Edision mini-triton + HD

Re: Απάντηση: EDISION MINI TRITON +HD (Νέος Δέκτης)

jim13, ανέβασε μια φωτογραφία αν μπορείς.

3iESRRwYZlvAAAAAElFTkSuQmCC

Eτσι οπως βλεπεις τους υποτιλους ετσι μου το εδειχνε και στον δεκτη αλλα μετα οταν πηγα διαμορφωση βιντεο μου τους δειχνει αλλιως τους υποτιτλους με αλλη γραμματοσειρα που δεν βολευει εμενα οι υποτιτλοι ειναι ενσωματωμενη

3iESRRwYZlvAAAAAElFTkSuQmCC

Eτσι οπως βλεπεις τους υποτιλους ετσι μου το εδειχνε και στον δεκτη αλλα μετα οταν πηγα διαμορφωση βιντεο μου τους δειχνει αλλιως τους υποτιtλους με αλλη γραμματοσειρα που δεν βολευει εμενα οι υποτιτλοι ειναι ενσωματωμενη

9k=

Eτσι μου τους δειχνει στο pc και στον αποδικωποιητη ακριβως οπως το βλεπεις
αλλα οταν πηγα διαμορφωση βιντεο η υποτιτλοι αλλαξαν και δεν με βολευουν

Re: EDISION MINI TRITON +HD (Νέος Δέκτης)

πολύ απογοητευτικός δέκτης για τα λεφτά του και τη διαφήμιση που έχει πέσει γύρω από το όνομα edision .
πρώτα απ'όλα δε δίνει επαρκές ρεύμα σε ένα usb εξωτερικό 2.5" δίσκο μου, που παίζει μια χαρά σε crypto redi 215 και σε έναν φτηνιάρη legent sd.
του έβαλα usb στικακι το οποίο το βλέπει, αλλά δεν παίζει ούτε καν ταινία σε αρχείο avi.
τέλος γιατί πρέπει να είναι τόσο ογκώδης; μοιάζει με κάποια μικρά dvd players που έβγαιναν παλιότερα.
μου φαίνεται θα τον πασάρω σε κανα φίλο ή συγγενή που να μην του χρειάζονται οι media player δυνατότητες...

Πήρα και εγώ τον δέκτη αυτόν, μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του σαν δέκτης. Η ποιότητα της λήψης είναι τέλεια, και εκεί που δίνει ρέστα, είναι φυσικά στην ΕΡΤ HD.
Σαν συσκευή, είναι αρκετά ζεστή, και το κόκκινο λεντάκι που έχει στο standby, είναι αρκετά έντονο και φωτεινό. Κάποιοι θα το βρουν ενοχλητικό, και δίκιο θα έχουν.

Re: EDISION MINI-TRITON MPEG4

αγορασα χθες και σημερα συνδεσα κιεγω τον editionHD
μπορειτε να μου εξηγησετε 2-3 πραγματακια και συγγνωμη αν εχουν ξαναειπωθει και σας κουραζω.

για συνδεση με HDMI καλωδιο (με την tv η τον 5καναλο ενισχυτη, θα το δω αργοτερα το θεμα του ηχου) KAI ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ (mega,ant1, κλπ) ΟΧΙ ΤΑΙΝΙΕΣ HD , στις ρυθμισεις του edition τι πρεπει να διαλεξω ;
εχει
ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΘΟΝΗΣ: 480i/576i/576p/720p/1080i/1080p(50Hz)
ΜΕΓΕΘΟΣ TV: PAL/NTSC
ΕΞΟΔΟΣ video: RGB/CVBS

η τηλεοραση ειναι samsung fullHD 40"

τα δοκιμασα ολα σε τηλεοπτικο σημα και μεταξυ των 720p/1080i/1080p δεν παρατηρησα διαφορα (ουτε στο ERTHD)

επισης παρατηρω πως ο ηχος εχει χαμηλη ενταση
εκει που παλια με την τηλεοραση ακουγες απο το 9-12 σε μια κλιμακα 0-35
τωρα πρεπει να βαλω την τηλεοραση τουλαχ. στο 20 και να "παιζω" με το τηλεκοντρολ του edition
αν αφησω σε νορμαλ επιπεδα την τηλεοραση τοτε απλα δεν ακουω ΟΣΟ κιαν δυναμωσω την ενταση του edition

να υποθεσω πως μονοδρομος ειναι η χρηση του ενισχυτη μου ;

αγορασα χθες και σημερα συνδεσα κιεγω τον editionHD
μπορειτε να μου εξηγησετε 2-3 πραγματακια και συγγνωμη αν εχουν ξαναειπωθει και σας κουραζω.

για συνδεση με HDMI καλωδιο (με την tv η τον 5καναλο ενισχυτη, θα το δω αργοτερα το θεμα του ηχου) KAI ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ (mega,ant1, κλπ) ΟΧΙ ΤΑΙΝΙΕΣ HD , στις ρυθμισεις του edition τι πρεπει να διαλεξω ;
εχει
ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΘΟΝΗΣ: 480i/576i/576p/720p/1080i/1080p(50Hz)
ΜΕΓΕΘΟΣ TV: PAL/NTSC
ΕΞΟΔΟΣ video: RGB/CVBS

η τηλεοραση ειναι samsung fullHD 40"

τα δοκιμασα ολα σε τηλεοπτικο σημα και μεταξυ των 720p/1080i/1080p δεν παρατηρησα διαφορα (ουτε στο ERTHD)

επισης παρατηρω πως ο ηχος εχει χαμηλη ενταση
εκει που παλια με την τηλεοραση ακουγες απο το 9-12 σε μια κλιμακα 0-35
τωρα πρεπει να βαλω την τηλεοραση τουλαχ. στο 20 και να "παιζω" με το τηλεκοντρολ του edition
αν αφησω σε νορμαλ επιπεδα την τηλεοραση τοτε απλα δεν ακουω ΟΣΟ κιαν δυναμωσω την ενταση του edition

να υποθεσω πως μονοδρομος ειναι η χρηση του ενισχυτη μου ;

Ο ήχος από hdmi και σε μένα και σε άλλους συνφορουμιτες είναι κάπως "χαμηλός" δεν ξέρω αν είναι εγγενές χαρακτηριστικό η παίζει ρόλο ρο καλώδιο. Αν έχεις παλαιότερο v1.2 δοκίμασε αν μπορείς και κάποιο 1.3 η 1.4 πιο ποιοτικό. Από τον ενισχυτή θα πάρεις σαφώς καλύτερό ήχο αλλά θα έχεις τρίτη συσκευή να παίζει. Εγώ έχω βάλει λιγο πριν το τερμα τον ήχο του δεκτή και ρυθμίζω την έντασή μονό από την τιβι.
Για την εικόνα η erthd εκπέμπει σε 1440χ1080i οπότε σε 1080 p&I λογικά δεν θα βλέπεις διάφορα. Όταν βάζεις 720 προφανώς κανει upscale η τιβι σου και παίρνεις καλό αποτέλεσμά. Αφού με το ματι δεν βλέπεις διάφορα θεωρώ ότι μπορείς να βάλεις στον δεκτή ανάλυσή 1080 για την erthd. Συνφορουμιστες γνωστές έχουν αναφέρει ότι ίσως είναι καλύτερό να αφήνουμε το upscale στην τιβι και όχι στον δεκτή αλλά προσωπικά δεν έχω δει διάφορα και με τους δυο τρόπους. Βεβαία εγώ έχω τιβι hdready απλή.

Και εγώ προτιμώ τους δέκτες μου σε μεγάλη ανάλυση. Δεν ξέρω αν άλλες τηλεοράσεις κάνουν καλύτερο upscaling γιατί και η δική μου είναι HDReady και όχι FullHD. Αλλά σε εμένα η φυσική SD ανάλυση δίνει μεν καθαρή αλλά λίγο μουντή εικόνα. Σε μεγάλη ανάλυση δίνουν και καθαρή και πιο εντυπωσιακή και "γυαλιστερή"εικόνα. Και δεν είναι ότι μου αρέσει η πολύ χτυπητή εικόνα που βγάζει μάτι, γιατί έχω ελέγξει την εικόνα με εργαλείο καλιμπραρίσματος της εικόνας και είναι εντός προδιαγραφών. Θεωρώ ότι τώρα πια και οι δέκτες κάνουν καλό upscaling. Κακό upscaling είχα δει στον πρώτο μου δέκτη με το αρχικό λογισμικό που είχε. Αλλά νομίζω τώρα πια έχει λυθεί από τους κατασκευαστές δεκτών αυτό το πρόβλημα. Μόνο ένας δέκτης μου έχει τώρα πια εμφανώς κακό upscaling και τον έχω σε SD ανάλυση. Και έχω γκρινιάξει πολύ στην εταιρία του για αυτό, αλλά δεν υπήρξε αντίδραση.

οταν ειχα αγορασει μια PCMCIA καρτα MPEG 4 SD και την εβαλα στην τηλεοραση ειχα αυτη τη μουντη εικονα που περιγραφετε αλλα δυνατοτερο ηχο και φυσικα 1 τηλεχειρηστηριο (αυτο της tv)
αργουσε πολυ στην αλλαγη των καναλιων (5 δευτερολεπτα ) και ετσι ειπα να παρω HD δεκτη εξωτερικο
με που τον εβαλα πανω επαθα πλακα απο το ποσο εντονη ηταν η εικονα. λες και καποιος αυξησε contrast και brightness στο 100 με τη μια
ομολογω πως νομισα οτι ηταν απλα κακη ποιοτητα του δεκτη αλλα ξαναγυρνωντας στην ΕΤ1,ΝΕΤ στο ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ σημα (αφου εκπεμπουν ακομα) ειδα ποσο ΙΔΙΑ ηταν η εικονα με τον edition (ιδια φωτεινη,γυαλιστερη,εντονη εικονα_)
απλα με την αλλη τη μουντη συνηθησα 3 εβδομαδες και μου φαινοταν φυσιολογικη
χαχαχαχα

το μονο σπαστικο ειναι τα 2 τηλεχειρηστηρια μεχρι την αγορα της νεας 3d LG το χειμωνα :-)

Σε όλα είναι θέμα συμβατότητας μεταξύ των συσκευών.Γνωρίζω κάρτα PCMCIA να δίνει αντίστροφα καλύτερη εικόνα από εξωτερικό δέκτη με σύνδεση HDMI .Tα ίδια και στον ήχο.Ο ήχος γενικα με Εdision είναι χαμηλός και με scart.

Αγόρασα τρεις αποκωδικοποιητές Edision Mini Triton +HD. Και οι τρεις είχαν έκδοση HW HTA5 και έκδοση SW v.1.013 20120705-112924. Παρατήρησα στο site της εταιρείας ότι η έκδοση αυτή λογισμικού δεν είναι διαθέσιμη για download. Υπάρχει η επιλογή PMT monitor και είναι απενεργοποιημένη, συνεπώς και ο αποκωδικοποιητής δεν χάνει την σειρά των καναλιών. Σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις λογισμικού μία παρατήρηση είναι ότι μετά από την αυτόματη αναζήτηση τα κανάλια της ERT Digital βρίσκονται στις πρώτες τέσσερις θέσεις της λίστας (ΕΡΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕΡΤ HD κατά σειρά) αλλά και η σειρά των υπολοίπων είναι διαφορετική (π.χ. το MEGA βρισκόταν στο 05 νομίζω αντί στο 09). Συνεπώς κάτι έχει αλλάξει στο σορτάρισμα των καναλιών μετά από αυτόματη αναζήτηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι αρνείται να δει υπότιτλους. Έχω δοκιμάσει Ελληνικούς σε srt format και ANSI κωδικοποίηση (εξωτερικά αρχεία, όχι ενσωματωμένα στην ταινία) και αρνείται να τους δει παρόλο που οι ίδιοι υπότιτλοι εμφανίζονται κανονικά σε άλλους αποκωδικοποιητές χωρίς να παρουσιάζουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Όποιος γνωρίζει κάτι ας ενημερώσει...

Απάντηση: EDISION MINI TRITON +HD (Νέος Δέκτης)

Φιλε, εγω εχω τον edision mini 2in1 και για να δω τους υποτιτλους πρεπει να πατησω το κιτρινο πληκτρο (οπου εκει εχει επιλογη για TXT και υποτιτλους) και να επιλεξω-πατησω υποτιτλους για να ακολουθησω μετα τη διαδρομη, ωστε να φτασω παλι εκει που ειναι ο φακελος με την ταινια και τους υποτιτλους και να επιλεξω-μαρκαρω αυτη τη φορα τους υποτιτλους ωστε να τους δει.
Ισως ο EDISION MINI TRITON +HD να ειναι στην ιδια λογικη..

George Piraeus, η 1,013 του Ferguson Ariva T65 που είναι κλώνος, υποστήριζε αποκωδικοποίηση DTS.
Θα μπορούσες να το ελέγξεις;

Ευχαριστώ για το reply στο προηγούμενο post μου. Ανοίγω την ταινία, πατάω το κίτρινο κουμπάκι και εμφανίζει ένα menu που λέει subtitles off. Επιλέγω το off και εμφανίζει ένα menu που αναφέρεται στο μέγεθος, το φόντο και το χρώμα των υποτίτλων. Υπότιτλους όμως δεν μπορώ να δω. Αν επιστρέψω στην ταινία και ξαναπατήσω το κίτρινο κουμπάκι η επιλογή subtitles είναι στο off. Κάτω από το off έχει κενές θέσεις και δεν μπορώ να δω κάποιο αρχείο.

Last edited:

George Piraeus, η 1,013 του Ferguson Ariva T65 που είναι κλώνος, υποστήριζε αποκωδικοποίηση DTS.
Θα μπορούσες να το ελέγξεις;

Κατέβασα από το http://www.digital-digest.com/movies/movie_index.php?type=dolby το dtspiano.zip και δεν έχει ήχο. Συνεπώς δεν υποστηρίζει αποκωδικοποίηση DTS.

Απάντηση: Re: Απάντηση: EDISION MINI TRITON +HD (Νέος Δέκτης)

Ευχαριστώ για το reply στο προηγούμενο post μου. Ανοίγω την ταινία, πατάω το κίτρινο κουμπάκι και εμφανίζει ένα menu που λέει subtitles off. Επιλέγω το off και εμφανίζει ένα menu που αναφέρεται στο μέγεθος, το φόντο και το χρώμα των υποτίτλων. Υπότιτλους όμως δεν μπορώ να δω. Αν επιστρέψω στην ταινία και ξαναπατήσω το κίτρινο κουμπάκι η επιλογή subtitles είναι στο off. Κάτω από το off έχει κενές θέσεις και δεν μπορώ να δω κάποιο αρχείο.
Αν οταν εισαι στο off, πατησεις στον κερσορα το δεξι πληκτρο, μηπως βγαζει επλογη για οn?

Επσης, οταν η ταινια παιζει, αν πατησεις κιτρινο πληκτρο) για υποτιτλους), μηπως σου δειχνει για παραδειγμα το Usb (oπου μεσα σε καποιο φεκελο ειναι η ταινια και οι υποτιτλοι μαζι) ωστε να ακολουθησεις την διαδρομη, για να φτασεις στον φακελο oπου μεσα ειναι η ταινια και οι υποτιτλοι κι εκει με καποιο αλλο πληκτρο η με οκ να τους επιλεξεις?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EDISION MINI TRITON +HD (Νέος Δέκτης)

Αν οταν εισαι στο off, πατησεις στον κερσορα το δεξι πληκτρο, μηπως βγαζει επλογη για οn?

Όχι, απλά βγάζει την επιλογή για την ένταση της φωνής.

Επσης, οταν η ταινια παιζει, αν πατησεις κιτρινο πληκτρο) για υποτιτλους), μηπως σου δειχνει για παραδειγμα το Usb (oπου μεσα σε καποιο φεκελο ειναι η ταινια και οι υποτιτλοι μαζι) ωστε να ακολουθησεις την διαδρομη, για να φτασεις στον φακελο oπου μεσα ειναι η ταινια και οι υποτιτλοι κι εκει με καποιο αλλο πληκτρο η με οκ να τους επιλεξεις?

Όχι, αν πατήσω το κίτρινο πλήκτρο (υποτίτλων) μου ανοίγει ένα menu που η μόνη επιλογή που έχει είναι subtitle OFF. Αν πατήσω ΟΚ στο OFF τότε μου ανοίγει ένα μενού που αφορά το μέγεθος, το φόντο και το χρώμα των υποτίτλων. Μπορώ να τα αλλάξω και το μέγεθος και το φόντο και το χρώμα των υπότιτλων, αλλά δεν εμφανίζονται.

Απάντηση: EDISION MINI TRITON +HD (Νέος Δέκτης)

"Όχι, αν πατήσω το κίτρινο πλήκτρο (υποτίτλων) μου ανοίγει ένα menu που η μόνη επιλογή που έχει είναι subtitle OFF. Αν πατήσω ΟΚ στο OFF τότε μου ανοίγει ένα μενού που αφορά το μέγεθος, το φόντο και το χρώμα των υποτίτλων. Μπορώ να τα αλλάξω και το μέγεθος και το φόντο και το χρώμα των υπότιτλων, αλλά δεν εμφανίζονται. "
Οταν εισαι εδω.. αν πατήσω το κίτρινο πλήκτρο (υποτίτλων) μου ανοίγει ένα menu που η μόνη επιλογή που έχει είναι subtitle OFF αν πατησεις στον κερσορα το δεξι πληκτρο, μηπως??? (η αυτο εκανες?)

"Όχι, αν πατήσω το κίτρινο πλήκτρο (υποτίτλων) μου ανοίγει ένα menu που η μόνη επιλογή που έχει είναι subtitle OFF. Αν πατήσω ΟΚ στο OFF τότε μου ανοίγει ένα μενού που αφορά το μέγεθος, το φόντο και το χρώμα των υποτίτλων. Μπορώ να τα αλλάξω και το μέγεθος και το φόντο και το χρώμα των υπότιτλων, αλλά δεν εμφανίζονται. "
Οταν εισαι εδω.. αν πατήσω το κίτρινο πλήκτρο (υποτίτλων) μου ανοίγει ένα menu που η μόνη επιλογή που έχει είναι subtitle OFF αν πατησεις στον κερσορα το δεξι πληκτρο, μηπως??? (η αυτο εκανες?)
Αυτό ακριβώς έκανα και ανοίγει την μπάρα με την ένταση του ήχου.
Το περίεργο είναι ότι σε υπότιτλους μίας ταινίας - μόνο σε μια το παρουσίασε αυτό´με format mkv, δεν θυμάμαι πια ακριβώς δοκίμασα αφού είναι πολλές αυτές - κάτω από την επιλογή subtitle OFF είχε διαδοχικά στον πίνακα τους αριθμούς 0 έως 9!!!!! Δηλαδή κάτω από την επιλογή subtitle OFF, είχε την επιλογή 0, κάτω από το 0 το 1,..., έως την επιλογή 9. Επέλεξα κάποιες από αυτές αλλά δεν γίνεται τίποτα. Δείχνει να μην μπορεί να αναγνωρίσει τους υπότιτλους. Σε ευχαριστώ για το reply kropilack.