Earthquake S-10 Kompressor Subwoofer (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews)

Φίλε είμαι και εγώ ένα βήμα πριν αποκτήσω τα Roister Emphasis 25/5 και σκέφτομαι να αποκτήσω το EARTHQUAKE S10 ή το EARTHQUAKE Supernova 10". Διάβασα απο σενα τα καλύτερα για το S10 και μιας και έχεις τα Emphasis με χαροποίησε ακόμα περισσότερο το thread σου. Ωστόσο το S10 είναι καλύτερο από το Supernova 10";

Φίλε είμαι και εγώ ένα βήμα πριν αποκτήσω τα Roister Emphasis 25/5 και σκέφτομαι να αποκτήσω το EARTHQUAKE S10 ή το EARTHQUAKE Supernova 10". Διάβασα απο σενα τα καλύτερα για το S10 και μιας και έχεις τα Emphasis με χαροποίησε ακόμα περισσότερο το thread σου. Ωστόσο το S10 είναι καλύτερο από το Supernova 10";

Επειδή είχα και το supernova πριν απο αυτό φίλε μου μπορώ να πω ότι το s10 είναι ένα κλίκ καλύτερο απο το supernova και σε ταινίες και σε μουσική.Οπότε προτείνω το s10.Θα το ευχαριστηθείς και με το παραπάνω.

Sent from my X5 pro using Tapatalk 2 Beta-4

Δυστυχως στα 300 ευρω δεν το βρισκω πουθενα πλεον. Αναμενω απάντηση από Audio Show αυριο.

Και γω για ενα απο αυτα τα δυο παω αλλα θελω να ρωτησω κατι σχετικα με την τοποθετηση του γουφερ στο χωρο... Αν καταφερω και το βαλω κατω απο τον καναπε τι αποτελεσμα θα επαιρνα; λογω μετακομισης και αλλαγης χωρου θα φτιαξω καναπε σε επιπλοποιο και το ρωταω γιατι αν αξιζει να του ελεγα μηπως και κανει καποια μοντα και το χωρεσουμε...

Φίλε μια ερώτηση..
Ψάχνομαι και εγώ για σαμπ αυτο τον καιρό και δεν ξέρω προς τα πού να πάω.
Το earthquake τα πάει καλά στα κομμάτια με χαμηλό μπάσο? Δεν ενδιαφέρομαι για ταινίες,αυτο που ψάχνω είναι συνεχόμενο χαμηλό χωρίς μπουκόματα..Μήπως θα μπορούσες να ανεβάσεις κάποιο βίντεο να πάρουμε μια εικόνα του πως παίζει? Αν μπορείς,θα θελα να κάνω και request κάποια κομμάτια:operator:

King δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα για 10hz (με αυτη τη διαμετρο και αυτα τα watt δεν...)
Απο οσο βλεπω στο διαγραμμα του manual του, εμφανιζει μια πτωση κατα 3db απο τα 23hz εως τα 20hz.
Απο τα 20hz και κατω μεχρι τα 15hz εχει αλλα 18 db πτωση. Αυτα στο πρωτο διαγραμμα του manual, οπου ερχεται σε αντιθεση με ενα παρακατω διαγραμμα οπου το εμφανιζει διαφορετικα.

Σε εκεινο, εχει linear response απο τα 30 εως 60hz και:
Στο κατω ακρο χανει απο τα 30 εως τα 20hz 5 db
και στη συχνοτητα αποκοπης το δειχνει να εχει χασει απο τα 60hz εως τα 120hz , 10 db.

Δεν ξερω γιατι τα διαγραμματα του εμφανιζουν αυτη τη διαφορα μεταξυ τους, αλλα και απο τα δυο συμπεραινουμε οτι κατω απο τα 30hz τα db δεν εχουν το linear response που θα θελαμε.
Αυτο βεβαια ειναι τυπικο για την κατηγορια τιμης του.

