ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Η ΥΨΗΛΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ;

Και η 'σπιτοδιασκεδαση' μπορει καλλιστα να ειναι ενα αλμπουμ σε ενα σκληρο δισκο.Δεν χρειαζεται να ειναι βινυλιο με ομορφο εξωφυλλο.

Και η 'σπιτοδιασκεδαση' μπορει καλλιστα να ειναι ενα αλμπουμ σε ενα σκληρο δισκο.Δεν χρειαζεται να ειναι βινυλιο με ομορφο εξωφυλλο.

Υ.Γ Καλωσορισες...-bye-

Κι εγω με σκληρο και DAC ακουω (iMac---->VDH optocoupler-->Xindac DAC-5/Amperex 7308),τα βινιλια τα εδωσα :D
Αλλα ξερω οτι ειμαι(ειμαστε) μειοψηφια

Συμφωνώ με τον Μecano...

Toυλάχιστον με μένα οι ευκολίες της εποχής με κάνουν, σιγά σιγά, να περνάω τη μουσική ως backround. Nαι, και παλιά ακούγαμε ράδιο όμως τώρα το δημιουργούμε μόνοι μας!
Κατεβάζεις το ΣΚ τέσσερα πέντε σετάκια και έχεις για όλη την εβδομάδα. Στο σπίτι στο αυτοκίνητο παντού...

Το χειρότερο δε είναι ότι επιπρόσθετα σταμάτησα να αγοράζω με το ρυθμό που αγόραζα δίσκους. Τώρα αν δεν ακούσω κάτι δύσκολα επιρεάζομαι από τρίτους... Και φυσικά μας τελείωσε και το πικάπ και οι περισσότεροι δίσκοι χρόνια τώρα!

Κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρώ αμφίβολο τα παιδιά μας να καμπουριάζουν μπρός στο πικάπ, να ασχοληθούν με αντίβαρα, να μετακομίζουν έπιπλα κτλ.

Η οπαδοί της κορυφαίας πιστότητας (ΗiEnd) φοβάμαι ότι θα βαίνουν μειούμενοι. Αλλά οι πολλοί, νομίζω ότι θα ακούν και θα βλέπουν με καλύτερη ποιότητα (ΗiFi, HD).

Kαλώς ήρθεs και από μένα φίλε Μecano!

Last edited:
Παιδια ηθελα να ρωτησω κατι αλλο,εχετε παρατηρησει οτι τα καταστηματα με στερεοφωνικα υψηλης πιστοτητας ειναι σε δρομους οχι τοσο κεντρικους?(καμια φορα ειναι και σχεδον κρυμμενα...)
Φανταστειτε να ανοιγε ενα καταστημα με high fi/high end πχ στο mall στο μαρουσι.Να ειχε και μια μοντερνα εμφανιση,2-3 καλομελετημενους χωρους ακροασης,πιστευω πολλοι θα μαθαιναν γι'αυτον τον τομεα,και θα τους αρεσε,και θα αγοραζαν.
Η υψηλη πιστοτητα δεν εχει πιστευω σωστο μαρκετινκ.Δε λεω να αρχισουν τις μαρκετινιστικες παπ.....ες(να τα διαφημισουν με ενα ομορφο και σωστο τροπο),απλα να γινουν λιγο γνωστα στο ευρυ κοινο.
Πιστευω αρκετος κοσμος που δε γνωριζει για αυτα και του αρεσει η μουσικη,αν τα μαθει θα αγορασει σιγουρα.

Re: Απάντηση: ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Η ΥΨΗΛΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ;

Υ.Γ Καλωσορισες...-bye-

Kαλώς ήρθεs και από μένα φίλε Μecano!
Ευχαριστω -bye- Καλως σας βρηκα!
Αν έδωσα την εντύπωση ότι προτιμώ το παρελθόν δεν είναι ετσι:Εχω 4 υπολογιστές (2 Mac και 2 PC) και αρκετα TB σε σειρές και ταινίες όπως και πολλα παιχνίδια. Καi τον χρόνο μου τον μοιράζω εξίσου ανάμεσα σε visual και σε audio.Αυτο που θελω να πω-και που αρκετοι μουσικοφιλοι και χαιφιντελιστες δυσκολεύονται να καταλάβουν-είναι ότι οι εποχές αλλάξανε οσον αφορα το home entairtainment: Η εποχη που για πολυ κοσμο αυτή η φραση σήμαινε «μουσική» εχει περάσει ανεπιστρεπτί .

