ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Η ΥΨΗΛΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ;

Ποιά εννοείς; Γιά λέγε, για λέγεγιατί μου κίνησες την περιέργεια.:ears:

Είχα κατεβάσει κάτι demάκια πριν κάποιους μήνες, αλλά δε βρίσκω το site τώρα, κάπου το'χα σημειώσει...

Πάντως αν θυμάμαι καλά το είχε προτείνει ο THEMILOC, και μια και τον άκουσα να ξαναμιλάει γι'αυτό στην πρόσφατη συνάντηση, σίγουρα η ιστορία έχει συνέχεια, οπότε ελπίζω να μας δώσει τα φώτα του!!!

Δεν είναι θέμα θεωρίας αγαπητέ συνονόματε!

Είναι θέμα δυνατοτήτων της κάθε συσκευής.Ας πούμε λοιπόν ότι έχουμε
πχ ένα tripath και ένα Parasound, μιας και χρησιμοποίησες
αυτούς στο παραδειγμά σου...Με τι ηχείο θα γίνει ένα τεστ
και τι θέλουμε να αποδείξουμε?
Οτι ο tripath τελειώνει, οδηγώντας ένα χαμηλής ευαισθησίας ηχείο πολύ
πιο γρήγορα από τον Parasound?..Μήπως είναι λογικό καθώς τους χωρίζει
τεράστια διαφορά τιμής?
γενικά και ουδέτερα είναι άνιση η σύγκριση ενός ψηφιακού ενισχυτή με έναν άλλον.
Τα τρατζίστορ έχουν κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια.έτσι μπορούν να περάσουν μεγάλα ρεύματα με υψηλές διακοπτικές συχνότητες.μάλιστα το καλύτερο είναι οτι είναι και φτηνά.
οπότε δέν είναι θέμα τιμής.το κόστος ενός ψηφιακού είναι απο τη ρίζα του χαμηλό.αυτό όμως δέν το κάνει χειρότερο.

γενικά και ουδέτερα είναι άνιση η σύγκριση ενός ψηφιακού ενισχυτή με έναν άλλον.
Τα τρατζίστορ έχουν κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια.έτσι μπορούν να περάσουν μεγάλα ρεύματα με υψηλές διακοπτικές συχνότητες.μάλιστα το καλύτερο είναι οτι είναι και φτηνά.
οπότε δέν είναι θέμα τιμής.το κόστος ενός ψηφιακού είναι απο τη ρίζα του χαμηλό.αυτό όμως δέν το κάνει χειρότερο.

Κοίτα, κανείς δεν αμφισβητεί τους ψηφιακούς ενισχυτές, ούτε εκθειάζει
τα όποια προσόντα των κλασσικών τρανζιστοράτων.
Το θέμα είναι η άνιση σύγκριση ένος ψηφιακού των 100-200 ευρώ με
ένα τρανζίστορ των 5000ε....

Κοίτα, κανείς δεν αμφισβητεί τους ψηφιακούς ενισχυτές, ούτε εκθειάζει
τα όποια προσόντα των κλασσικών τρανζιστοράτων.
Το θέμα είναι η άνιση σύγκριση ένος ψηφιακού των 100-200 ευρώ με
ένα τρανζίστορ των 5000ε....

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται υψηλής πιστότητας αλλά και να ακούγεται…..
Ας μιλήσουμε για ανισότητα μετά την διεξαγωγή κάποιου συγκριτικού, γιατί αν μιλάμε από πριν είναι σαν να προσπαθούμε να προστατέψουμε συσκευές και εταιρίες από την όποια σύγκριση, γεγονός το οποίο από μόνο του εγείρει αμφιβολίες για την υπεροχή των λεγόμενων hi-end συσκευών.
Στο κάτω κάτω αυτός που θα έπρεπε να μιλαει για ανισότητα είναι αυτός με το φιατάκι όχι αυτός με την φερράρι ή κάνω λάθος……

;);)

Kostas εξαρταται τι θα επιλεξεις για να συγκρινεις. Αν παρεις συσκευες της luxmam, esoteric ή ηχεια της ATC, Sonus Faber,Focal με τι αντιστοιχο θα τα συγκρινεις που να εχουν εστω κ τη μιση αξια κ να ακουγονται το ιδιο... Σκεψου να παμε κ σε συσκευες με δεκαπλασιες διαφορες τιμης. Μαλλον θα δυσκολευτεις αρκετα, ειδικα στα ηχεια. Εκτος αν αναφερεσαι σε εταιρειες της συμφορας.

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται υψηλής πιστότητας αλλά και να ακούγεται…..
Ας μιλήσουμε για ανισότητα μετά την διεξαγωγή κάποιου συγκριτικού, γιατί αν μιλάμε από πριν είναι σαν να προσπαθούμε να προστατέψουμε συσκευές και εταιρίες από την όποια σύγκριση, γεγονός το οποίο από μόνο του εγείρει αμφιβολίες για την υπεροχή των λεγόμενων hi-end συσκευών.
Στο κάτω κάτω αυτός που θα έπρεπε να μιλαει για ανισότητα είναι αυτός με το φιατάκι όχι αυτός με την φερράρι ή κάνω λάθος……

;);)

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θες να πείς...
Οτι το φόρουμ δεν διεξάγει δοκιμές για να προστατέψει κάποιες συγκεκριμένες
συσκευές η εταιρίες?
Δηλαδή τι προτείνεις?..Να μαζέψουμε μηχανήματα από αντιπροσώπους
εύρους τιμής από 100 έως 50000 ευρώ για να βρούμε giant killers?
Μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία σε blind test!
Σαν χομπίστες ούτε έχουμε αυτή τη δυνατότητα, ούτε είναι σωστό
καθώς υπάρχουν (καλώς ή καλώς) επαγγελματίες για αυτή τη δουλειά..

Εκτός του ότι ήδη είμαστε εκτός θέματος, θα ήθελα να σε παρακαλέσω
να αποφεύγεις στο μέλλον υπονοούμενα για το χώρο που σε φιλοξενεί..

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θες να πείς...
Οτι το φόρουμ δεν διεξάγει δοκιμές για να προστατέψει κάποιες συγκεκριμένες
συσκευές η εταιρίες?
Δηλαδή τι προτείνεις?..Να μαζέψουμε μηχανήματα από αντιπροσώπους
εύρους τιμής από 100 έως 50000 ευρώ για να βρούμε giant killers?
Μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία σε blind test!
Σαν χομπίστες ούτε έχουμε αυτή τη δυνατότητα, ούτε είναι σωστό
καθώς υπάρχουν (καλώς ή καλώς) επαγγελματίες για αυτή τη δουλειά..

Εκτός του ότι ήδη είμαστε εκτός θέματος, θα ήθελα να σε παρακαλέσω
να αποφεύγεις στο μέλλον υπονοούμενα για το χώρο που σε φιλοξενεί..

Δεν είχα πρόθεση να θίξω και δεν υπονόησα τίποτα για την διαδικτυακή κοινότητα που με φιλοξενεί (από εποχή avforum) και σε φιλοξενεί εξίσου, απλά στηρίζω την άποψη μου επιχειρηματολογώντας και εμμένω στην θέση μου η οποία ενδεχομένως να μην χαροποιεί κάποιους, από πότε είναι κακό αυτό??
Επίσης είδες πολύ καλά ότι χρησιμοποίησα πρώτο πληθυντικό σε όλη την πρόταση που επισήμανες, γιατί μιλούσα για όσους από εμάς (και εγώ μαζί) ενδιαφέρονται για την πιστή αναπαραγωγή προτείνοντας να βοηθήσω σε κάθε τέτοιας μορφής εκδήλωση, αλλά και για να αποφύγω ακριβώς αυτό για το οποίο τόσο εύκολα με κατηγόρησες.
Δεν είπα ποτέ να μαζέψουμε μηχανήματα από αντιπροσώπους, μιλούσα για μηχανήματα που έχουμε σαν χομπιστες στα σπίτια μας, είμαι περίεργος να μάθω πώς το συμπέρανες αυτό…
Κακώς έλαβε τέτοια τροπή μια κατά τα άλλα πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων η οποία ενδεχομένως να έβγαζε και κάτι θετικό. Κρίμα…

Καληνύχτα και καλό συντονισμό

Δεν είχα πρόθεση να θίξω και δεν υπονόησα τίποτα για την διαδικτυακή κοινότητα που με φιλοξενεί (από εποχή avforum) και σε φιλοξενεί εξίσου, απλά στηρίζω την άποψη μου επιχειρηματολογώντας και εμμένω στην θέση μου η οποία ενδεχομένως να μην χαροποιεί κάποιους, από πότε είναι κακό αυτό??
Επίσης είδες πολύ καλά ότι χρησιμοποίησα πρώτο πληθυντικό σε όλη την πρόταση που επισήμανες, γιατί μιλούσα για όσους από εμάς (και εγώ μαζί) ενδιαφέρονται για την πιστή αναπαραγωγή προτείνοντας να βοηθήσω σε κάθε τέτοιας μορφής εκδήλωση, αλλά και για να αποφύγω ακριβώς αυτό για το οποίο τόσο εύκολα με κατηγόρησες.
Δεν είπα ποτέ να μαζέψουμε μηχανήματα από αντιπροσώπους, μιλούσα για μηχανήματα που έχουμε σαν χομπιστες στα σπίτια μας, είμαι περίεργος να μάθω πώς το συμπέρανες αυτό…
Κακώς έλαβε τέτοια τροπή μια κατά τα άλλα πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων η οποία ενδεχομένως να έβγαζε και κάτι θετικό. Κρίμα…

Καληνύχτα και καλό συντονισμό

Προσπαθώ από την αρχή που έθεσες το ερώτημα σου να σου πω
ότι η σύγκριση που ζητάς-απαιτείς είναι εκ των πραγμάτων ανώφελη
μιας και όλοι ξέρουμε ή μπορούμε να φανταστούμε το τελικό αποτέλεσμα..

Εγώ δέχομαι να πάρεις τον ενισχυτή σου και να έρθεις στο χώρο μου
για να σου λυθούν οι όποιες απορίες..

Αλλά έχεις φανταστεί ποτέ να διαθέτει κάποιος ένα ενισχυτή 200-500 ευρώ
και ηχεία των 25000-30000 χιλιάδων ή ενισχυτή 50000 και ηχεία του χιλιάρικου και να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του
ότι το φτηνό( όποιο εκ των δύο) είναι killer και κάνει θαυμάσια τη δουλειά του χωρίς να πέφτει θύμα
του marketing των εταιριών?

Η κάθε συσκευή θέλει τα συνοδά που της ταιριάζουν και
( εφόσον αυτό αντιπροσωπεύει την ποιότητα
κατασκευής και τον ήχο της), την κατατάσει αυτόματα
σε άλλο επίπεδο απόδοσης και φυσικά τιμής.

ΟΚ?

Last edited:
Γεια σας παιδια....μια ερώτηση για τα SACD...έχω το PHILIPS HTS 9800W Cineos το οποίο είναι ενα home cinema 6.1 και παίζει SACD....το ερώτημα είναι ΠΟΥ μπορεί κανείς να βρεί SACD αρχεία....βρίσκει κανείς στο internet μεσω download ...? Υπάρχουν για αγορά ? ΑΝ κάνεις download τα αντιγράφεις σε cd ή το format αυτό έχει δικό του δισκάκι...(οπτικό μέσο)....όπως πχ είναι τα bluray ? Sorry για την ασχετοσύνη αλλά αν κάτι πάει δυστυχώς να σβύσει δεν γίνεται ευρέως γνωστό και αναπτύσεται.....ασχετοσύνη :earmuffs:
Πάντως έχω το παραπάνω σύστημα 2 χρόνια και θα ήθελα να ακούσω την λεγόμενη υψηλή ευκρίνεια μιας και φαντάζομαι θα είναι super....
:ears:

Re: Απάντηση: ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Η ΥΨΗΛΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ;

Γεια σας παιδια....μια ερώτηση για τα SACD...έχω το PHILIPS HTS 9800W Cineos το οποίο είναι ενα home cinema 6.1 και παίζει SACD....το ερώτημα είναι ΠΟΥ μπορεί κανείς να βρεί SACD αρχεία....βρίσκει κανείς στο internet μεσω download ...? Υπάρχουν για αγορά ? ΑΝ κάνεις download τα αντιγράφεις σε cd ή το format αυτό έχει δικό του δισκάκι...(οπτικό μέσο)....όπως πχ είναι τα bluray ? Sorry για την ασχετοσύνη αλλά αν κάτι πάει δυστυχώς να σβύσει δεν γίνεται ευρέως γνωστό και αναπτύσεται.....ασχετοσύνη :earmuffs:
Πάντως έχω το παραπάνω σύστημα 2 χρόνια και θα ήθελα να ακούσω την λεγόμενη υψηλή ευκρίνεια μιας και φαντάζομαι θα είναι super....
:ears:

Επίσης δεν μπορείς να τα αντιγράψεις. Αν το SACD έχει πολυκαναλικό ήχο όπως πχ το dark side of the moon από τους pink floyd θα πάθεις ένα μικρό σοκ...

η υψηλή πιστότητα ...ξεκινά ...από το κούρδισμα των οργάνων....και τις φωνητικές ασκήσεις του καλλιτέχνη...

Αυτο θα το ονομαζα πραγματικοτητα οχι πιστοτητα.

Thanks παιδιά....μου προκαλέσατε περιέργεια...θα πάω να βρώ κάτι σε κάποιο δισκάδικο (υπάρχουν ακόμα ..???!!) και θα πω εντυπώσεις...
:a0210:

Thanks παιδιά....μου προκαλέσατε περιέργεια...θα πάω να βρώ κάτι σε κάποιο δισκάδικο (υπάρχουν ακόμα ..???!!) και θα πω εντυπώσεις...
:a0210:

:flipout::flipout:

Φίλε μου συγνώμη που γελάω αλλά δεν πιστεύω να βρείς SACD σε δισκάδικο....Μόνο από internetικό μαγαζί. Εγώ δεν κατάφερα να βρώ σε mainstream δισκάδικο.

Ούτε τί σημαίνει SACD δεν ήξεραν.

Ααα....τόσο καλά...οκ...θα ψάξω .έχουμε καμια πρόταση ? :listen:
thanks again !

http://www.elusivedisc.com/default.asp

www.anakrousis.gr

Επίσης στείλε μύνημα και στο μέλος magellan. Θα ξέρει στάνταρ και άλλα μαγαζιά να σου προτείνει....

Ααα....τόσο καλά...οκ...θα ψάξω .έχουμε καμια πρόταση ? :listen:
thanks again !

Βεβαίως!..

Από USA:

http://store.acousticsounds.com/c/4/SACD

http://www.elusivedisc.com/products.asp?dept=905

http://www.sa-cd.net/titles

Από Ευρώπη:

http://www.jpc.de/jpcng/SESSIONID/abda981df687b3af666cec899c5c5b58/home/home/-/lang/en/currency/EUR

http://www.prestoclassical.co.uk/

Last edited:
Δεν είναι θέμα θεωρίας αγαπητέ συνονόματε!

Είναι θέμα δυνατοτήτων της κάθε συσκευής.Ας πούμε λοιπόν ότι έχουμε
πχ ένα tripath και ένα Parasound, μιας και χρησιμοποίησες
αυτούς στο παραδειγμά σου...Με τι ηχείο θα γίνει ένα τεστ
και τι θέλουμε να αποδείξουμε?
Οτι ο tripath τελειώνει, οδηγώντας ένα χαμηλής ευαισθησίας ηχείο πολύ
πιο γρήγορα από τον Parasound?..Μήπως είναι λογικό καθώς τους χωρίζει
τεράστια διαφορά τιμής?

Λυπάμαι που δεν συμφωνούμε, αλλά εάν η δική σου 13άχρονη πείρα
σου έχει διδάξει κάποια πράγματα, η δική μου 30άχρονη ενασχόληση
με το χόμπυ μου έχει μάθει κάποια άλλα...

Είπαμε, δεν είναι εύκολο να οργανωθεί αλλά κάτι θα κάνουμε
κατά τη διάρκεια του χειμώνα...

Μέχρι πρόσφατα στην ...12κάχρονη πορεία μου ήμουν και εγώ ένας απο αυτούς που πίστευαν πως οι πολύ ακριβές συσκευές (πάνω απο την χαμηλομεσαία κατηγορία της οποίας είχα κάτι αξιολογότατο) είναι σχεδόν αδύνατον να δικαιολογήσουν το κόστος τους.
Το σύστημα που είχα την τύχη και το προνόμιο να στήσω πέρισυ ήταν ένα γερό χαστούκι για εμένα.
Ναι μεν στοίχισε ποσό αλλοτινά τεράστιο για εμένα αλλα η διαφορά δικαιολογεί και με το παραπάνω τα έξοδα αφού είναι απλά τεράστια και κάτι που αγνούσσα το πώς μπορεί να παίζει ένα σύστημα τόσο καλά.

Πολλές φορές τα τελευταία τρία τέσσερα χρόνια που ψάχνομαι έμαθα να έχω πιό ανοικτό μυαλό γιατι τέλικα υπάρχει αλήθεια "εκεί έξω" απλά θέλει κυρίως την όρεξη και το ανοικτό μυαλό να ψάξει κανείς να την βρεί, πάντως δεν ξανα απορίπτω τίποτε με την μία.

Και για να μήν παρεξηγηθώ εννοείται πως δεν είναι απαραίτητο κάτι κορυφαίο για να ευχαριστηθεί κανείς την μουσική απλά το καλύτερο φωνάζει με τον τρόπο του..

Last edited:

ΥΓ. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, τα ευρείας αποδοχής "στερεοφονικά", Ηi-fi συστήματα της δεκαετίας του '80 έπαιζαν πολύ χειρότερα από τα flac και mkv στα PC του 2010! Δεν συμφωνείτε? -bye-

δεν νομιζω φιλε μου, εχω εναν technics μετριο απο τη δεκαετια του 80 (1987 συγκεκεριμενα) και δεν τον αλλαζω με τιποτα.. Τοτε ακομα και τα μετρια μηχανηματα ητανε πολυ καλυτερα απο τα σημερινα, υπηρχε ποιοτητα και 'ψυχη' οταν κανανε τετοια μηχανακια. Επισης, ο αναλογικος ηχος ενος δισκου βινιλιου δεν συγκρινεται με τιποτα, οπως επισης και με το ψευτο-sourround dolby, ο ηχος ητανε ειναι και θα ειναι αναλογικος, ενω η εικονα πλεον ψιφιακη, και το αξοιζει να ειναι... να μια καινοτομια κατι που να σινδιαζει το ψιφικακο σημα εικονας με τον αναλογικο ηχο :idea: