Eastward YJ J01

εγω θα ελεγα Solarforce γιατι εχει μεγαλά περιθωρια επεμβασης και αξεσουαρ...

ειδκα με τους διακοπτες ειναι μπροστα πολυ...

αλλα εχουν ενα μειονεκτημα, ο σωληνας ειναι μερικα χιλιοστα πιο μακρυς απο οτι πρεπει....σε καποιες περιπτωσεις (ειδικα σε μπαταριες χωρις τσουνι) μπορεις να εχεις προβλημα επαφων....

ξανακαλημέρα,
Χτες παρέλαβα μασούρι αλουμίνιο σε Φ 60 mm για να φτιάξω τέσσαρες βάσεις-ψύκτρες για αυτό: http://www.led-tech.de/en/High-Powe...REE-XM-L-T6-on-round-PCB-LT-1749_120_117.html, που όπως βλέπετε είναι μια τριάδα XML T6 σε πλακέτα 34 mm. Θα συμαζέψω το φώς με τον φακό 19 μοιρών http://www.led-tech.de/en/High-Powe...-XM-optic-19°-LT-1751_106_146.html?cross=1751 και θα τροφοδοτήσω καθεμιά τριάδα με 2.8 A με αυτό το driver: http://www.led-tech.de/en/LED-Contr...wer-Supply--2800mA,-30V--LT-1290_118_119.html που δέχεται στην είσοδό του τα 12-14 V του αυτοκινήτου.
Περιμένω ίσως πάνω από 2500 lumen από τα 2.8 A από κάθε μια τριάδα και λέω να χρησιμοποιήσω τέσσαρες...
Οι βάσεις-ψύκτρες μου θα είναι σαν της επισυναπτόμενης κεφαλής με πολύ βαθύτερες εγκοπές για μεγάλη επιφάνεια και ένα σπείρωμα Μ8 πίσω, για εύκολη τοποθέτηση σε βάση...
θα σας κρατήσω (και) φωτογραφικά ενήμερους...

ΥΓ. Με αραιή χρήση ακόμα δεν χρειάστηκε φόρτιση η αρχική μπαταρία του eastward... και μιλάμε για πολύ και πολύ χρήσιμο φως...

Attachments

• ΓŽΒΊΓŽΒ΅Γβ€ ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒ? για maglite.jpg
    ΓŽΒΊΓŽΒ΅Γβ€ ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒ? για maglite.jpg
    38.6 KB · Views: 11
Πάμε γερά και για ό,τι θες εδώ είμαστε! Ενημερωτικά, αυτό το driver μπορεί να τα τροφοδοτήσει και σε σειρά, δλδ μπορεί να δώσει και 2,8αμπερ@ 6,5V περίπου σε 2 τριάδες σε σειρά.

Η πρώτη βάση-ψύκτρα τέλειωσε μόλις (μιαμισι ωρίτσα τόρνος και ένα κομματάκι μασούρι αλουμινίου...)
Φωτογραφίες αύριο πρωί. 130 gr αλουμίνιο με εξωτερική διάμετρο 48 mm και περίπου τόσο μήκος...
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα (όσο το κοιτάω, τόσο πιο πολύ μου αρέσει το project...) και περιμένω την πρώτη μου τριπλέτα-φακό-driver για να δούμε τι μπορούμε να δούμε από 3 Τ6 στα 2.8 Α...
Λόγω χρήσης (off road προβολείς για το Gwagen μου) θα οδηγήσω κάθε τριπλέτα XML με ένα driver. Θεωρώ πως θα έχω πολύ αξιόπιστο αποτέλεσμα στο χρόνο και στους κραδασμούς...
Άντε να δούμε το φως μας...
Φοβάμαι λίγο τι θα δώσουν οι 19άρηδες φακοί γιαυτό φτιάχνω κατ αρχήν μόνο ένα τέτοιο προβόλι. Αν είναι όπως το φαντάζομαι και δίνει μεγάλο hot spot και καλή περίμετρο, τα άλλα τρία θα είναι piece of cake...

