Έχουν τα τσιπάκια της Sabre πιο στενή εικόνα;

VaSiLiS-T

Supreme Member
10 January 2007
8,208
παλλληηηηηνιηηηη
Aυτό το τσιπακι παραλληλισμένο με καμιά 10αρια αδελφάκια του είναι καλή περίπτωση ,, εκτός απο την στενή θεόστενη εικόνα του ..
που δεν φεύγει με τίποτα ,,,

Re: Φτηνή σαύρα & θεματάκι προς επίλυση...

Μπορείς να μας πεις ποια είναι τα 10 αδελφάκια του και ποια είχανε πλατύτερη εικόνα?

Re: Απάντηση: Φτηνή σαύρα & θεματάκι προς επίλυση...

Aυτό το τσιπακι παραλληλισμένο με καμιά 10αρια αδελφάκια του είναι καλή περίπτωση ,, εκτός απο την στενή θεόστενη εικόνα του ..
που δεν φεύγει με τίποτα ,,,
Εννοείς το Sabre αυτό καθαυτό, ή τις διάφορες υλοποιήσεις του;
Με βάζεις σε σκέψεις, διότι μου περνάνε σκέψεις για μελλοντική επέκταση του εξοπλισμού μου βασισμένες σ' αυτό (αν βεβαίως υπάρχουν και τα χρήματα, πράγμα μάλλον απίθανο για την ώρα).

Εννοώ κυρίως τους ψηφιακούς μετατροπείς της Mytek 8X192 Series AD/DA και Mytek Stereo 192 DSD DAC Mastering που μ' έχουν βάλει σε πειρασμό, ειδικά για τις DSD δυνατότητες τους...

Αυτό που λέει ο king ..

με 6 παράλληλα που έφτιαξα ήταν μια γεύση από την κλασική σαύρα ,, άλλα έχει πρόβλημα κατά εμέ !! όλη η σειρά με το θέμα της εικόνας ,

μια ταινία κολλημένη ανάμεσα στα ηχεία που περιορίζει όλο το πρόγραμμα και κόβει την απόλαυση ,, αλλοιώνει την γεύση ρε αδερφέ ,,
πώς λέμε 3d ,, ε το ανάποδο ,,
εξαρτάται απο τα γούστα του καθένα βέβαια ..

εγώ έχω φάει κόλλημα με nos 96 khz τώρα .. αφού κατάφερα και έλυσα τα προβλήματα του ψηφιακού θορύβου και το τάισα με παράξενα κόλπα στα ψηφιακά του και ένα απλούστατο αναλογικό στάδιο ... πλην όμως με εξωτικά υλικά ,, βρήκα το κόλπο για άπλετη μουσική μέσω της μεθόδου όσο λιγότερα εμπόδια στο σήμα .. τόσο καλύτερα ..

Last edited:

Να διευκρινίσω βέβαια ότι όλο το παιχνίδι γίνεται πλέον απο Η/Υ είτε από μέσο σταθερής τροχιάς :music-smiley-005:,, σκληρό πλέιερ ραμ ..κτλ
τα σιντια δεν ..
πραγματικά παρελθόν ... 1000000000 ευρά ντακ να του βάλεις ,,, λίγα θα πάρεις ..

Απάντηση: Re: Φτηνή σαύρα & θεματάκι προς επίλυση...

Να διευκρινίσω βέβαια ότι όλο το παιχνίδι γίνεται πλέον απο Η/Υ είτε από μέσο σταθερής τροχιάς :music-smiley-005:,, σκληρό πλέιερ ραμ ..κτλ
τα σιντια δεν ..
πραγματικά παρελθόν ... 1000000000 ευρά ντακ να του βάλεις ,,, λίγα θα πάρεις ..

Θα συμφωνήσω

Αν και γενικά κοίτα και για παραπάνω από 96 ανοίγουν κι άλλα κόλπα μετά.

βλέπω επιμένετε στο θέμα αυτό της στενής εικόνας του βουβαλιού....
δηλαδή....
αν το 100% είναι το εύρος της τοποθέτησης των ηχείων.
πού τοποθετούνται οι μαύρες λωρίδες?
στο 50%
Γιατί σε μένα είναι συνήθως ανάλογα με την ηχογράφηση από 70-110.

