Έχει κάνει κανείς επέμβαση διόρθωσης μυωπίας?

nsamar

AVClub Addicted Member
18 June 2006
1,915
Washington, DC
Επειδή τα γυαλια έχουν αρχίσει και μου σπάνε τα νεύρα και επειδή και χωρίς γυαλιά δεν βλέπω την τύφλα μου σκέφτομαι να κάνω διορθωτική επέμβαση. Θα ήθελα να ρωτήσω τους συμμετέχοντες στο φόρουμ εάν έχει καποιος κάνει κάτι αντίστοιχο και κατα πόσο ξεφορτώνεσαι τα γυλιά οριστικά? Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι? Κάτι που θα πρέπει να προσέξω? Η αποθεραπεία πόσο διαρκεί?

Re: Έχει κάνει κανείς επέμβαση διόρθωσης μυωπειας?

Η γυναίκα μου πριν 1,5 χρόνια. Τιμή γυρω στα 1700.
Αποθεραπεία αναλόγος του πάχους του (δεν θυμάμαι πως το λένε) απο 1 ώρα έως 1 εβδομάδα.
Ακριβής επαναφορά του οπτικού πεδίου γύρω στον 1 μήνα.
Απόλυτη επιτυχία (απο 5,5 σε 0).

Απάντηση: Έχει κάνει κανείς επέμβαση διόρθωσης μυωπειας?

Και εγώ ψήνομαι να κάνω.Από 2 συνάδελφους στη δουλειά έχω ακούσει τα καλύτερα!
Τιμή γύρω στα 2000 . Λίγη προσοχή στην αρχή ,όπως μου είπαν (Μαύρα γυαλιά στον ήλιο, και κάτι σταγόνες για λίγο καιρό.... ) αλλά κατά τα άλλα τέλεια. Βαθμούς νομίζω είχαν γύρω στους 4-4,5, κάπου εκεί.

Και η Κα jim θα κάνει τον Μάρτη. Το έχω ψάξει πολύ γιατί ψιλοφοβάμαι, αλλά μόνο καλά λόγια ακούω.

Απαραίτητη προυπόθεση να μην έχει γίνει μεταβολή της μυωπίας καθόλου τους τελευταίους 6-8 μήνες.

Ξέρετε εάν την καλύπτουν ολη ή μέρος τα ταμεία (εγώ έχω ΤΕΒΕ και ιδιωτική Εθνική Ασφαλιστηκή)

Τουλάχιστον σε εμάς δεν ίσχυε αυτό
Είχε συνεχόμενη άνοδο της μυωπίας
Το σημαντικό μας είπαν οτι είναι το πάχος του υμένα
Αν είναι πολύ λεπτός ('οπως στη περίπτωσή μας) δεν γίνεται με λέιζερ αλλα με ξύσιμο
Νομίζω οτι τα περισσότερα ταμεία δεν τη καλύπτουν

αρκεί βεβαία να μην έχεις και πρεσβυωπία γιατί τότε δεν....

Όχι δεν καλύπτεται.

Υπάρχει μια προσφορά της Eurobank για τις κάρτες τις για 50% έκπτωση. Δε γνωρίζω λεπτομέρειες.

Βέβαια κανονικά είναι 1700-1800. Εκεί μπορεί να είναι 4000 με 50%!:antlers:

Μυωπεία και λίγο αστιγματισμό

Τουλάχιστον σε εμάς δεν ίσχυε αυτό
Είχε συνεχόμενη άνοδο της μυωπίας
Το σημαντικό μας είπαν οτι είναι το πάχος του υμένα
Αν είναι πολύ λεπτός ('οπως στη περίπτωσή μας) δεν γίνεται με λέιζερ αλλα με ξύσιμο
Νομίζω οτι τα περισσότερα ταμεία δεν τη καλύπτουν

Επειδή μάλλον δεν έγινε λέιζερ.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αν έχεις την καλοσύνη, στείλε μου με πμ το κέντρο που πήγες. Μας έχουν πει 3 κέντρα ότι δε γίνεται αν ανεβαίνει η μυωπία.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αν έχεις την καλοσύνη, στείλε μου με πμ το κέντρο που πήγες. Μας έχουν πει 3 κέντρα ότι δε γίνεται αν ανεβαίνει η μυωπία.
Θα συμβουλευτώ το αφεντικό (έχω μικρή RAM) αύριο θα απαντήσω.

Έκανε φίλος μου πριν 2 μήνες.Αναλόγως τους βαθμούς της μυωπίας ακολουθεί και η αντίστοιχη μέθοδος.Έως 3,5 νομίζω είναι η πιο απλή μέθοδος, η οποία όμως παρουσιάζει μεγάλες πιθανότητες ξηροφθαλμίας,όμως επανέρχεσαι πολύ σύντομα στην καθημερινή σου ζωή,πάντα υπό προϋποθέσεις..Από το 3,5 και πάνω μπαίνει η δεύτερη,πιο βαθιά μέθοδος, η οποία όμως απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο ίασης στο μάτι,μιας και μπαίνει σε βαθύτερα στρώματα του ματιού. Όποια μέθοδος και αν απαιτείται,θα βάζετε κολλύριο για τους επόμενους 6 μήνες,ειδικά το καλοκαίρι δεν το συζητάμε καν... Γυαλί ηλίου ακόμα και στο σπίτι τις πρώτες μέρες,με κλειστά φυσικά τα παράθυρα.Για το λόγο αυτό ο χειμώνας είναι η καλύτερη περίοδος για να γίνει η επέμβαση.Θέλει αρκετή προσοχή μετά την εγχείριση,μην πάθετε καμιά επιπεφυκιτιδα στο μάτι,μιας και μετά τη διαδικασία αυτή θα παρατηρήσετε ότι το μάτι σας είναι πιο ευαίσθητο.Κοινώς μπαράκια με πολύ καπνό κλπ ξεχάστε τα. Αν έχετε την υπομονή προβείτε στην επέμβαση αυτή, έχει σχεδόν 100% επιτυχία και τα αποτελέσματα θα τα δείτε αφού ανοίξετε τα μάτια σας μετά το 15λεπτο που διαρκεί η επέμβαση! Ο φίλος μου είδε την ώρα σε ένα ρολόι τοίχου που υπήρχε στο ιατρείο,όταν παλιά δεν έβλεπε τπτ...

Δεν είναι ότι δεν γίνεται, απλώς δεν έχει νόημα, γιατί αν δεν έχει σταθεροποιηθεί η μυωπία, τότε πολύ απλά θα ανέβει ξανά και θα χρειαστείς και πάλι γυαλιά... :D

Δεν είναι ότι δεν γίνεται, απλώς δεν έχει νόημα, γιατί αν δεν έχει σταθεροποιηθεί η μυωπία, τότε πολύ απλά θα ανέβει ξανά και θα χρειαστείς και πάλι γυαλιά... :D

Πάντως σε εμάς κάθε τρίμηνο ανεβαινε μισό βαθμό, αλλα τη κάνανε και μηδενίστηκε (πριν 1,5 χρόνια)

Πάντως σε εμάς κάθε τρίμηνο ανεβαινε μισό βαθμό, αλλα τη κάνανε και μηδενίστηκε (πριν 1,5 χρόνια)

Καλά, πόσες επεμβάσεις κάνατε;!

(Σας αρμέξανε καλά μου φαίνεται, μπράβο τους... :tdown: )

Καλά, πόσες επεμβάσεις κάνατε;!

(Σας αρμέξανε καλά μου φαίνεται, μπράβο τους... :tdown: )

?????????????????????

Μία πριν 1,5 χρόνια
Πρίν γίνει η επέμβαση ανέβαινε η μυωπία κάθε 3 μήνες

Μια από τις πολλές επεμβάσεις που έχω κάνει ήταν και το laysic (επέμβαση με λέιζερ).
Οι βαθμοί διόρθωσης εξαρτώνται από το πάχος του κερατοειδή μιας και η επιφάνεια αυτού αναπλάθεται με την επέμβαση.

Σε εμένα η επέμβαση ήταν μια πλήρης αποτυχία.

Απο 1,5 και 1 βαθμούς μυωπικού αστιγματισμού πριν την επέμβαση βρέθηκα με 1,0 και 0,8 βαθμούς υπερμετρωπικού αστιγματισμού ο οποίος μου δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην κοντινή όραση.

Μια άλλη παρενέργεια είναι η προβληματική όραση το βράδυ στα φώτα.
Θα βρείτε αναφορές στο ίντερνετ σαν knight glare.

Δεν μπαίνω σε επιμέρους λεπτομέρειες με τις υπόλοιπες επεμβάσεις μιας και το θέμα εδώ βλέπω οτι είναι το λέιζερ.

Μιας και έχω μπλέξει εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον και έχω κάνει αρκετά χειρουργεία συνιστώ προσοχή και να μην προβείτε σε επεμβάσεις αν δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα και ο λόγος είναι απλά αισθητικός.

Αυτά που πιθανώς θα συναντήσετε μπροστά σας θα είναι μίλια μακρυά απο αυτά που θα σας υποσχεθούν.

Βέβαια υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που τα λέιζερ έχουν πάει μια χαρά αλλά μην ξεχνάτε οτι δεν είναι όλα τα μάτια το ίδιο.

Θα κλείσω με αυτο που έχετε όλοι παρατηρήσει: ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΦΟΡΑΝΕ ΓΥΑΛΙΑ.

Πριν 3 χρόνια 3,75 βαθμούς με 1500 ευρώ.
Μήνα Μάιο, Σάββατο πρωί μπήκα και το βράδυ ήμουν σε μπαράκι.
Τον Αύγουστο κανονικά μπάνια με ανοιχτά τα μάτια στο νερό.
Φυσικά με την μέθοδο Λασυκ. Έχω και σε video την επέμβαση.
Ανάλογα με το πάχος του χιτώνα του ματιού σου μειώνονται και οι βαθμοί.
Αν έχεις πολύ λεπτό, θα σου πει ο γιατρός πχ, μπορούμε μέχρι 3 βαθμούς να μειώσουμε.
Τις πρώτες μέρες με ενοχλούσε το πολύ φως και τα φωτεινά αντικείμενα, πχ φώτα από αυτοκίνητα το βράδυ είχαν φωτοστέφανο.
Δηλαδή ξεχνάς την οδήγηση.
Σε μία εβδομάδα όμως όλα καλά.
Η όραση μου είναι καλύτερη και από τους φακούς που έβαζα.
Ότι καλύτερο δώρο έχω κάνει στον εαυτό μου !!!