Έχει λογική η βροχή να επηρέασε την ποιότητα ρεύματος ;

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,239
Μένω σε μονοκατοικία, ενώ για το ηχοσύστημα έχω ξεχωριστό πίνακα, με δική του γείωση με πλάκα χωμένη στον κήπο (δεν ξέρω αν ο ηλεκτρολόγος έκανε και το περίφημο αστέρι ή δούλεψε στο κουτουρού) ...

Μετά την βροχάρα των 30 ωρών, ξαφνικά ο θόρυβος των μετασχηματιστών του λαμπάτου προ Dared mc-7p (που μέχρι τώρα ήταν ανεπαίσθητος και επ 'ουδενί τον άκουγα στα ηχεία) είναι ιδιαίτερα αισθητός, ακούγεται από το 1 μέτρο και βάλε όταν είναι μόνο αυτό το μηχάνημα ενεργοποιημένο, ενώ όταν ενεργοποιήσω και τους τελικούς έρχεται βόμβος στα γούφερ, αντίστοιχος αυτών των βρόχων γείωσης (επισημαίνω ότι δεν είχα μέχρι τώρα πρόβλημα βρόχου) ...

Τι να υποθέσω ;;; Μπορεί να παίζει ρόλο η υγρασία ; ήξερα ότι κάτι μεμβράνες από ηλεκτροστατικά Quad επηρεάζονται από την υγρασία, ...

Ο προ δεν παρουσιάζει κάποιο άλλο πρόβλημα, ενώ δεν παρατηρώ κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στον ήχο (εάν πω ότι έχω μία υποψία ''μεγαλύτερης ηλεκτρικής υπογραφής'' στο ήχο , θα με κυνηγήσετε, γι' αυτό δεν το λέω) ...

Any thoughts ;

Μένω σε μονοκατοικία, ενώ για το ηχοσύστημα έχω ξεχωριστό πίνακα, με δική του γείωση με πλάκα χωμένη στον κήπο (δεν ξέρω αν ο ηλεκτρολόγος έκανε και το περίφημο αστέρι ή δούλεψε στο κουτουρού) ...

Μετά την βροχάρα των 30 ωρών, ξαφνικά ο θόρυβος των μετασχηματιστών του λαμπάτου προ Dared mc-7p (που μέχρι τώρα ήταν ανεπαίσθητος και επ 'ουδενί τον άκουγα στα ηχεία) είναι ιδιαίτερα αισθητός, ακούγεται από το 1 μέτρο και βάλε όταν είναι μόνο αυτό το μηχάνημα ενεργοποιημένο, ενώ όταν ενεργοποιήσω και τους τελικούς έρχεται βόμβος στα γούφερ, αντίστοιχος αυτών των βρόχων γείωσης (επισημαίνω ότι δεν είχα μέχρι τώρα πρόβλημα βρόχου) ...

Τι να υποθέσω ;;; Μπορεί να παίζει ρόλο η υγρασία ; ήξερα ότι κάτι μεμβράνες από ηλεκτροστατικά Quad επηρεάζονται από την υγρασία, ...

Ο προ δεν παρουσιάζει κάποιο άλλο πρόβλημα, ενώ δεν παρατηρώ κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στον ήχο (εάν πω ότι έχω μία υποψία ''μεγαλύτερης ηλεκτρικής υπογραφής'' στο ήχο , θα με κυνηγήσετε, γι' αυτό δεν το λέω) ...

Any thoughts ;

Και οι λυχνίες Σπύρο, είναι επιρρεπείς στις αλλαγές του βαρομετρικού...

Θυμάμαι ένα λαμπάτο προ που είχα, όταν ο καιρός ήταν υγρός, ο ήχος
του άλλαζε πρός το χειρότερο.Αισθητά.

α ναι, ξέχασα να αναφέρω ότι άλλαξα μία μία όλες τις λάμπες με κάτι αμοιβές που έχω, χωρίς να αλλάξει κάτι ...

μέτρησα και την τάση... δυστυχώς δεν ξεπερνάει τα 198 - 199 βολτ ....

άραγε οφείλεται σε αυτό το πρόβλημα μου ;

μέτρησα και την τάση... δυστυχώς δεν ξεπερνάει τα 198 - 199 βολτ ....

άραγε οφείλεται σε αυτό το πρόβλημα μου ;

Εγώ στην θέση σου δεν θα τα άναβα κάν....Εγώ αν η τάση πέσει κάτω από τα 220V δεν τα ανάβω καν.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΘΑ ΚΑΝΗΣ ΖΗΜΙΑ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΙΝΗΣ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΗΣ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ Μ ΕΝΑ UPS ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΚΑΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΠΕΡΙΤΟ Η ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑΝ.

τα έχω κλείσει από το μεσημέρι ήδη ....

είναι όμως λογικό να αυξήθηκε ο θόρυβος στους μετασχηματιστές από την μειωμένη τάση ;;;

δεν παρατηρώ πάντως διαφορές στον φωτισμό του σπιτιού ή ανώμαλες συμπεριφορές σε λοιπές συσκευές ...

είναι όμως λογικό να αυξήθηκε ο θόρυβος στους μετασχηματιστές από την μειωμένη τάση ;;;

ΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΖΟΥΝ Ν ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΚΟΥΣ ΤΟ ΤΣΑΦ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ. ΤΟΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟ.

δεν παρατηρώ πάντως διαφορές στον φωτισμό του σπιτιού ή ανώμαλες συμπεριφορές σε λοιπές συσκευές ...

ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΨΥΓΕΙΑ ΚΛΠ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 190 ΒΟΛΤ. ΣΤΙΣ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΜΙΚΡΑΙΝΕ Η ΕΙΚΟΝΑ.

Απάντηση: Re: Έχει λογική η βροχή να επηρέασε την ποιότητα ρεύματος ;

ΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΖΟΥΝ Ν ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΚΟΥΣ ΤΟ ΤΣΑΦ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ. ΤΟΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟ.

ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΨΥΓΕΙΑ ΚΛΠ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 190 ΒΟΛΤ. ΣΤΙΣ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΜΙΚΡΑΙΝΕ Η ΕΙΚΟΝΑ.

Όχι δεν είναι λογικό, οι μετασχηματιστές δεν είναι νταλίκες. Το αντίθετο έπρεπε να συμβαίνει: Οι τυχόν θόρυβοι από μετ/τές ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ όταν μειώνεται η τάση.
Πιθανή εξήγηση: Απέκτησες DC συνιστώσα στο δίκτυό σου. Αυτό ζορίζει τους μετ/τές.

όταν τα κυκλώματα είναι εκτός κλίμακας λειτουργίας μπορεί και σφυρίζουν μπορεί και να γκαρίζουν , επίσης το ρεύμα ηρεμίας θα έχει πάει για τσάι ...

από την άλλη δεν είναι και τόσο τρομερή διαφορά 10-15 τα εκατό κάτω απο την ονομαστική

επίσης όταν πέφτει η τάση λειτουργίας τα περισσότερα ηλεκτρικά κυκλώματα ανεβάζουν απαίτησής ρεύματος
και εκεί επίσης ίσως να οφείλετε το βουητό

η να το πω πιο πρακτικά εκεί που μια συσκευή είναι σχεδιασμένη πχ να δουλέψει με 230v και να καταναλώνει 5Α δλδ 1150 watt
όταν την βάλουμε να δουλεύει στα 180v τότε μπορεί και να τραβήξει 10 αμπέρ ήτοι 1800 watt

δυστυχώς η ευτυχώς τα πολύπλοκα ηλεκτρονικά κυκλώματα δεν συμπεριφέρονται όπως μια απλή λυχνία πυράκτωσης που σε μεγάλο σημείο φέρεται γραμμικά σε σχέση με τον νόμο του θεού ,,, εεε του ΩΜ θέλω να πω

η να το πω πιο πρακτικά εκεί που μια συσκευή είναι σχεδιασμένη πχ να δουλέψει με 230v και να καταναλώνει 5Α δλδ 1150 watt
όταν την βάλουμε να δουλεύει στα 180v τότε μπορεί και να τραβήξει 10 αμπέρ ήτοι 1800 watt

δυστυχώς η ευτυχώς τα πολύπλοκα ηλεκτρονικά κυκλώματα δεν συμπεριφέρονται όπως μια απλή λυχνία πυράκτωσης που σε μεγάλο σημείο φέρεται γραμμικά σε σχέση με τον νόμο του θεού ,,, εεε του ΩΜ θέλω να πω

Πολύ περίεργες απόψεις για τη συμπεριφορά μεταξύ τάσης, έντασης και αντίστασης. Μήπως άλλαξε ο νόμος του ΩΜ και έχω μείνει πίσω; Που τα διαβάζετε όλα αυτά και τα γράφετε;

Αν είναι διακοπτικό το τροφοδοτικό αυτό ακριβώς συμβαίνει αφού διατηρείται η τάση (και η ισχύς) στο φορτίο στην ονομαστική τιμή. Μικρότερη τάση δικτύου, αυξημένο ρεύμα κατανάλωσης.

Τώρα για τη βροχή το μόνο σίγουρο είναι πως αύξησε την αγωγιμότητα της γείωσης. :smile:

... από ότι φάνηκε η βροχή δεν είχε σχέση ... η ΔΕΗ για κάποιες ώρες έκανε το θαύμα της... σήμερα τα πράγματα έχουν αποκατασταθεί σε σημαντικό βαθμό, αφού μετράω 215 βολτς... όχι εκεί που πρέπει βέβαια, αλλά μέσα στα όρια του +- 10 % ...

Πολύ περίεργες απόψεις για τη συμπεριφορά μεταξύ τάσης, έντασης και αντίστασης. Μήπως άλλαξε ο νόμος του ΩΜ και έχω μείνει πίσω; Που τα διαβάζετε όλα αυτά και τα γράφετε;

kosmopolitan σελις 133

η εσωτερική αντίσταση διαφόρων ημιαγωγών κρυσταλλοτριόδων διόδων κλπ κλπ μεταβάλετε από συνθήκες θερμοκρασίας υγρασίας τάσης εντασής πίεσης κτλ κτλ

μπακάλικα !!

είναι κάμποσα κεφάλαια με καααααμποσες σελίδες στην ηλεκτροτεχνία

αλλά μπορεί να λέμε και μπούρδες

εσύ που διάβασες ότι δεν συμβαίνει ?

π.χ
τα θερμίστορ ξέρεις τι είναι και που στηρίζουν την αρχή τους ?

Last edited:
kosmopolitan σελις 133

η εσωτερική αντίσταση διαφόρων ημιαγωγών κρυσταλλοτριόδων διόδων κλπ κλπ μεταβάλετε από συνθήκες θερμοκρασίας υγρασίας τάσης εντασής πίεσης κτλ κτλ

μπακάλικα !!

είναι κάμποσα κεφάλαια με καααααμποσες σελίδες στην ηλεκτροτεχνία

αλλά μπορεί να λέμε και μπούρδες

εσύ που διάβασες ότι δεν συμβαίνει ?

π.χ
τα θερμίστορ ξέρεις τι είναι και που στηρίζουν την αρχή τους ?
Όταν μία συσκευή είναι ισχύος 1150 W δεν μπορεί αλλάζοντας την τάση τροφοδοσίας να γίνεται 1800 W. Ο νόμος του ΩΜ εφαρμόζεται μόνο σε φορτία που είναι απόλυτα ωμικά. Η λάμπα πυράκτωσης δεν είναι απόλυτα ωμικό φορτίο. Οι ημιαγωγοί δεν έχουν εσωτερική αντίσταση με την έννοια του όρου που την εννοείς. Οι κρυσταλλοτρίοδοι δίοδοι δεν ξέρω τι είναι. Οι λυχνίες ενισχυτών και προενισχυτών δεν επηρεάζονται από την υγρασία αλλά από άλλους παράγοντες. Τα θερμίστορ τυχαίνει να ξέρω πως λειτουργούν. Είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός εδώ και εικοσιπέντε χρόνια και ασχολούμαι με κατασκευή, συντήρηση, επισκευή και ηχητικών μηχανημάτων εκτός όλων των άλλων.
Τώρα για το πρόβλημα του θορύβου που έχει ο Δημοκηδής μετά τη βροχή το σίγουρο είναι ότι η βροχή βελτίωσε την γείωση που είχε όπως έγραψε και ο tonal. Γείωση δικτύου με πλάκα στον κήπο πρώτη φορά ακούω αλλά μάλλον ο ηλεκτρολόγος θα ήταν πολύ καλλιτέχνης και χρόνια μπροστά στην τεχνολογία.:guitarist: