Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Κάτι τέτοιο έπαθα κι' εγώ χτες - έχω το δέκτη να δίνει έξοδο και από hdmi (σε splitter) και από RCA ώστε να μπορώ να εκμεταλλευτώ το ότι η τηλεόρασή μου μπορεί να δώσει ταυτόχρονη θέαση από 2 πηγές (χωρίζει στη μέση την οθόνη, όχι PIP). Έτσι μπορώ να βλέπω και από τον Azbox σε HDMI και από τον Edision αναλογικά ταυτόχρονα 2 ματσάκια π.χ. Μπορεί όμως το ότι τον βάζω να δίνει σήμα ταυτόχρονα από 2 εξόδους να του κάνει ζημιά;
Και μια άλλη ερώτηξις: για να εκμεταλλευτεί κανείς τα καλούδια της 1.3.21 και άλλων εκδόσεων λογισμικού, χρειάζεται μόνιμα να τον έχεις συνδεδεμένο και στο internet? Γιατί με τον Az καλά έχουμε το wi-fi, με τον Edision θα πρέπει να ψαχτώ για powernet - ΟΧΙ, δεν κλέβω από τους γείτονες internet, απλά τάχω σαλονάτα τα μηχανήματα και δεν θέλω να τραβάω καλώδια, θα πέσει παντόφλα!!!:secruity::secruity::secruity:

Χρόνια πολλά είπα; Δεν είπα;
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!
Αυτά, ευχαριστώ!!!

Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Παιδια οποιος πιανει με τον μινι tourksat 42E οποτε μπορει ας μου στειλει ενα pm για να τον ρωτησω για ενα προβλημα που εχω στο idman
Καλες γιορτες!

Γιατί, δεν γίνεται να βγάζει ΚΑΙ από HDMI ΚΑΙ από RCA, ταυτόχρονα?
Βγάζει εικόνα, αλλά μου φαίνεται πως δεν είναι τόσο καλή της αναλογικής εξόδου, όταν το κάνουμε αυτό.
Το είχα δοκιμάσει παλιότερα και δεν θυμάμαι ακριβώς.

Last edited:

Στα A/V settings, διαλέγεις έξοδο RGB 576i. Και με το auto θα δεις εικόνα καναλιού από την αναλογική έξοδο, απλά από αυτή δεν θα μπορείς να δεις τίποτε από μενού, μπάρα πληροφοριών κλπ. Αν δεν σε πειράζει και απλά θες να έχεις τη δυνατότητα παρακολούθησης και σε δεύτερη έξοδο, άφησέ το στο auto για να μη χάσεις από το hdmi σε ποιότητα εικόνας.Αυτά...

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Το νέο λογισμικό που κυκλοφόρησε στο ILTV το 1.3.22 το δοκίμασε κανένας και αν ξέρει αν έχει τίποτα αλλαγές ?????

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Το νέο λογισμικό που κυκλοφόρησε στο ILTV το 1.3.22 το δοκίμασε κανένας και αν ξέρει αν έχει τίποτα αλλαγές ?????

ORF and AustriaSat Channel Package works now!

Without card! :2thumb22sup:

ORF and AustriaSat Channel Package works now!

Without card! :2thumb22sup:

Ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε για την άμεση απάντηση. Πάντως το πρόβλημα με το χάσιμο των ρυθμίσεων δεν το λύνει γιατί πριν λίγο το δοκίμασα και το πρόβλημα παραμένει. Μάλλον το λογισμικό με τον mini Ip είναι σαν το γεφύρι της Άρτας έφτιαξαν τα HD μετά από 2 μήνες και χάλασαν την αποθήκευση των ρυθμίσεων.
Σ´ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους,με υγεία.Αγόρασα ένα wi-fi bridge (vonets 11g) ελπίζοντας να δώσω internet στο δέκτη. Για να μην ψάχνομαι σε όλο το νήμα,έχει την καλοσύνη κάποιος να μου πει: στις ρυθμίσεις τοπικού δικτύου θα διαλέξω απλά DHCP και θα δώσω στο δέκτη ip από το menu του router, ή έχω τη δυνατότητα να το κάνω από άλλο (ποιό;) μενού του δέκτη; Για αναλυτικό user manual περί των (δια)δικτυακών ρυθμίσεων του δέκτη, μπορεί κάποιος να μου δώσει link; Ευχαριστώ πολύ.

Πάντως, σε ποιότητα εικόνας σε HD κανάλια όσο και στο upscaling στα sd κανάλια, ο δέκτης είναι πολύ κατώτερους από άλλους HD δέκτες που έχω δοκιμάσει στην τηλεόραση μου (ο γέρο Humax 2000, o DM800, o DM500, o Opticum 9600 για παράδειγμα)...

Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Πάντως, σε ποιότητα εικόνας σε HD κανάλια όσο και στο upscaling στα sd κανάλια, ο δέκτης είναι πολύ κατώτερους από άλλους HD δέκτες που έχω δοκιμάσει στην τηλεόραση μου (ο γέρο Humax 2000, o DM800, o DM500, o Opticum 9600 για παράδειγμα)...
Είχα διαβάσει ότι ο Mini είναι καλός σε ποιότητα εικόνας .
Από αυτούς που έχεις δοκιμάσει πιος ήταν ο καλύτερος σε ποιότητα εικόνας;

Re: Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Είχα διαβάσει ότι ο Mini είναι καλός σε ποιότητα εικόνας .
Από αυτούς που έχεις δοκιμάσει πιος ήταν ο καλύτερος σε ποιότητα εικόνας;

Ο Humax...Μετά οι DM και ο Opticum...Τελευταίος και καταιδρωμένος ο Mini...

Re: Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Ο Humax...Μετά οι DM και ο Opticum...Τελευταίος και καταιδρωμένος ο Mini...

Δεν ξέρω με τους δέκτες που λες αν έχει τόση διαφορά στην ποιότητα της εικόνας γιατί δεν έχω κανέναν να τον συγκρίνω ,αλλά σε σύγκριση με τον edision vip2 , είναι αρκετά κατώτερος στην ποιότητα εικόνας. Επίσης τα τόσα προβλήματα που παρουσιάζει με τα software από ILTV είναι και αυτό στα μείον του δέκτη. Στο μόνο που υπερτερεί κατά την γνώμη μου σε σχέση με τον Vip2 , είναι ο δέκτης για τα επίγεια ψηφιακά που είναι αρκετά καλός ακόμα και σε άσχημες περιοχές όπως αυτή που εγώ μένω που ο mini IP τα πιάνει άνετα και χωρίς σπασίματα ενώ οι δύο vip2 που έχω πιάνουν οριακά με αρκετά σπασίματα και με λιγότερο σήμα.

Ας μας πουν και άλλοι κάτοχοι του δέκτη τις εντυπώσεις τους επί του θέματος...Η ποιότητα της εικόνας του δέκτη στα δικά μου μάτια και στο δικό μου setup είναι κακή...

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Από κάποιον φίλο είχα ακούσει ότι ο Mini έχει καλό (δορυφορικό)tuner,ισχύει;

ισχυει...οπως επισης οτι υποφερει στην εικονα του...
καταλαβα την διαφορα,οταν τον αντικατεστησα με τον spiderbox 9000.
εχει μια "θαμπαδα"-θα ελεγα-η εικονα του και ειναι προτιμοτερο να παιζει στα 720p.
ειδικα στα sd o scaler του μινι,δεν μπορει να κανει πολλα πραγματα.
συγκριτικα με τον 9000 που εχω τωρα,η διαφορα εικονας ειναι πολυ μεγαλη.
γενικοτερα ομως, ο μινι ειναι ενα δεκτακι value for money,ειδικα αυτην την στιγμη που η τιμη του ειναι κατω απο τα 150 ευρω.
για καποιον που θελει τα βασικα + κατι....παραπανω,τον βρισκω μια αξιοπρεπεστατη λυση.

Από κάποιον φίλο είχα ακούσει ότι ο Mini έχει καλό (δορυφορικό)tuner,ισχύει;

Θα συγκρίνω το δορυφορικό tuner του mini IP με το δορυφορικό tuner του vip2.
Στην ίδια εγκατάσταση το δορυφορικό tuner του vip2 στον Hellas sat κατεβάζω περίπου 205 κανάλια και όταν βάζω στην ίδια εγκατάσταση τον mini IP με το ζόρι κατεβάζω 75-80 χωρίς καμία αλλαγή στην εγκατάσταση. Πράγμα που σημαίνει για μένα ότι ο mini IP έχει καλύτερο tuner για τα επίγεια ψηφιακά , αλλά αρκετά χειρότερο δορυφορικό από τον vip2. Επίσης είναι λιγάκι δύστροπος με τα diseqc το μόνο που μου δούλεψε τέλεια είναι το JOHANSSON με τα άλλα που δοκίμασα έτρωγε κολλήματα στην αλλαγή των δορυφόρων.

ισχυει...οπως επισης οτι υποφερει στην εικονα του...
εχει μια "θαμπαδα"-θα ελεγα-η εικονα του και ειναι προτιμοτερο να παιζει στα 720p.
ειδικα στα sd o scaler του μινι,δεν μπορει να κανει πολλα πραγματα.
συγκριτικα με τον 9000 που εχω τωρα,η διαφορα εικονας ειναι πολυ μεγαλη.
γενικοτερα ομως, ο μινι ειναι ενα δεκτακι value for money,ειδικα αυτην την στιγμη που η τιμη του ειναι κατω απο τα 150 ευρω.
για καποιον που θελει τα βασικα + κατι....παραπανω,τον βρισκω μια αξιοπρεπεστατη λυση.

Εγώ θα τολμούσα να πω, πως η εικόνα του mini στα HD είναι ελαφρώς καλύτερη από την εικόνα του Humax 2000 στα SD!!!

οπως επισης οτι υποφερει στην εικονα του...

Έχεις δίκιο Δημήτρη, η θαμπάδα είναι εμφανέστατη! Και υπάρχει και στα 720p και στα 1080i.