E - smoke...

Απάντηση: Re: E - smoke...

Έχεις λοιπόν 900mg νικοτίνης σε 200ml υγρό.
900/200 = 4,5mg/ml.
Πολύ σωστά, παμ παρακάτ. :smile:

Πάρα πολύ ωραία.

Αραιώσαμε το υγρό μας κατά 100% και το νέο που προέκυψε μας έδωσε το μισό ποσό νικοτίνης, σωστά? (9:2=4,5)

Αν δεν αραιώσουμε κατά 100% το υγρό, αλλά, κατά 50%, τα νέα 150ml του υγρού μας, τι συγκέντρωση νικοτίνης θα μας δώσουν?

Θα μας δώσουν 6,75, ναι ή ου?

αυτο το Five Pawns - CASTLE LONG το εχω και ψηνεται εδω και 18 ημερες.
δεν ειναι κακο αλλα δεν εχει την γευση που δοκιμασα οταν το πηρα.
παει για κανα μηνα αυτο?

ο Μητσος???:flipout:
πρεπει να το εχω κανει παλι το ιδιος λαθος στο παρελθον..
με μπερδευει το Tzimi...:ADFADF1:

Βασικά, δεν με έχεις πει ποτέ Μιχάλη... :flipout:

Πάρα πολύ ωραία.

Αραιώσαμε το υγρό μας κατά 100% και το νέο που προέκυψε μας έδωσε το μισό ποσό νικοτίνης, σωστά? (9:2=4,5)

Αν δεν αραιώσουμε κατά 100% το υγρό, αλλά, κατά 50%, τα νέα 150ml του υγρού μας, τι συγκέντρωση νικοτίνης θα μας δώσουν?

Θα μας δώσουν 6,75, ναι ή ου?

Ου. :D

Θα μας δώσει 900mg/150ml = 6mg/ml

αυτο το Five Pawns - CASTLE LONG το εχω και ψηνεται εδω και 18 ημερες.
δεν ειναι κακο αλλα δεν εχει την γευση που δοκιμασα οταν το πηρα.
παει για κανα μηνα αυτο?

Εγώ που φτιάχνω κλώνο του το αφήνω ενάμιση μήνα για να έρθει στα ίσια του.
Go figure :D

Βασικά, δεν με έχεις πει ποτέ Μιχάλη... :flipout:

Εγώ που φτιάχνω κλώνο του το αφήνω ενάμιση μήνα για να έρθει στα ίσια του.
Go figure :D

οντως-δεν θυμαμαι ποτε να σε εχω πει Μιχαλη...

1,5 μηνα..???!!!
γιατι γενικα παιζει το 15-20 ημερες,αλλα μαλλον δεν φτανει..
αρα να το αφησω στην ακρη για καμια 15αρια ημερες ακομη..

I give up!!! Τα παρατάω....Δεν αντέχω άλλο!!:D

Βρε, τι καλά έκανα και πήγα στην νομική!!!

Είδες;
Ενώ εγώ πρωτοδεσμίτης, ξέρω να κάνω και καμία μίξη! :flipout:

οντως-δεν θυμαμαι ποτε να σε εχω πει Μιχαλη...

1,5 μηνα..???!!!
γιατι γενικα παιζει το 15-20 ημερες,αλλα μαλλον δεν φτανει..
αρα να το αφησω στην ακρη για καμια 15αρια ημερες ακομη..

Δεν πειράζει :D
Ανάλογα με το τι έχουν βάλει μέσα...
Εσύ ξεκίνα να δοκιμάζεις στις 20 ημέρες και βλέπεις.
Εγώ επειδή παίζω το και καλά reserve που μπαίνει σε δρύινα βαρέλια και ωριμάζει (σταγόνες red oak ή oak wood έχει, μην τσιμπάς) το παίζω Jack Daniels. Αλλά κοντά στον μήνα είναι απολύτως αποδεκτό.

Είδες;

Δεν πειράζει :D
Ανάλογα με το τι έχουν βάλει μέσα...
Εσύ ξεκίνα να δοκιμάζεις στις 20 ημέρες και βλέπεις.
Εγώ επειδή παίζω το και καλά reserve που μπαίνει σε δρύινα βαρέλια και ωριμάζει (σταγόνες red oak ή oak wood έχει, μην τσιμπάς) το παίζω Jack Daniels. Αλλά κοντά στον μήνα είναι απολύτως αποδεκτό.

εχει μια καλη γευση,αλλα συχρονως ειναι λες και ατμιζω μαζουτ..

Τι πρωτοδεσμίτης και τριτοδεσμίτης βρε Δρακουμέλ!!

Από την στιγμή που: 8:2 κάνει 4, αλλά 4:2 δεν κάνει 2, εγώ αναχωρώ!!!:flipout:

Προσπάθησε να κάνεις τις πράξεις όπως σου έδειξα για να μην μπερδεύεσαι.
Ξεχνάς την μηδενική που έχεις λόγω αρώματος ίσως; :)

εχει μια καλη γευση,αλλα συχρονως ειναι λες και ατμιζω μαζουτ..

Ε, θα στρώσει λογικά. Αυτά είναι τα offnotes που έγραψα.
Επίσης, κάποια στιγμή θα γίνει πιο smooth από μόνο του.

Όχι, Μιχάλη, δεν την ξεχνάω. Υπολογίζω την νικοτίνη σε όλο το υγρό που θα προκύψει, δεν μπερδεύομαι με τα PG,VG, αρώματα.

Ε, θα στρώσει λογικά. Αυτά είναι τα offnotes που έγραψα.
Επίσης, κάποια στιγμή θα γίνει πιο smooth από μόνο του.

παντως αυτο που ατμισα στο δοκιμαστηριο,ηταν ποιημα..!!

Όχι, Μιχάλη, δεν την ξεχνάω. Υπολογίζω την νικοτίνη σε όλο το υγρό που θα προκύψει, δεν μπερδεύομαι με τα PG,VG, αρώματα.

Γιάννη, έχεις δεχθεί οτι τα 100ml 9άρας, δίνουν με 100ml μηδενικής, 200ml 4,5άρας. Ετσι δεν είναι ?
Κάθε φορά που διπλασιάζεις τον όγκο, ρίχνεις στο μισό την συγκέντρωση νικοτίνης στο συνολικό υγρό που προκύπτει.
πχ, στα γρήγορα, 100ml 16άρας, θα δώσουν 200 8άρας, ή 400 4άρας, ή 800 2άρας.
Επειδή λοιπόν η αραίωση συμβαίνει γραμμικά, αν τριπλασιάσεις τον όγκο, θα πέσει η συγκέντρωση νικοτίνης στο 1/3 της αρχικής. Αν τον εικοσιπενταπλασιάσεις, θα πέσει στο 1/25.
Αν αυξήσεις τον όγκο κατα 1,34567 φορές, η συγκέντρωση θα είναι το 1/1,34567 της αρχικής.
Ο Δημήτρης.Π, αύξησε τον όγκο κατά 1,5 φορές - απο 100 στα 150 ml. Αρα έριξε την συγκέντρωση της νικοτίνης στο τελικό υγρό στο 1/1,5 της αρχικής - δηλαδή 9 x 1/1.5 = 6.

Σας κατάλαβα, όμως, η αραίωση δεν συμβαίνει γραμμικά, διότι:

Αν έχουμε 100ml 9άρας και της ρίξουμε άλλα 100 μηδενικής, θα έχουμε 200 με 4,5. Δηλαδή, μειώσαμε την νικοτίνη στο μισό, άρα 4,5. Το μισό αυτής της τιμής θα έπρεπε να μας δίνει την μείωση στο υγρό κατά 50%....έλα όμως που δεν δίνει (4,5 : 2 = 2,25, 9-2,25 = 6,75) αλλά 6.

Μην σας κουράζω άλλο...το κατάλαβα, απλά το θεωρώ παράδοξο να μην συμπίπτουν τα δύο νούμερα. Τι υπολογίζω λάθος δηλαδή?

Κάθε φορά που διπλασιάζεις τον όγκο (100%) προσθέτοντας μηδενική, προκύπτει πάντα το μισό της νικοτίνης. Επίσης, προκύπτει ένα ρημαδονούμερο μείωσης. Ε, αντί να μειώσεις 100%, μειώνεις 50%. Γιατί δεν ματσάρουν τα νούμερα?

