Κατά την ταπεινή μου γνώμη η έκφραση " Έχετε δει ποτε το φως " είναι πολύ μεγάλη κουβέντα που δεν τελειώνει.
Το να δεις το φως δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μαθαίνετε. Είναι σαν την ζωγραφική όλη μπορούμε να πάμε σε σχολη καλών τεχνών και να σπουδάσουμε, πόσοι όμως πραγματικά θα είμαστε ζωγράφοι ? Το να βάλεις 2-3 φώτα και να στήσεις ένα αντικείμενο ειδικά άψυχο που δεν παραπονιέται σε ένα ελεγχόμενο χώρο με τεχνικό φωτισμό, κάποια στιγμή κάτι θα βγάλεις και όσο ποιο πολύ τραβάς τόσο καλύτερος θα γίνεσαι.
Αυτό όμως θα σε κάνει να δεις το φως ?
Πιστεύω αν το έχεις ναι εάν όχι δεν πάνα τραβήξεις 40.000 φωτογραφίες δεν θα το δεις ποτε.
Προσωπικά η έκφραση "Βλέπω φως" σημαίνει ότι χωρίς τεχνητό φως στην διάρκεια που είμαι έξω και τραβώ τις φωτογραφίες μου ξέρω ποτε να κάνω το κλικ, εκείνη η μαγική στιγμή που λίγο πριν η λίγο μετά έχει ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα και δεν μιλάω μονο για το κάδρο μιλάω για όλο το πακέτο τις φωτογραφίας και το φως είναι ο μεγάλος παράγοντας.
Να πω ότι δεν ξορκίζω το τεχνικό φως και ότι είμαι προσωπικά λάτρεις.
Ακόμα να πω στον jhal ότι και μονο ότι πείρε βιβλίο, ασχολήθηκε και μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία δείχνει αν μη τι άλλο μεράκι και αυτό είναι το πρώτο που χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει μεράκι και αγάπη αν του είναι γραφτό και το έχει θα το δει το φως.