Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Σωστός! Η προέκταση του usb δεν παρέχει αρκετό ρεύμα όπως φαίνεται. Τον κούμπωσα απευθείας πάνω στον δέκτη και όλα λειτουργούν!
Σε ευχαριστώ!

Σάκη, τα φώτα σου! Έχω ρυθμισμένο να κάνει εγγραφή σε PS (mpg) αλλά όταν κάνω εγγραφή σε κάποια κανάλια βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει εγγραφή σε PS και τη μετατρέπει σε TS. Γιατί άραγε;

Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Φίλε τι εννοείς Usb μετατροπέα;
Με Usb to RS232 καλώδιο γίνεται;
Thanks

Εμένα σε αντίστοιχο πρόβλημα και έχω συνδεδεμένο το δέκτη με το laptop με USB μετατροπέα δούλεψε με το γνήσιο από Γερμανία μεριά ενώ όλα τα άλλα που δοκίμασα δεν δούλεψαν Αν χρησιμοποιήσεις καλώδιο null modem με υπολογιστή που έχει έξοδο rs232 τότε δουλεύουν όλα καλά.

Σάκη, τα φώτα σου! Έχω ρυθμισμένο να κάνει εγγραφή σε PS (mpg) αλλά όταν κάνω εγγραφή σε κάποια κανάλια βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει εγγραφή σε PS και τη μετατρέπει σε TS. Γιατί άραγε;

Νομίζω ότι τα κανάλια με mpeg4 κωδικοποίηση (είτε επίγεια είτε δορυφορικά) δεν μπορεί να τα κάνει PS και τα γράφει σε ΤS προφανώς για λόγους αδυναμίας μετατροπής από mpeg4 σε mpeg2. To PS νομίζω ότι είναι mpeg2

Δεν μπορεί να γίνει εγγραφή MPEG4 σε PS (MPG).
Όλοι οι Edision με αυτόν τον τρόπο κάνουν εγγραφές. Έτσι είναι το file system.

Προφανώς δεν επαρκεί το ρεύμα της usb θύρας του argus;
Πως μπορώ να λύσω το πρόβλημα; Το κουτί είχε μέσα και ένα καλώδιο usb Y για extra ρεύμα αλλά από που μπορώ να του δώσω παροχή;
Αν δεν είχες βρει λύση, μέσω του καλωδίου "Υ" που τον συνδέεις σε USB τροφοδοτικό πρίζας.

Last edited:
Εδώ πρόβλημα στα κανάλια 4:3 μια και στην tv που έχω (Sony 40') δεν τα δείχνει, σε οποία μορφή και αν επιλέξω στις ρυθμίσεις του edition, δεν τα δείχνει 16:9 . Συμβαίνει σε κανέναν άλλο? έκδοση λογισμικού :1.5.05 από world-satellite.net

Ξαφνικά μου χάθηκανε τα επίγεια κανάλια και ακόμα κ το μενού επίγεια εγκατάσταση στον δέκτη,τι συμβαίνει?

Αν δεν είδες κάποια αλλαγή από τότε που έγραψες το μήνυμα... χάλασε το επίγειο tuner σου!
Όχι δεν έχω δει καμία αλλαγή,ξαφνικά χάθηκε το μενού επίγεια εγκατάσταση και τα επίγεια κανάλια μου! από το πουθενά!
φτιάχνει το επίγειο tuner? και αν ναι που πρέπει να το παώ?αντιπροσωπεία edision στην αθήνα που υπάρχει?και το κόστος?αξίζει?

Στον δέκτη έδιναν 3 χρόνια εγγύηση στην αρχή και 5 χρόνια δίνουν από κάποια στιγμή και μετά.
Πιστεύω πως και στα 3 χρόνια να είσαι, είσαι καλυμένος. Οπότε δεν πληρώνεις τίποτα!
Το πας στο κατάστημα που τον πήρες και εκείνοι το στέλνουν στην αντιπροσωπεία στην Θεσσαλονίκη.

Είτε φτιάχνεται είτε όχι, εσένα θα σου επιστρέψουντον από την αντιπροσωπεία δέκτη ο οποίος θα δουλεύει κανονικά.
Αν είσαι από τους πρώτους που τον αγόρασαν (όπως και εγώ) και έχουν περάσει 3 χρόνια, δεν ξέρω αν σε καλύπτουν με δωρεάν επισκευή.

Last edited:
Στον δέκτη έδιναν 3 χρόνια εγγύηση στην αρχή και 5 χρόνια δίνουν από κάποια στιγμή και μετά.
Πιστεύω πως και στα 3 χρόνια να είσαι, είσαι καλυμένος. Οπότε δεν πληρώνεις τίποτα!
Το πας στο κατάστημα που τον πήρες και εκείνοι το στέλνουν στην αντιπροσωπεία στην Θεσσαλονίκη.

Είτε φτιάχνεται είτε όχι, εσένα θα σου επιστρέψουντον από την αντιπροσωπεία δέκτη ο οποίος θα δουλεύει κανονικά.
Αν είσαι από τους πρώτους που τον αγόρασαν (όπως και εγώ) και έχουν περάσει 3 χρόνια, δεν ξέρω αν σε καλύπτουν με δωρεάν επισκευή.
Μεταχειρισμένο τον έχω πάρει τον δέκτη,οπότε ούτως η άλλος δεν έχω εγγύηση,γιαυτό ρώτησα πόσο να είναι το κόστος

Δεν ξέρω να σου πω. Πρέπει να μιλήσεις με την αντιπροσωπεία γι' αυτό.
Ίσως και μόνο με τον σειριακό να σε καλύψουν δωρεάν. Μίλα μαζί τους.-bye-

Έχω συνδεδεμένο τον mini με την TV με HDMI και λογισμικό lemtree proton. Αγόρασα ένα video sender και στέλνω μέσω scart το σήμα σε άλλη tv αλλά ενώ παίζει μια χαρά, έχει το γνωστό πρόβλημα, ότι δεν εμφανίζει τα μενού στην σύνδεση μέσω scart. Πως μπορώ να έχω τα μενού και στην scart αλλά και μέσω HDMI ταυτόχρονα;

Ισως.. λεω ισως, δεν το εχω δοκιμασει και δεν ειμαι σπιτι αυτη τη στιγη για να το δοκιμασω επιτοπου.. Αν, ενω εχεις περασμενη την HD αναβαθμιση, στις ρυθμισεις AV να βαλεις RGB. Το σιγουρο ειναι πως θα σου θαμπωσει το μενου οταν βλεπεις με HDMI, αλλα ισως τοτε να εχεις εικονα του μενου και μεσω scart.

Παντως εχω παρατηρησει το εξης.
Ενω εχω συνδεση με HDMI στα 1080i, καποια καναλια για να τα παιζει ομαλα και να μην κανει σκαλωματα, πρεπει να βαλω το AV στο RGB..

Σωστός kropilack!!! Δουλεύει μια χαρά με τον τρόπο που αναφέρεις! Βέβαια ακόμα και μέσω scart δε βγάζει καθαρό μενού αλλά τουλάχιστον βγάζει. Σε ευχαριστώ!

Ναι, αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος όταν έχουμε HD αναβάθμιση και θέλουμε να δούμε μενού στο Scart.
Το μενού δεν είναι καθαρό (με σκαλάκια δηλαδή) λόγω και πάλι της HD αναβάθμισης.
Αν τελικά χρειάζεσαι μόνιμα τα μενού, πέρνα αναβάθμιση SD. :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Παιρνώντας όμως την SD, δε θα χάσω τα μενού στην HDMI (η οποία είναι και η σύνδεση με τη βασική μου tv) ;