Edision Argus Pingulux

Re: EDISION ARGUS PINGULUX

παιδες βοήθεια !!
χρειαζομε rescue image για τον pingulux, το εχει κανεις;

να ρωτησω και κατι που παρατηρησα.
τα κουμπια volume ειναι αναποδα?!! πατας το κατω και δυναμωνει δλδ? μπορει να φαινεται λεπτομερεια αλλα ειναι τουλαχιστον κουλο :nounder: οταν εχεις συνηθισει τοσα χρονια στο νορμαλ up/down

σε ολες τις φωτο αλλα και στο εγχειριδιο ειναι αναποδα........

Απάντηση: EDISION ARGUS PINGULUX

Δεν είσαι καθόλου λάθος! Το έχω αναφέρει και εγώ στο τεχνικό τμήμα της Edision, πάνω σε κάποια συζήτηση που είχαμε.
Το σωστό θα ήταν το Volume αλλά και το Page να είχαν βελάκια πάνω και κάτω, και όχι + / -

να το τσεκαρω αλλη μια. :a0210:
δε λεω για τα συμβολα που εχουν πανω τα κουμπια αλλά για το οτι εχουν βαλει αναποδα τα κουμπια απο ο,τι εχει συνηθισει ολος ο κοσμος! ή μηπως τελικα δουλευουν οκ αλλα ειναι τα σχεδιακια αναποδα; καποιος κατοχος να το διευκρινισει παρακαλω; :ernaehrung004:

ΜΟΝΟ τα σχέδια είναι ανάποδα.
Θα δουλεύεις αυτά τα πλήκτρα ΧΩΡΙΣ να κοιτάς το ποιο είναι το + και ποιο το - , για να μην μπερδεύεσαι.

παιδιά μέσω του Spark δίνεται η δυνατότητα να βλέπουμε τα τεχνικά στοιχεία του καναλιού όπως η ανάλυσή του το bitrate κ.α ή αυτά τα βλέπουμε μόνο με Enigma 2?

Re: Απάντηση: EDISION ARGUS PINGULUX

ΜΟΝΟ τα σχέδια είναι ανάποδα.
Θα δουλεύεις αυτά τα πλήκτρα ΧΩΡΙΣ να κοιτάς το ποιο είναι το + και ποιο το - , για να μην μπερδεύεσαι.

φιλε το εχεις ψαξει πιστευω ε; αρα ολα καλα! δε με χαλαει να ειναι τυπωμενα λαθος αλλα το να δουλευουν αναποδα θα ηταν λογος μεχρι και για να μην τον αγορασω. γιατι ετσι εχει και τα κουμπια για πανω/κατω στα καναλια. Φαντασου να θες να κανεις ζαπινγκ, αντε να το συνηθισεις..........

Δηλαδή είναι τυπωμένα λάθος στο τηλεκοντρόλ;

Αυτό είναι το τηλεκοντρόλ.
remote_mini.png

Αυτό είναι το μενού.
edision_argus_pingulux_screen8.jpg

Στην εικόνα υπάρχει το κανάλι 26. Πατώντας το "πάνω" του PAGE, μας πάει στο 16. Βάσει των μενού είναι λογικό.
Αν παρατηρήσουμε το τηλεκοντρόλ, η "πάνω" πλευρά του PAGE γράφει ΠΛΗΝ.
Αν όμως βλέπουμε το τηλεκοντρόλ (όπως έκανε και ο φίλος) χωρίς να βλέπουμε το μενού
και σκεπτόμενοι πως πάντα το ΠΛΗΝ στα τηλεκοντρόλ βρίσκεται στην κάτω μεριά... το PAGE είναι ανάποδα!

Με το VOLUME τώρα τι γίνεται... αυτό τελικά, όντως δουλεύει όπως βλέπουμε στην φωτογραφία. Η πάνω μεριά είναι το ΠΛΗΝ και η κάτω το ΣΥΝ.
Αυτό βάσει αυτών που έχουμε συνηθίσει έως τώρα από τα διάφορα τηλεκοντρόλ... όντως είναι "ανάποδα"!
Εμένα γιατί δεν με ενοχλεί καθόλου? Γιατί σε όλα αυτά τα τηλεκοντρόλ, με το ΔΕΞΙ βελάκι ανεβαίνει η ένταση και με το ΑΡΙΣΤΕΡΟ χαμηλώνει.
Οπότε το VOL +/- δεν το έχω χρησιμοποιήσει ούτε μία φορά.
Για κάποιον που δεν ξέρει για το αριστερό/δεξί βέλος και θέλει να χρησιμοποιήσει αυτό το πλήκτρο... ΝΑΙ, το "τύπωμα" είναι σωστό αλλά το πλήκτρο είναι ανάποδα!

Last edited:

με λιγα λογια, τα κουμπια λειτουργουν συμφωνα με το τυπωμα που εχουν πανω τους.

μακαρι η ενταση να ρυθμιζεται και με τα βελακια. ελπιζω να μην ειναι και σ' αυτα αναποδα ε;! :flipout:
ενταξει μην το κουρασουμε κι αλλο μ αυτο, ο δεκτης μ ενδιαφερει, η τιμη ειναι πολυ καλη και τα υπολοιπα συνηθιζονται. να σαι καλα sakis! :worshippy:

Last edited:
Απάντηση: Re: EDISION ARGUS PINGULUX

με λιγα λογια, τα κουμπια λειτουργουν συμφωνα με το τυπωμα που εχουν πανω τους.
Ναι. Στην απάντηση #85 το έγραψα ανάποδα!
Το τύπωμα είναι σωστό αλλά τα πλήκτρα (έστω το VOL) "θεωρητικά πάντα", είναι ανάποδα.