Δημήτρη, το βουβάλι του Εxpander (ΙΙ-legato) ακούγεται έως το 130% άνετα.
Στον ίδιο χώρο/σύστημα το δικό μου (ΙΙΙ-ivy) έως στο 105% (ελάχιστα έξω...). Παραέξω δεν... αλλά υπήρχε καλύτερος έλεγχος (ή η εντύπωση του ελέγχου) και ελάχιστα καλύτερα δυναμικά.

Σε άλλα συστήματα που τα άκουσα πάλι η σκηνή ήταν περιορισμένη συγκριτικά και με άλλα dac (ακόμα και οικονομικότερα) και μάλιστα όχι πάνω απο 100%.
Τραγικά μεγάλη η διαφορά ήταν πχ. στο project του Βασίλη, μιλώντας για την σκηνή πάντα.

Γενικά αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σωστό στήσιμο των ηχείων και δεν βοηθά το σύστημα οι νορμαλ υλοποιήσεις των βουβαλιών δεν βοηθούν την σκηνή.
Έχουν πολλά και καλά χαρακτηριστικά, αλλα σε αυτό θέλει περισσότερη προσπάθεια απο παντού (σύστημα-χώρος-υλοποίηση βουβαλιού)

Αναφέρω και την "υλοποίηση", γιατί ακούω καλά λόγια απο τα παιδιά της Θεσσαλονίκης απο διάφορα projects που τρέχουν, αλλα και προσωπικά αφού ευτύχισα να ακούσω μια μικρή μεν, αλλα υπαρκτή βελτίωση του πλάτους της σκηνής με κάποια μετατροπή που έγινε (αφορούσε το φίλτρο, λεπτομέρειες δε ξέρω, όταν μάθω θα σας πω, ή καλύτερα να πει ο kontr που το έκανε).
Τώρα είμαι έως το 90-100%... δεν βοηθάει και το σύστημα/χώρος, στα υπόψιν αυτό.

Σε υλοποιήσεις σαν αυτές του νήματος θα ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό αν υπήρχε καλύτερη σκηνή νομίζω.

Last edited:

90-100%...
μια χαρά μου φαίνεται.
Δηλαδή πόσο θες?

αυτό που λεει ο Βασίλης ακούγεται πχ σαν να έχει 50...

Όχι προς θεού.

Αποκλείεται να εννοεί 50%. Ακούσαμε σπίτι του αλλα και στον bull τόσο το δικό μου όσο και του φραγκ. Κανένα δεν ήταν στο 50%
Ούτε καν στο σπίτι μου αρχικά δεν ήταν 50%. Στη χειρότερη να μιλάμε για ένα 80%, αλλά ο έλεγχος είναι εμφανής και μοιάζει κλειστοφοβικό.

Ίσως να πάιζει και θέμα γούστου. Ο Βασίλη θέλει να τον κυκλώνει η μουσική. Είναι του live και μπορεί να υπερέβαλε.
(Σε μένα πάντως δεν έδωσε την εντύπωση ότι μιλάει για 50% - μέσα απο τα ηχεία κατάλαβα)

Προσωπικά θα ήθελα το 130 που άκουσα στο Αλεξ. Δεδομένου ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί θα ήθελα σαφώς εκτός ηχείου και να ξεκόλαγε αυτός ο έλεγχος στη μέση, ας πούμε σεένα εύρος 1μέτρου απο την μέση του ηχείου. Δίνει μια παράξενη μουντάδα, δεν μπορώ να το περιγράψω.
Το oppo93 να καταλάβεις είναι πιο ανοιχτό σε αυτό το τομέα (μιλώντας πάντα για το σύστημά μου, μη βγει κανα λάθος συμπέρασμα)

Ίσως να έπρεπε να σας το στείλω πάνω για καμιά 10ριά μέρες για να καταλάβετε τι εννοώ. άμα γουστάρεις πες μου.
Ειδικά αυτό το μήνα δεν θα μου λείψει καθόλου.

Last edited:

δεν νομίζω ότι νούμερα πάνω από 110% είναι εφικτά γενικώς.
εκτός αν έχουν χρησιμοποιηθεί τεχνικές εκτός φάσης ηχογράφησης κλπ.
Τουλάχιστον με τα near field που ακούω εγώ, μέσα είμαι.

?

Μα στο άλλο νήμα (καταχραστήκαμε και αυτό τελικά...) δεν λέγαμε ότι κανονικά ακούγεται μέχρι το άλλο τετράγωνο?

