1. δεν θέλω (θέλουμε ) (???? από πού συνάγεται αυτό) να αποδείξουμε τίποτα. Γιατί, αυτό αφήνεις να εννοηθεί
2. ΔΕΝ συγκρίνω ούτε νομίζω συνέκρινε κανείς βουβάλια με βουβάλια.
3. ποτέ δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα, μέχρι που κάποτε ο Βασίλης (άπειρη εκτίμηση) είπε για στενή σκηνή
4. πάμε στη σκηνή τώρα. Τί είναι αυτό. Για μένα (πείτε αν κάνω λάθος ή την δική σας άποψη) σκηνή είναι: βάζεις τα ηχεία σε απόσταση Α μεταξύ τους. Και ακούς τα όργανα διασκορπισμένα ανάμεσα στην έκταση Α. Αντε και λίγο αριστερα και λίγο δεξιά και λίγο πάνω κάτω. (και το βάθος εννοείται υπάρχει). όταν κάποιος μου λέει στενή σκηνή θεωρώ ότι εννοεί ότι από Α έχουμε Αχ%. Με τη λογική αυτή, ποτέ δεν διαπίστωσα ότι ο αριθμός αυτός χ κυμαίνεται πάνω από 10-20 κάτι που συμβαίνει με όλα τα dacs που έχω ακούσει. Και που εξαρτάται από την ηχογράφηση. Και σε γενικές γραμμές για την περίπτωση του βουβαλιού είναι σημαντικά περιορισμένο το χ αυτό.
5. Το θέμα diy, γούστου, τιμής, απασχόλησης και και δεν το συζητώ. Πάντα κρίνω το βουβάλι (και όσα άκουσα, έξω από τα κριτήρια αυτά. Αντικειμενικά δηλαδή).
Αυτό που σίγουρα θυμάμαι είναι ότι με το πρώτο μου βουβάλι (9008) με πολύ υποδεέστερο τελικό στάδιο και πολύ πολύ υποδεέστερη τροφοδοσία η διαφορά εις βάρος του benchmark ήταν τόσο κολοσσιαία, που το πούλησα την επόμενη μέρα.
6. Η μετάφραση της τελευταίας φράσης που ζήτησα με καλύπτει μερικώς, διότι πάλι υπάρχουν οι αοριστίες, "διαφορές υπέρ του δεύτερου τηρουμένων των αναλογιών" "grand slam" κλπ. Εδώ όμως τέθηκε θέμα ότι "μπήκαν δυό μαύρες ταινίες και ζορίστηκε η εικόνα".
Ας μας πει λοιπόν κάποιος. Πόσο αναμένει να είναι η παράμετρος χ στην εξίσωση που έβαλα πριν και ενδεχομένως το εύρος έξω από το Α για να ξέρουμε για τΊ μιλάμε. Επίσης ΠΟΥ μπαίνουν οι μαύρες ταινίες.
διότι πιθανόν κάποιοι να θέλουν να ακούνε και από δεξιά αριστερά (λες και έχουν περιφερειακά) από δυό ηχεία που τα έχουν μπροστά τους στα 3-5 μέτρα.
Λυπαμαι γιατι εχει χαθει το νοημα σε αυτα που εγραψα παραπανω. Φιλε supersonic, στο ποστ #26 σου απαντω στο σχολιο που εκανες παραπανω
Το θεμα ειναι να ξεκαθαρισουμε τι ειναι αναμενομενη γενικως εικονα και τι στενη εικονα.
και το μονο που ειπα ειναι οτι αν θελετε να καταλαβετε περισσοτερα πραγματα για το μηχανημα, τον ηχο του γενικα αλλα και τη σκηνη του, βαλτε το διπλα σε μηχανηματα consumer.
Σε μενα δεν θελω να αποδειξει κανεις τιποτα, δεν με ενδιαφερει, απλα προτεινα εναν τροπο αξιολογησης. Μπορει παραδειγμα να χουμε την αισθηση ολοι της μικρης σκηνης, να το βαλουμε
διπλα σε ενα bryston του 3χιλιαρου και να μην υστερει καθολου. Εκει το συμπερασμα για τη σκηνη ειναι προφανες. Συμπερασματα μπορεις να βγαλεις ή να διασταυρωσεις σε συγκριση
και με αλλες πηγες κ οσο περισσοτερες οι συσκευες και το ευρος τιμης μεγαλυτερο τοσο καλυτερα τα συμπερασματα, γιατι θα χεις περισσοτερες αναφορες σε επιμερους σημεια οπως το ευρος της σκηνης που συζητατε εδω. Δεν προκειται να μπω στη λογικη του να παρω μεζουρα και να μετρησω ποσους ποντους εξω απο τον τοιχο αριστερα ακουγεται ενα snare. Κατα τη γνωμη μου δεν μετριεται η αισθηση τρισδιαστατης σκηνης με μοναδα μηκους. Μου αρκει η αισθηση που απολαμβανω απο τα εκαστοτε συστηματα. Τα buffalo που εχω ακουσει εγω, εχουν περιορισμενη σκηνη σε ολες τις διαστασεις, αυτη ειναι η αισθηση μου.
