Έχει κάνει κανείς επέμβαση διόρθωσης μυωπίας?

Εκανε η γυναίκα με λέϊζερ, μυωπία, είχε περίπου στους 3,75 βαθμούς, η διαδικασία δεν κρατάει παραπάνω από μισή ώρα, απλά για 1 εβδομάδα φοράς γυαλά ηλίου, μιας και το μάτι δεν μπορεί να αντέξει το φώς.
Η εγχείριση έγινε στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών κόστος 1700 ευρώ .

Εκεί έχουμε ραντεβού και εμείς τον Μάρτη.

Παιδιά σόρρυ αλλά δεν έχει κλείσει καν 20ετία η μέθοδος αυτή.
Συνεπώς δεν υπάρχουν ασφαλή μακροχρόνια συμπεράσματα.

Δεν παύει να είναι μια τομή/επέμβαση στον κερατοειδή.Ξέριε κανείς σε 15-20 χρόνια τί επιπτώσεις θα υπάρξουν?
Ρισκάρετε έτσι εύκολα την όρασή σας?

Καιναί είναι αλήθεια οτι και ο δικός μου οφθαλμίατρος φοράει γυαλιά.
Αλλο τί λένε στους ασθενείς και άλλο τί πράττουν οι ίδιοι.
Είναι όλοι τους επιφυλακτικοί ως προς την επέμβαση,ειδικά όσον αφορά τους ίδιους.

Και καλά για παθολογικές καταστάσεις των 7 βαθμών και άνω ,που είναι ουσιαστικά αναπηρία.

αλλά για 3 και 3,5 βαθμούς τέτοιο ρίσκο ??

Re: Απάντηση: Έχει κάνει κανείς επέμβαση διόρθωσης μυωπίας?

Παιδιά σόρρυ αλλά δεν έχει κλείσει καν 20ετία η μέθοδος αυτή.
Συνεπώς δεν υπάρχουν ασφαλή μακροχρόνια συμπεράσματα.

Δεν παύει να είναι μια τομή/επέμβαση στον κερατοειδή.Ξέριε κανείς σε 15-20 χρόνια τί επιπτώσεις θα υπάρξουν?
Ρισκάρετε έτσι εύκολα την όρασή σας?

Καιναί είναι αλήθεια οτι και ο δικός μου οφθαλμίατρος φοράει γυαλιά.
Αλλο τί λένε στους ασθενείς και άλλο τί πράττουν οι ίδιοι.
Είναι όλοι τους επιφυλακτικοί ως προς την επέμβαση,ειδικά όσον αφορά τους ίδιους.

Και καλά για παθολογικές καταστάσεις των 7 βαθμών και άνω ,που είναι ουσιαστικά αναπηρία.

αλλά για 3 και 3,5 βαθμούς τέτοιο ρίσκο ??

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα... Πριν το Lasig υπήρχε μέθοδος διαθλαστικής διάπλασης του κερατοειδούς με νυστέρι, από την δεκαετία του '50. Τα ποσοστά επιτυχίας της ήταν οικτρά βεβαίως και χρησιμοποιούνταν για βαριά παθολογικές περιπτώσεις όπου υπήρχε κίνδυνος αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς (μία ενδεχόμενη θόλωση ήταν προτιμότερη από την τύφλωση). Το Laser και οι υπολογιστές αποτελούν την εξέλιξη αυτής της πρωτόλειας μεθόδου, όπου η ακρίβεια που παρέχουν έχει αυξήσει κατακόρυφα τα ποσοστά επιτυχίας.

Το βασικότερο σε μία τέτοια επέμβαση είναι το τρίπτυχο:
(1) Λεπτομερής και σωστός προεγχειρητικός έλεγχος.
(2) Μηχανήματα σωστά ρυθμισμένα και συντηρημένα.
(3) Έμπειρος και όχι άπληστος Ιατρός.

Και βέβαια, μην ξεχνάει όποιος αποφασίζει να προβεί, πως πρόκειται για ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ με ό,τι συνεπάγεται αυτό, όσο ελαφρύ και να θεωρείται.

Εκεί έχουμε ραντεβού και εμείς τον Μάρτη.

...επειδή το ζήσαμε για τα καλά το θέμα.

Να προσθέσω ότι μέχρι να βγεί ο προσωρινός φακός, αυτό πέρνει από 4 έως 6 ημέρες υπήρχει έντονη ενόχληση, επίσης για αρκετό καιρό το φως που πέφτει στα μάτια εξακολουθεί να προκαλεί φωτοφοβία.

Όπως είπαν αρκετοί, αυτό που θα χρειαστεί είναι πολύ καλή μέτρηση, διότι δυστυχώς ακόμη δεν "επισκευάζονται", όλες οι περιπτώσεις. -bye-

...επειδή το ζήσαμε για τα καλά το θέμα.

Να προσθέσω ότι μέχρι να βγεί ο προσωρινός φακός, αυτό πέρνει από 4 έως 6 ημέρες υπήρχει έντονη ενόχληση, επίσης για αρκετό καιρό το φως που πέφτει στα μάτια εξακολουθεί να προκαλεί φωτοφοβία.

Όπως είπαν αρκετοί, αυτό που θα χρειαστεί είναι πολύ καλή μέτρηση, διότι δυστυχώς ακόμη δεν "επισκευάζονται", όλες οι περιπτώσεις. -bye-

Απο όσο γνωρίζω, φακός τοποθετείται στη μέθοδο PRK και όχι στη lasik που είναι η συνηθέστερη και πολύ πιο ανώδυνη.

Πολυ ενδιαφερουσες οι γνωμες των παιδιων που το τολμησαν.

Ανηκω ακομα στους αναποφασιστους, δεν φοβαμαι τοσο το τι θα γινει σε 10-15 χρονια οσο για τις αμεσες πιθανες επιπλοκες και προβληματα (πχ halos, ξηροφθαλμια) που μπορει να τυχουν. Εξ'αλλου σε 15 χρονια θα εχει ερθει η πρεσβυωπια αλλα ενδεχομενως και η βιονικη οραση!

Ομως μετα απο 15+ χρονια με γυαλια, δεν αντεχω αλλο. Δεν εχω καλη οραση (οσο καλα και σωστα να ειναι τα γυαλια, ειναι παντα γυαλια) και δυσκολευομαι ιδιαιτερα στα σπορ. Φακους δεν μπορω πλεον να φορεσω (εχω πλεον δυσανεξια παρ'οτι ημουν πολυ προσεκτικος) οποτε το μονο που μενει ειναι να βρω εναν εμπιστο και εντιμο γιατρο και να προχωρησω στην εγχειρηση με βαρια καρδια

Φίλε buck έχεις να προτείνεις κάτι (έστω και με πμ)....

Δεν έχω να προτείνω κάποιον γιατρό ή οφθαλμολογικό κέντρο, το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι έρευνα, ακόμη και στο διαδίκτυο και φυσικά επίσκεψη σε κάποια κέντρα, ιδιωτικά ή δημόσια όπου θα πάρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι και θα κρίνεις. Δεν χρειάζεται να βιαστείς. Η καλύτερη εποχή για την επέμβαση ( αν υπάρχει τέτοια ) είναι η Άνοιξη.

Απάντηση: Re: Έχει κάνει κανείς επέμβαση διόρθωσης μυωπίας?

Πολυ ενδιαφερουσες οι γνωμες των παιδιων που το τολμησαν.

Ανηκω ακομα στους αναποφασιστους, δεν φοβαμαι τοσο το τι θα γινει σε 10-15 χρονια οσο για τις αμεσες πιθανες επιπλοκες και προβληματα (πχ halos, ξηροφθαλμια) που μπορει να τυχουν. Εξ'αλλου σε 15 χρονια θα εχει ερθει η πρεσβυωπια αλλα ενδεχομενως και η βιονικη οραση!

Ομως μετα απο 15+ χρονια με γυαλια, δεν αντεχω αλλο. Δεν εχω καλη οραση (οσο καλα και σωστα να ειναι τα γυαλια, ειναι παντα γυαλια) και δυσκολευομαι ιδιαιτερα στα σπορ. Φακους δεν μπορω πλεον να φορεσω (εχω πλεον δυσανεξια παρ'οτι ημουν πολυ προσεκτικος) οποτε το μονο που μενει ειναι να βρω εναν εμπιστο και εντιμο γιατρο και να προχωρησω στην εγχειρηση με βαρια καρδια
Μια απο τα ιδια και εδω... (Εκτος απο τα σπορ:grinning-smiley-043) Απλά σκέφτομαι να το κανω τωρα που ειμαι 30 για να χαρω και λιγο χωρις γυαλια... Απο το σταδιο των φακών έχω περάσει και πλέον έχω τρομερή δυσανεξία..

Έγινε και αυτό.

Πριν δύο εβδομάδες η επέμβαση (στην Κα jim...), πριν μια εβδομάδα η αφαίρεση του προσωρινού φακού. Πριν 4 μέρες έγιναν οι εξετάσεις και από το 4,5 πήγε στο 0.