Τι ψάχνω εγώ τότες?

?

Μα στο άλλο νήμα (καταχραστήκαμε και αυτό τελικά...) δεν λέγαμε ότι κανονικά ακούγεται μέχρι το άλλο τετράγωνο?

Τι ψάχνω εγώ τότες?

δεν ξέρω.
εγώ πχ όταν ακούω βινύλιο κάθομαι μπροστά στα ηχεία και αν ακούσω 100% κάλυψη ανάμεσα είμαι ευτυχής.
Από δίπλα ή πίσω μου ποτέ δεν περιμένω ούτε έχω ακούσει πουθενά.

με ακουστικά είναι άλλο πράγμα.
Το ίδιο ισχύει και στο dac.
όταν έχεις ηχεία απλωμένα στα 0-3 μέτρα δεν μπορεί να ζητάς εικόνα στο -2 και στο 5.

απλά το θέμα είναι ότι αν είναι να περιμένεις από ένα dac 100% αυτό στο δίνει.
Ενώ άλλα....ζορίζονται.

Αυτό που λέει ο king ..

με 6 παράλληλα που έφτιαξα ήταν μια γεύση από την κλασική σαύρα ,, άλλα έχει πρόβλημα κατά εμέ !! όλη η σειρά με το θέμα της εικόνας ,

μια ταινία κολλημένη ανάμεσα στα ηχεία που περιορίζει όλο το πρόγραμμα και κόβει την απόλαυση ,, αλλοιώνει την γεύση ρε αδερφέ ,,
πώς λέμε 3d ,, ε το ανάποδο ,,
εξαρτάται απο τα γούστα του καθένα βέβαια ..

εγώ έχω φάει κόλλημα με nos 96 khz τώρα .. αφού κατάφερα και έλυσα τα προβλήματα του ψηφιακού θορύβου και το τάισα με παράξενα κόλπα στα ψηφιακά του και ένα απλούστατο αναλογικό στάδιο ... πλην όμως με εξωτικά υλικά ,, βρήκα το κόλπο για άπλετη μουσική μέσω της μεθόδου όσο λιγότερα εμπόδια στο σήμα .. τόσο καλύτερα ..

Επαυξανω, οσοι το ακουσαμε ενα βραδυ, αρνητικη εκπληξη, κ μεγαλη εκπληξη. Ο Βασιλης δεν ειναι υπερβολικος οσον αφορα τη συγκεκριμμενη εμπειρια.

Οι Ορίονες του αλεξ πιάνουν το μέτρο έξω απο τα ηχεία με το II/legato άνετα πάντως.
Εντάξει άλλο ηχείο, ανοιχτό και ηχοβολεί και πίσω...
Για σκηνή πίσω απο τη θέση ακρόασης (κανονική ηχογράφηση) δε μίλησε κανείς. έχεις δίκιο δεν υπάρχει τέτοια απαίτηση.

Πάντως προσωπικά το ξεκαθάρισα το θέμα, για το τι έχω να περιμένω. Είχα σχηματίσει εντελώς λάθος άποψη για τη σκηνή του βουβαλιού.

Ρώτησα πιο πάνω αλλά σαφή απάντηση δεν πήρα...

Τα φτηνά Dacάκια έχουν το Sabre ES9023... εγώ προσωπικά με το ODAC που φοράει αυτό το τσιπάκι και νομίζω αυτό έχε μέσα και του CENTRAL δεν διαπίστωσα ιδιαίτερα στενή εικόνα...δηλαδή δεν με ξένισε η εικόνα... με ξένισε μόνο ότι σε μένα τουλάχιστον ακούγεται λεπτό και σκληρό...

Εσείς τώρα μιλάτε για το ES9018 αν δεν απατώμαι...

Αυτά έχουν κοινά χαρακτηριστικά ήχου? δεν είναι πολύ καλύτερο το 9018? και αν ναι πως έχει στενή εικόνα...

για το 9018 και παλιότερα για το 9008

το θέμα είναι να προσδιορίσουμε ΤΙ εννοούμε με το "στενή"

για το 9018 και παλιότερα για το 9008

το θέμα είναι να προσδιορίσουμε ΤΙ εννοούμε με το "στενή"

το σολο ντραμς στο αριστερό κανάλι του take five για παράδειγμα. Που το ακούς?