μακαρι η ενταση να ρυθμιζεται και με τα βελακια. ελπιζω να μην ειναι και σ' αυτα αναποδα ε;! :flipout:
ενταξει μην το κουρασουμε κι αλλο μ αυτο, ο δεκτης μ ενδιαφερει, η τιμη ειναι πολυ καλη και τα υπολοιπα συνηθιζονται. να σαι καλα sakis! :worshippy:
Ναι μια χαρά είναι!

Πατάς το ΔΕΞΙ και... ανοίγει το κλιματιστικό! :flipout::flipout::flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: EDISION ARGUS PINGULUX

Ναι μια χαρά είναι!

Πατάς το ΔΕΞΙ και... ανοίγει το κλιματιστικό! :flipout::flipout::flipout:

ειναι και πολυχειριστηριο ε; σουπερ το εργαλειο! :laugh:

ελπιζω να μεινω ευχαριστημενος, να δουλευει απροβληματιστα και με σουπερ hd εικονα, οπως λενε και στα reviews. Περιεργο παντως που δεν εχει το σουξε που θα πρεπε, με τετοια τιμη και "δυνατοτητες".
Τουλαχιστον για την ελληνικη αγορα αυτην την εντυπωση εχω, ψαχνοντας στα φορουμ.

Οι περισσότεροι που θα τον αγοράζαμε, έχουμε πάρει τον Mini. Πάνω-κάτω μοιάζουν (χοντρικά), αλλά ο Mini δεν είναι Linux... έχει όμως επιπλέον DVB-T tuner.
Αν τους είχαν βγάλει μαζί στην αγορά, θα είχε ακουστεί περισσότερο. Ο Mini είναι εδώ και δύο χρόνια στην αγορά. Ο Pingulux είναι τους τελευταίους μήνες.
Εγώ θα τον πάρω τον Pingulux όταν θα τον βγάλουν με 3 tuner... :thrasher:

ειμαι ντρημακιας χρονια τωρα και πολυ ευχαριστημενος. Μ αρεσει το σκαλισμα που σου επιτρεπει το λινουξ και γι αυτο ειπα να συνεχισω με λινουξατο (που φοραει και spark, αρα εχω και εναλλακτικη).
Δε θα χρειαστω dvb-t, οποτε χτυπαω τον πιγκουινο. Στην τιμη του δε νομιζω να χει αντιπαλο για αυτα που ζηταω ε;

γεια χαρα και παλι!
τον εχω στα χερια μου πλεον. Για εντυπωσεις ειναι μαλλον νωρις, απλα να πω πως η εικονα σε hd (αναλογα βεβαια και με το καναλι ή το περιεχομενο) ειναι εντυπωσιακη. (Ειναι ο πρωτος μου hd δεκτης, οποτε δεν εχω μετρο συγκρισης) Μενει να τον συνηθισω μετα απο τοσα χρονια με dreambox, γιατι αρχικα μου φανηκε περιεργος απο αποψη μενου κτλ

Ηθελα να ρωτησω κατι: καταφερα να δω φως με σπαρκ αλλα ειμαι στο σκοταδι με το NeuProLux_v2. καποια βοηθεια;; δεκτα και pm :worshippy:

Last edited:

να ρωτησω κατι αλλο.
οταν βλεπω ενα HD καναλι και παταω στο τηλεκοντρολ πχ το ok για τη λιστα καναλιων, για 2-3'' ο ηχος κανει καποια σκαλωματακια. Αν παω πανω κατω τα καναλια στη λιστα (οχι αλλαγη καναλιου, απλα βλεπω τη λιστα), το κανει καμια φορα και παλι. Σε sd δε συμβαινει αυτο.
Ή αν αλλαξω audio (σε καναλια που εχουν 2 ή και 3 επιλογες ηχου) τοτε εκει σκαλωνει και η εικονα συνηθως. Αυτο το κανει (ελαχιστα βεβαια) και στα sd οταν αλλαζω επιλογη ηχου.

Ειναι φυσιολογικο κατι τετοιο;;

Στα κανάλια ποιου πακέτου; Με ποιά κάρτα; Επειδή τέτοιου είδους συμπτώματα παραπέμπουν αλλού και όχι στον δέκτη..........

Στα κανάλια ποιου πακέτου; Με ποιά κάρτα; Επειδή τέτοιου είδους συμπτώματα παραπέμπουν αλλού και όχι στον δέκτη..........

Φιλε μαλλον εχεις καποιο δικιο........
σε free hd δεν το κανει "παιζοντας" με τις λιστες αγαπημενων. Αν και το κανει (αλλα οχι τοσο εντονα οσο στα $) στην αλλαγη επιλογης ηχου και πατωντας το exit. Εκει για 1-2'' χανεται ο ηχος.
Ισως ειναι συνδυασμος αυτου που υποψιαζεσαι, με το ζορι που τραβαει ο δεκτης παιζοντας hd καναλια.

να λυνεται με μια παλιοτερη βερσιον του spark ή δεν ειναι θεμα firmware;

Last edited: