ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Η ΥΨΗΛΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ;

Σωστό, έτσι έχασαν τη μάχη το sacd και το dvd-a, η μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών επέλεξε την ευκολία (Mp3) από την ποιότητα......

Οχι κ αδικα. Ειναι ¨δωρεαν¨, αντιγραφεται ευκολα κ γρηγορα κ μπορει να ακουστει σε μετρια-κακα ηχοσυστηματα κ να ακουγεται εντυποσιακα κ δυνατα, οτι πρεπει δηλαδη γι´ αυτη τη μουσικη.

Μα, και να υπάρξει Hi Rez pop μουσική, κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για αυτή, τη στιγμή που το 99% του κοινού είναι καλυμμένο με την ποιότητα ήχου του youtube!

Σωστό, έτσι έχασαν τη μάχη το sacd και το dvd-a, η μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών επέλεξε την ευκολία (Mp3) από την ποιότητα......

Εχτές είχε έρθει ένας ξάδεφός μου στο σπίτι και του έβαλα να ακούσει Pink FLoyd - Dark side of the moon σε SACD πολυκάναλο. Το παλικάρι χάζεψε, δεν πίστευε στα αυτιά του.

Με κοίταγε σαν ....κας. Κατ αρχάς είχε ακούσει καν για μουσική υψηλής πιστότητας. Χαρακτηριτική ερώτησή του : "Μα καλά, και τα CD που ακούμε τότε τί είναι???"

Όταν κάθησα και του εξήγησα λοιπόν τί άκουσε και πώς τότε άρχιζε να "στολίζει" και την άγνοιά του αλλά και τις εταιρείες που δεν προάγουν αντίστοιχα προιόντα.

Πόσοι λοιπόν έχουν την τύχη να ακούσουν κάτι αντίστοιχο? Υπερβολικά λίγοι δυστηχώς.....

Μην ξεχνάς όμως αυτό που λέει ο Ge0rge ότι δηλ. είναι "τζάμπα" ενώ το sacd είχε τιμή 1,5 φορά αυτή του cd και ταυτόχρονα απαιτούσε καινούργιο Player για να παίξει.....

Μην ξεχνάς όμως αυτό που λέει ο Ge0rge ότι δηλ. είναι "τζάμπα" ενώ το sacd είχε τιμή 1,5 φορά αυτή του cd και ταυτόχρονα απαιτούσε καινούργιο Player για να παίξει.....

Δεν το παραγνωρίζω, όμως όλοι τρέξαμε να αλλάξουμε τις παχές CRT με τις λεπτές LCD/Plasma όταν πρωτοβγήκανε βασιζόμενοι ότι η εικόνα τους θα είναι καλύτερη και ας τις βλέπαμε με ρυθμίσεις ότι να ναι στα καταστήματα ( και που το τελευταίο ακόμα συμβαίνει).

Οπότε ο παράγοντας κόστος είναι μεν μια παράμετρος αλλά όχι τόσο σημαντική...

Όμως το SACD player δεν είναι πουλ-μουρ.. Είναι ίδιο με το απλό CD player..

Άντε να καταλάβει ο γείτονας πόσο στοιχίζει.. πως να "πιάσει"..

Και γιατί να δώσει ένα σκασμό λεφτά για αγορά SACD player από την στιγμή που δεν έχει ιδέα;;

Εγώ που έμαθα από εδώ 5 πράγματα πήρα ένα εισαγωγικό universal player Denon 1920 και κάνω την δουλειά μου άνετα στο εισαγωγικό μου σύστημα. Όταν θα το αναβαθμίσω, τότε θα πάρω και ένα καλύτερο player. Εντάξει δεν θα πάρω Τ+Α D 10-2 :firstprize: αλλά θα ναι καλύτερο...

Εξάλλου, υπάρχουν κατασκευαστές πχ Denon, Pioneer που βγάζουν ποπλύ καλά και προσιτά universal players που παίζουν τα πάντα όλα. Συνεπώς ο παράγοντας κόστος βαίνει συνεχώς μείούμενος.

Για μένα το σημαντικότερο είναι ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ακούσει και για αυτό δεν προχωράει το πράγμα τόσο γρήγορα.

Η όραση στον κόσμο του ανθρώπου είναι ισχυρότερη της ακουής. Παίζει και αυτό το ρόλο του...

Παίδες ο γιός μου τελευταία με ξεκόλλησε...!

Ακούω καλά πράματα από το γιουτιούμπ (μερικά έχουν επαρκή ποιότητα) και εμπιθρή και άλλα ωραία που δεν θα τα άκουγα ούτε σε δυό ζωές...

Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως όταν το σύστημα δεν έχει προβλήματα όλα ακούγονται ευχάριστα και επαρκώς.
Μπορεί να μην υπάρχει η ανάλυση μιας κανονικής εκτύπωσης αλλά η μουσική παίζει τονικά μια χαρά και γουστάρω.
Ξεπέρασα πολλά ταμπού... και το φχαριστιέμαι ακόμα περισσότερο!

Το μέλλον φυσικά και είναι mp3, youtube κ.τ.λ!

Κάτι σαν το ΔΝΤ περίπου...:AFADF0:

Αλλο η μουσική κι η πραγματική απόλαυσή της κι άλλο τα τραγουδάκια-που ναί ακούγονται ευχάριστα και με...στρογγυλεμένες...καμπύλες-στα γιουτούμπια.

Δυστυχώς κι εμένα ο γιός μου,ενώ ακούει και καταλαβαίνει την μεγάλη διαφορά,δεν πρόκειται ποτέ να κάτσει απέναντι απο τα ηχεία ακούνητος να ακούει προσηλωμένος μουσική.

Last edited:
Ναι υπάρχει. ΑΛΛΑ σε τί παραγωγές? Τζάζ, όπερα κλπ. Πόσοι ακούν τέτοια μουσική;;

Γιατί δεν υπάρχει π.χ. υψηλής πιστότητας techno, house, heavy metal, έντεχνο, λαικό κλπ??

Πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη γκάμα παραγωγών.

Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου σκέψη. Εμπειρικά πάντα, ο ήχος που χρειάζεται την απόλυτα πιστή αναπαραγωγή, αν είναι δυνατόν, είναι ο φυσικός ήχος και αυτός είναι που αναδεικνύει τις δυνατότητες του οποιοιδήποτε σετ.

Κάποτε αν θυμάμαι καλά είχαν γίνει κάποιες πλακίτσες με mp3 και οι συντριπτικά... περισσότεροι μια χαρά κατάπιαν το παραμύθι...

Ακούστε τις μουσικές σας όπως σας αρέσει.
Δεν είναι ντροπή και ας γράφουμε σε χαιεντάδικο φόρα.
Στο φινάλε το πισί έχει και EQ για τα άκρα.

Αυτό που μ' αρέσει είναι ότι ξαφνικά και από το πουθενά έχω μια δισκοθήκη δίχως τέλος!

Τα παιδιά μας, μας δείχνουν τον δρόμο που χάσαμε μέσα από πυκνωτές και καλώδια!
Και τα παιδιά θέλουμε δεν θέλουμε είναι είναι το μέλλον.-

Ναι βρέ...και το ΔΝΤ είναι το μέλλον επίσης...

Αναγκαστικό,γι' όσους το βλέπουν έτσι...

Κάποτε αν θυμάμαι καλά είχαν γίνει κάποιες πλακίτσες με mp3 και οι συντριπτικά... περισσότεροι μια χαρά κατάπιαν το παραμύθι...

Ακούστε τις μουσικές σας όπως σας αρέσει.
Δεν είναι ντροπή και ας γράφουμε σε χαιεντάδικο φόρα.
Στο φινάλε το πισί έχει και EQ για τα άκρα.

Αυτό που μ' αρέσει είναι ότι ξαφνικά και από το πουθενά έχω μια δισκοθήκη δίχως τέλος!

Τα παιδιά μας, μας δείχνουν τον δρόμο που χάσαμε μέσα από πυκνωτές και καλώδια!
Και τα παιδιά θέλουμε δεν θέλουμε είναι είναι το μέλλον.-

Και εγώ έχω κατεβάσει χιλιάδες τραγούδια στο πισί και δεν πιστεύω ότι πρόκειται να τα ακούσω όλα. Ο τρόπος αυτός είναι καλός να πέρνουμε μια ιδέα για τον κάθε δίσκο μόνοι μας και όχι να εμπιστευόμαστε τον κάθε reviewer.

Δεν πάυει όμως να είναι μια παρωχημένη τεχνολογία που έχει πολλούς συμβιβασμούς στην ποιότητα, εκτός βέβαια αν μιλάμε για flac. Αλλά και πάλι είναι άλλη η αίσθηση να ανίγεις το cd και να βάζεις το δισκάκι στο player, να ασχολείσαι με το booklet....

Re: Απάντηση: ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Η ΥΨΗΛΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ;

............. Αλλά και πάλι είναι άλλη η αίσθηση να ανίγεις το cd και να βάζεις το δισκάκι στο player, να ασχολείσαι με το booklet....

Φαντάσου τις εποχές που έβγαινε το βινύλιο από τη θήκη!!! :SFGSFGSF:

αχ βαχ. Εγω ξερω οτι σε εναν σκληρο που χωραει στην τσεπη μου, αποθηκευω σε flac γυρω στα 500 cd μαζι με τις πληροφοριες τους, σε χρονο ντε τε επιλεγω κ αλλαζω το κομματι που ακουω κ εχω ολα τα σι ντι μπροστα μου να επιλεξω χωρις να καθομαι να ψαχνω εχοντας ξεχασει την υπαρξη των περισοτερων απο αυτα. Να μην συζητησω για την αναζητηση των βυνιλιων που δεν ειχαν καν περιγραφη -τιτλο στλ πλαϊ. Συγνωμη, αλλα παρ´ ολο που δεν ανοικω στη λεγομενη ψηφιακη γενια, δεν γυριζω πισω με καμια δυναμη.

Last edited:
Δυστυχώς κι εμένα ο γιός μου,ενώ ακούει και καταλαβαίνει την μεγάλη διαφορά,δεν πρόκειται ποτέ να κάτσει απέναντι απο τα ηχεία ακούνητος να ακούει προσηλωμένος μουσική.

Ευτυχώς, το παιδί έμοιασε αλλού μπρε :flipout::flipout:

Αν κάποτε μαζευτούν κάποιοι πραγματικά λάτρεις της υψηλής πιστότητας και κάνουν επαλειμμένα blind test σε συσκευές από 50 έως 50000 ευρώ, τότε και μόνο τότε το αποτέλεσμα θα είναι αξιόπιστο και ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΔΕΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ. Άσε που θα αναδεχτούν και συσκευές αναφοράς με τιμή προσιτή για τον καθένα αναθερμαίνοντας το ενδιαφέρον για το hobby
Έως τότε και το πλασέμπο καλά ακούγεται, έξαλλου το να γουστάρεις κοροϊδεύεις τον εαυτό σου είναι η μεγαλύτερη νίκη των πωλητών μηχανημάτων, εξού και το γεγονός ότι όποιος έχει προσκαλέσει για μια τέτοια δοκιμή έχει λιθοβοληθεί ή αντιμετωπιστεί ως γραφικός.
;)

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Η ΥΨΗΛΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ;

αχ βαχ. Εγω ξερω οτι σε εναν σκληρο που χωραει στην τσεπη μου, αποθηκευω σε flac γυρω στα 500 cd μαζι με τις πληροφοριες τους, σε χρονο ντε τε επιλεγω κ αλλαζω το κομματι που ακουω κ εχω ολα τα σι ντι μπροστα μου να επιλεξω χωρις να καθομαι να ψαχνω εχοντας ξεχασει την υπαρξη των περισοτερων απο αυτα. Να μην συζητησω για την αναζητηση των βυνιλιων που δεν ειχαν καν περιγραφη -τιτλο στλ πλαϊ. Συγνωμη, αλλα παρ´ ολο που δεν ανοικω στη λεγομενη ψηφιακη γενια, δεν γυριζω πισω με καμια δυναμη.

Το θέμα δεν είναι ποιο μέσο είναι καλύτερο. Κάθε μέσο έχει και τα καλά του και τα κακά του. Το ερώτημα είναι θα προτιμούσαμε ένα album σε flac 16/44.1 ή σε flac 24/192?

Καλά θα με απαντήξει κανείς αν ξεχωρίζει ένα καλό μουπου3 από το οριτζινάλε?
Ελάτε μη φοβάστε, γράφτε ελευθέρια...
Δεν δαγκώνω.
Οι κλισέ και θεωρητικές βαθυστόχαστες απαντήσεις απαγορεύονται!
Και όπως λένε μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλες γκουβέντες...

Παλιά φκιάνανε τζιζζζζζ αυτά τα θερινά θεματάκια αλλά τώρα έχομεν ΔΝΤ και λόλα επιτρέπονται.

Α, πιάστε και ένα δειγματάκι ΔNT:
Έχει μουσικότητα, συναίσθημα ντε, αλλά είναι γιουτιουμπ το σιχαμένο (φτου τρις).

http://www.youtube.com/watch?v=Hf0Dm-OaTNk&feature=related

Α, ενάδερ ουάν:
http://www.youtube.com/watch?v=YDhLYJMPlYg

Εδώ το "ταυράκι" γ@μεί και δέρνει.
Και έχει μια λαμπάτη χροιά το μαμημένο.
Χιλιαδε ευρά χύθηκαν γι' αυτή...
Λέτε να οφείλεται στον ηχολήπτη αυτό???

Μπορείτε φυσικά να το ακούσετε αλλά και να το δείτε σε σιντί (γιατί τα ντιβιντί φύγανε στο πυρ το εξώτερον από εμάς τους γνώστες) και βεβαίως σε πιούρρρρρ βινύλιο... 650 γραμμαρίων.

Οι πιτσιρικάδες συνφορουμίτες εκκολαπτόμενοι χαιφάδες και χαιεντάδες, μη φοβού επ' ουδενί!
"Έσω έτοιμος" να είστε απίκο και στας επάλξεις της εξέλιξης... των 50άρηδων...
Και γώ έχω μείνει καμιά 30αριά χρόνια όπισθεν.
Εσείς θα μεγαλώσετε και θα πάτε μπροστά...
Πάντα ο κόσμος πάει μπροστά...

Α και μην βλέπετε αυτούς τους χτικιάρηδες στη συναυλία.
Ο καλός ό ήχος θέλει χλίδα... μετρήσεις και διανόηση!

Last edited by a moderator: