E - smoke...

Όχι, δεν μπερδεύομαι από αυτό. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι σε απόλυτες τιμές, η ίδια ποσότητα νικοτίνης θα υπάρχει είτε σε 100,200,1000 ml. Η αραίωση κατόπιν κάνει την διαφορά.

Όταν γράφω ότι μειώσαμε την νικοτίνη στο μισό, ισχύει ως πράξη, δηλαδή το 9 έγινε 4,5 επειδή αραιώσαμε 100% το υγρό μας.

Είναι πολύ απλό αυτό που γράφω Bios.

Στο πιο πάνω παράδειγμα, σύμφωνα με την πάναπλη αριθμητική, θα έπρεπε να είχαμε 6,75 νικοτίνη αλλά τελικά έχουμε 6. Δεν είναι δυνατόν ένας μαθηματικός τρόπος υπολογισμού να δουλεύει μια χαρά όταν προσθέτουμε 100% μηδενική και αλλιώς όταν προσθέτουμε 50%. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως γίνεται κάτι τέτοιο. Ή είναι ο τρόπος λάθος εξαρχής (που δεν είναι) ή πρέπει να μας δίνει 6,75 και μετά.

Ναι, βρε Μιχάλη, αλλά, δεν μου απαντάς τι υπολογίζω λάθος στο παραπάνω ποστ που έγραψα...:nounder::nounder:

Δες τι πρόβλημα βάζεις στον Γιάννη...

"Πάμε εγώ εσύ και ο Tzimisce για καφέ. Εχουμε και οι τρεις απο ένα 10ευρο στην τσέπη. Παραγγείλαμε, συζητήσαμε για dac και προβολείς και έρχεται η ώρα να φύγουμε.
Ρωτάμε την σερβιτόρα τι χρωστάμε - μας λέει 25Ε.
Δίνουμε και οι τρείς μας το 10ευρο και μας δίνει ρέστα 5 ευρώ.
Τώρα τα 5 ευρώ δεν διαιρούνται δια του 3 κι επομένως παίρνουμε απο 1 Ε ο καθένας και τα 2 Ε που περισσεύουν τα δίνουμε φιλοδώρημα στην σερβιτόρα (ωραίο παιδί...)
Αρα δώσαμε απο 9 Ε ο καθένας. Τώρα, 3 x 9 = 27 και 2 Ε που πήρε η σερβιτόρα = 29 Ε... Εμείς είχαμε εξ'αρχής 30 Ε... Το άλλο ευρώ που πήγε ?

...Στο πιο πάνω παράδειγμα, σύμφωνα με την πάναπλη αριθμητική, θα έπρεπε να είχαμε 6,75 νικοτίνη αλλά τελικά έχουμε 6. Δεν είναι δυνατόν ένας μαθηματικός τρόπος υπολογισμού να δουλεύει μια χαρά όταν προσθέτουμε 100% μηδενική και αλλιώς όταν προσθέτουμε 50%. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως γίνεται κάτι τέτοιο. Ή είναι ο τρόπος λάθος εξαρχής (που δεν είναι) ή πρέπει να μας δίνει 6,75 και μετά.

Εγώ πάντως πραγματικά δεν έχω καταλάβει - όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, τι προσπαθείς να κάνεις ή να βρεις με τις διαιρέσεις και τις αφαιρέσεις που έκανες ή έστω πως σχετίζονται μεταξύ τους. Μου θύμισε αμέσως το παραπάνω μαθηματικό ανέκδοτο... :)

... Δεν είναι δυνατόν ένας μαθηματικός τρόπος υπολογισμού να δουλεύει μια χαρά όταν προσθέτουμε 100% μηδενική και αλλιώς όταν προσθέτουμε 50%. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως γίνεται κάτι τέτοιο. Ή είναι ο τρόπος λάθος εξαρχής (που δεν είναι) ή πρέπει να μας δίνει 6,75 και μετά.

Στο bold σου είχα γράψει ένα λάθος - οτι η μισή τιμή, οδηγεί σε 200% όγκου κι όχι σε 50%. Προφανώς οι δύο μαθηματικοί τρόποι θα οδηγούσαν στο ίδιο αποτέλεσμα - αν όχι, τότε ο ένας είναι λάθος.