Last edited:
Φίλε mstr, Το Saturn στη Λ.Συγγρού ήδη διαθέτει προϊόντα high-end. Ο χώρος ακρόασης είναι μικρός. Νομίζω βέβαια ότι απλώς φιλοξενούνται κάποιοι ελληνες αντιπρόσωποι.

Φαίνεται πολύ μακρινό σήμερα αλλα υπήρχε μια εποχή χωρίς PC και internet χωρίς DVD,playstation και καλωδιακη που οι τηλεοράσεις ήταν μικρές,μαυρόασπρες και είχαν 2 κανάλια .Μοιάζει απίστευτο στους νεώτερους ε?λοιπόν σε αυτήν την μακρινή εποχή η ακρόαση μουσικής ήταν κυρια δραστηριότητα για αρκετο κόσμο,Και με κυρια εννοώ ότι ηταν στο "κέντρο της προσοχής" κι όχι ένα backround σε shuffle.Δηλ το κοινό άκουγε σπίτι του ,από συστήματα βινυλίου,albums ολόκληρα,που έμπαιναν σε εκείνα τα ωραία μεγάλα 12ίντσα εξώφυλλα,σαν κυρια "σπιτοδιασκεδαση".Η μουσική ήταν βασικός λόγος για να μαζεύονται οι παρέες σε σπίτια "πήρα το καινούργιο Floyd λέγεται The Wall έλα σπίτι να το ακούσουμε!".
Ε αυτή η εποχή τελειωσε.ΤΕΛΟΣ παίδες.Σήμερα το 99% της μουσικής παραγωγής είναι backround,υπάρχει παντού,στο αμάξι,όταν δουλεύουμε,στο δρόμο από το ipod,στα μαγαζιά στο σπίτι όταν σερφάρουμε,όταν τρώμε κλπ κλπ.Αλλα σπανια είναι "στο κέντρο της προσοχής" όπως παλιά.Τώρα το "κέντρο" είναι η οθόνη.Του PC,των παιχνιδιών,των DVD και της τηλεόρασης.Πόσοι ακούνε τακτικά σήμερα μουσική,albums ολόκληρα,σαν primary activity όπως τότε?οι βινιλιομανεις και οι κολλημένοι που μπορεί κανεις να βρει σε forum σαν αυτό εδώ.Κανένας άλλος δεν το κάνει πια αυτό!

Φίλε μου και τότε ακόμη η ακρόαση μουσικής για τους περισσότερους ήταν δευτερεύουσα μορφή ψυχαγωγίας, backround, όπως πολύ σωστά λες. Λίγοι είχαν στερεοφωνικό για να ακούνε δίσκους ή έστω κασσέτες. Κανα ραδιάκι, άντε με το ζόρι ένα κασσετόφωνο της CROWN. Yποψιάζομαι ότι οι ψαγμένοι μουσικόφιλοι στην Ελλάδα σήμερα μπορεί να είναι και περισσότεροι από τη δεκαετία του '70 ή του '80 λόγω καλύτερης οικονομικής κατάστασης.

Στην Ελλαδα μπορει αλλα μιλουσα γενικα για τις αναπτυγμενες χωρες.Εχω ζησει στην Αγγλια αρκετα χρονια (τελη 80s αρχες 90s) και οι διαφορες με περσι που πηγα ειναι χαρακτιριστικες.

Ενας βασικος λογος που λιγοι ασχολούνται με hi-fi/hi-end ακροάσεις σημερα είναι και η έλλειψη χρονου .Οσο ο καιρός περνάει τόσο η ζωή στις δυτικές κοινωνίες γίνεται πιο "τετραγωνισμένη" και ο ρυθμός πιο γρήγορος.Είναι σαν να είμαστε στο τραίνο του "Runaway train".Πιο γρήγορα από ότι ήταν πριν 15 χρονια που ήταν πιο γρήγορα από ότι πριν 30 χρονια etc.Επίσης ο κόσμος μας γίνεται όλο και πιο "φορητός" και πιο virtual ,όλα μικραίνουν συνεχώς και γίνονται πιο "αποδοτικά" αλλα και πιο "αναλωσιμα".Σε λίγα χρονια τα iPods θα χωράνε ολοκληρα TBs ,cd συλλογές και dvd συλλογές ολόκληρες που μεχρι προσφατα χρειαζονταν μια ζωη για να τα μαζεψει κανεις..Και τα physical format,δισκοι cd και dvd, που τώρα μαζεύουμε θα είναι παρελθον περα από καποιους παππούδες-συλλέκτες.

