E - smoke...

Βρε δεν έβαλα περιορισμούς, απλά βοήθησα λέγοντας οτι δεν είναι εκεί το πρόβλημα και δεν χρειάζονται οι δεκαδικοί... Τέλος πάντων, ας το σταματήσουμε - είναι και off topic...

Βρε χαζέψατε με τις σερβιτόρες;
Ήταν καλή τουλάχιστον ή καμιά μπουρούχα; :flipout:

Γιάννη μου, όλο το σκεπτικό σου είναι λάθος γιατί δεν διαλύεις κατά 50% την νικοτίνη αλλά κατά πολύ περισσότερο.
Είπαμε ότι έχεις 900mg νικοτίνης διαλυμένη σε 100, 150, 200 ml υγρό.
Απλά τυχαίνει να δουλεύει στα ακέραια πολλαπλάσια.

Σε άλλα νέα, σήμερα παρέλαβα τον Dvarw της KHW mods.
Καλά λόγια λένε, συμπαθητικός φαίνεται σαν κατασκευή, μικρός ο χώρος ατμοποίησης, οπότε, λογικά μιλάμε για flavor chaser.
Στα θετικά, ότι διαλύεται τελείως, οπότε πλένεται εύκολα παντού.
Έχουμε πρόσβαση στο φιτίλι ακόμη και αν είναι γεμάτο το tank, γεμίζει εύκολα από κάτω, είναι σχετικά μικρός.
Στα μείον, δεν ρυθμίζεις αέρα, έχει κάποιους reducers, μόνο που τους αγοράζεις ξεχωριστά.
Έλεος!
Καθαρά MTL, γίνεται restricted πνευμονικός αν αφαιρέσεις τελείως τον reducer.
Έτσι ή αλλιώς, ήσυχος είναι, όχι σε επίπεδα Taifun, αλλά δεν σφυράει ιδιαίτερα.
Σε συσκευασία, έχω δει κλώνους των 10 να σέβονται περισσότερο τον πελάτη τους.
Η τιμή του (80 περίπου) δεν αντιστοιχεί κατασκευαστικά σε ατμοποιητή των 80 σίγουρα.
Μένει να δούμε τι ψάρια πιάνει σήμερα το απόγευμα που θα αρχίσω να παίζω με στησίματα.
Χοντρά σύρματα βέβαια δεν τον βλέπω να παίρνει.

Κάπου είχα διαβάσει πολύ καλά σχόλια γι αυτόν Μιχάλη, σε σημείο κάποιοι να ισχυρίζονται οτι είναι από τους κορυφαίους σε γεύση.
Καποιοι άλλοι πάλι τον κατατάσσουν πιο κάτω από τον hussar.

Όσοι τον εκθείαζαν πάντως τον δούλευαν σφιχτό.

Ο hussar είναι ατμιστικα ένας από τους καλύτερους τανκ ever. Ποιοτικά ο Πολωνός τον χαντάκωσε. Τουλάχιστον οι τελευταίες του εκδόσεις λειτουργούσαν απροβλημάτιστα.
Ο dvarw απο την άλλη είναι λίγο πρωτόγονος αλλά για εμένα μου άρεσε. Τώρα για το θέμα την συσκευασίας......μια χαρά είναι. Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον δέκα που κόστιζαν τα δίπλα και ίσως παραπάνω και είχαν την ίδια ή και χειρότερη συσκευασία.

αυτο με τι βαση πρεπει να φτιαχτει για να βγει σωστο?
εχω μια ετοιμη με 50/50-κανει?

Ο κατασκευαστής προτείνει 20-25%. Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες του (προτείνω να μην πας κάτω απο 20% γιατί ατονεί αρκετά μετά) η αναλογία θα σου παει 70 με 75 pg και 25 με 30 vg. Προσωπικά εγω δεν μπορώ να ατμισω σε αυτη την αναλογία. Εγω συνήθως χρησιμοποιώ 80vg/20pg βαση για να πέσει στο 60vg/40pg με την Προσθήκη του αρώματος. Απο εκεί και πέρα γούστα ειναι.

δηλαδη το συγκεκριμενο αρωμα θελει βαση 30vg/70pg?
εγω 50/50 θελω να το φτιαξω.

εαν του βαλω την ηδη ετοιμη βαση 50-50 τι θα βγει?κουκουρουκου?

δηλαδη το συγκεκριμενο αρωμα θελει βαση 30vg/70pg?
εγω 50/50 θελω να το φτιαξω.

εαν του βαλω την ηδη ετοιμη βαση 50-50 τι θα βγει?κουκουρουκου?

Αν θες να βγει 50/50 θα χρειαστείς βαση 70/30. Αν χρησιμοποιήσεις αυτήν που έχεις θα βγει αυτο που συ εγραψα πριν. 30/70.

κατσε γιατι μπερδευτηκα..
30pg/70vg ή το αναποδο?

Το ανάποδο. 30vg/70pg θα σου βγει αν χρησιμοποιήσεις την βαση που έχεις.
Αν πάρεις βαση 70vg/30pg θα σου βγει 50/50.

Γενικά το ποσοστό αρώματος το προσθέτεις στην pg.

Αν με την 50/50 βάση σου, χρησιμοποιείς υγρά σαν αυτό της halo που θέλει 25% άρωμα στο συνολικό υγρό, το τελικό έτοιμο υγρό που θα φτιάχνεις θα είναι πάντα 62.5PG / 37.5VG.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτό, αλλά είναι και το οτι θα έχει πάντα πτώση 25% στην συγκέντρωση της νικοτίνης (σε σύγκριση με αυτήν της έτοιμης βάσης που έχεις).

Θα πρέπει να κάνεις ένα τρικ για να διορθώσεις την αναλογία PG/VG (αν θέλεις οπωσδήποτε 50/50), αλλά και να κρατήσεις και την νικοτίνη στην ίδια αραίωση με αυτήν της βάσης... Αυτό είναι να έχεις ένα μπουκαλάκι 100%VG με διπλάσια συγκέντρωση νικοτίνης απ'ότι αυτή της βάσης σου - δηλαδή αν ατμίζεις 6άρα, το μπουκαλάκι με την 100% VG να είναι 12άρα...

Βέβαια αυτό καταργεί την έννοια της ύπαρξης της αρχικής βάσης, αλλά διορθώνει τα προβλήματα αναλογίας PG/VG αλλά και της μεγάλης πτώσης της νικοτίνης στο τελικό υγρό.
Αν προσθέσεις όμως έτσι, πχ. 20ml HALO άρωμα + 20ml VG 12άρας + 40ml απο την 6άρα βάση σου, παίρνεις 80ml τελικό υγρό με 50/50 και 6άρα νικοτίνη...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Αν με την 50/50 βάση σου, χρησιμοποιείς υγρά σαν αυτό της halo που θέλει 25% άρωμα στο συνολικό υγρό, το τελικό έτοιμο υγρό που θα φτιάχνεις θα είναι πάντα 62.5PG / 37.5VG.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτό, αλλά είναι και το οτι θα έχει πάντα πτώση 25% στην συγκέντρωση της νικοτίνης (σε σύγκριση με αυτήν της έτοιμης βάσης που έχεις).

Θα πρέπει να κάνεις ένα τρικ για να διορθώσεις την αναλογία PG/VG (αν θέλεις οπωσδήποτε 50/50), αλλά και να κρατήσεις και την νικοτίνη στην ίδια αραίωση με αυτήν της βάσης... Αυτό είναι να έχεις ένα μπουκαλάκι 100%VG με διπλάσια συγκέντρωση νικοτίνης απ'ότι αυτή της βάσης σου - δηλαδή αν ατμίζεις 6άρα, το μπουκαλάκι με την 100% VG να είναι 12άρα...

Βέβαια αυτό καταργεί την έννοια της ύπαρξης της αρχικής βάσης, αλλά διορθώνει τα προβλήματα αναλογίας PG/VG αλλά και της μεγάλης πτώσης της νικοτίνης στο τελικό υγρό.
Αν προσθέσεις όμως έτσι, πχ. 20ml HALO άρωμα + 20ml VG 12άρας + 40ml απο την 6άρα βάση σου, παίρνεις 80ml τελικό υγρό με 50/50 και 6άρα νικοτίνη...

oooo....!πεσαμε παλι στα μαθηματικα και μου φαινεται δεν θα το φτιαξω..
αυτο που εχω εγω τωρα,ειναι μια ετοιμη 120ml με 50/50 και νικοτινη 3.
απ`οτι καταλαβαινω η ηδη υπαρχον βαση,δεν μου κανει.
τι να φτιαξω για 100ml και 3αρα νικοτινη?

Αυτό που έγραψα παραπάνω, δεν είναι τίποτα δύσκολο, ούτε μαθηματικά. 1 μπουκαλάκι halo τριμπέκα, 1 ίδιο μπουκαλάκι 100% VG 6άρα και 2 ίδια μπουκαλάκια απο την 3άρα βάση σου και είσαι έτοιμος. Οταν ξαναχρειαστείς, το ξανακάνεις.
Είναι τόσο δύσκολο πλέον να βρείς 6άρα VG ?

Re: Απάντηση: E - smoke...

Αυτό που έγραψα παραπάνω, δεν είναι τίποτα δύσκολο, ούτε μαθηματικά. 1 μπουκαλάκι halo τριμπέκα, 1 ίδιο μπουκαλάκι 100% VG 6άρα και 2 ίδια μπουκαλάκια απο την 3άρα βάση σου και είσαι έτοιμος. Οταν ξαναχρειαστείς, το ξανακάνεις.
Είναι τόσο δύσκολο πλέον να βρείς 6άρα VG ?

κατι θα κανουμε..
ευχαριστω

BIOS έχεις μπερδευτεί μαλλον και βγάζεις αυτα τα ποσοστά.

Πάμε με παράδειγμα μήπως βοηθήσω λιγο.

Έχεις ενα άρωμα που θελει 20% αραίωση.
Αν φτιάξεις 100 ml υγρού θα χρειαστείς 80ml βάσης και 20ml αρώματος.
Αν έχεις μια βαση 100%vg όταν προσθέσεις το άρωμα το τελικό υγρό θα βγει 80vg/20pg.
Αν πάλι έχεις βαση 80vg/20pg τότε το τελικό υγρό θα βγει 60vg/40pg.
Αν πάλι έχεις ξεχωριστή βαση vg και ξεχωριστή βαση pg και θες να βγει 50/50 βαζεις τα 20ml αρώματος, τα 30ml απο την βαση pg και τα 50ml απο την βαση vg.

BIOS έχεις μπερδευτεί μαλλον και βγάζεις αυτα τα ποσοστά.

Πάμε με παράδειγμα μήπως βοηθήσω λιγο.

Έχεις ενα άρωμα που θελει 20% αραίωση.
Αν φτιάξεις 100 ml υγρού θα χρειαστείς 80ml βάσης και 20ml αρώματος.
Αν έχεις μια βαση 100%vg όταν προσθέσεις το άρωμα το τελικό υγρό θα βγει 80vg/20pg.
Αν πάλι έχεις βαση 80vg/20pg τότε το τελικό υγρό θα βγει 60vg/40pg.
Αν πάλι έχεις ξεχωριστή βαση vg και ξεχωριστή βαση pg και θες να βγει 50/50 βαζεις τα 20ml αρώματος, τα 30ml απο την βαση pg και τα 50ml απο την βαση vg.

Και που ακριβώς έχω λάθος ? Ακριβώς τα ίδια νούμερα λέω κι εγώ (στα παραδείγματά σου εννοώ)...

Βλέπω τώρα ότι μάλλον σε μπέρδεψε το οτι αντι για 20% άρωμα που χρησιμοποίησες για υπολογισμούς, εγώ χρησιμοποίησα 25% (για να είμαι μέσα στα ασφαλή όρια που λέει η εταιρία, μιας και κάτω απο 20% δεν συνιστάται για το συγκεκριμένο άρωμα)... Αλλά το γράφω το 25% εξ'αρχής... :)

Νέες αφίξεις, και μην με ρωτήσετε από πού, πάντως όχι από Ελλάδα! :flipout:

Καταρχήν το εκπληκτικό LostVape Triade DNA250C. Ένα μοντάκι, που σε αυτοκινητιστικούς όρους, είναι μια Λαμποργκίνι κωλοφτιαγμένη για να αποδίδει 2000 ίππους, με ρεζερβουάρ 500 λίτρων για να σε πηγαινοφέρνει στη Θεσσαλονίκη δίχως ανεφοδιασμό, αλλά και με χώρους για να μεταφέρει σαν βασιλιάδες πέντε άτομα! :drool1:

Εδώ το βλέπετε σε σετάκι με τον ολόφρεσκο Wotofo Profile, έναν dripper που θα κάνει τον Τζιμίσκουλα απλά να χάσει τον ύπνο του! Μιχαλιό μου, θα νομίζεις ότι πίνεις το υγρό από τον συγκεκριμένο dripper! :flipout:

Triade_DNA250C_6.jpg