Μόνο αν γράψεις ένα-ένα τα βήματα που ακολουθείς, το σκεπτικό και το δικαιολογητικό πίσω απο αυτά, μπορεί να βρεθεί το σημείο στο οποίο κάνεις το αρχικό λάθος το οποίο στο τέλος σε οδηγεί σε λάθος αποτέλεσμα.

Δες τι πρόβλημα βάζεις στον Γιάννη...

"Πάμε εγώ εσύ και ο Tzimisce για καφέ. Εχουμε και οι τρεις απο ένα 10ευρο στην τσέπη. Παραγγείλαμε, συζητήσαμε για dac και προβολείς και έρχεται η ώρα να φύγουμε.
Ρωτάμε την σερβιτόρα τι χρωστάμε - μας λέει 25Ε.
Δίνουμε και οι τρείς μας το 10ευρο και μας δίνει ρέστα 5 ευρώ.
Τώρα τα 5 ευρώ δεν διαιρούνται δια του 3 κι επομένως παίρνουμε απο 1 Ε ο καθένας και τα 2 Ε που περισσεύουν τα δίνουμε φιλοδώρημα στην σερβιτόρα (ωραίο παιδί...)
Αρα δώσαμε απο 9 Ε ο καθένας. Τώρα, 3 x 9 = 27 και 2 Ε που πήρε η σερβιτόρα = 29 Ε... Εμείς είχαμε εξ'αρχής 30 Ε... Το άλλο ευρώ που πήγε ?

Να σου πω που πήγε το 1 ευρώ. Μια χαρά διαιρείται το 5 όπως και το 25.

Αν υποθέσουμε ότι παραγγείλατε τα ίδια πράγματα (εκμέκ παγωτό π.χ.), αυτό κοστίζει 8,333333 έκαστο. Άρα, ο καθένας έχει λαμβάνειν από το δεκάρικο ρέστα 1,66 ευρώ. Τα δύο ευρώ που δώσατε για τιπ στην σερβιτόρα είναι 2:3 = 0,66 έκαστος. Τα ρέστα είναι 1+1+1. Να το το ευρώ σου.

Μόνο αν γράψεις ένα-ένα τα βήματα που ακολουθείς, το σκεπτικό και το δικαιολογητικό πίσω απο αυτά, μπορεί να βρεθεί το σημείο στο οποίο κάνεις το αρχικό λάθος το οποίο στο τέλος σε οδηγεί σε λάθος αποτέλεσμα.

Δεν με λυπάσαι? Το έχω γράψει ήδη 10 φορές...ρίξε μια ματιά σε προηγούμενα ποστ αν δεν βαριέσαι.

Και για να μην το αφήσω ημιτελές, συμπληρώνω:

8,33 το κόστος του γλυκού και 1 ευρώ τα ρέστα 9,33. Ήσασταν 3 άρα 28 (27,99) και το 2ευρω στην γκαρσόνα μας κάνουν 30.

Να σου πω που πήγε το 1 ευρώ. Μια χαρά διαιρείται το 5 όπως και το 25.

Αν υποθέσουμε ότι παραγγείλατε τα ίδια πράγματα (εκμέκ παγωτό π.χ.), αυτό κοστίζει 8,333333 έκαστο. Άρα, ο καθένας έχει λαμβάνειν από το δεκάρικο ρέστα 1,66 ευρώ. Τα δύο ευρώ που δώσατε για τιπ στην σερβιτόρα είναι 2:3 = 0,66 έκαστος. Τα ρέστα είναι 1+1+1. Να το το ευρώ σου.

Οχι...:) Δεν πήγε πουθενά το ευρώ. Εκεί είναι - προφανώς δεν εξαφανίζεται - και δεν υπάρχει καμμιά σχέση με δεκαδικούς. Απλά είναι (σκόπιμα απο τον σκηνοθέτη) λάθος ο υπολογισμός που περιγράφω... Αν δεν είναι συγκεντρωμένος ο ακροατής, αντε να βρει το λάθος μετά... :)
(Eδωσα την μισή λύση τώρα βέβαια...)

Κάπως έτσι σε κάποιο σημείο κάνεις ένα αρχικό λάθος με τα υγρά...

Και για να μην το αφήσω ημιτελές, συμπληρώνω:

8,33 το κόστος του γλυκού και 1 ευρώ τα ρέστα 9,33. Ήσασταν 3 άρα 28 (27,99) και το 2ευρω στην γκαρσόνα μας κάνουν 30.

Τσουκ...:) Mην ασχολείσαι καθόλου με δεκαδικά ψηφία... Είναι θέμα λάθος συλλογισμού που ακολούθησα. Θα μπει κάποιος συμφορουμίτηε και θα την πει την λύση. Βέβαια, αν ακολουθήσεις τα βήματα που χρησιμοποίησα και τα συνδέσεις μεταξύ τους, θα το βρεις το λάθος...:)

Δεν με λυπάσαι? Το έχω γράψει ήδη 10 φορές...ρίξε μια ματιά σε προηγούμενα ποστ αν δεν βαριέσαι.

Eχω διαβάσει. Περιέγραψες σωστά μέχρι την πρώτη αραίωση σε 200ml 4.5 μγ/μλ. Mετά δεν εξηγείς γιατι διαιρείς το 4.5 με το 2...

Τσουκ...:) Mην ασχολείσαι καθόλου με δεκαδικά ψηφία... Είναι θέμα λάθος συλλογισμού που ακολούθησα. Θα μπει κάποιος συμφορουμίτηε και θα την πει την λύση. Βέβαια, αν ακολουθήσεις τα βήματα που χρησιμοποίησα και τα συνδέσεις μεταξύ τους, θα το βρεις το λάθος...:)

Τι τσουκ και ξετσούκ?

Υποθέτεις λάθος ότι πλήρωσαν 8+1=9 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα έχουν πληρώσει 8,33 + 1 = 9,33. 9,33 χ 3 = ~28 και δύο της γκαρσόνας 30.

Θα με τρελλάνεις απόψε...

Όπως και να 'χει, δεν πλήρωσαν 9χ3 αλλά παραπάνω.

Τσουκ...:)
Eχω διαβάσει. Περιέγραψες σωστά μέχρι την πρώτη αραίωση σε 200ml 4.5 μγ/μλ. Mετά δεν εξηγείς γιατι διαιρείς το 4.5 με το 2...

Πολύ απλά.

Αν το 100% μας κάνει την νικοτίνη -4,5, τότε το 50% μας κάνει την νικοτίνη -2,25. Το έχω γράψει πολλές φορές....

Τι τσουκ και ξετσούκ?

Υποθέτεις λάθος ότι πλήρωσαν 8+1=9 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα έχουν πληρώσει 8,33 + 1 = 9,33. 9,33 χ 3 = ~28 και δύο της γκαρσόνας 30.

Θα με τρελλάνεις απόψε...

Όπως και να 'χει, δεν πλήρωσαν 9χ3 αλλά παραπάνω.

Ε, βλέπεις τώρα... ? Αφού είχαμε και οι τρεις απο 10 Ε στην τσέπη και φεύγοντας είχαμε μόνο 1. Αρα πληρώσαμε 3x9=27,.

Λοιπόν το λάθος στον συλλογισμό είναι στο "3x9=27 και 2 Ε στην σερβιτόρα"...
Τα 2 Ε της σερβιτόρας τα έχουμε ήδη βάλει μέσα (σωστά) στο 3x9=27... (25 ο λογαριασμός +2 της σερβιτόρας = 27) ...
Εγώ στην περιγραφή (σκόπιμα λάθος) το ξαναπρόσθεσα... "Τώρα, 3 x 9 = 27 και 2 Ε που πήρε η σερβιτόρα = 29 Ε"...
Το βλέπεις το λάθος τώρα ?... :)

Καλά...αν δεν με τρελλάνεις σήμερα, δεν θα τρελλαθώ ποτέ!!

Αφού σου γράφω από το πρώτο ποστ ότι δεν πληρώσατε 8+1, αλλά, 8,33 + 1 και ότι το 3χ9=27 είναι λάθος!!!!

:violent-smiley-030:

Πολύ απλά.

Αν το 100% μας κάνει την νικοτίνη -4,5, τότε το 50% μας κάνει την νικοτίνη -2,25. Το έχω γράψει πολλές φορές....

Λοιπόν θύμισέ μου να μην συζητήσουμε ποτέ για ροπή, ορμή ή στροφορμή... :)

Καλά...αν δεν με τρελλάνεις σήμερα, δεν θα τρελλαθώ ποτέ!!

Αφού σου γράφω από το πρώτο ποστ ότι δεν πληρώσατε 8+1, αλλά, 8,33 + 1 και ότι το 3χ9=27 είναι λάθος!!!!

:violent-smiley-030:

Δεν κατάλαβες τι έγραψα για το που είναι το λάθος...
Επιμένεις οτι πληρώσαμε 8.33+1 = 9.33 Ε...
Μα αφού όταν γυρίσαμε σπίτια μας, και οι 3 είχαμε απο 1 Ε στην τσέπη, σημαίνει οριστικά και τελεσίδικα οτι μόνο 9Ε έδωσε ο καθένας μας. Δηλαδή 3χ9=27...
Κάνει λάθος η τσέπη μου ? Γύρισα το παντελόνι ανάποδα κι έπεσε 1 σκουριασμένο ευρώ... :):)))
Περιγράφω που είναι το λάθος και δεν εμπλέκονται δεκαδικοί αριθμοί.

Δεν δωσατε στην σερβιτορα 1 ευρω απο τα δικα σας ρεστα αλλα 0,67 λεπτα εκαστος..γι αυτο και εμεινε 1 ευρω στην τσεπη,ναι τα 2 ευρω μπουρμπουαρ σαν συνολο ηταν αναλογικα μεσα στα 9 συνολικα που δωσατε εκαστος ..

E ναί, ήταν το 2ευρο που περίσσευε. Αλλά στην περιγραφή εγώ το πρόσθεσα 2 φορές.

Λοιπόν θύμισέ μου να μην συζητήσουμε ποτέ για ροπή, ορμή ή στροφορμή... :)

Δεν κατάλαβες τι έγραψα για το που είναι το λάθος...
Επιμένεις οτι πληρώσαμε 8.33+1 = 9.33 Ε...
Μα αφού όταν γυρίσαμε σπίτια μας, και οι 3 είχαμε απο 1 Ε στην τσέπη, σημαίνει οριστικά και τελεσίδικα οτι μόνο 9Ε έδωσε ο καθένας μας. Δηλαδή 3χ9=27...
Κάνει λάθος η τσέπη μου ? Γύρισα το παντελόνι ανάποδα κι έπεσε 1 σκουριασμένο ευρώ... :):)))
Περιγράφω που είναι το λάθος και δεν εμπλέκονται δεκαδικοί αριθμοί.

Καλά, έχει πολύ πλάκα η υπόθεση!!!

Πες μου πόσο κάνει 25:3?

:Banane0:

Mα τι σημασία έχει αυτή η διαίρεση ? Μπορεί να ήταν προσφορά του καταστήματος ή να πήραμε μια κοινή ποικιλία και 3 μπύρες και να βγήκε συνολικά 25 Ε και για τους τρεις...

Bios....θα το ξαναγράψω άλλη μια τελευταία φορά και μετά σταματάω γιατί πραγματικά κουράστηκα.

Πληρώσατε έκαστος 8,33. Αυτό μας κάνει 25. 2 ευρώ δώσατε στην γκαρσόνα τα οποία βγαίνουν από το 0,66 +0,66 + 0,66 και πήρατε από ένα ευρώ ρέστα ο καθένας.

Στην πρώτη περιγραφή δεν μου έβαλες περιορισμούς για δεκαδικούς. Ξεκίνησες μονάχα με το 3χ9=27.

Αν μου πεις ότι δεν κατάλαβες ούτε αυτό, θα πηδηχτώ από το παράθυρο!!:flipout: