King δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα για 10hz (με αυτη τη διαμετρο και αυτα τα watt δεν...)
Απο οσο βλεπω στο διαγραμμα του manual του, εμφανιζει μια πτωση κατα 3db απο τα 23hz εως τα 20hz.
Απο τα 20hz και κατω μεχρι τα 15hz εχει αλλα 18 db πτωση. Αυτα στο πρωτο διαγραμμα του manual, οπου ερχεται σε αντιθεση με ενα παρακατω διαγραμμα οπου το εμφανιζει διαφορετικα.
Σε εκεινο, εχει linear response απο τα 30 εως 60hz και:
Στο κατω ακρο χανει απο τα 30 εως τα 20hz 5 db
και στη συχνοτητα αποκοπης το δειχνει να εχει χασει απο τα 60hz εως τα 120hz , 10 db.
Δεν ξερω γιατι τα διαγραμματα του εμφανιζουν αυτη τη διαφορα μεταξυ τους, αλλα και απο τα δυο συμπεραινουμε οτι κατω απο τα 30hz τα db δεν εχουν το linear response που θα θελαμε.
Αυτο βεβαια ειναι τυπικο για την κατηγορια τιμης του.
Εκεινο που ισως σε προβληματισει πιο πολυ, ειναι η πτωση στο ανω ακρο, μιας και αν τα ηχεια σου (ειδικα κεντρικο-surround) δεν μπορουν να κατεβουν με ανεση στα 80hz, θα εχεις μια ακουστικη τρυπα της ταξεως των 3db.
Καταλαβαινεις βεβαια οτι αν χρειαζεσαι συχνοτητα αποκοπης υψηλοτερα λογω αδυναμιας περιφερειακων-κεντρικου ή και των main, π.χ. 100hz, τοτε το sub εχει χασει περιπου 5.5 db (απο τα 60 εως τα 100hz)
Παντως συνηθως τα τραγουδια εχουν χαμηλες μεχρι τα 35hz περιπου, οποτε καλυπτεις το μουσικο φασμα (δεν μιλαμε για εξαιρεσεις εκκλησιαστικων οργανων κλπ)
Για το home cinema ομως θεωρω οτι δεν εχει και το ιδανικοτερο linear response. (επαναλαμβανω, οτι πιο πολυ η πτωση στη συχνοτητα αποκοπης θα με προβληματιζε -για σωστο ματσαρισμα- και οχι το κατω ακρο)
Οσον αφορα την ταχυτητα του, δυστυχως δεν βρηκα καποιο διαγραμμα audio decay για να δω.
Τα παραπανω τα ειδα σε pdf οπου υπαρχει εδω.
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&ved=0CDEQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.earthquakesound.com%2Fpdf_manuals%2FKMPS10-12manual.pdf&ei=Qd2BUPO3BsvktQas3YCYBw&usg=AFQjCNF0qqkrJX9i56F_6SGa-w-I1MeE_A&sig2=YH9JMMHCVaY0lTZKXmzZMg
