Έχω και 801 & 802 λέμε!

Δεν είμαστε καλά, δεν έχουμε μυαλό
είμαστε άρρωστοι με το κινέζικο audio :BDGBGDB55: :flipout::flipout:

Βρε ποιο waf και αηδίες! Αυτά δεν είναι αποδεκτά ούτε με κριτήρια haf (husband acceptance factor) και ούτε καν saf (single acceptance factor).

Απάντηση: Re: Έχω και 801 & 802 λέμε!

Βαθμός WAF υπό το μηδέν, όποιος αγοράσει τέτοια ηχεία ή είναι εργένης ή θα γίνει σύντομα!!

Για πάρε πρωτότυπο με βαθμό WAF 11/10 !!! Σας μιλάω εκ πείρας ! Όλες οι... WAF ... ξεραίνονται!! Δεν σηκώνω αντιρρήσεις! Το ζω κάθε μέρα!

:smile:

Attachments

• MDX 3 OFFSET 3.jpg
    MDX 3 OFFSET 3.jpg
    128.7 KB · Views: 93
Δις ιζ α μπαντ μπααααντ τζόουκ.

Οι Κινέζοι είναι καλοί στο να φτιάχνουν φτηνά (ή και "φτηνά") πράγματα που ς εκ θαύματος δουλεύουν ικανοποιητικά τις περισσότερες φορές.

Από θέμα εμφάνισης όταν βλέπω χρυσοποίκιλτα, γυαλιστερά, καμπύλα κτλ ηχεία το μόνο που δε σκέφτομαι είναι "ώραίο φαίνεται".
Φυσικά αυτό είναι προσωπικό θέμα αλλά μετά λύπης μου θα διαφωνήσω μαζί σου.

Πάντα φιλικά για να μη παρεξηγηθώ κιόλας.

Καλά, εδώ που τα λέμε η Ιταλική από την Κινέζικη σχεδιαστική σχολή δεν έχει μεγάλη διαφορά...:flipout::flipout::flipout:

Memento452.JPG
thumbnail_3970.jpg

Απάντηση: Re: Έχω και 801 & 802 λέμε!

Καλά, εδώ που τα λέμε η Ιταλική από την Κινέζικη σχεδιαστική σχολή δεν έχει μεγάλη διαφορά...

Oπωσδήποτε και τα Ιταλάκια έχουν σημαντικότατες επιτυχίες! Στο μεταξύ πάντως αγοράζουν και αυτοί σαν τρελοί ... Κινέζικα, είτε πρωτότυπα, όπως φαίνεται και από αυτό:http://www.cav-audio.it/ ), είτε ... ιμιτασιόν, (Ιταλικά φτιαγμένα στην Κίνα!). Πως αλλάζουν οι καιροί!!!

:flipout::flipout::flipout:

Attachments

• md_3.jpg
    md_3.jpg
    130.3 KB · Views: 41
Καλά, εδώ που τα λέμε η Ιταλική από την Κινέζικη σχεδιαστική σχολή δεν έχει μεγάλη διαφορά...:flipout::flipout::flipout:

Memento452.JPG
thumbnail_3970.jpg

το αρκουδάκι (τι αρκουδάκι δηλαδή, αρκούδαρος φυσικού μεγέθους είναι) είναι όλα τα λεφτά. Για το Micro Seiki στη σερβάντα όμως:grinning-smiley-043

εκει που εκλασαν οι Ιταλοι,εμφανιστηκαν οι Κινεζοι...

Aυτό θα έγινε τότε που ο Μάρκο Πόλο πήγε στην Κίνα και συνάντησε ένα πολιτισμό προχωρημένο , (ταχυδρομείο, χάρτινο νόμισμα, πυρίτιδα, κ.α.), και γύρισε γεμάτος θαυμασμό για όσα είδε!

Ωστόσο και για να μην παρεξηγούμαστε: και εγώ προτιμώ τα Ιταλικά προϊόντα, άλλωστε ο πρώτος μου ενισχυτής, (1974), ήταν ένας υπέροχος Ιταλικός, (HIRTEL C90), και σαν παιδί τότε τράβηξα τα πάντα για να μου τον αγοράσουν, αλλά με τις προϋποθέσεις:

α)Ίση ποιότητα
β)Ίση τιμή

Φαίνεται πάντως σήμερα να μπορεί λίγο δύσκολα να εκπληρωθούν αυτές οι προϋποθέσεις!

Αγαπητέ hellenic_vanagon, χαίρομαι που είσαι τόσο θερμός υποστηρικτής των κινεζικών προϊόντων, αλλά καλό είναι να κρατάς ζυγαριά.

Μπορεί προϊόντα να κατασκευάζονται εκεί, αλλά άλλο είναι ένα προϊόν πχ. Ιταλικό να είναι made in china και άλλο ένα εξ ολοκλήρου κινέζικο και φυσικά άλλο είναι το made in italy, made in uk, made in usa κτλ.

Το περιτύλιγμα δεν είναι το παν...δες κ τα ενδότερα...

Aυτό θα έγινε τότε που ο Μάρκο Πόλο πήγε στην Κίνα και συνάντησε ένα πολιτισμό προχωρημένο , (ταχυδρομείο, χάρτινο νόμισμα, πυρίτιδα, κ.α.), και γύρισε γεμάτος θαυμασμό για όσα είδε!

μα δεν μιλαμε για πολιτισμο,μιλαμε για γουστο(ιταλικη λεξη) και σχεδιο,εκει απλα οι Ιταλοι δεν παιζονται!

Αγαπητέ hellenic_vanagon, χαίρομαι που είσαι τόσο θερμός υποστηρικτής των κινεζικών προϊόντων, αλλά καλό είναι να κρατάς ζυγαριά.

Μπορεί προϊόντα να κατασκευάζονται εκεί, αλλά άλλο είναι ένα προϊόν πχ. Ιταλικό να είναι made in china και άλλο ένα εξ ολοκλήρου κινέζικο και φυσικά άλλο είναι το made in italy, made in uk, made in usa κτλ.

Το περιτύλιγμα δεν είναι το παν...δες κ τα ενδότερα...

Φίλε Μιχάλη Κορ. ευχαριστώ για τον ήρεμο τρόπο που γίνεται η συζήτηση, γιατί έχω αντιμετωπίσει πολύ άσχημες καταστάσεις μιλώντας για τα Κινέζικα, πράγμα που με έκανε να πιστέψω σε ένα δίπτυχο πρόβλημα: συμφέροντα - προκαταλήψεις.

Ευτυχώς μιλώντας σε ένα forum όπως αυτό, έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με πολλούς: δεν είμαι πολιτικός, δεν είμαι συντονιστής κατηγορίας, δεν είμαι εμπορευόμενος ηχητικά, είμαι απλά και μόνο ένας καταναλωτής! Άρα το να κρατάω ζυγαριά έχει νόημα όχι στο να μην αδικώ κράτη - πολιτισμούς, όχι στο να μην διαμορφώνω τάσεις και απόψεις, πράγματα που έτσι η αλλιώς δεν μπορώ να κάνω, αλλά στο να ψηφίζω προϊόντα που βαραίνουν περισσότερο, προϊόντα που με συμφέρουν απλά και μόνο ως καταναλωτή. Και τέτοια είναι σήμερα πολλά από πολλές χώρες, γιατί έχει λειτουργήσει έντονα ο ανταγωνισμός λόγω και του Κινέζικου παράγοντα.

Από την ιδιοκτησία μου έχουν περάσει και made in USA προϊόντα, (SUNFIRE TRUE SUBWOFER), και made in JAPAN,(ΥΑΜΑΗΑ RX 497 ενισχυτής και το ανάλογο CD, TECHNICS SL 1200 (1974), cd player SONY (2000)), και made in U.K., (ηχεία CELESTION DITTON 44, B&W 601), και made in ITALY, (ενισχυτής HIRTEL που ανέφερα και παραπάνω), made in GERMANY, (πικ απ DUAL 1010 S (1970)) κ.α. που θα κουράσω να τα απαριθμήσω όλα. Βλέπεις είμαι παλιός! Όλα ήταν γνήσια, δηλαδή φτιαγμένα στην χώρα που έδρευε και η εταιρεία που τα σχεδίαζε και κατασκεύαζε! Διαπίστωσα λοιπόν πως ήταν άψογα κατασκευασμένα το καθένα στην εποχή του, και κανένα δεν μου δημιούργησε πρόβλημα!

Όμως το ΙΔΙΟ συμβαίνει και με τα ΓΝΗΣΙΑ Κινέζικα τα οποία έχω αγοράσει, και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να καταλάβω τον αφορισμό "άλλο made in China και άλλο made in U.K.", π.χ.. Σημειωτέον πως όλα μα όλα τα έχω ανοίξει, ξεψαχνίσει και πολλές φορές βελτιώσει εσωτερικά! Τα δε Κινέζικα είναι μακράν ποιο εντυπωσιακά μέσα-έξω και για έναν άλλο λόγο: ανήκουν, (κατά γενική ομολογία σε test ΗΧΟΥ, ΗΙ FIDELITY κ.α.), σε δύο - τρεις κατηγορίες παραπάνω σε σχέση με τα χρήματα που έχω δώσει! Αυτή είναι η αλήθεια και εγώ τουλάχιστον χωρίς φόβο και πάθος μπορώ να την ομολογήσω.

Ούτε και μένα μου αρέσει αυτή η κατάσταση από οικονομοπολιτική άποψη! Αλλά αφήνω αναγκαστικά τους ταγούς της Ευρώπης να ρυθμίσουν αυτά τα θέματα. Ούτε η κατάσταση στην Κίνα μου αρέσει από όλες τις απόψεις! Αλλά δεν εθελοτυφλώ, είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα! Και όπως δεν αποφεύγουμε τα Γερμανικά προϊόντα επειδή κάποτε οι Γερμανοί υπήρξαν εχθροί μας, έτσι δεν μπορούμε να αποφύγουμε και τα Κινέζικα που σιγά - σιγά επιβάλλονται με την αξία τους όπως έγινε κάποτε και με τα Γιαπωνέζικα. Και πάντως ένα είναι βέβαιο: με καλλιέργεια προκαταλήψεων και με ψεύδη δεν αντιμετωπίζονται! Οι αρμόδιοι ας βρουν τι πρέπει να γίνει και πάντα μέσα από ειρηνικές διαδικασίες, γιατί οι ανατροπές των ισορροπιών πάντα μυρίζουν... μπαρούτι!

Από την άλλη μην ξεχνάτε: από το διάστημα μόνο ένα ανθρώπινο "προϊόν" διακρίνεται:
το ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ!

Ξέρεις, πολλές φορές υπάρχει ένας τεράστιος ενθουσιασμός όταν αγοράζουμε ένα προϊόν, που το βλέπουμε-ακούμε ως κορυφαίο, οπότε αυτό μας κάνει "τυφλούς" απέναντι στα άλλα και αυτό μας οδηγεί σε κείμενα πολύ υποκειμενικά, χωρίς όμως να το καταλαβαίνουμε.

Αυτό το έχω πάθει κ εγώ και το έχω καταλάβει πολύ αργότερα..... πχ. κάποια εποχή αγόρασα μια τηλεόραση ΑΜΟΙ, κινέζικη μέχρι το κόκκαλο, ήταν μάλιστα η 1η full hd σε 37" κ σε προσιτή τιμή ! Την υποστήριξα όσο δεν πήγαινε και αθελά μου...κατάλαβα πολύ αργότερα ότι, αυτό ήταν κακό, το έκανα χωρίς να το καταλαβαίνω, ήταν ο ενθουσιασμός μου βλέπεις...

Κ εγώ δεν έχω κάτι κατά των κινέζικων προϊόντων, έχω γίνει κατοχός τους ουκ ολίγες φορές, αλλά είναι γεγονός ότι, ότι έχω αγοράσει εκτός Κίνας είναι τελικά και σε βάθος χρόνου, σαφώς ανώτερο, είτε ποιοτικά, είτε εμφανισιακά, είτε ηχητικά, είτε είτε είτε...αυτό βέβαια δεν είναι ο κανόνας !

υγ : τώρα αυτό που αναφέρεις περί Σινικού Τείχους κ.α. λοιπών περί πολιτισμού, ας μην το συζητήσουμε, γιατί ο κάθε λαός έκανε στην εποχή του θαύματα....Ελλάδα, Κίνα, κ.α. πολιτισμοί ήταν ή είναι μεγάλοι κάποτε ή ακόμα...

Ξέρεις, πολλές φορές υπάρχει ένας τεράστιος ενθουσιασμός όταν αγοράζουμε ένα προϊόν, που το βλέπουμε-ακούμε ως κορυφαίο, οπότε αυτό μας κάνει "τυφλούς" απέναντι στα άλλα και αυτό μας οδηγεί σε κείμενα πολύ υποκειμενικά, χωρίς όμως να το καταλαβαίνουμε.

Αυτό το έχω πάθει κ εγώ και το έχω καταλάβει πολύ αργότερα..... πχ. κάποια εποχή αγόρασα μια τηλεόραση ΑΜΟΙ, κινέζικη μέχρι το κόκκαλο, ήταν μάλιστα η 1η full hd σε 37" κ σε προσιτή τιμή ! Την υποστήριξα όσο δεν πήγαινε και αθελά μου...κατάλαβα πολύ αργότερα ότι, αυτό ήταν κακό, το έκανα χωρίς να το καταλαβαίνω, ήταν ο ενθουσιασμός μου βλέπεις...

Tα περί ενθουσιασμού ισχύουν καλώς η κακώς και στην δική μου περίπτωση!

Τώρα ως προς την τηλεόραση δεν κατάλαβα. Ήταν κακό για λόγους "πολιτικής" που την υποστήριζες ενώ ήταν Κινέζικη η δεν ήταν καλή η τηλεόραση;

:chinscratch:

Tα περί ενθουσιασμού ισχύουν καλώς η κακώς και στην δική μου περίπτωση!

Τώρα ως προς την τηλεόραση δεν κατάλαβα. Ήταν κακό για λόγους "πολιτικής" που την υποστήριζες ενώ ήταν Κινέζικη η δεν ήταν καλή η τηλεόραση;

:chinscratch:
Το παράδειγμα που ανέφερα με την τηλεόραση ήταν ότι τελικά ήταν πολύ καλή για την εποχή της, αλλά ο υπέρμετρος ενθουσιασμός μου δεν με άφηνε να δω ότι ναι μεν καλή αλλά όχι τόσο σε σχέση με άλλες...:a0210:

Το παράδειγμα που ανέφερα με την τηλεόραση ήταν ότι τελικά ήταν πολύ καλή για την εποχή της, αλλά ο υπέρμετρος ενθουσιασμός μου δεν με άφηνε να δω ότι ναι μεν καλή αλλά όχι τόσο σε σχέση με άλλες...:a0210:

Το ερώτημα είναι από τι προκλήθηκε ο υπέρμετρος ενθουσιασμός. Όχι επειδή ήταν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όσο καλές ήταν και οι άλλες αλλά σε λιγότερα χρήματα;
Μήπως μόνο από την εμφάνιση; Από τι;

Ο ενθουσιασμός προέρχεται πάντα όταν τα προϊόντα που αγοράζουμε θεωρούμε ότι παίζουν το ίδιο με άλλα προϊόντα πολλαπλάσιας αξίας. Όμως η αλήθεια έρχεται συνήθως όταν περνά ο ενθουσιασμός, ο οποίος μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό και "βλέπεις" τελικά ότι ...... άνθρακας..... ή τέλος πάντων, όχι τόσο καλό το προϊόν όσο νόμιζες, τις στιγμές που σε διακατείχε ο ενθουσιασμός...