Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Σχετικά με τις εγγραφές, δοκίμασα χθες στο stick μου (NTFS) και διαπίστωσα ότι πράγματι όταν επιλέγω από τις επιλογές του δέκτη PS, τότε τα παραγόμενα αρχεία έχουν κατάληξη .mpg κι αναπαράγονται οπουδήποτε πανεύκολα! Ωστόσο ο δέκτης «κόβει» τ'αρχεία σε κομμάτια των 924 MB (001.mpg, 002.mpg, 003.mpg κλπ). Γιατί συμβαίνει αυτό; Ξέρω ότι το NTFS δεν έχει πρόβλημα με τα μεγάλα αρχεία.
Μακάρι να έγραφε μονοκόματα, αλλά απ' ότι φαίνεται έτσι το έχουν ρυθμίσει να γράφει.

Υπάρχει δυνατότητα να επέμβω στο split size, όπως π.χ. συμβαίνει στους Dreambox με το Gemini;
Δεν ξέρω να σου πω.

Ευχαριστώ, φίλε Σάκη. Αν δε βρεις αυτό, τουλάχιστον στείλε μου το 1.28 EMU. Έχω πάρει και δεύτερο δέκτη Edision "Argus mini 2in1 IP" και θέλω να τον κάνω να «κελαηδίσει» το συντομότερο. Θέλω να έχω και τα δυο αρχεία, για HD και SD.
Δεν μπόρεσα να βρω κάτι άλλο, και εγώ την .27 πέρασα, αλλά επειδή με ενοχλεί η ποιότητα των μενού, θα ξαναβάλω παλιότερη SD.

Είναι σωστό αυτό το αρχείο για το STB μου; Να προχωρήσω στην αναβάθμιση παρά το μήνυμα; Ευχαριστώ.
Και εγώ σου λέω προχώρα ελεύθερα. Και εγώ αναγκάστηκα να σβήσω όλα τα κανάλια, λίστες, κλπ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Μια χαρα δουλευει σε μενα,με 16αρι diseqc της centauri.
Δεκατρεις δορυφορους εχω πανω σε δυο πιατα,χωρις κανενα απολυτως προβλημα!!!
Οπότε είναι ασυμβατότητα με το 8άρι DiSEqC που έχω.
Και εγώ πήρα σήμερα 4x 16/1, απότε το καλοκαίρι που θα τα βάλω θα είναι όλα καλά.
Μήπως έχεις δοκιμάσει και 10/1 ή έχεις ακούσει κανέναν να τα έχει δουλέψει με Edision Mini?

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

.
Είναι σωστό αυτό το αρχείο για το STB μου; Να προχωρήσω στην αναβάθμιση παρά το μήνυμα; Ευχαριστώ.

Το μήνυμα βγαίνει διότι με τις κάτωθι αναβαθμίσεις (1127,1128 & 1129) αλλάζει ο bootloader του δέκτη. Αν και αυτό δεν είναι συχνό φαινόμενο με αυτές τις αναβαθμίσεις επέρχονται σημαντικές αλλαγές μη συμβατές με τις προηγούμενες εκδόσεις και γι αυτό και το μήνυμα..
Με το 1129 νομίζω πως δεν θα χρειαστεί να ξανααλλάξει ο bootloader οπότε να μην ξαναδούμε το μήνυμα και τις συνέπειες του..

Να προσθέσω και κάτι άλλο στα +/- μιας και τα συγκεντρώσαμε όλα μαζί σε αυτά τα μηνύματα.

- Κατά την πλοήγηση στην λίστα των καναλιών, δεν υπάρχει τόσο γρήγορη απόκριση των εντολών.
Ιδιαίτερα στην αριστερή πλευρά της βασικής λίστας. Στον Argus VIP δεν υπάρχει αυτή η καθυστέρηση.

- Δεν έχει επιλογή για αλλαγή στα PID. Αν κάνω λάθος διορθώστε με!

* Θα ήθελα να υπάρχει μπάρα σήματος-ποιότητας και στο SD_FW που είναι για CRT TV. Υπάρχει αλλά μόνο στο _HD.
Δεν μιλάω όταν πηγαίνουμε στις πλήρεις ιδιότητες του καναλιού, αλλά κατά το διάστημα του ζάππινγκ στην info bar.

Α! Θυμήθηκα και κάτι άλλο στα πλην...

- Η μνήμη 6000 καναλιών συνολικά, είναι πολύ μικρή για κάποιον με πολλούς δορυφόρους ή με κινητό πιάτο.
Εμένα με ανάγκασε να κάνω αναζήτηση μόνο τα FTA. Είδα το μήνυμα πως η μνήμη καναλιών είναι full, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας.

