E - smoke...

Το αφήνω...δεν συνεννούμαστε.

Ποια 4,5% και 13,5 βρε παιδιά? Δεν μιλάω ελληνικά?

Έχουμε ένα υγρό 120 ml με 4.5mg νικοτίνη.

Αν προσθέσουμε άλλα 120ml, το νέο υγρό των 240ml πόσα mg νικοτίνη θα έχει?

Θα έχει 2,25 mg, ναι ή ου?

Ναι. Αν προσθέσεις 120 θα έχει 2.25% νικοτίνη.

Αν όμως αντί για 120, προσθέσεις 37 ή 40, θα έχεις γύρω στο 3.4% νικοτινη... :)))
Tι σε μπερδεύει ?

120ml = 4.5%

Προσθέτωντας μηδενική,

160ml = 3.375%
240ml = 2.250%
480ml = 1.125%
και πάει λέγοντας...

ΔΕΝ διαβάζεις τι γράφω.

ΟΧΙ 4,5%.

4,5 mg.

Ουφ...

Προφανώς η νικοτίνη δεν γεννιέται ούτε εξαφανίζεται. Αν έχεις μόνο 4.5mg νικοτίνης σε 120ml και προσθέσεις 1 τόνο μηδενικής βάσης, πάλι 4.5mg θα είναι διαλυμένα μέσα στο καζάνι. Αλλά δεν μας ενδιαφέρει αυτό, Η αραίωση της νικοτίνης μέσα στο συνολικό υγρό ανα μονάδα βάρους ή όγκου μας ενδιαφέρει...

Πως προκύπτει το 60 απο τους υπολογισμούς σου ?

Πάμε:

100 ml υγρού με 3% νικοτίνη, ισοδυναμεί με 3mg.
200 ml υγρού με 3% νικοτίνη, ισοδυναμεί με 6mg.
300 ml υγρού με 3% νικοτίνη, ισοδυναμεί με 9mg.

k.o.k.

Καλά, ως εδώ?

Ο Δημήτρης έγραψε ότι έφτιαξε ένα υγρό 120 ml με 4,5 (mg εννοεί, φαντάζομαι, νικοτίνη. Εγώ π.χ. ατμίζω στα 6-7).

Τα 4,5mg στα 120 ml, δεν είναι 4,5% νικοτίνη. 4,5% θα ήταν στα 100 ml.

Ξαναματαπάμε...

120 ml 4,5mg. Αν ρίξω 120 ακόμα μηδενική, την σπάω στα μισά, ήτοι 2,25mg στα 240 ml. Αν ρίξω 60 ml, δεν θα είμαι στα 3,3mg?

Re: Απάντηση: E - smoke...

Ρίξε και σε βάζω στοίχημα οτι δεν θα καταλάβεις την διαφορά στην γεύση (δεν μιλάω για νικοτίνη και χτύπημα).

αυτο εκανα...αφαιρεσα 20(γιατι το μπουκαλακι ηταν τιγκα)και εβαλα 20 μηδενικη VG.
Ο Θεος βοηθος...:rip::rip::rip:

...Ο Δημήτρης έγραψε ότι έφτιαξε ένα υγρό 120 ml με 4,5 (mg εννοεί, φαντάζομαι, νικοτίνη. Εγώ π.χ. ατμίζω στα 6-7).

Τα 4,5mg στα 120 ml, δεν είναι 4,5% νικοτίνη. 4,5% θα ήταν στα 100 ml.

Ο Δημήτρης έγραψε

εφτιαξα 120 ml shake and vape με 4,5 νικοτινη,απο 3 που ειμαι τους τελευταιους μηνες.
βλεπω οτι με χτυπαει και θα ηθελα να την ριξω λιγο.
εχω ενα μπουκαλακι γλυκερινη με 0% νικοτινη.
ποσο να ριξω περιπου στα 120ml για να ριξω την νικοτινη στο 3-3.5?

Εγώ καταλαβαίνω οτι εννοεί 4.5mg/ml (κι αυτό δείχνει συγκέντρωση όχι βάρος) - όχι σκέτο 4,5mg.
Aς το διευκρινήσει. Συνήθως, αν όχι πάντα, όταν λέμε 4.5άρα, 9άρα, 12άρα κλπ, εννοούμε mg/ml

Στα ατμιστικά υγρά, δεν μετράμε με βάρος (σε gr) ή πυκνότητα (σε mg/gr) γιατί δεν θα βρούμε άκρη... gr και mg χρησιμοποιούμε μόνο για την νικοτίνη και το νερό που είναι περίπου ίδια και 1ml νερό έχει βάρος = 1gr ενώ η νικοτίνη το 1ml έχει βάρος 1.01gr.
Χρησιμοποιούμε τα ml (και αραίωση gr/ml) που μπορούμε με ευκολία να τα μετρήσουμε (για gr - και πόσο μάλλον για τα mg απαιτείται ακριβός εξοπλισμός) και γίνεται και ψιλοχαμός με το ειδικό βάρος του κάθε υγρού...
https://www.liquidbarn.com/pages/calculating-the-specific-gravity-of-your-nicotine-solution

Απάντηση: Re: E - smoke...

εχω κανει καπου λαθος?

Oχι, τα δικά μου λέω εγώ. Αλλά μια και το ανέφερες, όταν λες "βαση 50/50 με νικοτινη 4.5mg" εννοείς νικοτίνη 4.5mg/ml ή είχες διαθέσιμα 4.5mg νικοτίνης και τα διέλυσες σε κάποιον συγκεκριμένο όγκο βάσης ?... :))

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Oχι, τα δικά μου λέω εγώ. Αλλά μια και το ανέφερες, όταν λες "βαση 50/50 με νικοτινη 4.5mg" εννοείς νικοτίνη 4.5mg/ml ή είχες διαθέσιμα 4.5mg νικοτίνης και τα διέλυσες σε κάποιον συγκεκριμένο όγκο βάσης ?... :))

ειχα καβαντζα ετοιμη βαση 100ml 50/50 9mg,στην οποια εριξα αλλα 100ml VG μηδενικη.
ετσι πηρα 200ml 4.5mg.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

ειχα καβαντζα ετοιμη βαση 100ml 50/50 9mg,στην οποια εριξα αλλα 100ml VG μηδενικη.
ετσι πηρα 200ml 4.5mg.

OK. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Αυτό το 9mg που λες, η πλήρης ονομασία του είναι 9mg/ml... Oταν το λες σκέτο 9mg είναι κατανοητό μόνο απο τους ατμιστές :)))

Βρε Bios...

όταν λέμε ατμίζω 6άρα ή 3άρα νικοτίνη, δεν μας ρωτάει ο άλλος πόσα ml μπουκαλάκι έχουμε. Άλλο ποσοστό νικοτίνης θα βάλω για να φτιάξω 100 ml, άλλο ποσοστό για να φτιάξω ένα λίτρο. Πάντα όμως θα ατμίζω τη συγκέντρωση νικοτίνης που θέλω (6άρα ή 3άρα). Δεν ξέρω γιατί τα έχουμε μπλέξει τόσο πολύ τα πράγματα.

Μήτσο...

Αν δεν έριχνες 100 μλ μηδενικής στα 100 μλ 9ρας που είχες για να φτιάξεις (πολύ σωστά) 4,5 και έριχνες 50, γνωρίζεις τι συγκέντρωση θα είχες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

OK. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Αυτό το 9mg που λες, η πλήρης ονομασία του είναι 9mg/ml... Oταν το λες σκέτο 9mg είναι κατανοητό μόνο απο τους ατμιστές :)))

Γιατί? Που γράφουμε? Στο Που πάει η Χώρα?:D

Re: Απάντηση: E - smoke...

Βρε Bios...

όταν λέμε ατμίζω 6άρα ή 3άρα νικοτίνη, δεν μας ρωτάει ο άλλος πόσα ml μπουκαλάκι έχουμε. Άλλο ποσοστό νικοτίνης θα βάλω για να φτιάξω 100 ml, άλλο ποσοστό για να φτιάξω ένα λίτρο. Πάντα όμως θα ατμίζω τη συγκέντρωση νικοτίνης που θέλω (6άρα ή 3άρα). Δεν ξέρω γιατί τα έχουμε μπλέξει τόσο πολύ τα πράγματα.

Μήτσο...

Αν δεν έριχνες 100 μλ μηδενικής στα 100 μλ 9ρας που είχες για να φτιάξεις (πολύ σωστά) 4,5 και έριχνες 50, γνωρίζεις τι συγκέντρωση θα είχες?

ωχ....αρχισαμε τα κουιζ...:7SFGSFG:

λογικα 6mg(?)