Εχει ξεπεσει η Sony?

Ακουω απο αρκετους οτι η Sony εχει ξεπεσει εν αντιθεση με τη Phillips στις tv και πουλαει μονο το ονομα της, βαζοντας 4 χρονια εγγυηση για να καλυψει καπως το χαμενο εδαφος..

Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να ακούω μ@λ@κιες!!!:rifle::rifle::rifle:

Ωπα αδελφε .........βαλτο σε safe mode με rev limiter μην μας παθεις και τιποτα καλοκαιριατικα με τετοιες ζεστες :flipout::flipout:

Πι ες
Και μεις sony ειμαστε αλλα δεν κανουμε ετσι

Ε μα !!!
Πραγματικα εχω ακουσει τοσες βλακειες για ο,τι βγαζει η ΣΟΝΥ, που δεν μπορω αλλο. Μεχρι που επηρρεαστηκα κι εγω καποιες φορες και την πατησα βαρεως....

Εχει ξεπεσει η ΣΟΝΥ, παει χαλια σε πωλησεις και κανει προσφορες για να μην κλεισει. Επειδη καποιοι ειχαν ακουσει καποτε να το λενε καποιοι αλλοι.

ΠιΕς
Δεν εχω καμια επαγγελματικη σχεση με το χωρο, μονο ως πελατης.

Last edited:
συμφωνω μαζι σου.Στο κατω κατω για μας ειναι η προσφορα παραπονιωμαστε κι όλας!

Η sony πουλάει πολύ καλά γιατί τα καταστήματα πρέπει να πουλήσουν για να μην τους μείνουν τα κομμάτια που αγόρασαν. Ο καλός πωλητής πουλάει αυτό που πρέπει.

Εγώ πιστεύω πως αν κάποιος δει ποιό είναι το καλύτερο μοντέλο στις LCD τηλεοράσεις,μπορεί να καταλάβει αν η Sony πουλάει μόνο brand name,όπως θέλουν οι φήμες.

Ολοι λενε για 4 χρονια εχει ενημερωθεί κανένας αν τα 4 χρονια ειναι για το πάνελ!!!και ποσα PIXEL καμενα λεει Η SONY και η αλλες ετεριες..?
Απο οτι γνωριζω λενε απο 5 και πανω και να ειναι στη ιδια σειρα θα σου κάνουνε αλλαγή στο πανελ οχι στη LCD...!!

Εγώ πιστεύω πως αν κάποιος δει ποιό είναι το καλύτερο μοντέλο στις LCD τηλεοράσεις,μπορεί να καταλάβει αν η Sony πουλάει μόνο brand name,όπως θέλουν οι φήμες.

Το θέμα δεν είναι το κορυφαιο μοντέλο καποιας εταιρίας, αλλα συνολικά όλες οι σειρές, από την φθηνη στην κορυφαια. Οι περισσοτερες εταιρίες τυχαινει να βγάλουν ένα μοντέλο που να θεωρηθει κορυφαιο για την κατηγορια τιμής του (όπως η Panasonic με τη σειρά PX, που τυχαινει όμως να εμφανιζει τα γνωστα προβλήματα και που η αισθητική της είναι περασμενης δεκαετιας). Αντίθετα η SONY, έχει μια στανταρ ποιότητα κατασκευής και αισθητική, που ανάλογα με το κόστος, κατά κανόνα είναι ανώτερα από την πλειοψηφια των υπολοιπων.
Επίσης, καλύπτει όλες σχεδόν τις κατηγορίες ηλεκτρονικών, από τηλεορασεις μέχρι λαπτοπ, που θεωρούνται πολύ καλά. Με εξαιρεση ίσως τις συσκευές ήχου, που έχει κάποια πολύ φθηνα και κάποια πολύ ακριβα που θεωρούνται κορυφαια (και στο αντιστοιχο τμήμα εντος του φορουμ) και τις φωτογραφικες μηχανές που οι ειδικοι δειχνουν να μην τις αποδεχονται ακόμα.
Επίσης, επειδή έχω ακουσει αντίστοιχες φημες και για τα κινητά ΝΟΚΙΑ, που και αυτά είναι κορυφαια στο χώρο τους καθώς επίσης και για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, το θέμα είναι ότι όλοι ασχολούνται με τον πρώτο. Δεν υπάρχει κάνεις που να είναι αντί-ΗΡΑΚΛΗΣ ή αντί-ΑΕΚ, όπως δεν υπάρχει και κανεις που να έχει ακουσει κάποιον να αμφισβητει γενικά ως Όνομα την LG ή τη SHARP. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν ενοχλήσει πότε σοβαρά κανέναν από τους ανταγωνιστές τους. Αντίθετα η SONY είναι παντού και όλοι την βρίσκουν μπροστά τους, και πάντα είναι εύκολο να βρεις κάποιον μη εμπλεκόμενο που να του τη σπάει ο πρώτος… που είναι σε όλα μέσα και διαφημίζεται και πολύ. Ακόμα και στους χώρους εργασίας με πολλά άτομα, αντιπαθειες εχει αυτός που παίρνει προαγωγη και αύξηση.

Προσωπικά, πάντα προτιμούσα τα SONY (και τα κινητά ΝΟΚΙΑ), κάποιες φορές παρασύρθηκα σε άλλα και την πάτησα, όποτε έχω και δική μου κακή εμπειρία, χωρίς να είμαι προκατειλημμένος. Δεν έχω ακούσει πότε για συγκεκριμένο πράγμα να έχει ποσοστά βλαβών αντίστοιχα με της γνωστής τηλεόρασης Panasonic ας πούμε, παρόλο που πωλουνται πολύ μαζικα…(γιατί προφανώς οι πωλητες τα παιρνουν καλύτερα από τη ΣΟΝΥ και χειρότερα από τους άλλους)
Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω καμία επαγγελματικη σχέση με το χώρο και κανένα συμφερον. Απλώς μου αρεσουν εδώ και χρόνια τα «μπλιμπλικια» και τα ψωνιζω ανάλογα με τις ανάγκες και τα οικονομικα μου.

:BDGBDGB53:Παρόλα αυτά, αν κάποιος από τη ΣΟΝΥ ΕΛΛΑΣ ακουει, και θέλει να μου στείλει ένα δωρο, θέλω ένα μικρό 13αρι VAIO σειρά ΤΖ. Ευχαριστώ.:BDGBDGB53:

:BDGBDGB53:Παρόλα αυτά, αν κάποιος από τη ΣΟΝΥ ΕΛΛΑΣ ακουει, και θέλει να μου στείλει ένα δωρο, θέλω ένα μικρό 13αρι VAIO σειρά ΤΖ. Ευχαριστώ.:BDGBDGB53:

Siemens δεν σου κανει ? ειναι και σε προσφορα :flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Εχει ξεπεσει η Sony?

...το θέμα είναι ότι όλοι ασχολούνται με τον πρώτο...
αγαπητέ "οπαδέ", τι εννοείς άραγε μιλόντας για τον "πρώτο"!
Γιατί σύμφωνά με τα παρακάτω, πρώτη δεν είναι η sony!
Επιτρέψτε μου λόγω θέσης να γνωρίζω τα παρακάτω ...

SONY = Δεν χαλάνε ... απλά!

Philips = Δεν χαλάνε ... πάλι απλά!

Samsung = Χαλάνε, συχνά, αλλά πουλάνε και τα 3πλάσια απο όλους τους άλλους άρα λογικό είναι το ποσοστό Bad να είναι και μεγαλύτερο

Toshiba = αρκετά προβλήματα θα τολμούσα να πώ

Panasonic = Δεν θα πάρω θέση, όλοι γνωρίζετε την ατυχία με τις px70, αλλά μετά ήρθε η px80 και τα μάζεψε λιγάκι

LG = Χαλάνε, αλλά και πάλι πουλάνε ένα σκασμό στην αγορά οπότε είναι θέμα τύχης πιο πολύ παρά θέμα ποιότητας κατασκευής
(και δεν νομίζω ότι τα αμφισβητεί κανείς μας)

Re: Απάντηση: Re: Εχει ξεπεσει η Sony?

Προφανως εννοει πρωτο σε ποιοτητα , σε εικονα , σε brand name κτλ.
...και γενικα, οχι μονο στις τηλεορασεις...
...και επισης, σε γενικοτερη παρουσια τουλαχιστον στην Ελλαδα...

Μάλλον το "πρώτος" δεν είναι δόκιμο καθότι άκρως υποκειμενικό για την περίπτωση. Ίσως το "μεγάλη" (εταιρεία) είναι πιο τεριαστό.

Re: Απάντηση: Re: Εχει ξεπεσει η Sony?

αγαπητέ "οπαδέ", τι εννοείς άραγε μιλόντας για τον "πρώτο"!
Γιατί σύμφωνά με τα παρακάτω, πρώτη δεν είναι η sony!

(και δεν νομίζω ότι τα αμφισβητεί κανείς μας)

Οπαδος ειμαι του Ολυμπιακου για λογους που δεν μπορω να εξηγησω. Προφανως επειδη ειναι και ο μπαμπας απο την εποχη που πηγαινα δημοτικο και επρεπε κατι να διαλεξω...Απο αντιδραση, ο μικροτερος αδερφος μου ειναι Βαζελος...

Αντιθετα ο μπαμπας δεν εχει καμια προτιμηση σε εταιριες ηλεκτρονικων, θα ελεγα μαλιστα οτι αντιμετωπιζει την τηλεοραση σαν κατι απλως απαραιτητο για το σπιτι οπως το ψυγειο.

Οποτε δε θα χαρακτηριζα τον εαυτο μου "οπαδο", αφου η αποψη που εχω ειναι διαμορφωμενη με τον καιρο και αφου εχουν περασει απο τα χερια μου και απο χερια φιλων αρκετα "τζουτζουδια".

Αυτο που αναφερεις, δεν αποδεικνυει ποιος πουλαει περισσοτερες τηλεορασεις, που ετσι κι αλλιως δεν το ξερω. Το θεμα της αξιοπιστιας ειναι ΕΝΑΣ απο τους παραγοντες και οχι ο καθοριστικος (εκτος απο τις περιπτωσεις της γνωστης ΡΧ που αν θα σου χαλασει ειναι 50-50).

Το θεμα ειναι τι μπορεις να κανεις ΕΑΝ σου τυχει ελλατωματικο. Η δικη μου εμπειρια με την Πανασονικ ειναι τουλαχιστον τραγικη, και ειμαι βεβαιος οτι αν επροκειτο για οποιαδηποτε συσκευη ΣΟΝΥ δεν θα συνεβαιναν τα εξης:
1. δεν θα τη φορτωνα στο αγροτικο του μαστορα εγω ο ιδιος
2. αν επαιρνα το μαστορα τηλεφωνο μετα απο 4 εβδομαδες θα απαντουσε και δεν θα ειχε φυγει στο εξωτερικο χωρις να με ενημερωσει, και δεν θα περνουσαν 2 βδομαδες νεκρες με την τηλεοραση να περιμενει στο μαγαζι του μαστορα, και την ΑΣΤΡΑ να μην ξερει τιποτα
3. δεν θα υπηρχαν ανεξηγητοι λογοι που η ανταλλακτικη καρτα ηχου που εφτασε μετα απο 3 εβδομαδες δεν ταιριαζει στη μητρικη της τηλεορασης
4. δεν θα γινοταν SWΑΡ των ανταλλακτικων με αλλη τηλεοραση, που ετυχε να βρισκεται για επισκευη
5. αν η τηλεοραση πηγαινε Αθηνα τελικα για επισκευη, δεν θα χαλουσε το φορτηγο της ΑΣΤΡΑ και δεν θα εμενα επιπλεον μια εβδομαδα χωρις τηλεοραση γιατι περασε απο 3 πρακτορεια για να ερθει απο Αθηνα - Κορινθο

Και επειδη οι υπολοιπες εταιριες στην Ελλαδα, μοιαζουν μαλλον με την Πανασονικ παρα με τη ΣΟΝΥ, γι'αυτο

Οταν διαβαζω αποριες του τυπου "εχει ξεπεσει η ΣΟΝΥ?", επειδη ακριβως το εχω ξανακουσει μου ανεβαινει η πιεση...
(Οπως και για τη ΝΟΚΙΑ που αποδεδειγμενα ειναι μακραν του δευτερου για πολλα χρονια στα κινητα)

Εχω καλη και κακη εμπειρια με ΣΟΝΥ Σερβις, με ενα πανακριβο για την εποχη στερεοφωνικο (το 95), που ποτε δεν φτιαχτηκε, αλλα αυτο το μπαχαλο δεν ειχε γινει, αν και μιλαω για 13 χρονια πριν.

Αν συνυπολογισεις και το γεγονος οτι την εχω πατησει και ΟΣΕΣ αλλες φορες εχω επιλεξει αλλο απο ΣΟΝΥ, (εκτος απο το ΟΡΡΟ 980), νομιζω οτι ακομα κι αν ειμαι "οπαδος", εγινα για καποιους λογους...

:BDGBGDB55:Ακομα να με παρουν τηλεφωνο απο τη ΣΟΝΥ ΕΛΛΑΣ.
Τι αλλο πρεπει να γραψω για να κερδισω εκεινο το λαπτοπ????:BDGBDGB53:

Last edited:
...μήπως το παρακάνουμε λιγάκι με το θέμα των χαλασμένων, αξιόπιστίας κτλ ? όλα ΚΙΝΑ κατασκευάζονται και αμα δεν το έχετε πάρει ακόμα χαμπάρι, καλά θα κάνετε να το πάρετε.

Υ.Γ. Μιλάω για τα components που στο τέλος ενώνονται και γίνονται ΤV

Η συναρμολόγηση γίνεται ΕΥΡΩΠΗ για λόγους φορολογικούς (import tariffs etc)