Το μήνυμα βγαίνει διότι με τις κάτωθι αναβαθμίσεις (1127,1128 & 1129) αλλάζει ο bootloader του δέκτη. Αν και αυτό δεν είναι συχνό φαινόμενο με αυτές τις αναβαθμίσεις επέρχονται σημαντικές αλλαγές μη συμβατές με τις προηγούμενες εκδόσεις και γι αυτό και το μήνυμα..
Με το 1129 νομίζω πως δεν θα χρειαστεί να ξανααλλάξει ο bootloader οπότε να μην ξαναδούμε το μήνυμα και τις συνέπειες του..

Υπάρχει μήπως και ασυμβατότητα με το setedit? Εμένα δεν μου ανοίγει το αρχείο για επεξεργασία. Το έχει αντιμετωπίσει και κάποιος άλλος?

Δεν μπόρεσα να βρω κάτι άλλο, και εγώ την .27 πέρασα, αλλά επειδή με ενοχλεί η ποιότητα των μενού, θα ξαναβάλω παλιότερη SD.

Φαντάζομαι το έκανες βέβαια, αλλά δοκίμασε να αλλάξεις στις ρυθμίσεις Α/V τον τύπο εξόδου βίντεο μεταξύ YUY/RGB

Α! Θυμήθηκα και κάτι άλλο στα πλην...

- Η μνήμη 6000 καναλιών συνολικά, είναι πολύ μικρή για κάποιον με πολλούς δορυφόρους ή με κινητό πιάτο.
Εμένα με ανάγκασε να κάνω αναζήτηση μόνο τα FTA. Είδα το μήνυμα πως η μνήμη καναλιών είναι full, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας.

Όντως η μνήμη είναι πάρα πολύ μικρή. Εγώ του έχω μόνο 6 δορυφόρους. Έσβησα όλα τα κανάλια ράδιο και έχω καταργήσει και την επιλογή του NIT γιατί μου έβγαζε πολλά διπλά. Δυστυχώς δεν μου ανοίγει στο setedit, οπότε μάλλον δεν πρόκειται να κάνω και πολλές άλλες αλλαγές χειροκίνητα.

Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Το setedit στη δοκιμαστική έκδοση σου επιτρέπει μόνο 17 αλλαγές...

Το setedit στη δοκιμαστική έκδοση σου επιτρέπει μόνο 17 αλλαγές...
Δεν μου ανοίγει καθόλου το αρχείο να δει τα κανάλια κτλ. Δεν φτάνω σε σημείο να κάνω αλλαγές. Σε εσάς ανοίγει κανονικά?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Φαντάζομαι το έκανες βέβαια, αλλά δοκίμασε να αλλάξεις στις ρυθμίσεις Α/V τον τύπο εξόδου βίντεο μεταξύ YUY/RGB
Δεν παίζει ρόλο η ρύθμιση, αν και εγώ μπορώ μόνο με RGB να δω εικόνα.

Επίσης για το Setedit που ρωτάς, δεν έκατσα να σκανάρω δορυφόρους για να φτιάξω νέα λίστα,
εκτός από τον HellasSat που το έκανα για τις δοκιμές που κάνει ο ΟΤ3.
Θα περιμένω λίγες μέρες μήπως βγει καμία επίσημη, αλλιώς θα περάσω αυτή που είχα έως πριν δύο μέρες.

Δεν μου ανοίγει καθόλου το αρχείο να δει τα κανάλια κτλ. Δεν φτάνω σε σημείο να κάνω αλλαγές. Σε εσάς ανοίγει κανονικά?
και εμένα το setedit δεν μου ανοίγει τα αρχεία bak που κρατάω.

Εγώ έχω το 128 sd και έχω συνδεδεμένη με HDMI τη τηλεοραση στο σαλόνι και με rca το AV SENDER που στέλνει σήμα στη δευτερη τηλεόραση σε άλλο δσωμάτιο. Και τα 2 έχουν μενού κανονικά. Με το 129 δεν είχα μενού στη 2η τηλεόραση.

και εμένα το setedit δεν μου ανοίγει τα αρχεία bak που κρατάω.

Εγώ έχω το 128 sd και έχω συνδεδεμένη με HDMI τη τηλεοραση στο σαλόνι και με rca το AV SENDER που στέλνει σήμα στη δευτερη τηλεόραση σε άλλο δσωμάτιο. Και τα 2 έχουν μενού κανονικά. Με το 129 δεν είχα μενού στη 2η τηλεόραση.
Απο την στιγμή που στέλνεις εικόνα και με HDMI και με rca πρέπει να επιλέγεις τα λογισμικά με την ένδειξη SD