E - smoke...

Δίνει πιο καθαρή γεύση και αποφεύγεις και την βαμβακίλα που βγάζουν τα άλλα.

σημερα πρεπει να κατσω και να ασχοληθω σοβαρα γιατι μεχρι τωρα στηνω επιπολαια και βιαστικα..
αντε να δουμε..

εφτιαξα 120 ml shake and vape με 4,5 νικοτινη,απο 3 που ειμαι τους τελευταιους μηνες.
βλεπω οτι με χτυπαει και θα ηθελα να την ριξω λιγο.
εχω ενα μπουκαλακι γλυκερινη με 0% νικοτινη.
ποσο να ριξω περιπου στα 120ml για να ριξω την νικοτινη στο 3-3.5?

παλι αραιωμα δεν θα βγουμε εκτος στοχου υλικων παρασκευης του υγρου?
ηταν 24ml ζηταγε ετοιμη βαση 96ml για να γινει 120ml.
του προσθεσα 50-50 με 6 νικοτινη.
τωρα εαν του προσθεσω παλι 60ml γλυκερινη με 0 νικοτινη,δεν θα γινει νεροζουμι?

για Capella Vanilla Custard (V1) ποσο τις % να βαλω για να φτιαξω μονο Custard?

H Vanilla Custard της Capella έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Σαν πλεονέκτημα, μπορείς να πεις ότι είναι μάλλον η καλύτερη Vanilla Custard της αγοράς, παίζει από χαμηλά (1%) εώς πολύ ψηλά (>10%).
Σαν μειονέκτημα, το ότι αν παίξεις ψηλά και δεν την έχεις για backnote θέλει πολύυυυυυυ ωρίμανση.
Μιλάμε για μήνα +
Για να βγάλεις βέβαια σκέτη vanilla custard είναι μανούλα αλλά θα παίξεις στο 10% - 12% και θα την αφήσεις για ένα μήνα να ωριμάσει.

παλι αραιωμα δεν θα βγουμε εκτος στοχου υλικων παρασκευης του υγρου?
ηταν 24ml ζηταγε ετοιμη βαση 96ml για να γινει 120ml.
του προσθεσα 50-50 με 6 νικοτινη.
τωρα εαν του προσθεσω παλι 60ml γλυκερινη με 0 νικοτινη,δεν θα γινει νεροζουμι?

Να τα πάρουμε από την αρχή...
Αυτή τη στιγμή έχεις φτιάξει ένα υγρό 60PG 40VG στα 4.8mg νικοτίνη.
Καθόλου περίεργο το ότι βαράει σαν διάολος. Σε dripper θα σου δίνει τα δόντια στο χέρι. :D

Το πιο χαλαρό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να βάλεις 37-38ml μηδενικής VG, ώστε να το πας
46/54 PG/VG
3.5mg νικοτίνη
16% άρωμα αντί για 20% που είχε.

Ανάλογα τον ατμοποιητή που θα χρησιμοποιήσεις, 16% είναι ένα αποδεκτό ποσοστό για άρωμα σε υγρό.
Αυτό που δεν ξέρεις όμως είναι κατά πόσο αυτό το 20% που είχε μέσα στο μπουκάλι ήταν άρωμα ή αν περιείχε και PG.
Κάποιοι το κάνουν για να επιταχύνουν λίγο την ωρίμανση του υγρού.
Εκεί, την πάτησες.
Εγώ θα έλεγα να βάλεις στην άκρη 7-8 ml, να το συμπληρώσεις μέχρι τα 10 και να δεις αν είναι αποδεκτό αυτό που θα πάρεις τελικά αν το κάνεις στο μεγάλο.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Το πιο χαλαρό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να βάλεις 37-38ml μηδενικής VG, ώστε να το πας
46/54 PG/VG
3.5mg νικοτίνη
16% άρωμα αντί για 20% που είχε.

Μιχάλη, δεν καταλαβαίνω. Ξέχνα τα 60%, 50% pg, vg και αρώματα...

Έχουμε ένα υγρό 120 ml με 4,5mg νικοτίνη.

Πως είναι δυνατόν να ρίξει 37ml και να πάει στα 3,5?:nounder:

εχω καμια 20αρια ml μηδενικη vg.
θα την ριξω μεσα και ας πεσει οσο πεσει.

Ρίξε και σε βάζω στοίχημα οτι δεν θα καταλάβεις την διαφορά στην γεύση (δεν μιλάω για νικοτίνη και χτύπημα).
Aυτό που έχω καταλάβει, είναι οτι η αντίληψη του αρώματος και της έντασής του απο τους αισθητήρες στην μύτη (εκεί γίνεται η "αντίληψη" κι όχι στο στόμα), είναι περίπου όπως η αντίληψη του ήχου και της έντασής του στ'αυτιά... Είναι "λογαριθμική" αν επιτρέπεται ο όρος. Δηλαδή, στην έξοδο του ηχείου για μια συγκεκριμμένη συχνότητα, το 1 watt απο τα 2 watts είναι μια τεράστια διαφορά, τα 10 απο τα 20 μια καλή διαφορά, τα 100 απο τα 200 μια αντιληπτή διαφορά, τα 1000 απο τα 2000 είναι μια ασήμαντη διαφορά - γιατί έτσι επιτρέπει η φυσιολογία του αυτιού. Κάπως έτσι έχω καταλάβει οτι γίνεται και με το άρωμα. Εχοντας παίξει αρκετά με βάσεις μηδενικού/ελάχιστου/λίγου και συνιστώμενου αρώματος, έχω συμπεράνει οτι μια σταγόνα μόνο άρωμα (ανάλογα με το κάθε άρωμα βεβαίως), μπορεί να δώσει ανιχνεύσιμη γεύση σε πχ. 100ml άοσμης βάσης, 1ml να της δώσει αναγνωρίσιμη γεύση, 5ml να της δώσουν μια ευχάριστη, 10ml την ιδανική, 20ml να την κάνουν έντονη και να την φέρουν στα όρια της κουραστικής κι απο εκεί και πάνω οι διαφορές να μην είναι αντιληπτές - είναι απλά ένα κουραστικό άρωμα πλέον.
Εχει τύχει να ανακατώσω 20ml έτοιμο υγρό με 20ml άοσμη βάση και η διαφορά μετά απο 3 μέρες ωρίμανσης, ήταν μόλις αντιληπτή (προς το ελαφρύτερο βεβαίως).

Απάντηση: Re: E - smoke...

Μιχάλη, δεν καταλαβαίνω. Ξέχνα τα 60%, 50% pg, vg και αρώματα...

Έχουμε ένα υγρό 120 ml με 4,5mg νικοτίνη.

Πως είναι δυνατόν να ρίξει 37ml και να πάει στα 3,5?:nounder:

Τόσο θα πάει. Φαντάσου οτι τα 120ml 4.5% είναι 40ml στα 13.5% + 40 + 40 ml μηδενικής. Αρα η αραίωση της νικοτίνης είναι 13.5/3 = 4.5%.
Αν προσθέσουμε +37 (πες 40) επιπλέον ml μηδενικής , θα είναι 13.5/4 = 3.375%