Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Γεια σας παιδια
:ernaehrung004:

Σχετικα με τον [h=2]ARGUS MINIPLUS HIGHSPEED 2IN1 / SAT[/h] και τις Media Player δυνατοτητες του..
γνωριζει καποιος
1 αν παιζει mkv (οπως ο παλιος mini) και avi (Divx-XVid, που ο παλιος mini δεν παιζει)?
2 αν δινει DTS ηχο απο την S/PDIF ψηφιακή έξοδο ήχου σε ενισχυτη (κατι που το κανει ο παλιος mini) ωστε να ακουω με αυτο τον τροπο (μιας και ο παλιος mini δεν εχει τη δυνατοτητα να παιξει απο την τηλεοραση dts)?
3 Υποστηριζει εξωτερικους υποτιτλους srt και αν ναι ειναι οπως στον παλιο mini, να εμφανιζονται δηλαδη απο τα αριστερα προς τα δεξια, η φαινονται κανονικα?.. και εχει τη δυνατοτητα να τους μεγαλωσεις αν ειναι μικροι?
4 Μετατρεπει (τωρα ζηταω πολλα..) DTS-AC3 ηχο σε Stereo?

Και.. το μενου του ειναι ιδιο (στην ιδια λογικη) με του edision argus mini 2in1 ?

Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

S/w 1.4.32 EMU/Nov 08-2011 του δίνω προγραμματισμό να μου γράψει ΑΝΤ1 (ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ για την σύζυγο...) και αυτό την μία μου γράψει τον ALPHA (ενώ φαίνεται στην λίστα των γραμμένων ΑΝΤ1!!!!) ή ALTER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εχει κανείς ίδιο πρόβλημα??

Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

S/w 1.4.32 EMU/Nov 08-2011 του δίνω προγραμματισμό να μου γράψει ΑΝΤ1 (ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ για την σύζυγο...) και αυτό την μία μου γράψει τον ALPHA (ενώ φαίνεται στην λίστα των γραμμένων ΑΝΤ1!!!!) ή ALTER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εχει κανείς ίδιο πρόβλημα??
Τωρα δεν ειμαι σπιττι και δεν θυμαμαι απεξω.. αλλα για κοιτα στις ρυθμισεις pvr (νομιζω) να δεις τι επιλογη εχεις για εγγραφη. Μηπως εχεις αναμεταδοτη και σου γραφει ολα τα καναλια του αναμεταδοτη? Γιατι το ALTER ALPHA ANT1 ειναι στην ιδια συχνοτητα. (πληροφορικα με το πρασινο πληκτρο, αυτο το θυμαμαι, επιλεγεις ποιο καναλι θες να δεις). Αν ναι, αλλαξε την επιλογη σε PS η TS (οπου δεν ξερω ποια ειναι η διαφορα μεταξυ PS TS και αν ξερει καποιος ας μου πει κι εμενα παρακαλω). Αν ειναι οπως τα λεω και δεν εχεις σβησει τις εγγραφες θα γλυτωσεις τη μουρμουρα απο την συζυγο..

Ξέρει κανείς πως μπορώ να συνδέσω τον δέκτη με ασύρματο δίκτυο (ίσως με κάποιο usb stick)?
Είδα ότι υπάρχει η επιλογή wireless στο μενού Network Local Setting.

Re: Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Τωρα δεν ειμαι σπιττι και δεν θυμαμαι απεξω.. αλλα για κοιτα στις ρυθμισεις pvr (νομιζω) να δεις τι επιλογη εχεις για εγγραφη. Μηπως εχεις αναμεταδοτη και σου γραφει ολα τα καναλια του αναμεταδοτη? Γιατι το ALTER ALPHA ANT1 ειναι στην ιδια συχνοτητα. (πληροφορικα με το πρασινο πληκτρο, αυτο το θυμαμαι, επιλεγεις ποιο καναλι θες να δεις). Αν ναι, αλλαξε την επιλογη σε PS η TS (οπου δεν ξερω ποια ειναι η διαφορα μεταξυ PS TS και αν ξερει καποιος ας μου πει κι εμενα παρακαλω). Αν ειναι οπως τα λεω και δεν εχεις σβησει τις εγγραφες θα γλυτωσεις τη μουρμουρα απο την συζυγο..
ευχαριστώ για την υπόδειξη. Είδα στις ρυθμίσεις, αλλά δεν εγινε τπτ με την αλλαγή από TS που ήταν σε PS που εβαλα. καμιά αλλη ιδέα ή κάποια άλλο f/w που δουλεύει σωστά?

Re: Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

ευχαριστώ για την υπόδειξη. Είδα στις ρυθμίσεις, αλλά δεν εγινε τπτ με την αλλαγή από TS που ήταν σε PS που εβαλα. καμιά αλλη ιδέα ή κάποια άλλο f/w που δουλεύει σωστά?

Στην Επιλογή "Ρυθμίσεις PVR" επιλέγοντας Κωδικοποιημένη εγγραφή -> "ΟΧΙ" Τύπος Εγγραφής -> "PS" (ώστε να τα αποθηκεύει με μορφή mpeg) δεν είχα σχεδόν ποτέ πρόβλημα σε εγγραφές ανεξαρτήτου firmware

τελικά ειχατε δίκιο. Τώρα γράφει σωστά το κανάλι που θέλω. Ευχαριστώ και τους δυό σας.

Γνωρίζει κανείς αν ο miniIP εμφανίζει κάπου πληροφορίες για την ανάλυση του παρακολουθούμενου καναλιού;
Στις πληροφορίες πάντως δεν εμφανίζει καμία σχετική ένδειξη κάτι που με παραξένεψε πολύ...

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Δεν είναι πολύ περίεργη η έλλειψη αυτή;
Δεν την παρέχουν όλοι οι HD δέκτες της αγοράς την πληροφορία αυτή;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Καλός δέκτης ο edision argus mini συνδυάζει δορυφορική και επίγεια ψηφιακή με εύκολο μενού και πολύ καλή εικόνα στα HD κανάλια
αλλά με ένα πρόβλημα που μέχρι τώρα δεν είχε λυθεί να υπάρξει γιά αυτόν ένα καλό πρόγραμμα επεξεργασίας καναλιών.
Υπήρξαν διάφορες προσπάθειες ένα μικρό προγραμματάκι alieditor η κάπως έτσι και το πρόγραμμα του TechForum to SettingsMaker 2.2
το οποίο ενώ είναι εύκολο και κάνει πολύ γρήγορα την δουλειά του ωστόσο παρουσιάζει ελλέιψεις και στις συχνότητες και στα κανάλια
(άλλα κανάλια έχουν αλλάξει παραμέτρους ή ονομασία η δεν υπάρχουν καθόλου)αλλά παρόλα αυτά για εμάς που έχουμε 10 δορυφόρους
(που να περνάμε χειροκίνητα 500+ transponders) μας βοηθούσε έστω και έτσι.Για το setedit δεν το συζητώ δεν είναι μόνο τα 25 ευρώ αλλά
όταν αποφάσισα να το αγοράσω πριν 10 μέρες προσπάθησα στην σελίδα του πάτησα αγορά μέσω paypal για να πληρώσω αλλά το link απλά δεν δουλεύε.
Επικοινώνησα μαζί του και η απάντηση του ήταν να περιμένω γιατί πράγματι έιχε πρόβλημα το paypal.Του λέω άλλος τρόπος υπάρχει κοιτάω το
email μου κάθε μέρα απάντηση δεν έχω λάβει ακόμη.Και έτσι άρχισα να ψάχνω να βρω είτε το setedit σπασμένο με το lic βρήκα διάφορα αλλά
όχι για τον Edision.Εκει που έψαχνα βρήκα κάτι που εμένα προσωπικά μου έλυσε τα χέρια το ClarkeTechEditorStudio.
Τι κάνει αυτό?Επιλέγεις ποιούς δορυφόρους θέλεις και κατεβάζει από την σελίδα του kingofsat όλα τα δεδομένα on line το κοιτούσα και δεν
το πίστευα όλες οι συχνότητες όλα τα κανάλια full updated έτσι όπως τα βλέπεται στο kingofsat.Επίσης μπορεί κάποιος να κάνει και αλλαγές
να φτιάξει λίστες αγαπημένων χωρίς περιορισμούς και λοιπες παπαριές όπως άλλα προγράμματα.Έτσι μου κατεβάζει σε δευτερόλεπτα όλα τα δεδομένα
των δορυφόρων που θέλω τα φορτώνω στο usb stick και τα βάζω στον δέκτη έτσι απλά και γρήγορα.Το μόνο αρνητικό του είναι οτι συνεργάζεται καλά
μόνο με τα επίσημα firmware του ILTV/SATGREKCO GR και όχι με τα ανεπίσημα από το familienforum και του richter-thomas.(ενώ φορτώνει υπάρχει κάποια
ασυμβατότητα που ίσως στο μέλλον λυθεί).Νομίζω οτι είναι μακράν οτι καλύτερο υπάρχει για τον Edision argus mini μέχρι το επόμενο :)

Download Megaupload
http://www.megaupload.com/?d=2ZF9QXE3

Αφού το κάνουμε εγκατάσταση το ανοίγουμε και κάνουμε τα εξής:
1)Options-->Language-->English
2)File-->Import-->Web (Import for web εδώ επιλέγουμε τους δορυφόρους έναν έναν με την ίδια διαδικασία (όσοι έχουν πολλούς δορυφόρους βάζουν την τελεία
στο Tv KoS γιατί ο Edision σηκώνει μέχρι 6.000 κανάλια αλλά αυτοί που έχουν 2-3 sat το βάζουν στο All KoS (tv & radios δηλαδή).Ανάμεσα στους δορυφόρους
που θα φορτώνεται θα βγάζει τα εξής List Modified?επιλέγεις NO φορτώνεις τον επόμενο δορυφόρο και σου βγάζει Add to Current List? επιλέγεις Ναι και έτσι
σιγα σιγά θα δεις τον αριθμό να αυξάνεται εντυπωσιακά.Οταν τελειώσουμε με τους δορυφόρους όσοι δεν έχετε μοτερ πηγαίνεται στο Show-->Satellites και πατάτε διπλό κλικ σε κάθε δορυφόρο βάζοντας Diseqc Usuals Off οι υπόλοιπες ρυθμίσεις στον δέκτη και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο μας βήμα
3)File-->Export-->Edision Mini πατάμε export και στο παράθυρο που θα πετάξει βρίσκουμε το αρχέιο firmware στο οποίο θέλουμε να φορτώσουμε τα κανάλια.
Επιλέγουμε με το ποντίκι πάνω στο αρχείο και πατάμε αποθηκευση και βγάζει το αρχείο υπάρχει ήδη θελετε να αντικατασταθεί επιλέγουμε ναι και export only
selescted channels επιλέγουμε ναι είμαστε οκ ένα νέο αρχείο έχει δημιουργηθεί με την κατάληξη _List01.abs αυτό βάζουμε στο δέκτη και φορτώνουμε με πλήρη φόρτωση.

Δείτε μερικές φώτο εδώ:http://img337.imageshack.us/img337/1637/clipboardvk.jpg

Last edited:

Γνωριζει καποιος αν μπορει ο δεκτης να δεχτει SOFTWARE με κλειδια σε usb stick; Μεχρι τωρα εχω καταφερει να του φορτωσω FIRMWARE που ειναι ολα αρχεια abs.

Ερώτηση (χαζή; ). Ο δέκτης πιάνει κάποια δορυφορικά 3D τα οποία μου τα εμφανίζει στην τηλεόραση (παλιά lcd) στην οθόνη χωρισμένη στη μέση με την ίδια εικόνα 2 φορές.
Σε νέα 3D τηλεόραση τι γίνεται; Θα μπορώ να τα δω ή χρειάζομαι ειδικό 3D δορυφορικό αποκωδικοποιητή;

Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Παιδιά, ο Edision Mini έχει στα μενού επιλογή FTP.
Ξέρει κάποιος τι ρυθμίσεις βάζουμε για να βλέπει τον FILE Server που κάποιοι έχουμε, ώστε να παίζει τα Video-αρχεία μας μέσα από δίκτυο?

Attachments

• Edision Argus Mini 2in1 - FTP.jpg
    Edision Argus Mini 2in1 - FTP.jpg
    42.3 KB · Views: 200

Γνωρίζει κανείς αν ο miniIP εμφανίζει κάπου πληροφορίες για την ανάλυση του παρακολουθούμενου καναλιού;
Στις πληροφορίες πάντως δεν εμφανίζει καμία σχετική ένδειξη κάτι που με παραξένεψε πολύ...

Eμένα καθόλου! Αν έχεις κάποια "δουλεμένη" ή "ψαγμένη" αναβάθμιση και ενώ βρίσκεσαι στο κανάλι που θες (με "καθαρή" οθόνη, χωρίς MENU ή OSD) πατάς:
info 2 φορές και μετά κόκκινο κουμπί για πληροφορίες...βγάζει αρκετές δεν νομίζω να χρειάζεται κάτι παραπάνω!
μετά πας σε επαγγελματικό δέκτη με πολύ παραπάνω τιμή!