Δεν υπαρχει αρκετος χρονος να καθίσει καποιος να ακούσει πραγματικά ένα album ειτε σε σκληρό και αν είναι είτε σε CD να δωσει στον εαυτό του τον χρόνο να χρησιμοποιήσει τις αισθήσεις του και να σκεφτεί για την ηχητική ποιότητα κλπ.Όσο πιο λίγος ο χρόνος τόσο πιο δύσκολο να γίνει αυτό.Ετσι ολο και περισσοτεροι ακουνε μουσικη όταν κανουν κατι άλλο.Ποσο να ενδιαφερθεί κάποιος για την ηχητική ποιοτητα όταν εχει την μουσικη σαν μερος καποιου multitasking?

Ισως να οδεύουμε σε έναν μελλοντικό κόσμο που θα είναι ασφυκτικά γρηγορος και δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος για το "μέσο άτομο" για να αναπτυχθεί η ευαισθησία και η προσοχή στην λεπτομέρεια που είναι βασικα για την εκτίμηση του καλου ηχου. Απλα θα έχουν μαζί τους πάντα το 800TB iPod που θα εχει μεγεθος πινεζας και θα μπαινει μεσα στο αυτι.Το καλο θα είναι οτι όταν ερθει η ωρα να φύγουν από αυτό τον κόσμο δεν θα είναι προβλημα το ότι δεν θα μπορουν να πάρουν τίποτα μαζί τους γιατί δεν θα υπάρχει τίποτα να πάρουν,όλα θα είναι εικονικά :smash:

και πολλα πολλα χρονια πριν οι ανθρωποι για να ακουσουν μουσικη επρεπε να

τραγουδησουν και να παιξουν οι ιδιοι ενω η ακροαση καλιτεχνων ηταν

προνομιο μονο των πλουσιων.

αλλαζη ο κοσμος και η μουσικη γινεται πιο προσιτη σε ολο και περισσοτερους

με ολο και μικροτερο κοστος και ολο και καλυτερη ποιοτητα.

αυτοι που ζητουσαν το κατι παραπανω ηταν ειναι και θα ειναι μειοψηφια.

Καλημέρα σε όλους

Κατ' εμέ το μελλόν της υψηλής πιστότητας δεν έχει να κάνει τόσο με το μέσο αναπαραγωγής, αλλά με την μουσική παιδεία του ατόμου /κοινωνίας.

Όταν υπάρχουν οι δομές σε μία κοινωνία για την δημιουργία, συντήρηση, και ανάπτυξη μουσικής κουλτούρας σε επίπεδο ερμηνειών και ακροάσεων (πχ. ωδεία, συγκροτήμα, αίθουσες ακροάσεων), τότε ο 'ακροατής' θα αναζητήσει τον 'καλό ήχο' είτε αυτός προέρχεται από βινύλιο, είτε από CD, είτε από σκληρό δίσκο.

Καλημέρα σε όλους

Κατ' εμέ το μελλόν της υψηλής πιστότητας δεν έχει να κάνει τόσο με το μέσο αναπαραγωγής, αλλά με την μουσική παιδεία του ατόμου /κοινωνίας.

My surprise is symptomatic of the tragedy of the high-end audio industry: its failure to appeal to music lovers instead of just audiophile tweakos.

(...)

An example: Someone I know worked as a personal secretary for a wealthy couple who were ardent music lovers. The couple had spent 15 years in Italy and attended the opera there weekly. In addition to contributing to the symphony, they enjoyed live music at least once a week. Without a doubt, music was a big part of their lives.

Part of the secretary's job was to pay the bills. She told me about one particular bill from a mid-fi audio emporium for a $269 receiver—a replacement for the couple's old receiver. Why did this music-loving couple buy a cheap, poorly performing audio system when they had the financial means, time, and musical inclination to own something that would bring them far more joy than what they had come to expect from a music playback system?

(-->)

...​

Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα τραγωδίας ή θανάτου της υψηλής πιστότητας ή ή ή...

Me gustas!

Γουστάρω να ακούω σε mp3 στο γραφείο τις καινούργιες κυκλοφορίες και να αγοράζω αυτές που μου κάνουν "κλικ"...

Γουστάρω να κάνω πάρτυ με μία λίστα από τραγούδια και να μπορώ να συμμετέχω και εγώ στο πάρτυ αντί να είμαι καρφωμένος πίσω από 2 MKII και να αλλάζω δίσκους...

Γουστάρω να πίνω τα ποτάκια μου με τα φιλαράκια μου και να ακούω ταυτόχρονα μουσική...

Γουστάρω να ανοίγω τον δίσκο, να τον τοποθετώ στο πλατώ, να τον καθαρίζω, να ελέγχω το αντίβαρο, να ακουμπάω τη βελόνα πάνω του και να την αράζω με ένα όμορφο ποτάκι στον καναπέ για να ταξιδέψω όταν δεν έχω παρέα...

Γουστάρω τις κασέτες που κάποια καλοκαίρια όταν ήμασταν 15άρηδες γράφαμε ακόμη και με εξωτερική ηχογράφηση και ρίχναμε τα ζάρια σε πετσέτα για να μην ακούγεται ότι παίζαμε τάβλι από δίπλα!

Όλοι κάπως έτσι ξεκινήσαμε.
Ακούγαμε μουσική από το walkman, από χιλιοπαιγμένες κασέτες, και αν δεν κοβόνταν η ταινία δεν τις αλλάζαμε...
"Α... εδώ έχει μασήσει την ταινία λίγο... δεν είναι riff..."

Εγώ απλά γουστάρω!
Και κάποια πράγματα από τα παραπάνω μου τα προσφέρει η τεχνολογία και μόνο...
Σκεφτείτε απλά πως τότε που δεν υπήρχαν οι λίστες με τα MP3 και τα CD, απλά βάζαμε στο ραδιόφωνο έναν σταθμό που γουστάραμε αν δεν θέλαμε να αλλάζουμε δίσκους... :BDGBGDB55:

Η υψηλή πιστότητα δεν κοστίζει πλέον ακριβά. Στο μέλλον θα γίνει ακόμα πιο προσιτή για τον μέσο μουσικόφιλο.
Επίσης ο χώρος του high-end ουδέποτε είχε σαν κύριο στόχο την υψηλή πιστότητα, σε αντίθεση με τον χώρο του επαγγελματικού ήχου όπου κρίνεται απαραίτητη η συμμόρφωση με συγκεκριμένες τεχνικές προδοαγραφές.

Last edited:
Επαγγελματικός ήχος είναι στα απανταχού μπαράκια, καφέ, παμπ και κλαμπ?

Επειδή βέβαια ο κάθε κανόνας έχει και μια εξαίρεση, ο καλύτερος ήχος που έχω ακούσει ever, είναι στο Privilege στην Ibiza.

Βλέποντας αρκετές τοποθετήσεις-απόψεις,νομίζω ότι το ζήτημα δεν είναι τι πιστεύει ή κάνει ο καθένας απο εμάς τους ήδη χομπίστες.

Το θέμα είναι τι κάνει η μεγάλη πλειοψηφία κι ιδιαίτερα οι σημερινοί νέοι.Τι κάνουν ή δεν κάνουν οι εταιρείες.Τι συμβαίνει στην αγορά.....................

Αυτά είναι που θα καθωρίσουν το μέλλον.

Δημήτρης Θ. said:
Επαγγελματικός ήχος είναι στα απανταχού μπαράκια, καφέ, παμπ και κλαμπ?

Επαγγελματικό ήχο υψηλής πιστότητας θα βρει κανείς σε στούντιο ηχογράφησης και μίξης, ίσως και σε μερικές κινηματογραφικές αίθουσες...

Σε μπαράκια, κλαμπ και συναυλίες, συνήθως επικρατεί μέτρια έως χάλια κατάσταση ως προς πιστότητα...

Επαγγελματικό το ένα, επαγγελματικό το άλλο.
Όπως άλλωστε hi end με hi end έχουν τεράστιες διαφορές.
Απλά, τα λέω για να υπάρχει μια "ισορροπία"

Επαγγελματικό το ένα, επαγγελματικό το άλλο.
Όπως άλλωστε hi end με hi end έχουν τεράστιες διαφορές.
Απλά, τα λέω για να υπάρχει μια "ισορροπία"

:flipout::flipout::flipout:

Μία φόρμουλα 1, όπως και μία μπολντόζα, είναι επαγγελματικά οχήματα, δεν συγκρίνονται όμως μεταξύ τους....

Εφόσον αναφερόμαστε σε υψηλή πιστότητα, το κομμάτι του επαγγελματικού ήχου που την αντιπροσωπεύει, είναι βασικά τα reference monitors...