Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Γειά σου Σάκη καψούρη με τους edision!!! :flipout::flipout::flipout:
Ναι... το επόμενο που θα περιμένω είναι να με πάρουν τηλέφωνο και να μου πουν... πάρε 5 δέκτες, δώρο για πάρτη σου! :a0210:
Και μετά ξύπνησα... :flipout::flipout::flipout:

Και με τα πολιά μοντέλα της KAON έχω το ίδιο θέμα. Τα καινούρια... άστα καλύτερα... δεν αξίζουν.

Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Καταλήγω ότι ο argus mini έχει πρόβλημα στη διαχείριση πολλών "γραμμών". Ενώ ο dreambox διαλέγει γρήγορα την κατάλληλη γραμμή για κάθε κανάλι, ο argus κολλάει πολλές φορές και δεν διαλέγει σωστή γραμμή.

Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Καταλήγω ότι ο argus mini έχει πρόβλημα στη διαχείριση πολλών "γραμμών". Ενώ ο dreambox διαλέγει γρήγορα την κατάλληλη γραμμή για κάθε κανάλι, ο argus κολλάει πολλές φορές και δεν διαλέγει σωστή γραμμή.

Ακόμη και μια ''grammi'' να είναι , ο δικός μου dreambox dm7000s την διαχειρίζεται καλύτερα από τον Mini ip 2in1 που επίσης έχω .

Επανέρχομαι μετά από πολύ καιρό για να ενημερώσω σχετικά με το πρόβλημα του δέκτη μου. Εν συντομία, γύρισα μια μέρα στο σπίτι και τον βρήκα "νεκρό", έδειχνε μόνο την ώρα (σε μικρότερο font) και δεν άναβε καν. Ούτε flash μπορούσε να κάνει, τίποτα απολύτως.

Τον πήγα λοιπόν στο κατάστημα από όπου τον αγόρασα. Σημειωτέον ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε 5-6 μήνες από την αγορά του, και με ελάχιστη (έως καθόλου χρήση του). Όμως έχω χάσει την απόδειξη.

Στο κατάστημα τον έλεγξαν παρουσία μου και επιβεβαίωσαν το πρόβλημα. Συμφωνήσαμε να τον αφήσω για τα "περαιτέρω". Μετά από 3 εβδομάδες, τους τηλεφωνώ να μάθω νεότερα. Μου λένε λοιπόν "περάστε να σας δώσουμε άλλο" !!!!!! Τους θυμίζω ότι ενώ είναι στην εγγύηση, δυστυχώς έχω χάσει την απόδειξη οπότε δεν είμαι καλυμμένος.
"Δεν πειράζει, περάστε να πάρετε άλλο"!!!!! Όντως λοιπόν πήρα καινούριο δέκτη, τον ανοίξαμε στο κατάστημα να επιβεβαιώσουμε ότι όλα είναι ΟΚ,
μου περάσανε και ένα τελευταίο fw (δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιο αλλά βρίσκεται εύκολα νομίζω) και όλα ΟΚ. Σημειωτέον ότι δεν χρεώθηκα τίποτα απολύτως ούτε για τον έλεγχο, και μου έδωσαν και νέα εγγύηση για το νέο δέκτη, και μάλιστα 5ετή ενώ ο πρώτος είχε νομίζω 2 χρόνια.

Θεωρώ λοιπόν τουλάχιστον χρέος μου να πω και δημόσια ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ανθρώπους αυτούς που χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση (αφού δεν μπορούσα να αποδείξω ότι ο δέκτης είναι στην εγγύηση, ούτε καν ότι τον πήρα από αυτούς) με εξυπηρέτησαν με τρόπο ΜΟΝΑΔΙΚΟ και με ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ, χωρίς καυγάδες και παράπονα από μέρους μου. :worshippy::SFGSFGSF:
Δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται από τους κανόνες να αναφέρω το κατάστημα (παρακαλώ κάποιος mod να μου πει), αλλιώς ευχαρίστως να σας πω με ΠΜ.

Αφού λοιπόν τελείωσα με τα απαραίτητα, να κάνω και μια τεχνική ερώτηση. Στην εγκατάστασή μου (Τ90, 4 LNBs, 4 SPAUN 4x1 DiSEqC για 4 δέκτες) θέλω να προσθέσω 1-2 LNBs ακόμα (έχω extra καθόδους). Σε συνδυασμό με το πρόβλημα του δέκτη, έμαθα εδώ ότι ο Edision έχει ένα "θεματάκι" με τα SPAUN και μου είχατε προτείνει Johansson. Περίμενα να δω πως θα εξελιχθεί το θέμα, και τώρα που λύθηκε ήρθε η ώρα για τις αλλαγές. Δεδομένου όμως ότι θέλω να αυξήσω τους δορυφόρους, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο DiSEqC 1x8 που να μην έχω τα ίδια προβλήματα (AN υποθέσουμε ότι ο πρώτος δέκτης χάλασε λόγω SPAUN).
Να σημειώσω ότι έχω άλλους δύο δέκτες IPBOX 910HD.

Ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι :smile:

Αν το επιτρέπουν οι διαχειριστές καλό θα είναι να μάθουν όλοι το κατάστημα. Τελικά υπάρχουν σοβαροί επαγγελματίες!!! Μπράβο τους :a0210:

Στην εγκατάστασή μου (Τ90, 4 LNBs, 4 SPAUN 4x1 DiSEqC για 4 δέκτες) θέλω να προσθέσω 1-2 LNBs ακόμα (έχω extra καθόδους). Σε συνδυασμό με το πρόβλημα του δέκτη, έμαθα εδώ ότι ο Edision έχει ένα "θεματάκι" με τα SPAUN και μου είχατε προτείνει Johansson. Περίμενα να δω πως θα εξελιχθεί το θέμα, και τώρα που λύθηκε ήρθε η ώρα για τις αλλαγές. Δεδομένου όμως ότι θέλω να αυξήσω τους δορυφόρους, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο DiSEqC 1x8 που να μην έχω τα ίδια προβλήματα (AN υποθέσουμε ότι ο πρώτος δέκτης χάλασε λόγω SPAUN).
Να σημειώσω ότι έχω άλλους δύο δέκτες IPBOX 910HD.

