Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

μια ερώτηση και από εμένα. όταν κάνουμε firmware only τα κανάλια μένουν ίδια???
Ναι. Αν δεν έχεις επιλέξει κάτι που να λέει "+ channels", τα κανάλια δεν στα πειράζει.

2) Αν πας να περάσεις από άλλον δέκτη και δεν στην παίρνει την αναβάθμιση, κάνε firm + boot.
Αν δεν στο ζητήσει να αλλάξεις boot, τον αφήνεις έτσι.

Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Παιδιά καλησπέρα. Έβαλα την προηγούμενη Παρασκευή το καινούργιο fw και έχω παρατηρήσει ότι δυο φορές μέχρι σήμερα έχει κολλήσει το μηχάνημα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το κλείσω από μπρίζα και να κάνει reboot. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο;

ποιά έκδοση πέρασες? την 1422?
η 1345 κατά την γνώμη μου είναι η πιο σταθερή.

Ναι την 1422. Αν περάσω στην παλιά 1345 θα χάσω όλες μου τις ρυθμίσεις;

Όχι, θα τις κρατήσει, αλλά καλό είναι πάντα πριν κάνουμε αναβάθμιση, να κρατάμε ένα backup.

παιδια περασα την 1.4.22 και δεν μου παιζει καθολου !!!τι εχω κανει λαθως !!!!!!

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

παιδια περασα την 1.4.22 και δεν μου παιζει καθολου !!!τι εχω κανει λαθως !!!!!!

Τι θα πει δεν σου παιζει καθολου ???
Πάρε από το usb το bak που κράτησες πριν βάλεις την 1.4.22 και κάνε αναβάθμιση από εκεί μόνο τη Λίστα Καναλιών και θα 'σαι ok

Ενημερωτικά, για όλους τους φίλους του thread, θα σας πρότεινα τις εκδόσεις τις ff-team από το familien forum. Ωραία σχεδίαση και μενού.

Με τις συγκεκριμένες εκδόσεις μπορείς να κρατάς το κουμπί αλλαγής καναλιών συνεχώς. Ανταποκρίνεται σε on/off άνεσα. Δουλεύει μια χαρά με συνδρομητική κάρτα γόβα zeta. Μόνο πρόβλημα ότι μετά απο 14h χάνει το EPG δεν συμβαδίζει με το προβαλλόμενο στη γόβα. Τότε χρειάζεται να κλείσει κανείς και να ξανανοίξει το δέκτη μέσω τηλεκοντρόλ. Ίσως και να αφαιρέσει και να ξανατοποθετήσει την κάτα στο slot.

Οι εκδόσεις καλύπτουν πολλές απαιτήσεις ιδίως των πιο προχωρημένων χρηστών.

Last edited:

Θέλω να διαγράψω όλα τα κανάλια για να τα ξανακατεβάσω και να σβήσω έτσι κάποια διπλά ή κάποια που έχουν αλλάξει συχνότητα.
Πως μπορώ να το κάνω χωρίς όμως να χάσω τις λίστες μου;

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

:bigcry:
Τι θα πει δεν σου παιζει καθολου ???
Πάρε από το usb το bak που κράτησες πριν βάλεις την 1.4.22 και κάνε αναβάθμιση από εκεί μόνο τη Λίστα Καναλιών και θα 'σαι ok
τελικα δουλεψε δεν ειχα βαλει κωδικους !!!!!!!!!!!!αλλα παλi δεν μπορω να δω ESP 1και ΕSP HD

Θέλω να διαγράψω όλα τα κανάλια για να τα ξανακατεβάσω και να σβήσω έτσι κάποια διπλά ή κάποια που έχουν αλλάξει συχνότητα.
Πως μπορώ να το κάνω χωρίς όμως να χάσω τις λίστες μου;
Τι εννοεις?..
Κατ' αρχην, πριν κανεις οτιδηποτε κρατησε ενα αντιγραφο ασφαλειας.
Αν π.χ, εννοεις οτι εχεις μια λιστα με spor (με αθλητικα καναλια απο διαφορους δορυφορους) και θελεις να διαγραψεις τα καναλια του Hotbird, Θα πας οργανωση καναλιων.. θα επιλεξεις (με το κοκκινο κουμπακι?) ομαδοποιηση.. δορυφορο (Hotbird).. επιλογη ολων (με το πρασινο?) κουμπακι.. και μετα x. Ετσι θα εχεις διαγραψει ολα τα καναλια του δορυφορου και η λιστα θα παραμεινει ως εχει (χωρις ομως τα καναλια του Hotbird).

Βαζω το ερωτηματικο στο κοκκινο πρασινο κουμπακι γιατι ειμαι εκτος σπιτιου..

Last edited:
Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Ετσι θα εχεις διαγραψει ολα τα καναλια του δορυφορου και η λιστα θα παραμεινει ως εχει (χωρις ομως τα καναλια του Hotbird).
Από την στιγμη όμως που θα διαγραφούν τα κανάλια του Hotbird, θα διαγραφούν και τα αθλητικά του Hotbird από την λίστα.
Ο φίλος παραπάνω, αυτό θέλει να γλυτώσει.

Re: Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Από την στιγμη όμως που θα διαγραφούν τα κανάλια του Hotbird, θα διαγραφούν και τα αθλητικά του Hotbird από την λίστα.
Ο φίλος παραπάνω, αυτό θέλει να γλυτώσει.

έχεις δίκιο. όταν διαγράφεις κανάλια από δορυφόρο διαγράφεται και το αντίστοιχο κανάλι από τα αγαπημένα. το ψάχνω και εγώ αυτό αλλά δεν έχω βρεί λύση. έχει πολλά κανάλια διπλά και τριπλα και πάω ένα ένα για να δώ τι γίνεται. ειδικά με αυτά της νοβα πολύ μπερδεμα. πχ εχει 10 animal planet και πρέπει να κάθεσαι να βρίσκεις ποιο αντιστοιχεί στη νόβα για να σβήσεις τα υπόλοιπα που είναι σε άλλους παρόχους και δεν ανοίγουν.

Ακριβώς έτσι!
Σημειώνεται ότι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα και για άλλους δέκτες και δυστυχώς δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια λύση...

Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Ακριβώς έτσι!
Σημειώνεται ότι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα και για άλλους δέκτες και δυστυχώς δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια λύση...

Επειδή και εγώ δεν βρήκα κάποια εύκολη λύση το έκανε με το εξής κουραστικό και χρονοβόρο τρόπο.
1) Ξεκινάς με ένα ξεκαθάρισμα τον transporter του δορυφόρου που σε ένδιαφέρει πχ του Hotbird συμβουλεόμενος τις λίστες του lyngsat ή των δορυφορικών περιοδικών ξεκαθαρίζοντας τις ανενεργές ή αυτές που το blind scan τις βγάζει διπλές. (πχ είχα την 10930 Η 27500 και την 10930 Η 27666 που είναι η ίδια συχνόητητα)
2) Χρησιμοποιώντας τις λίστες των δορυφορικών περιοδικών που συνήθως αναφέρουν σε ποιο πακέτο ανήκει κάθε αναμεταδότης διαγράφεις τα κανάλια του αναμεταδότη (μενού -> οργάνωση καναλιών -> πράσινο κουμπί(επιλογές) -> επιλογή TP βρίσκεις τον ΤΡ και ζητάς διαγραφή (ώστε να σβηστούν τα ιςανενεργά κανάλια) και κάνεις νέα αναζήτηση μόνο των καναλιών του αναμεταδότη (μενού εγκατάσταση δορυφόρου, επιλέγεις δορυφόρο, επιλέγεις ΤP, πράσινο κουμπί scan-σάρωση TP)
3) Μελετάς τα νέα κανάλια και τα ταξινομείς σε κάποια απο τις λίστες των αγαπημένων. πχ αν είναι ένας αναμεταδότης της νοβ α τα βάζει στο αντίστοιχο αγαπημένο, αν είνα κάποια ειδησιογραφικά σε news κτ.λ.
4) επαναλαβάνεις τα βήματα 2 και 3 για όλους του αναμεταδότες του δορυφόρου.

Καλο κουράγιο :coffee:

ετσι το κάνω ξεκινώντας από τη νοβα. lyngsat - αναμεταδότης - κράτημα αυτών που θέλω - διαγραφή αυτών που δεν θέλω - μεταφορά στα αγαπημένα κλπ. έχω και 10 μπαταρίες και είμαι οκ.

Πάνω-κάτω τα ίδια κάνω και εγώ όταν θέλω να κάνω κάποιον καθαρισμό.

Για κάποιον που έχει τον δέκτη πολύ καιρό και του έχει γεμίσει με άχρηστα κανάλια, κανάλια που δεν δουλεύουν, κλπ...
η καλύτερη λύση είναι μια νέα "καθαρή" εγκατάσταση από τη αρχή. Αρκεί να μην έχει λίστες όμως.