τα led είναι σε σειρά και όχι παράλληλα (κάνε μου τη χάρη και δές τα στο site της led-tech, έχει και το τυπωμένο κύκλωμα...) και ο τύπος από τη led-tech μου συνέστησε μια τριπλέτα-ένα driver... σκέφτηκα στην αρχή να πάρω τη slim έκδοση των ίδιων drivers και να την βάλω μέσα στο προβόλι αλλά δεν μου ταίριαξε χωροταξικά και φοβήθηκα τη διαχείρηση της θερμότητας, οπότε παίρνω την έκδοση με την ψύκτρα την τοποθετώ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, στεγνή και καθαρή και πάω για ένα driver 2.8 A για κάθε τριπλέτα XML...
Βλέπεις κάπου κάποιο λάθος???????

όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί θα δίνω σχεδόν 14 V.
Περιμένω σαφώς παραπάνω από 2.3 Α (κοντά στα 2.8 Α των προδιαγραφών του driver) και με τους 19 άρηδες φακούς περιμένω κυριολεκτικά ένα "τοίχο φωτός"...
Οι προδιαγραφές του driver είναι:

Techical data:
- Drop voltage: 1V
- Input: 30V DC (max.)
- Output: 2800mA constant

- Input short circuit protection
- Output short circuit protection
- Cooling element electrical isolated!
- Autom. current reduktion if too much heat!
- Operating Temp: ~50°C over ambient temp.
- Max. input voltage: 4V over LED voltage

- 2 mounting eyes
- Dimesnions (W/H/D): 33 x 21 x 63 mm

Άντε να ρθουν να δούμε...
Οι βάσεις είναι όπως είπαμε καθαρό αλουμίνιο, θερμικά επεξεργασμένο -λέει ο προμηθευτής- (ARENAL στον Πειραιά, 2104222872)
Τελικά η μόνη διαφοροποίηση από το αρχικό σχέδιο ήταν η Μ6 βίδα στήριξης στην βάση, αντί Μ8 που στην αρχή ήθελα.
Το μόνο που λείπει είναι η τρύπα για το καλώδιο τροφοδοσίας που είναι σχεδόν στην περιφέρεια της εσοχής. Θα κολλήσω το PCB στην αλουμινένια βάση και ίσως το ασφαλίσω και με ένα ανοξείδωτο βιδάκι Μ3 για το φόβο των κραδασμών...

Ερώτηση: πόσο αντέχουν αυτές οι silver epoxy????? Μήπως πρέπει να κάνω τρια τα βιδάκια (το PCB όπως βλέπετε έχει τρείς περισσευούμενες τρύπες) και να χρησιμοποιήσω πάστα για θερμική επαφή αντί κόλλα, με την οποία το αποτέλεσμα θα είναι ίσως πολύ "μόνιμο" για μελλοντική επισκευή-αντικατάσταση ?????

Είναι 130 gr και ελπίζω πως θα μεταφέρει και ένα (έστω και μικρό) ποσοστό θερμότητας στην επίσης μεταλλική βάση.
Αν το project δώσει τα αναμενόμενα στην δοκιμή του πρώτου, θα τα τοποθετήσω σε δυο ζευγαράκια και θα δούμε...

Attachments

• IMAG0032.jpg
    IMAG0032.jpg
    80.1 KB · Views: 9
  • IMAG0031.jpg
    IMAG0031.jpg
    65.7 KB · Views: 9
  • IMAG0030.jpg
    IMAG0030.jpg
    67.8 KB · Views: 9
  • IMAG0029.jpg
    IMAG0029.jpg
    86.9 KB · Views: 10
  • IMAG0028.jpg
    IMAG0028.jpg
    87.9 KB · Views: 9
  • IMAG0027.jpg
    IMAG0027.jpg
    89.4 KB · Views: 9
  • PCB a.jpg
    PCB a.jpg
    81.5 KB · Views: 7
  • PCB b.jpg
    PCB b.jpg
    46.8 KB · Views: 8
  • PCB c.jpg
    PCB c.jpg
    37.6 KB · Views: 9
  • driver 2.8 A.jpg
    driver 2.8 A.jpg
    40.6 KB · Views: 8
Όσο κοιτάω το αλουμίνιο, τόσο ψήνομαι και για μια κεφαλή για mag...
Πουλάει κανείς κανέναν μεταχείρω 2D ή 3D???????