Υπάρχει μια μικρή θαμπάδα (στο 15%) η οποία θα έχει φύγει σε 1-2 εβδομάδες. Οι πρώτες 2-3 μέρες πολύ δύσκολες καθώς το μάτι αντιδρά σε οποιαδήποτε πηγή φωτός. Όλη μέρα κλειστά παντζούρια με μαύρα γυαλιά.

Αύριο στη δουλειά κανονικά................

Απάντηση: Re: Έχει κάνει κανείς επέμβαση διόρθωσης μυωπίας?

Έγινε και αυτό.

Πριν δύο εβδομάδες η επέμβαση (στην Κα jim...), πριν μια εβδομάδα η αφαίρεση του προσωρινού φακού. Πριν 4 μέρες έγιναν οι εξετάσεις και από το 4,5 πήγε στο 0.

Υπάρχει μια μικρή θαμπάδα (στο 15%) η οποία θα έχει φύγει σε 1-2 εβδομάδες. Οι πρώτες 2-3 μέρες πολύ δύσκολες καθώς το μάτι αντιδρά σε οποιαδήποτε πηγή φωτός. Όλη μέρα κλειστά παντζούρια με μαύρα γυαλιά.

Αύριο στη δουλειά κανονικά................

ευχομαι τα καλυτερα !!!
και εγω ενδιαφερομαι για επεμβαση ....... αλλα φοβαμαι κιολας.........

Re: Απάντηση: Re: Έχει κάνει κανείς επέμβαση διόρθωσης μυωπίας?

ευχομαι τα καλυτερα !!!
και εγω ενδιαφερομαι για επεμβαση ....... αλλα φοβαμαι κιολας.........

Νά'σαι καλά Βαγγέλη.

Και εγώ φοβήθηκα αρκετά, άλλα όλα καλά.

ΥΓ
Η παραμονή στο ιατρείο κράτησε 45 λεπτά και η επέμβαση 3 λεπτά σε κάθε μάτι.

Jim και εγώ εύχομαι τα καλύτερα και γρήγορη ανάρωση.

Ευτυχώς εγώ έχω 20/20 όραση οπότε δεν μπήκα ποτέ στο δίλλημα, αλλά δεν ξέρω αν θα το έκανα. Η μικρή εμπειρία μου ώς τώρα στην Ιατρική με κατευθήνει στην λογίκή του χειρουργίου όταν είναι πραγματικά ανάγκη, ιδιέτερα για επεμβάσεις που είναι σχετικά πρόσφατες. Και σκέψου οτι χειρουργική σκοπεύω να ακολουθήσω.
Απο την άλλη δεν χρειάστηκε να φορέσω ποτέ γυαλιά εκτός απο ηλίου (και αποκριάτικα, αλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία...) οπότε ίσως δεν αντιλαμβάνομαι το μέγεθος της ενόχλησης που αυτα προκαλούν.

Και εγω ειμαι επιφυλακτικος..
Περαν των παραπανω, αληθευει οτι μετα την αποκατασταση της ορασης που επασχε απο μυωπια, θα ερθει η πρεσβυωπια πολυ συντομοτερα απο οτι ηταν να ερθει σε εναν μυωπα;

Re: Απάντηση: Έχει κάνει κανείς επέμβαση διόρθωσης μυωπίας?

Και εγω ειμαι επιφυλακτικος..
Περαν των παραπανω, αληθευει οτι μετα την αποκατασταση της ορασης που επασχε απο μυωπια, θα ερθει η πρεσβυωπια πολυ συντομοτερα απο οτι ηταν να ερθει σε εναν μυωπα;

Όχι. Απλώς ένας μύωπας, όταν του πρωτοχτυπήσει την πόρτα η πρεσβυωπία, αρχικά δεν χρειάζεται γυαλιά, γιατί βγάζοντας της μυωπίας βλέπει καθαρά κοντά (το διαθλαστικό σφάλμα της μυωπίας δρα "διορθωτικά" σε αυτό της πρεσβυωπίας στο αρχικό στάδιο).

Εκανα και εγω.....6,5 μυωπια και 4 αστιγματισμο.βεβαια φορουσα φακουσ επαφης αλλα εδω και 3,5 χρονια απολαμβανω περισσοτερο τη ζωη μου.και ειδικα το μπασκετ.πηγαινε οσο πιο γρηγοτα μπορεις....οτι αλλο θες μη διστασεις να ρωτησεις......