Re: Απάντηση: E - smoke...

παντως αυτο που ατμισα στο δοκιμαστηριο,ηταν ποιημα..!!

Ωραίο είναι αλλά καταντάει κουραστικό κάποια στιγμή.
Δεν πρέπει να έχω κάνει πάνω από 400-500 ml

Μην σας κουράζω άλλο...το κατάλαβα, απλά το θεωρώ παράδοξο να μην συμπίπτουν τα δύο νούμερα. Τι υπολογίζω λάθος δηλαδή?

Εμπειρικά μπορείς να το κάνεις και αλλιώς.
Αφού τα 100ml έχουν νικοτίνη και εσύ βάζεις άλλα 50, τα 2/3 του υγρού έχουν νικοτίνη.
Αφού θα πάει παντού (και δεν θα κάτσει μόνο στα 2/3), έχεις σε συγκέντρωση τα 2/3 των 9mg. Δηλαδή 6mg :)

Πάλι καλά που αντέχεις στη νικοτίνη δηλαδή γιατί θα σε ψάχναμε με τους υπολογισμούς σου! :flipout:

...Αν έχουμε 100ml 9άρας και της ρίξουμε άλλα 100 μηδενικής, θα έχουμε 200 με 4,5. Δηλαδή, μειώσαμε την νικοτίνη στο μισό, άρα 4,5. Το μισό αυτής της τιμής θα έπρεπε να μας δίνει την μείωση στο υγρό κατά 50%....έλα όμως που δεν δίνει (4,5 : 2 = 2,25, 9-2,25 = 6,75) αλλά 6.
...Μην σας κουράζω άλλο...το κατάλαβα, απλά το θεωρώ παράδοξο να μην συμπίπτουν τα δύο νούμερα. Τι υπολογίζω λάθος δηλαδή?..

Πιστεύω οτι μπερδεύεις 2 διαφορετικά μεγέθη. α)Το βάρος της νικοτίνης που μετριέται σε gr ή mg και β) την πυκνότητα της μέσα στους διάφορους όγκους που προκύπτουν κατα τις αραιώσεις που κάνουμε και μετριέται σε mg/ml.
Γιαυτό στο υπογραμμισμένο bold, είναι λάθος το οτι "το μισό αυτής της τιμής θα έπρεπε να μας δίνει την μείωση στο υγρό κατά 50%". Το σωστό είναι οτι "το μισό αυτής της τιμής θα έπρεπε να μας δίνει την αύξηση στο υγρό κατά 200%".
Θα ίσχυε αυτό που λες αν μας ενδιέφερε να μετρήσουμε το απόλυτο βάρος της νικοτίνης μέσα σε δύο διαφορετικούς όγκους (του ίδιου αναραίωτου ομως) υγρού. Δεν μας ενδιαφέρει όμως το βάρος αλλά η αραίωσή της μέσα σε συγκεκριμένο όγκο υγρού. Το ότι ένα καζάνι έχει διαλυμένο 1 κιλό νικοτίνης μέσα σε ένα κυβικό μέτρο υγρού, αυτό δεν το κάνει δυνατότερο απο ένα μπουκάλι που έχει 2 γραμμάρια νικοτίνης διαλυμένα μέσα σε 1 λίτρο - το δεύτερο είναι δυό φορές δυνατότερο γιατί το πρώτο είναι 1mg/ml και το δεύτερο 2mg/ml...
Εσύ μάλλον μπερδεύεσαι απο το αληθές γεγονός οτι αν απο ένα συγκεκριμένο υγρό πάρεις 2 διαφορετικούς όγκους υγρού, πχ. 100ml και 200ml, το πρώτο θα περιέχει την μισή νικοτίνη απο το δεύτερο σε απόλυτο βάρος - αλλά βέβαια, η πυκνότητά της στα δύο υγρά θα είναι ίδια μιας και προέρχονται απο το ίδιο καζάνι. Εδώ όμως αλλάζουμε όγκους συνέχεια...