και αφαιρέσεις αρωμάτων, αυξήσεις και μειώσεις ποσοτήτων μετα από καθε φτιάξιμο συνταγής, τιμές, σημειώσεις χαρακτηριστικών, και ενα σωρό άλλα.
Το 2013 εκανα καταλογράφηση των έντυπων βιβλίων που διέθετα γιατί δεν ήξερα τι είχα και που. Πάρα πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη, χιλιάδες βιβλία, τρεις γενιές συσσώρευση. Εξι μήνες εκανα να τα βαλω σε μια ταξη, αλλά ΤΕΛΕΙΩΣΑ. Με τα αρώματα εχω καναντήσει όμηρος.
Και το θέμα της φυσικής οργάνωσης; πως τα αποθηκευουμε, με ποια κατάταξη; ονομαστικά; εταιρία; χρησιμότητα; και πως τα αποθηκευουμε που ειναι 1500 διαφορετικές συσκευασίες, ποσότητες.
Και ειναι και τα oneshot τωρα, άλλη αρρώστια από κει.
Να τα βγάλω από μεσα μου ήθελα..

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. :smile:
Ένας τρόπος είναι να τα κατατάξεις σε κρέμες, ζύμες, φρούτα, πρόσθετα, ξηρούς καρπούς κλπ.
Και να τα βάλεις αλφαβητικά.
Εκεί θέλει βέβαια θρησκευτική ευλάβεια όταν θα βγάζεις και θα ξαναβάζεις μέσα κάποιο για να μην πάει τσάμπα όλος ο κόπος που έκανες.
Τα αρώματα που δεν μου δούλεψαν ή δεν ξέρω ακόμη πως δουλεύουν τα έχω σε ξεχωριστό κουτί.
Όποτε μου τη βαρέσει, τα ανοίγω και παίζω με την τύχη μου.
Και φυσικά, για όλα υπάρχει ένα μπουκαλάκι 10ml σε single για να το δοκιμάζω όποτε ξεχνάω κάποιο χαρακτηριστικό του.

Πέρα από τη χαρά της δημιουργίας, όλο αυτό που κάνετε ξέρετε πως κοστίζει περισσότερο έτσι;
Όταν το κατάλαβα σταμάτησα να αγοράζω αρώματα -bye-
Πλέον ψωνίζω μόνο κάποια που είναι μπαμ και κάτω ( πχ smoke) ή έτοιμα shake and vape.

Κοστίζει περισσότερο από τι; Από τα έτοιμα ή τα snv;
Τα έτοιμα δεν τα υπολογίζουμε, τα snv πάνε μεσο όρο στα 11 ευρώ, και τα μαγειρεμένα 2,5 με 3 ευρώ, για 100ml όλα.
Καταναλώνω 300ml εγώ και 60-70 η σύζυγος, πες 400. 44 ευρω τα snv, 12 τα μαγειρεμένα το μηνα, 550/144 το χρόνο.
Θα μου πεις, ρε φίλε εχεις 300τόσα αρωματα που εχουν κανα χιλιάρικο.
Θα σου πώ,
1) αυτη τη καβάτζα την εκανα σε 4 χρόνια και τα 3 πρώτα δεν υπήρχαν snv.
2) κανενας δεν μπορει να εγγυηθεί ότι όσα snv αγοράσεις θα σου αρέσουν. Εχω κλάψει περισσότερα χρήματα σε snv από αρωματα.
3) το 90% των αρωμάτων τα χρησιμοποιώ και για άλλες χρήσεις. Σε γλυκά, στον καφέ, σε ultrasonic.
4) αν δεν ειχα αρώματα δεν θα ειχα το 70% των βασικών μου υγρών.
Πίστεψέ με ειμαι πολύ προσεκτικός με τα οικονομικά και όχι τσιφούτης. Εσκασα ενα σωροπούλι λεφτα για επαγγελματική παγωτομηχανή για τα εβγαλα σε 2 χρόνια.
Αν η κατανάλωση ειναι 2-3 ml την ημέρα, ειμαι μαζί σου με τα χίλια. Με 15ml όμως...