Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Με την SD περνάνε και στο HDMI. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως θα έχεις κάπως περίεργα μενού, αλλά στο HDMI πλέον.
Αν είμαι λάθος καθώς έχω δύο χρόνια να περάσω SD, παρακαλώ να με διορθώσετε.

Παιδιά βοήθεια...δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί αλλά επείγομαι, γιατί είναι Κυριακή και έχουμε αγώνες...
Το δέκτη (μέσα από τον οποίο περνάει και το σήμα της επίγειας κεραίας για να πάει στην τηλεόραση) τον άνοιξα το πρωί στο stand by για να έχω καλύτερο σήμα στα αναλογικά κανάλια, όπως πάντα...μετά από κανα δίωρο όμως, το display έσβησε και, έκτοτε, νέκρα...Κλείνοντας και ξανανοίγοντας το διακόπτη on/off από πίσω, δείχει on, boot, και μόλις εμφανίζει στο display το EDISION, σβήνει και δεν στέλνει ούτε σήμα στην τηλεόραση...
Η ενίσχυση του αναλογικού σήματος στην τηλεόραση μόνον παραμένει απ' ότι βλέπω...
Τι να φταίει; Να δοκιμάσω να περάσω το λογισμικό (1500HD) με rs232; υπάρχει κάποιος οδηγός γι αυτό? Αν έχετε διάγνωση έστω, απαντήστε μου σας παρακαλώ...
Νάστε καλά!!!

EDIT:Πόσο αλάνι πρέπει να είναι ένα παιδί 5 χρονών, ώστε χωρίς να βλέπει τι κάνει στην οθόνη, να ενεργοποιήσει το VFD οθόνη σε κατάσταση αναμονής σε Off!!!!
Και πόσο υποψιασμένος έπρεπε να είμαι εγώ ότι υπήρχε περίπτωση νάχει κάνει κάτι τέτοιο το τσογλανάκι μου και να μην δοκιμάσω καν να πατήσω το on στο τηλεκοντρόλ;;;
Τέλος καλό, όλα καλά...
Ευχαριστώ...

Last edited by a moderator:
Ψάχνω από περιέργεια να δω τι επεξεργαστή φοράει ο mini2in1, ram κτλ αλά δε βρίσκω στοιχεία. Γνωρίζει κανείς;

Μπορεί να μου πει όποιος γνωρίζει αν το επίγειο tuner που έχει ο edision 2in1 χρησιμοποιεί το ίδιο και στους απλούς επίγειους δέκτες της η εταϊρία?όπως π.χ στον edision mini-triton?
επίσης ποιοι δέκτες είναι κλώνοι του edision argus mini2in1?γιατί λογικά το ίδιο tuner Θα χρησιμοποιούνε?πάντα για επίγειο tuner αναφέρομαι

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Με την SD περνάνε και στο HDMI. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως θα έχεις κάπως περίεργα μενού, αλλά στο HDMI πλέον.
Αν είμαι λάθος καθώς έχω δύο χρόνια να περάσω SD, παρακαλώ να με διορθώσετε.
Ετσι κριβως!

Όταν πέρασα στον mini από τον dm500s μου έκανε (αρνητική) εντύπωση η χειρότερη εικόνα του στα SD κανάλια. Με τον καιρό το συνήθισα. Πειραματίζομαι τώρα όμως με τον mini και ανακάλυψα το εξής. Με περασμένο HD firmware και επιλογή εξόδου YUV 1080i τα μεν HD κανάλια είναι άψογα αλλά στα SD υπάρχει η θολούρα που παρατήρησα από την πρώτη στιγμή που τον απέκτησα. Εάν όμως διαλέξω έξοδο 480p ή 576p τα SD κανάλια γίνονται πιο καθαρά. Εξαφανίζεται η θολούρα και βελτιώνεται - γίνεται πιο διαυγής η εικόνα. Βέβαια τα HD χαλάνε.