Εκεινο που ισως σε προβληματισει πιο πολυ, ειναι η πτωση στο ανω ακρο, μιας και αν τα ηχεια σου (ειδικα κεντρικο-surround) δεν μπορουν να κατεβουν με ανεση στα 80hz, θα εχεις μια ακουστικη τρυπα της ταξεως των 3db.
Καταλαβαινεις βεβαια οτι αν χρειαζεσαι συχνοτητα αποκοπης υψηλοτερα λογω αδυναμιας περιφερειακων-κεντρικου ή και των main, π.χ. 100hz, τοτε το sub εχει χασει περιπου 5.5 db (απο τα 60 εως τα 100hz)

Παντως συνηθως τα τραγουδια εχουν χαμηλες μεχρι τα 35hz περιπου, οποτε καλυπτεις το μουσικο φασμα (δεν μιλαμε για εξαιρεσεις εκκλησιαστικων οργανων κλπ)
Για το home cinema ομως θεωρω οτι δεν εχει και το ιδανικοτερο linear response. (επαναλαμβανω, οτι πιο πολυ η πτωση στη συχνοτητα αποκοπης θα με προβληματιζε -για σωστο ματσαρισμα- και οχι το κατω ακρο)

Οσον αφορα την ταχυτητα του, δυστυχως δεν βρηκα καποιο διαγραμμα audio decay για να δω.

Τα παραπανω τα ειδα σε pdf οπου υπαρχει εδω. http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&ved=0CDEQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.earthquakesound.com%2Fpdf_manuals%2FKMPS10-12manual.pdf&ei=Qd2BUPO3BsvktQas3YCYBw&usg=AFQjCNF0qqkrJX9i56F_6SGa-w-I1MeE_A&sig2=YH9JMMHCVaY0lTZKXmzZMg
-bye-

Και για να μην παρεξηγηθω, θεωρω οτι για την τιμη του ειναι αξιοπρεπες sub. Αν μαλιστα δουμε το διαγραμμα, ειναι flat μεχρι τα 22-23hz και πεφτει μεχρι τα 20hz περιπου 3db, οποτε στο κατω ακρο ειναι μεσα στο +-3db στο ακουστο φασμα των 20hz. Πολυ καλη αποδοση για την κατηγορια του. Βεβαια απο εκει και κατω για τους υποηχους το ξανα ειπαμε, χρειαζονται πολλα μα παρα πολλα βατ.

Στο πανω ακρο ομως, ακομα κι αν βαλεις το κροσοβερ να κοβει στα 160hz, βλεπουμε απο το διαγραμμα frequency response, οτι το sub αρχιζει την πτωση του σε db απο τα 60hz με αποτελεσμα να μην εχει πλεον και τοση σημασια που θα ορισεις το cut off.

Για να φανταστεις, τα δικα μου surround υποτιθεται (στο manual) οτι κατεβαινουν μεχρι τα 75hz, απο τα 120hz και κατω ομως, η πτωση σε db ειναι τοσο αποτομη που ο ενισχυτης τα θετει στα 110hz. Ελα ομως που και το δικο μου sub απο τα 90hz πεφτει κατακορυφα σε db. Αποτελεσμα ειναι να εχω μια μικρη ακουστικη τρυπα μεταξυ 90-120hz.
Φυσικα το κεντρικο και τα μπροστινα, ματσαρουν σωστα, μιας και κατεβαινουν στα 84hz και 35hz αντιστοιχα.

Οποτε θα προτεινα να πειραματιστεις ως εξης: Βαλε στο τερμα το κροσοβερ του sub (στα 160hz,αν και οπως ειπα δεν εχει σημασια) και ρυθμισε απο τον ενισχυτη το cut off. Θα ελεγα οσον αφορα τα μπροστινα (μιας και το sub αρχιζει να πεφτει απο τα 60hz) να τα κοβεις οχι στα 80hz, αλλα καπου στα 60-70hz.
Για τα υπολοιπα ηχεια (κεντρικο/surround) πειραματισου αφου δεις στα χαρακτηριστικα τους ποσο χαμηλα κατεβαινουν.

Last edited: