Εχω μπερδευτει πολύ απο τα προγράμματα

skorpios73

New member
21 February 2011
14
Γεια σας...

Καταρχήν συγχωρέστε με αλλα δεν είχα καθόλου χρόνο να ψάξω το φορουμ. Απο εδώ και πέρα όμως θα αρχίσω να διαβάζω. Απλά γράφω εδω την ερώτηση γιατί χρειάζομαι κάτι να φτιάξω άμεσα.

Έχω μια κάμερα ερασιτεχνική Toshiba camileo H10. Τραβάω κάποια βιντεάκια και μετά θέλω να τα μοντάρω, να βάλω κανα φιλτράκι και κανα τίτλο. Με ενδιαφέρει όμως να έχει μια αξιοπρεπή εικόνα.
Τίποτα πολύ εξειδικευμένο. (έχω δει ομως και κάποια demo του after effect αλλα προς το παρών δεν τα χρειάζομαι).

Οι ερωτήσεις μου τώρα:

α) Τι πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω? Δοκιμάζω το premier δεν καταλαβαίνω που παν τα 4 . Δοκιμάζω το Magix video deluxe μου πετάει όλο σφάλματα. Και εκεί που βρήκα το SONY vegas και μπορούσα να κάνω 2-3 πράγματα, ξαφνικά τα κλιπακια που είχα περάσει έγιναν μαύρα.
fffffftf.gif

Ξέρετε τι μπορεί να φταίει?

β) Όταν έχω κάνει όλη την διαδικασία με βιντεο 720p (απο την κάμερα αυτή), τι επιλογές βάζω για εξαγωγή ??? Δοκιμάζω κάποιες επιλογές και μια μου βγαίνει 4:3, μια μου βγαίνει ξεχειλωμένο, μια μου βγαίνει 4GB αρχειο για 5 λεπτά βιντεο... Τι πρέπει να τα εξάγω ωστε να είναι σαν τα αρχεία της κάμερας.

γ) Η κάμερα μου ειναι 720p και την είχα πάρει 129 , έχω δει κάτι κάμερες 1080p με π.χ. 200 . Μπορείτε να μου πείτε τι παραπάνω κάνουν κάποιες κάμερες π.χ. SONY με την ίδια ανάλυση και φτάνουν οι τιμές στα 700-900 ? (Για ερασιτεχνικές μιλάω πάντα)

Σας ευχαριστώ πολύ

τι δυσκολια αντιμετωπιζες στο premiere
σερνεις το κλιπ στο αριστερο παραθυρο(preview)
το κοβεις και το σερνεις στην timeline
στην δεξια οθονη(programm) εχεις το τελικο βιντεο....

τι δυσκολια αντιμετωπιζες στο premiere
σερνεις το κλιπ στο αριστερο παραθυρο(preview)
το κοβεις και το σερνεις στην timeline
στην δεξια οθονη(programm) εχεις το τελικο βιντεο....

Να σου πω την αλήθεια το premier το ειχα δοκιμάσει σε ένα λαπτοπ που είχα παλιά και αργουσε κιολας και απογοητευτηκα. Τώρα εχω σταθερο με I3 στα 2,93 και 4GB ram. Οπότε θα το ξαναδοκιμάσω. Αυτό ειναι το καλύτερο πιστεύεις? Δεν θέλω μωρέ να έχω και 10 προγράμματα...

Υ.Γ. Ξέρεις να μου απαντήσεις για το output? Αυτό ειναι που με μπερδευει πολύ

α) Άλλαξες φάκελο τα αρχεία; Μάλλον δεν τα βρίσκει.
β) Δεν έχει έτοιμα presets με codecs για export? Από εκεί επέλεξε αυτό που θες, ανάλογα τον σκοπό που το θες.
γ) Ερασιτεχνική από ερασιτεχνική κάμερα υπάρχει διαφορά. Δεν υπολογίζεις ότι μια κάμερα δεν κατηγοριοποιείται μόνο με το χαρακτηριστικό της ανάλυσης. Δηλ. 1080p άρα είναι όλες ίδιες, άρα γιατί να μην πάρω την φθηνότερη. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά, βλέπε φακος, σενσορας κλπ

Δεν υπάρχει καλύτερο πρόγραμμα, που αν χρησιμοποιήσεις αυτό έναντι άλλου θα δημιουργήσεις καλύτερο βίντεο. Τα περισσότερα τις ίδιες λειτουργίες έχουν και αφού είσαι αρχάριος κοίταξε πιο σε βολέβει εσένα περισσότερο.

Re: Απάντηση: Εχω μπερδευτει πολύ απο τα προγράμματα

α) Άλλαξες φάκελο τα αρχεία; Μάλλον δεν τα βρίσκει.
β) Δεν έχει έτοιμα presets με codecs για export? Από εκεί επέλεξε αυτό που θες, ανάλογα τον σκοπό που το θες.

α) Δεν έχω αλλάξει φάκελο στα αρχεία.Επίσης ο ήχος ακούγεται κανονικά. Τώρα δοκίμασα και το premier και μου κάνει τα ίδια:huh2:. Για την ακρίβεια περνάω το ενα κλιπ μετά το άλλο, το τραβάω οσο θέλω κλπ. Πολλές φορές μπορεί ομως να κάνω εισαγωγη ενα αρχείο, οπως εκανα και με τα προηγούμενα, και πάει και μου κάνει και τα προηγούμενα ίδια με το τελευταίο.

Δείτε στην φώτο. πρόσθεσα το CLIP041 και ενώ ολα ήταν κανονικά το CLIP035,037,038 έγιναν ίδια, ενώ το 034 έγινε μαύρο...
Ρε παιδια τι συμβαίνει παρακαλώ βοηθείστε με... Σχεδόν οτι εκανε το vegas, με την διαφορα οτι το vegas τα εκανε ολα μαυρα.

β) Εγώ θέλω να μπορεί να βγεί ενα απλό βιντεακι 16:9 με καλή ανάλυση που να μπορώ να το βάλω σε ένα φλασάκι και να μπορώ να το βάλω σε ενα DVD ή media player με usb. Δεν ξέρω τι να διαλέξω... Κοίταξτε στις κάτω φώτος.

Έχω τρελαθεί γαμ...το

Υ.Γ. Αν λύσω τα προηγουμενα και σημαντικότερα προβλήματα. Στο premier πως μπορω να βλέπω στο preview ολοκληρο το βίντεο? Δηλαδή wide. Γιατι τώρα είναι τετράγωνο και μου κόβει τις άκρες...

Δηλαδή για τα CLIP035,037,038 αν τα δεις τωρα στο preview δείχνουν το ίδιο με το 41 που έβαλες τελευταία?

Για να δεις το preview όπως θες, πρέπει το project που φτιάχνεις αρχικά να συμβαδίζει με τα αρχεία που θες να δεις. Προφανώς έχεις κλιπάκια με λόγο 16:9, ενώ έκανες project για 4:3.

Είναι σημαντικό στην αρχή να επιλέγεις τις σωστές ρυθμίσεις για το project που θες να φτιάξεις, γιατί πολλές επιλογές αργότερα δεν αλλάζουν.

Δηλαδή για τα CLIP035,037,038 αν τα δεις τωρα στο preview δείχνουν το ίδιο με το 41 που έβαλες τελευταία?

Ναι ετσι ακριβώς. Μήπως φταιει κατι στο pc. Γιατι και στο vegas και στο premier μου κάνει σχεδον τα ιδια...

για το output στο premiere πατας export και σου ανοιγει o adobe media encoder CS4 εκει επιλεγεις PAL DV
αν θες για dvd πατας MPEG2 dvd
για dvd κανεις εισαγωγη στην timeline του adobe encore τα αρχειακια wav & m2v που σου εφτιαξε το encoder
και πατας build disc
οτι αλλο θες πες το

Για να δεις το preview όπως θες, πρέπει το project που φτιάχνεις αρχικά να συμβαδίζει με τα αρχεία που θες να δεις. Προφανώς έχεις κλιπάκια με λόγο 16:9, ενώ έκανες project για 4:3.

Είναι σημαντικό στην αρχή να επιλέγεις τις σωστές ρυθμίσεις για το project που θες να φτιάξεις, γιατί πολλές επιλογές αργότερα δεν αλλάζουν.

Ειλικρινά δεν το είχα προσέξει. Τώρα το είδα. Ευχαριστω.

για το output στο premiere πατας export και σου ανοιγει o adobe media encoder CS4 εκει επιλεγεις PAL DV
αν θες για dvd πατας MPEG2 dvd
για dvd κανεις εισαγωγη στην timeline του adobe encore τα αρχειακια wav & m2v που σου εφτιαξε το encoder
και πατας build disc
οτι αλλο θες πες το

Ααα κατάλαβα. Οπότε pal dv θα επιλέγω γιατί Θέλω να τα κρατάω σαν αρχεία και όχι να γράφω DVD

Το μεγάλο μου πρόβλημα όμως παραμένει. Τι γίνεται με τα CLIPS. sorry που σας τα πρηζω αλλα δεν Μπορώ να βγάλω άκρη

Παιδια πιστεύω τελικά οτι έχει να κάνει με τα βιντεο της κάμερας. Τι να κάνω όμως?

Σκορπιος...επειδη και εγω εχω μπει στο τρυπακι του editing και κατα τυχη επελεξα το vegas ...το καλυτερο που εχει να κανεις ειναι να πας youtube και να βαλεις στο search ..vegas tutorials για οτι απορια εχεις

Πχ απο εκει που δεν καταλαβαινα τπτ και εγω προχτες εφτιαξα ενα κλιπακι με εμενα να κραταω ενα lightshaber!! ηθελε δουλεια αλλα το τελικο αποτελεσμα ηταν ανω του μετριου.

Στο youtube θα βρεις tutorials για τα παντα.

H διαφορα της καμερας σου με πχ μια Panasonic tm700 ειναι η μερα με την νυχτα. Σαφως καλυτερη απεικονιση και διαφορα αλλα καλουδια.

Μπες στο vimeo και βαλε στο search tm700 για να καταλαβεις την διαφορα.

Απο εκει και περα το vegas εχει απειρα πραγματα μεσα και θελει αρκετο διαβασμα για να πεις οτι εχεις φτασει σε ενα καλο επιπεδο. Θελει αρκετο πειραματισμο αλλα αμα το μαθεις μπορεις να κανεις παπαδες. Ειδικα αν βαλεις και διαφορα addons (πχ magic bullet looks) μεταμορφωνεις τελειος την εικονα σου....ορεξη να εχεις.

Οσο για το 4:3 εκει που εχει το preview του video πανω αριστερα αν θυμαμαι εχει ενα κουμπακι που αν αφησεις το mouse πανω του λεει Project properties. Εκει πρεπει να βαλεις τις ρυθμισεις για το video που θες. (αναλογια/αναλυση κλπ)

Last edited:
να προτείνω και εγω ενα προγραμμα
Δε κανει παπαδες αλλα είναι το πιο ευκολο που υπαρχει.
pinnacle studio
Λιγο βαρυ αλλα με τον υπολογιστή σου δε θα εχεις προβλημα

Εχει και ενα φλας αρχειο με οδηγίες στην αρχη....
Ξεκινα με αυτο. Σε 3 λεπτα θα το εχεις μαθει...
Πρεπει να εχει βγει η εκδοση 15 τωρα...

Δε φτιαχνεις ουτε project στην αρχη ουτε τιποτα.
Διαλέγεις βιντεο το ριχνεις στην timeline και αυτο ήταν . Μονο του "ξερει" τι θα σου δειξει...
Μετα στο export τα πραγματα είναι πολυ απλα...

Σας ευχαριστω πολυ παιδια. Θα δοκιμάσω και το pinnacle studio αν και πιο πολυ μέχρι στιγμής με κερδίζει το Vegas . Το πρόβλημα όμως παραμένει. Τουλάχιστον Τώρα κατα 99% είμαι σίγουρος ότι το πρόβλημα οφείλεται στα αρχεία που βγάζει η κάμερα. Πως να το λύσω όμως?

Υ.Γ. Η κάμερα μου όπως Είπα νωρίτερα είναι 720p, είδα όμως μια Sony (sx 34 νομιζω) η οποία όμως είναι πιο ακριβή απο Αυτή που έχω αλλα είναι 800kp. Θα τραβάει Καλύτερα απο την δική μου η να κοιταω μόνο για hd κάμερες;

Μάλλον σου δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα το h264 που χρησιμοποιεί η κάμερα σου για να κωδικοποιήσει τα αρχεία τα οποία θέλεις να μοντάρεις.

Το pinnacle ειναι πιο ευκολο και με πολλες ετοιμες λυσεις για τον ερασιτεχνη - σου κανει δε και απ´ευθειας εγγραφη!

Τελικά παιδια βρηκα αναγκαστικα σαν εσχατη λυση να χρησιμοποιήσω ενα video converter να κάνω τα αρχεια της κάμερας HD divx 1280 x 720 (ελπιζω να χρησιμοποιησα το κατάλληλο φορμα), να τα δουλέψω στο vegas (μετά την μετατροπη δεν ειχα κανένα προβλημα) και μετα το εκανα εξαγωγη σε mpg2 - dvd pal 720x576 και μου εκανε τα 4 λεπτά 200mb. Καλά είναι τα mb ή είναι πολλά? Να βγάζω σε άλλο φορματ? Μου άρεσε η ποιότητα

συγγνώμη, χαζή ερώτηση, αλλά υποθέτω ότι τα κλιπ τα περνάς στο timeline του vegas από τον σκληρό σου δίσκο και όχι από την μνήμη της κάμερας, σωστά?

συγγνώμη, χαζή ερώτηση, αλλά υποθέτω ότι τα κλιπ τα περνάς στο timeline του vegas από τον σκληρό σου δίσκο και όχι από την μνήμη της κάμερας, σωστά?

Ναι εννοειτε!