Καμμιά πρόταση κανείς; Για τα Centauri τι λέτε (υπάρχει 1x8);

Φυσικά υπάρχει EMP 8/1, υπάρχουν δύο εκδόσεις.
Προσοχή όμως... η version 1 (v1) δουλεύει σωστά με 8 LNB μόνο σαν 1.2 και είναι μεγάααλο παίδεμα να το ρυθμίσεις!

168.jpg

Η version 2 (v2) απ' ότι ξέρω δουλεύει χωρίς πρόβλημα. Δεν μπορώ να στο εγγυηθώ αυτό όμως, γιατί δεν έχω κάποιο v2 στα χέρια μου.

4611686018427605433.jpg

Last edited:

Ευχαριστώ. Το δεύτερο που λες είναι το S8/1PCP-W2 που απ' ότι βλέπω έχει και είσοδο επίγειας κεραίας (που δεν με ενδιαφέρει), και υπάρχει και το S8/1PCN-3 που είναι μόνο sat και είναι κάπως διαφορετικό σε μορφή (μου φαίνεται πιο "άνετο").

Κατά τα άλλα σε προδιαγραφές είναι ίδια (DiSEqC 1.0, 1.1, 1,2, απώλειες κλπ). Άρα μένει να μάθω σίγουρα αν ο Edision συνεργάζεται καλά μ' αυτό, ή ακόμα καλύτερα με κάποιο άλλο. Κανείς?

Αυτό που έχω δουλέψει και δούλεψε τέλεια, ήταν το πορτοκαλί 10/1 της Opticum.
Σου στέλνω φίλε ΠΜ με συζήτηση για τα DiSEqC για τον Mini.

file_10_19.jpg

Ευχαριστώ πολύ, σε ρωτάω κάτι με ΠΜ (μην το κάνουμε και offtopic εδώ).
Και σε άλλο forum μου λένε για το Opticum, και είδα και κάτι για Maximum
(μήπως είναι τα ίδια ?). Επειδή σκέφτομαι να προσθέσω LNBs, αναγκαστικά
πρέπει να αλλάξω τα 4αρια SPAUN, οπότε σκέφτομαι να πάρω διαφορετικά
DiSEqC (8άρια ή 10άρια) για να έχω και τη δυνατότητα σύγκρισης/δοκιμών.

Στο skroutz όμως δεν βρίσκω κατάστημα (για τα ΠΑΡΑΠΑΝΩ) στην Αθήνα
(το προτιμώ για πιο άμεσα). Μπορεί κάποιος να μου συστήσει (και με ΠΜ αν
δεν επιτρέπεται δημόσια) ένα κατάστημα; Το EMP το βρίσκει στην Αθήνα, αλλά
αφού δεν τo έχει δοκιμάσει κανείς λέω να περιμένω προς το παρόν.

προσωπικα εχω το emp centauri 16x1 πανω απο χρονο και δουλευει χωρις κανενα προβλημα με τον mini σε εντολες 1.1

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα, υποτίθεται ότι θα μου έστελνε το Opticum ένα κατάστημα από τα Ιωάννινα που με είχε στο περίμενε κανά δίμηνο γιατί αργούσαν να του το στείλουν από Γερμανία! Τελικά το παρήγγειλα και ήρθε κατευθείαν από Γερμανία!

Όλα αυτά τα 10ρια, είναι το ίδιο DiSEqC. Η στάμπα και το πλαστικό αλλάζει.

isurfer, σε αυτό που με ρώτησες για ταυτόχρονη χρήση διαφορετικών DiSEqC modes, το μπλε 8/1 που έβαλα παραπάνω το κάνει αυτό... αλλά...
1) Ο Edision έχει πρόβλημα σαν 1.1 με το συγκεκριμένο DiSEqC και θα αναγνωρίζει σωστά έως 4 LNB.
2) Είναι δύσκολο να ρυθμιστεί με τον Edision σαν 1.2 το συγκεκριμένο DiSEqC. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.
3) Είχα αναφέρει πως το 10/1 δουλεύει μόνο σαν 1.1. Αυτό πιθανόν είναι λάθος. Το DiSEqC στα χαρακτηριστικά υποστηρίζει και άλλα modes.
Σε δέκτη που είχα προσπαθήσει όμως να το δουλέψω σαν 1.2, δεν κατάφερα να το δουλέψει ο δέκτης.

OK Sakis, άρα μάλλον καταλήγω στο Opticum αφού έχουμε μαρτυρία
καλής λειτόυργίας (το 16άρι EMP θα μου είναι άχρηστο). Έχω ήδη 4 LNBs
και θα βάλω άμεσα (μόλις ασχοληθώ δηλαδή :D) άλλα 2 οπότε προτιμώ
όσο πιο εύκολη και απροβλημάτιστη λειτουργία (γιατί δεν μπορώ να
αφιερώσω πολύ χρόνο). Απλά θα ψάξω από Αθήνα για άμεση αγορά (και
για υποστήριξη καλού κακού).

Μήπως έχει κατεβάσει και δοκιμάσει κανείς την τελευταία έκδοση (15.9.11) από το ILTV? Υπάρχει κάποια αξιόλογη ουσιώδης βελτίωση;