Edision mini-triton + HD

Re: EDISION MINI TRITON +HD (Νέος Δέκτης)

Δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό και δοκίμασα το νέο f/w (έκδοση 1.016)
Το καλύτερο f/w που έχει βγάλει μέχρι τώρα γι´ αυτό και μάλλον τα άλλα δυο τα κατέβασε.
Εξηγούμαι αμέσως αρχίζοντας από τα καλύτερα:
Με ρύθμιση raw, hdmi pcm γίνεται αποκωδικοποίηση dts και ac-3. Αν έχετε εξωτερικό ενισχυτή που υποστηρίζει dts και dolby digital θα παίρνετε πολυκάναλο ήχο και θα ανάβουν οι αντίστοιχες ενδείξεις στο panel του ενισχυτή σας. Αν δεν έχετε τότε από την τηλεόραση θα μπορείτε να ακούτε μόνο ac-3 κι όχι dts.
Πλέον τα πλήκτρα previous, next στο media player λειτουργούν και σε video και σε μουσική.
Τα αρνητικά που έχω εντοπίσει είναι:
1. Όταν βλέπεις video από hdd ή usb δεν μπορείς να αλλάξεις το aspect ratio με το πλήκρτο TV/AV όπως όταν βλέπεις τηλεόραση. (γίνεται με το ariva 1.013)
2. Όταν ένα αρχείο έχει 2 audio streams π.χ. DTS κι AC-3 δεν μπορείς να κάνεις εναλλαγή μεταξύ τους.(γίνεται με το ariva 1.013)
3. Στην περίπτωση που ένα video έχει DTS και η ρύθμιση έιναι στο HDMI-PCM δεν ακόυγεται ήχος από την τηλεόραση όπως γίνεται στο AC-3.(γίνεται με το ariva 1.013)
4. Μεγαλύτεροι υπότιτλοι.
5. Όσον αφορά την υποστήριξη των διαφόrων video format δεν είναι τόσο καλό όσο το ariva 1.013 αλλά αυτό κυρίως εντοπίζεται σε αρκετά παλιές κωδικοποιήσεις video που δε χρησιμοποιούνται σήμερα οπότε μάλλον δεν αποτελεί πρόβλημα
5. Δεν αναγνωρίζει πάντα τον σκληρό δίσκο. Συγκεκριμένα έχω έναν WD MY PASSPORT USB 3 500GB χωρίς τροφοδοτικό με τον οποίο συμβαίνει κάποιες φορές το εξής:
Όταν τον συνδέω λέει USB DEVICE CONNECTED αμέσως μετά USB DEVICE REMOVED και ούτω καθεξής μέχρι που είτε παραμένει στο connected ή στο removed.
Για το 5 ίσως φταίει ότι ο σκληρός είναι usb 3 οπότε έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ρεύμα. Με το ariva 1.013 πάντως δεν είχα αυτό το πρόβλημα. Τα υπόλοιπα νομίζω ότι είναι σχετικά ασήμαντα.

Τον αγόρασα σημερα και θα τιν βάλω σε μια CRT 21' με scart.επειδη πρωτη φορα ασχολουμαι μπορει καποιος να μου πει πως να κανω update το f/w?(ποιο να κατεβάσω,απο που,πως το περνανε) και να μου πει τι ρυθμισεις να κανω στο μενου?

Κατεβάζεις το αρχείο από εδώ http://www.edision.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=388 κάτω κάτω εκεί που λέει software. Το αποσυμπιέζεις και αντιγράφεις ΜΟΝΟ το αρχείο της αναβάθμισης σε ένα στικάκι στο ROOT FOLDER (όχι μέσα σε κάποιο φάκελο δηλαδή). Το στικακι ή ο σκληρός πρέπει απαραίτητα να είναι fat32 κι όχι ntfs αφού αν είναι ntfs δε θα κάνει αναβάθμιση. Αν δεν ξέρεις τι είναι βάλτο σε έναν υπολογιστή πάτα δεξί κλικ στο στικακι -> ιδιότητες και δες. Αν είναι ntfs θα χρειαστεί να του κανέις format κατά fat32, πάλι πατώντας δεξι κλικ -> format και σιγουρεύοντας ότι η επιλογή στο format είναι fat32.
Αφού γίνουν αυτά βάζεις το στικάκι στο δέκτη και πατάς menu -> σύστημα -> software update -> usb upgrade. Ύστερα η οθόνη θα γίνει μπλε και θα δεις μια μπάρα προόδου. Όταν φτάσει στο 100% ο δέκτης θα κάνει επανεκκίνηση, αναζήτηση καναλιών και θα είσαι έτοιμος.
Πριν κάνεις την αναβάθμιση αλλά και αφού την κάνεις μην ξεχάσεις να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πάλι από το menu.
Όσον αφορά τις ρυθμίσεις εικόνας πήγαινε menu -> εικόνα και παίξε λίγο να δεις τι ταιριάζει καλύτερα στην τηλεόρασή σου

Last edited by a moderator:

1. Όταν βλέπεις video από hdd ή usb δεν μπορείς να αλλάξεις το aspect ratio με το πλήκρτο TV/AV όπως όταν βλέπεις τηλεόραση. (γίνεται με το ariva 1.013)
2. Όταν ένα αρχείο έχει 2 audio streams π.χ. DTS κι AC-3 δεν μπορείς να κάνεις εναλλαγή μεταξύ τους.(γίνεται με το ariva 1.013)
3. Στην περίπτωση που ένα video έχει DTS και η ρύθμιση έιναι στο HDMI-PCM δεν ακόυγεται ήχος από την τηλεόραση όπως γίνεται στο AC-3.(γίνεται με το ariva 1.013)

1. Αν επιλεχθεί η σωστή αναλογία οθόνης από το μενού -4:3 letterbox ή 16:9 Pillarbox-, σπανίως εμφανίζεται λανθασμένα η αναλογία.
Εγώ θα ήθελα να αλλάζει η ανάλυση (V-FORMAT) ώστε να μπορεί να επιλεχθεί η κατάλληλη για το κάθε βιντεάκι χωρίς να πρέπει να πάω κάθε φορά στο μενού και μετά ξανά στον media player.

2.Bug! Φαντάσου να έχει διαφορετικά streams γλωσσών και να μην μπορείς να ακούς την κανονική! Σαν μεξικάνικο θα 'ναι...

3. Είναι φυσιολογική συμπεριφορά, αφού ο δέκτης αποκωδικοποιεί AC3 και όχι DTS.

Μπορείς να ελέγξεις αν όταν πατάς τα πλήκτρα 1-2-3 κτλ σε μεταφέρει το 10%-20%-30% κτλ της εγγραφής ή της ταινίας;

Μου φαίνεται ότι η Edision είναι σε καλή πορεία πια αφού βγάζει αναβαθμίσεις. Καμία σχέση με το παρελθόν.

Last edited:

Επιλογή 16:9 pillar box δεν έχει. Έχει 16:9 pan & scan, 16:9 letterbox και 16:9 wide screen.
Με το μπλε πλήκτρο του ήχου που κανονικά σου βγάζει επιλογές ήχου όταν βλέπεις τηλεόραση, όταν βλέπεις video σου βγάζει την επιλογή go to. Αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση που βλέπεις pvr όπου σου βγάζει κανονικά επιλογές ήχου.
Tο τσέκαρα και δε γίνεται αυτό που ρωτάς. Εναλλακτικά έχει το go to που σε πάει στο συγκεκριμένο δευτερόπλεπτο.
Συμφωνώ κι εγώ. Επιτέλους ενα f/w αντάξιο του ferguson

Δεν θα το έλεγα αντάξιο του Ferguson. Μόνος σου διαπίστωσες οτι έχει αρκετές ελλείψεις με μεγαλύτερη για μένα την έλλειψη Pillarbox.

Όλα αυτά τα έκανε το fw του BOXHD πριν ένα χρόνο.

Σε όσα firmware δεκτών Mstar έχω δοκιμάσει, είναι ο μόνος τρόπος για να παίζουν οι ταινίες 2.35:1 ή 4:3 με σωστό aspect ratio. Οι άλλες επιλογές ξεχειλώνουν την εικόνα κατα τον κάθετο και οριζόντιο άξονα αντίστοιχα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα κανάλια: Για παράδειγμα ΑΝΤ1 και Α παίζουν σε 4:3 ενω Mega & Star παίζουν σε 16:9

Πριν κάνεις την αναβάθμιση αλλά και αφού την κάνεις μην ξεχάσεις να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πάλι από το menu.

Αυτό σε τι χρησιμεύει?

ΥΓ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ οι οδηγίες. Εύγε !!!

Σε όσα firmware δεκτών Mstar έχω δοκιμάσει, είναι ο μόνος τρόπος για να παίζουν οι ταινίες 2.35:1 ή 4:3 με σωστό aspect ratio. Οι άλλες επιλογές ξεχειλώνουν την εικόνα κατα τον κάθετο και οριζόντιο άξονα αντίστοιχα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα κανάλια: Για παράδειγμα ΑΝΤ1 και Α παίζουν σε 4:3 ενω Mega & Star παίζουν σε 16:9
Με 16:9 pan & scan οι ταινίες σε 2.35:1 και 4:3 παίζουν σωστά, Mega και Star σε 16:9 και Αντ1, Α σε 4:3. Αν κατάλαβα καλά αυτό δεν κάνει το pillarbox; Μόνο που το να βλέπεις σε 4:3, τα κανάλια που εκπέμπουν ακόμα σε 4:3, κι όχι σε 16:9 κατά την αποψή μου δεν είναι ωραίο

Με 16:9 pan & scan οι ταινίες σε 2.35:1 και 4:3 παίζουν σωστά, Mega και Star σε 16:9 και Αντ1, Α σε 4:3. Αν κατάλαβα καλά αυτό δεν κάνει το pillarbox; Μόνο που το να βλέπεις σε 4:3, τα κανάλια που εκπέμπουν ακόμα σε 4:3, κι όχι σε 16:9 κατά την αποψή μου δεν είναι ωραίο

Δηλαδή οι ταινίες 2.35:1 παίζουν με μαύρες μπάρες πανω-κάτω χωρίς να κόβει εικόνα δεξιά-αριστερά; Αν είναι έτσι, εντάξει.

Ναι ακριβώς. Το τσέκαρα βάζοντας σημάδια αριστερά και δεξιά και συγκρίνοντας με το πως φάινεται στον υπολογιστή που σίγουρα παίζει σωστά

Δεν ξέρω αλλά είναι οδηγία του talos!!! Κακό πάντως δεν κάνει
Έχει παρατηρηθεί ότι μερικές φορές ένα νέο firmware μπορεί να «μπερδευτεί» λίγο από τα δεδομένα που αφήνει πίσω του το παλιό.
Έτσι «του καθαρίζουμε τον δρόμο» πριν το βάλουμε, και μετά βεβαιωνόμαστε ότι δεν έχουν μείνει άλλα δεδομένα ή ρυθμίσεις από το παλιό και πως ο υπόλοιπος διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος είναι οργανωμένος όπως τον θέλει εκείνο.

Αυτή την εμπειρία την αποκτήσαμε με τον F&U 2205. Αργότερα παρατηρήσαμε σε άλλους δέκτες μεμονωμένες περιπτώσεις που η αναβάθμιση έφερε και κάποια προβλήματα, τα οποία λύνονταν με την παραπάνω διαδικασία.

Απάντηση: EDISION MINI TRITON +HD (Νέος Δέκτης)

Για όσους έχουν τον δέκτη σας έχω ευχάριστα νέα!!! Υπάρχει νέο firmware update στο site της Edision (04/09/2012) και διορθώνει για πρώτη φορά το θέμα με τους υπότιλους που έβγαιναν από τα αριστερά της οθόνης και επίσης πλέον ο δέκτης παίζει και αρχεία ts!

Μήπως στο stand by έχεις επιλέξει "Quick start"?

Όταν στο stand by επιλέγω "Κανονικό", όταν κλείσω και επαναφέρω τον δέκτη από το remote control, χάνονται και οι υπότιτλοι και ο AC-3 ήχος. Πρέπει να αφαιρέσω την τροφοδοσία για να επανέλθουν όλα κανονικά. Όταν στο stand by επιλέγω "Quick start", όλα είναι μία χαρά. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις? Πρέπει να πρόκειται για bug του firmware. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Με την τελευταία αναβάθμιση του firmware (04/09/2012 ver. 1.016) λύθηκε και το παραπάνω πρόβλημα με τους υπότιτλους που αφορούσε την έκδοση 1.013 του λογισμικού.

Ίσως λίγο άσχετο, αλλά είπα να μην ανοίξω καινούριο νήμα:

Αν συνδέσω το δέκτη με ένα παλιό pc monitor, που δε χρησιμοποπιώ πια, θα πάρω τηλεοπτική εικόνα ή δε γίνεται κάτι τέτοιο?