Ποιά είναι η κατάλληλη ρύθμιση για να έχω καλή εικόνα σε SD και HD;
Προφανώς αυτό έχει να κάνει με το Upscale του mini; (κακό upscale; )

Οχι μονο εχει θολουρα αλλα .. εχοντας περασμενη την HD αναβαθμιση στο YUV 1080i 50H με καδωδιο HDMI σε καποια καναλια (και SD και HD) μου κανει σκαλωματα ("δοντια). Οταν κατεβασα την αναλυση στο RGB 576i (παντα με καλωδιο HDMI και ανβαθμιση HD) καπως τα πραγματα καλυτερεψαν. Τωρα εχω περασμενη την SD αναβαθμιση στο RGB 576i και βλεπω με καλωδιο HDMI στα 576i, και ετσι νομιζω πως εχω πετυχει την καλυτερη εικονα (οσο ειναι αυτο δυνατον) και στα SD και στα HD καναλια.

Κάτι παρόμοια μου κάνει και εμένα. Αν τον έχεις σε 1080i50 και βλέπεις sd έχει πρόβλημα με το frame interpolation της πανασονικ πλάσμα (κοτλέ εικόνα σε κάποιες στιγμές και όχι σε όλα τα κανάλια της nova). Η πρέπει να βγάλεις off το interpolation (ok τότε) ή να γυρίσεις σε 576ί και να παίξεις με/ χωρίς interpolation (οκ) Εκτιμώ και εγώ ότι κάτι συμβαίνει με το upscale του γιατί μόνο με αυτόν μου το κάνει τέτοια.

Άλλη μια ερώτηση. Γιατί τα 2 scart τα ονομάζει διαφορετικά; (tv, vcr). Υπάρχει κάποια διαφορά στο τι στέλνει το κάθε ένα; Γιατί να μην τα ονομάζει scart1/scart2;

Υπαρχει τροπος να ξεπεραστει το οριο των 2 ωρων στις εγγραφες του Argus Mini 2in1;
Χρησιμοποιω εναν 2.5" δισκο NTFS και δεν μπορω να γραψω πανω απο 2 ωρες συνεχομενα, ειτε αμεσα ειτε με προγραμματισμο εγγραφης.

Επισης, εχω μεινει με την Kunibert 1.2.86. Υπαρχει καποια βελτιωση γενικα αν βαλω καποιο απο τα νεοτερα του Kunibert;
Και θα μπορεσω να περασω την λιστα καναλιων που εχω τωρα ή πρεπει να αρχισω απο το μηδεν;

Μάλλον έχει να κάνει με το αρχείο εγγραφής που έχεις επιλέξει στο menu (ps / ts). Για δοκίμασε να το αλλάξεις.

Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Υπαρχει τροπος να ξεπεραστει το οριο των 2 ωρων στις εγγραφες του Argus Mini 2in1;
Χρησιμοποιω εναν 2.5" δισκο NTFS και δεν μπορω να γραψω πανω απο 2 ωρες συνεχομενα, ειτε αμεσα ειτε με προγραμματισμο εγγραφης.

Επισης, εχω μεινει με την Kunibert 1.2.86. Υπαρχει καποια βελτιωση γενικα αν βαλω καποιο απο τα νεοτερα του Kunibert;
Και θα μπορεσω να περασω την λιστα καναλιων που εχω τωρα ή πρεπει να αρχισω απο το μηδεν;

Οταν πατησεις rec για να γραψεις ενα καναλι, ξαναπατα rec και θα σου εμφανισει επιλογη για να προσθεσεις η να αφαιρεσεις χρονο στην εγγραφη.

πως δουλευει αυτο με το rec παιδες;

optimuss underline εχω, αλλα επειδη φανταζομαι ειναι το ιδιο πραγμα,
βαζω μεσα usb και παταω το rec κ γραφει οση ωρα του ορισω;
και το αρχειο που παραγει τι ειναι κ που μπορω να το δω;
ποσο ελευθερο χωρο χρειαζομαι ας πουμε στο usb για εγγραφη 2 ωρων περιπου;

Εγω στον edision mini 2in1 βαζω μεσα το usb.. παταω rec σε καποπιο καναλι και γραφει για 2 ωρες. Αν την ωρα που γραφει ξαναπατησω rec, βγαζει επιλογη και με το συστημα πλοηγησης (πανω-κατω οκ-δεξια-αριστερα) μπορω προσθεσω η να αφαιρεσω χρονο στην εγγραφη. Για δυο ωρες νομιζω χρειαζεται 1G (ισως και παραπανω.. πες βρε sakis..)
Στο "λιστα αρχειων" εχει επιλογη για φωτο-μουσικη-ταινιες-εγγραφες απο tv και για αναβαθμιση.

Ισως (δεν θυμαμαι τωρα μετα απο τοσο καιρο) αν περασεις απο την 1.2.86 σταδιακα στην τελευταια 1.5.10 (δηλ μετα την 1.2.86 να βαλεις την 1.3.24.. μετα την 1.3.93.. μετα την 1.4.08-->1.4.68..) ισως ετσι δεν χρειαστει να ξαναφτιαξεις τις λιστες.
Ο δεκτης τωρα, με τις τελευταιες αναβαθμισεις παιζει αρχεια mkv-mp4 (οχι ομως avi..), εχει την δυνατοτητα να γραψει ολα τα καναλια ενος αναμεταδοτη ταυτοχρονα (π.χ MEGA-STAR-SKAI) μπορει να "ριξει φως" σε επιπλεον καναλια και επισης εχει βελτιωσεις (απ'ο,τι ακουω, γιατι εγω εχω τον απλο) στα διαδυκτιακα.

Krοpilack ευχαριστω. Και εγω τον απλο εχω και λειτουργιες media player δεν με ενδιαφερουν στον δεκτη, οποτε θα μεινω με το "αρχαιο" firmware μαλλον.

Εγω στον edision mini 2in1 βαζω μεσα το usb.. παταω rec σε καποπιο καναλι και γραφει για 2 ωρες. Αν την ωρα που γραφει ξαναπατησω rec, βγαζει επιλογη και με το συστημα πλοηγησης (πανω-κατω οκ-δεξια-αριστερα) μπορω προσθεσω η να αφαιρεσω χρονο στην εγγραφη. Για δυο ωρες νομιζω χρειαζεται 1G (ισως και παραπανω.. πες βρε sakis..)
Στο "λιστα αρχειων" εχει επιλογη για φωτο-μουσικη-ταινιες-εγγραφες απο tv και για αναβαθμιση.

ελα ρε φιλαρακι,
μια χαρα ειναι το 1gb για 2 ωριτσες, θα το δοκιμασω κ εγω απο το σπιτι,
να γραψω καμια ωριτσα να δω τι γινεται,
αλλα το filetype τι βγαζει;
κανα avi ψυλλιαζομαι;

ελα ρε φιλαρακι,
μια χαρα ειναι το 1gb για 2 ωριτσες, θα το δοκιμασω κ εγω απο το σπιτι,
να γραψω καμια ωριτσα να δω τι γινεται,
αλλα το filetype τι βγαζει;
κανα avi ψυλλιαζομαι;

Όχι σε .ts γράφει ο δέκτης.
Όπως σου έγραψε παραπάνω ο φίλος Άκης, ούτε καν παίζει αρχεία avi...

"Ο δεκτης τωρα, με τις τελευταιες αναβαθμισεις παιζει αρχεια mkv-mp4 (οχι ομως avi..), εχει την δυνατοτητα να γραψει ολα τα καναλια ενος αναμεταδοτη ταυτοχρονα (π.χ MEGA-STAR-SKAI)"

kropi, προσπάθησα να γράψω ταυτόχρονα MEGA και STAR όπως λες αλλά είναι αδύνατον ακόμη και για δύο κανάλια!
Εσύ το έχεις δοκιμάσει;