Οσον αφορα τη μεταφραση της τελευταιας φρασης, στο προηγουμενο ποστ δεν ηθελα να γραψω προσωπικες εντυπωσεις γιατι θεωρω οτι ειναι καλυτερα να τις βγαζει ο καθενας μονος του, και ανεπηρρεαστος απο γνωμη τριτου. Εχω εκφραστει αναλυτικα για τις εντυπωσεις μου στο συγκρτικο στου Bull, και τα χω γραψει αναλυτικα στο συγκεκριμμενο νημα, δεν θα τα ξαναγραψω εδω. Επειδη θελω να καλυψω πληρως το ερωτημα, δεν εχω προβλημα να γραψω αναλυτικα τις εντυπωσεις μου, για το συγκριτικο ενος buffalo με ενα mdac, χρησιμοποιωντας αρτιο λεξιλογιο και οχι εκφρασεις τυπου "slam" που μπερδευουν και παραπεμπουν σε σκι.
Το mdac με το απλο φτηνο εξωτερικο τροφοδοτικο των ολιγων βολτ σε σχεση με το βουβαλι των τοροειδων στην τροφοδοσια, ειχε μεγαλυτερη ατακα, σωμα και δυναμη στο χαμηλο και πολυ πιο γρηγορη αποσβεση και ελεγχο. Μεσαια ηταν το ιδιο γλυκοηχα, με μια αισθηση οτι το mdac ειναι λιγο πιο καθαρο επειδη το χαμηλο του ηταν πιο σαφες και δεν θολωνε τη μεσαια.
Απο κει και περα, φτανουμε στην κατα τη γνωμη μου ειδοποιο διαφορα και μειονεκτημα των βουβαλιων που ισως ειναι υπευθυνη και για το θεμα της σκηνης. Το βουβαλι εχει μια ταση να κανει υπεραποσβεση στις υψηλες συχνοτητες, για παραδειγμα το σβησιμο στο χτυπημα ενος πιατινου ειναι γρηγορο στο οριο του αποτομου, και η νυξη μιας χορδης σου δινει την εντυπωση οτι ακους τη χορδη
να φθηνει γρηγορα την ταλαντωση και να μην ακους ολες τις αρμονικες. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα την αισθηση οτι το buffalo υστερει σε αναλυση. Ως φαν των ΝΟS θα μπορουσα να ισχυριστω οτι αυτη η υπεραποσβεση οφειλεται στο oversampling, ελα ομως που το mdac με διαψευσε γιατι το φαινομενο απλα δεν υπαρχει ή ειναι σε ελαχιστο βαθμο. Γιαυτο και υψηλα ακουγεται πιο ανοιχτο και πλουσιο. Σε μεταβατικα με πλουσιο συχνοτικο περιεχομενο, το βουβαλι παιζει "κρατημενα" και δεν αφηνει την ενεργεια να βγει προς τα εξω, δινοντας σου την εντυπωση οτι η αποψη αυτου που το σχεδιασε ηταν να πετυχει ενα "μαζεμενο" ηχο που δεν θα ενοχλει. Αυτο το μαζεμα εχει σαν αποτελεσμα να παρατηρεις μια συμπιεση στην εικονα και τη σκηνη. Το Λαμπι στα μεταβατικα ηταν πιο δυναμικο και ρωμαλεο, ανοιχτο, αφηνε την πληροφορια να βγει πιο αβιαστα προς τα εξω και ακουγοταν πιο πλουσιο συνολικα. Συνολικα κατα τη γνωμη μου προκειται για μια συσκευη με πιο ζωντανη κ δυναμικη παρουσιαση του μουσικου δρωμενου, που δεν ρεπει προς το επιθετικο, και που ειναι πιο ολοκληρωμενο απο το πιο ηρεμο και ηπιων τονων βουβαλι που θα μπει σε επιθετικα συστηματα και θα τιθασσευει τον ηχο τους κανοντας τον πιο ξεκουραστο.
Αυτα απο μενα, δεν εχω τιποτα αλλο να προσθεσω στο συγκεκριμμενο νημα, και δεν υπαρχει λογος να παρεξηγουμαι χωρις να εχω ουδεμια κακη προθεση απεναντι σε οποιονδηποτε και οτιδηποτε. Προσπαθησα να γινω οσο σαφης μπορω και να χρησιμοποιησω οσο το δυνατον ευστοχες λεξεις, οσο ευστοχος στην επιλογη λεξεων μπορει να ειναι καποιος που περιγραφει ηχο με λογια. Ευχομαι να μαστε καλα, και με αφορμη τα μηχανακια μας, να μαζευομαστε για ακροασεις με φιλους συμφορουμιτες, για την κουβεντα, το παρεακι, γιατι αυτο ειναι το σημαντικο στο χομπι μας. :ernaehrung004: