Edision mini-triton

Re: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Ναι, αλλά τότε θα ήταν με HD δέκτη, o οποίος θα έκανε "downscale" σε SD. Με κόστος ανάλογο των HD δεκτών, ποιος θα τον αγόραζε τότε; Γιατί να μην έπαιρνε κάποιος έναν HD δέκτη με HDMI, έστω και για μελλοντική χρήση;

Αυτό δεν είναι "θέμα" του συγκεκριμένου δέκτη, αλλά όλων των SD δεκτών ;)
Γιατί δεν είναι για μένα
Είναι για μπαμπά και μαμά...πεθερά...μπατζανάκη...κ.α....

Γιατί δεν είναι για μένα
Είναι για μπαμπά και μαμά...πεθερά...μπατζανάκη...κ.α....

Αφού το ΕΡΤ ΗD δείχνει επιλεκτικά κάποιες μεταδόσεις των υπολοίπων καναλιών, που μπορούν να τα δουν, ποιος ο λόγος να έκανε downscale σε SD;

Απάντηση: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Παιδια ενω το βαζω στη ρυθμιση για εγγραφη σε μορφη PS,αυτο εξακολουθει να γραφει σε TS.Κανω κατι λαθος?Εχω το τελευταιο firmware.Μηπως εχει κανεις σας το παλιοτερο να το δοκιμασω?

GEIA SE OLOUS! EIMAI NEOS STO FORUM! APO TEXNOLOGIA EIMAI ASXETOS! PAIDIA EXO TON EDISION MINI TRITON MPEG4! EDW KAI KAIRO ME POLY PSASIMO KATAFERA EPITELOUS NA METATREPO TA ARXEIA MKV ME TO XviD4PSP 6.4 ETSI NA MPOREI NA TA PAIZEI! ALLA TO PROVLIMA EINAI OTI DEN PAIZEI IPOTITLOUS! OUTE KAI TOUS ENSWMATOMENOUS! PSAXNO EDW KAIRO NA VRO TH LYSH ALLA TIPOTA DEN KATAFERA! KOURASTIKA! SAS PARAKALO PAIDIA AN GNORIZEI KAPOIOS KATI AS ME VOITHISEIS! :music-smiley-005:

Ψάχνω να δω πως γίνεται προγραμματισμένη εγγραφή και δεν βρίσκω άκρη.
Εκεί που ζητάει ρυθμίσεις για timeshift ή record τι επιλέγω ?
Στην εγγραφή τι τύπο αρχείου (TS/PS) να επιλέξω?
Για εγγραφή μιας ώρας, τι μέγεθος απαιτείται στο αποθηκευτικό μέσο?

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα κάθε βοήθεια.

Είχα ένα διάστημα τον δέκτη (πολύ καλός) αλλά δεν θυμάμαι και πολλά για να βοηθήσω.

Επειδή όμως όλοι οι δέκτες με ALi έχουν το ίδιο μενού, με 2-3 επιπλέον επιλογές για τα νεότερα τσιπάκια, όπως του Mini-Triton, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εγχειρίδιο οποιουδήποτε από αυτούς (πχ Crypto redi 50A, redi 220 και όλοι οι standard definition Crystal Audio).
'Η ακόμα καλύτερα να σου απαντήσει κάποιο μέλος του Avclub :)

Μπορείς μέσω μέσω του μενού «Ρυθμίσεις συστήματος» -> «Ορισμός χρονοδιακόπτη», καθώς και πιέζοντας τα πλήκτρα EPG και το πράσινο (χρωματιστό) με τη σειρά στο τηλεχειριστήριο.

Δεν ξέρω για την επιλογή timeshift ή record... Κάνε μια-δυο δοκιμές.

Η PS δημιουργεί μικρότερα αρχεία από την TS, επειδή η 2η γράφει και άλλες πληροφορίες όπως teletext, απ'όσο ξέρω.

Δεν έχω μετρήσει πόσο χώρο χρειάζεται, αλλά μπορείς να το βρεις εύκολα γράφοντας δοκιμαστικά ένα-δυο λεπτά.

Last edited:

Για προγραμματισμενη εγγραφη πας εκει που σου ειπε ο φιλος πριν και εκει που λεει υπηρεσια χρονοδιακοπτη το αλλαζεις απο καναλι σε εγγραφη.
Για το timeshift και το record επιλεγεις για το τι θες να κανεις παυση ή αμεση εγγραφη αντιστοιχα.
Ωστοσο δεν εχω καταφερει ακομα να εγγραψω σε ps καταληξη.Οτι και αν επιλεξω γραφει σε ts και στους δυο δεκτες που εχω.Κατι μαλλον μου διαφευγει.Καμια ιδεα?

Ίσως είναι πρόβλημα του firmware. Υπάρχει μια αναβάθμιση, δοκίμασέ την.
Αν την έχεις ήδη, στείλε ένα e-mail στην Edision να τους ενημερώσεις, να δούμε και τι υποστήριξη έχουν.

Όταν τα κανάλια είναι MPEG4 και όχι MPEG2, όλοι οι δέκτες της Edision γράφουν μόνο σε TS,
ανεξάρτητα από το τι έχουμε επιλέξει στο μενού. Δεν είναι κάποιο πρόβλημα του δικού σου δέκτη.

Σωστος ο sakis! Εκανα εγγραφη στα mpeg2 και δουλεψε!Ευχαριστω!:a0210:

Το πρόγραμμα δεν κάνει γι' αυτόν τον δέκτη. Ο συγκεκριμένος αναβαθμίζεται μόνο μέσω USB, άρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτόν.

Πηρα αυτον δεκτη και δεν ειμαι ευχαριστημενος καθολου.Το προβλημα ειναι οτι τα αναλογικα κανάλια δεν τα βγαζει ουτε στην RF OUT ουτε στη θεση LOOP οταν ο δέκτης ειναι κλειστος.Οταν τον ανοιγεις η τηλεοραση ενεργοποιει την Θεση AV και δεν περναει στο αναλογικο tuner για να δω τα αναλογικά.Απο οτι διαβασα πρεπει να βαλεις ταφ αυτα ειναι μπακαλικα πράγματα.Περιμένω επισημη τοποθετηση της εταιρείας.

Τα αναλογικά κανάλια δεν τα βγάζει στην LOOP όταν ο δέκτης είναι κλειστός, γιατί έτσι λέει η Ευρωπαϊκή οδηγία. Οι αξιοπρεπείς κατασκευαστές τη τηρούν.
Η RF OUT δεν είναι για αυτή τη δουλειά, οπότε είναι αναμενόμενο.

Όταν τον ανοιγεις η τηλεοραση ενεργοποιει την Θεση AV και δεν περναει στο αναλογικο tuner για να δω τα αναλογικά.
Οι περισσότεροι σε ζηλεύουμε ήδη, αφού μπορείς έτσι να χρησιμοποιείς ένα τηλεχειριστήριο αντί για 2.
Είναι θέμα της τηλεόρασης, το συγκεκριμένο. Έχεις συνδέσει τον δέκτη με την τηλεόραση μέσω scart, η οποία πρέπει όταν βλέπει σήμα στην 8η επαφή να ενεργοποιείται και να παρουσιάζει το σήμα από τη είσοδο που την ενεργοποίησε. Αυτή η λειτουργία είναι στις προδιαγραφές και θα έπρεπε να γίνεται σε όλες αλλά πολύ λίγες το κάνουν, δυστυχώς.

Απο οτι διαβασα πρεπει να βαλεις ταφ αυτα ειναι μπακαλικα πράγματα.
Η ποιοτική και ορθή λειτουργία γίνεται με τη χρήση ταυ. Η «μπακαλίστικη» είναι η χρήση του Loop.

Αν καταλαβα καλα η θεση loop ειναι να συνδεσεις αλλη τηλεοραση ποιο κατω και οχι την ιδια οπως εχει το manual στο σχεδιο συνδεσμολογίας.
και η μονη λύση ειναι το ταβ

Πηρα σημερα απαντηση απο την εταιρεια που λέει
Καλημερα σας
Οχι δεν ειναι προβλημα του δεκτη.Δυστηχως λογω υποχρεωσης απο την Ευρωπαικη ενωση για λογους οικονομιας και οικολογιας θα πρεπει να
εχει ο δεκτης αμυδρη καταναλωση ρευματος σε κατασταση αναμονης και επειδη ο δεκτης εχει και ενσωματωμενο ενισχυτη στο tuner του δε μπορει να βγαλει εξοδο RF.
Βαλτε απλα ενα διακλαδωτη (ταφ) και δωστε ξεχωριστο καλωδιο στο δεκτη και ξεχωριστο στην τηλεοραση και θα ειστε μια χαρα.

--
Με εκτίμηση,

Βασίλης

Edision Hellas ΕΠΕ
Τηλ: 23920 66070
Fax: 23920 66151
Φαρμακέϊκα, Νεο Ρύσιο Θες/νίκης / Τ.Θ. 7212 / Τ.Κ. 57001
Email: [email protected]
URL: http://www.edision.gr
Η απαντηση δεν με πειθει προσωπικά εμένα γιατι δυστυχως ειναι κατασκευαστικο λάθος και δεν μπορει να κάνει by-pass την εισοδο RF και να την δωσει στην εξοδο Loop.Τώρα πρεπει να εχεις ανοιχτό τον δέκτη που παλι δεν βγαζει το σωστό level out και εχει χιονια η εικονα οποτε η μονη λυση για τον συγκεκριμένο δέκτη ειναι να βάλεις διακλαδωτη στην εισοδο και να παρει απευθειας η τηλεοραση RF IN.

Εχω ενα πρόβλημα με μια τηλεοραση philips οταν συνδεεται με το scart μετα απο λιγο χανει την εισοδο AV του δεκτη και γυρίζει στα αναλογικά κανάλια μονη της.Αν επιλέξεις παλι AV εισοδο δουλευει λιγο και παλι τα ιδια.Δοκιμασα και δευτερο διαφορετικό δέκτη αλλα παλι τα ιδια.Δεν ξερω αν γνωρίζει καποιος πως λυνεται αυτο το μπέρδεμα τωρα.