Edision mini-triton

Re: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Γίνομαι κουραστικός με τις πολλές ερωτήσεις αλλά προσπαθώ να βγάλω άκρη! Και εδώ λοιπόν κάποιες απορίες καθώς μέσα σε 2-3 μέρες πρέπει να έχω καταλήξει (μέχρι τις 20/7 εκτός από την αγορά πρέπει να γίνει η εκπάιδευση συζύγου και γονέων).

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου σαν player.

1) ταχύτητα εναλλαγής καναλιών? Κάποιο σκάλωμα σαν τους Κρύπτο?
2) σταθερότητα λειτουργίας και παγώματα? Συχνά, απίθανα?
3) βγάζει σήμα και στυο σκάρτ και στο rf-out ταυτόχρονα ή μόνο στο ένα όταν έχουμε δύο συσκευές συνδεδεμένες (με ενδιαφέρει να παίζει η τιβι με το αρεφ αουτ αλλά ταυτόχρονα να στέλνει το σήμα και σε βίντεο με το σκαρτ).
4) το τηλεχειρηστήριο πιάνει καλά η θέλει "σημάδι"?

O φίλος ρωτάει για τον sd ή για τον hd?

Last edited by a moderator:

Για τον SD ρωτάω στο παραπάνω ποστ. Ο HD δυστυχώς δεν έχει RF out.
Mιας και τον ανάφερες, γρηγορότερο ζάπινγκ ο SD ή ο HD?

Για τον sd δεν ξέρω, τον hd που τεστάρισα, στα digea κάτι λιγότερο από 2sec και για τα καναλια της ΕΡΤ στο δευτερόλεπτο...

Απάντηση: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Δεν εχω καταλαβει κατι σχετικα μ αυτον τον δεκτη. Ειναι ο μονος δεκτης που μπορει να συνδεθει σε τηλεοραση με μοναδικη θυρα αυτη της κεραιας(RFout). Αρα δε χρειαζεται να επιλεχθει το "καναλι" scart. Σημαινει ομως οτι η τηλεοραση θα μπορει να ανοιγει και να κλεινει απο το τ/κ του edision;

Σήμερα πήρα και εγώ 2 τμχ από τον SD. To ένα κυρίως για το RF-OUT και το δεύτερο απλά για να είναι ... ίδιος σε όλα για τη δεύτερη τηλεόραση της μάνας μου. Ελπίζω η εκπαίδευση να είναι εύκολη και ακόμη περισσότερο ελπίζω να είναι εύκολος στην εγγραφή για να παροπλίσω το αθάνατο video. Από αύριο ξεκινάω τις εγκαταστάσεις και ο θεός βοηθός. Με προσέλκυσαν το (τουλάχιστον οπτικά) καλό Τ/Χ (του περιβόητου Lifeview είναι για τα πανηγύρια), το πρόσφατο firmware αλλά και η πενταετής εγγύηση. Επίσης γουστάρω (άσχετο) που το σπρώχνουν από τα μικρά μαγαζιά γιατί πρέπει να ζήσουν και αυτά και όχι μόνο οι μεγάλοι καρχαρίες.

Mερικές ερωτήσεις:

- γράφεις ένα κανάλι. Μπορείς να δεις άλλο από το ίδιο μπουκέτο? Mega & Ant1 είναι στο ίδιο μπουκέτο?
- τι μεγέθους αρχεία δημιουργεί κατά την εγγραφή. Π.χ. για 1 ώρα εγγραφής πόσα ΜΒ περίπου?
- τον έχει στηρίξει κανένας στο πλάι? Ανεβάζει πιο πολύ θερμοκρασία? Γενικά, ζεσταίνεται αρκετά?

Σχετικά με το πρώτο, μπορείς να δεις άλλο κανάλι από την ίδια συχνότητα. Mega και ant1 είναι σε διαφορετικές συχνότητες.

...
- γράφεις ένα κανάλι. Μπορείς να δεις άλλο από το ίδιο μπουκέτο? Mega & Ant1 είναι στο ίδιο μπουκέτο?
- τι μεγέθους αρχεία δημιουργεί κατά την εγγραφή. Π.χ. για 1 ώρα εγγραφής πόσα ΜΒ περίπου?...

Για το πρώτο σου απάντησε ο Σεραφείμ...
Για το δεύτερο σε εγγραφή δύο ωρών που έκανα στον HD (το ίδιο είναι ούτως ή άλλως sd κανάλι έγραψα) έβγαλε στις 2 ώρες και 2min, 3,94 GB, οπότε για μία ώρα λίγο κάτω από τα 2gb...

Σας ευχαριστώ και τους δύο. Μεγάλα αρχεία βγάζουν πάντως. Έχετε δοκιμάσει 32άρι στικάκι? Το διαβάζει η μήπως έχει κάποιο όριο στο μέγεθος (νέα έξοδα μυρίζομαι)?

Απάντηση: Re: EDISION MINI-TRITON MPEG4

- τι μεγέθους αρχεία δημιουργεί κατά την εγγραφή. Π.χ. για 1 ώρα εγγραφής πόσα ΜΒ περίπου?
- τον έχει στηρίξει κανένας στο πλάι? Ανεβάζει πιο πολύ θερμοκρασία? Γενικά, ζεσταίνεται αρκετά?

Δεν θυμάμαι αριθμούς, αλλά αν επιλέξεις PS αντί TS μορφή εγγραφής, είναι μικρότερο το μέγεθος των αρχείων.

Τον είχα στηριγμένο στο πλάι, με το τροφοδοτικό την κάτω μεριά ώστε να είναι χαμηλά το κέντρο βάρους. Δεν είχε υψηλή θερμοκρασία.

Τελικα ξερουμε τι προσφερει η καινουρια αναβαθμιση του;
Όχι... Νομίζω βελτιωμένους υπότιτλους και κατανάλωση, κρίνοντας από κλώνο του (με άλλο τηλ/ριο) στο εξωτερικό.

Last edited:

Μεγάλα αρχεία βγάζουν πάντως.
Οι περισσότεροι δέκτες τέτοια αρχεία γράφουν. Και οι 3 δέκτες μου με διαφορετικό επεξεργαστή ο καθένας φτιάχνουν αρχεία περίπου 2 GB την ώρα.
Άσχετο, αλλά μιά που το ανέφερες φίλε talos, ο 210AD μου που έχει επιλογή για αρχεία .ts και .ps, και στις δύο επιλογές γράφει μόνο αρχεία .ts.

Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά οι Edision σε MPEG4 κανάλια γράφουν πάντα TS ανεξάρτητα από το τι επιλογή υπάρχει μέσα στο μενού.

Τον έστησα τον έναν και οι πρώτες εντυπωσεις είναι αρκετά καλές.

1) Ποιοτική κατασκευή που δείχνει στιβαρή και μεταλλικό περίβλημα. Έχει νάιλον κάλυμμα και στο μέταλο και στο πλαστικό μπροστά από το λαμπάκι και το μάτι.
2) Το Τ/Χ και δείχνει ποιοτικό και πιάνει καλά. Τα πατήματα είναι σαφή και έχει καλές αποστάσεις. Καμία σχέση με το βάσανο του Lifeview.
3) Η αναβάθμιση στο νέο F/W έγινε ταχύτατα και απροβλημάτιστα.
4) Η αναζήτηση των καναλιών επίσης γίνεται πολύ γρήγορα. Ούτε 1.5 λεπτό.
5) Το μενού είναι λογικά δομημένο και πλήρες (μου φάνηκε). Απλά τα γραφικά του μενού είναι λίγο πιξελιασμένα. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο αλλά το αναφέρω.
6) Το ζάπινγκ είναι θα έλεγα σχετικά γρήγορο. Σαφώς πιο γρήγορο από τον γέρο Crystal Audio CDVB-HD αλλά όχι τόσο γρήγορο όσο σε μια crt παλιά. Δεν ενοχλεί όμως σίγουρα.
7) Η εικόνα δείχνει καλή (η σύνδεση έγινε με φθηνό σκάρτ) και διαυγής. Δυστυχώς δεν πιάνει το ERT HD ... (το ξέρω ότι είναι SD, κρυαστεία βραδυνά!).

Προς το παρόν δείχνει ένα καλό μηχάνημα για τα λεφτά του. Και τα 5 χρόνια εγγύηση είναι μεγάλο μπόνους (εφόσον ισχύουν και στην πράξη βέβαια γιατί σε 3-4-5 χρόνια ποιος ζει ποιος πεθαίνει).

Απάντηση: Re: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Οι περισσότεροι δέκτες τέτοια αρχεία γράφουν. Και οι 3 δέκτες μου με διαφορετικό επεξεργαστή ο καθένας φτιάχνουν αρχεία περίπου 2 GB την ώρα.
Άσχετο, αλλά μιά που το ανέφερες φίλε talos, ο 210AD μου που έχει επιλογή για αρχεία .ts και .ps, και στις δύο επιλογές γράφει μόνο αρχεία .ts.
Ίσως να γράφει σε PS μόνο αν είναι MPEG2 το σήμα. Νομίζω κάτι τέτοιο είχα διαβάσει κάπου.
Θα έχω έναν δέκτη με ALi την επόμενη εβδομάδα και θα κάνω δοκιμές.

Έχω μπερδευτεί λίγο...

Υπάρχει στην αγορά ο

Edision Argus Triton SD MPEG4
(3 χρόνια εγγύηση, DVB-T / DVB-T2 (MPEG4), PVR (Εγγραφή σε HDD/USB), Συνδεσιμότητα: 2xSCART, Composite Video, Analog Audio, Digital Audio Out (Coaxial), USB, RS-232, RF In/Out, Loop Out )

και ο

Edision Argus Mini Triton SD MPEG4
(5 χρόνια εγγύηση, DVB-T / DVB-T2 (MPEG4), PVR (Εγγραφή σε HDD/USB), Συνδεσιμότητα: SCART, Digital Audio Out (Coaxial), RF In/Out, Loop Out )

Οι διαφορές είναι στη συνδεσιμότητα (2ο SCART, Composite Video, Analog Audio, USB, RS-232) και στην εγγύηση με τη Mini έκδοση να έχει 2 χρόνια περισσότερα από την πλούσια έκδοση.

Δεν είναι καλύτερος ο πιο πλούσιος σε συνδεσιμότητα αποκωδικοποιητής και ας έχει 2 χρόνια εγγύησης λιγότερα (και τα 3 χρόνια άλλωστε μια χαρά είναι) και 10 ευρώ μεγαλύτερο κόστος;

Και εγώ πολύ πρόσφατα που πήρα Edision, πήρα τον +HD γιατί δεν ήθελα SD.
Για SD δεν είχα δώσει σημασία ούτε και παλιότερα, οπότε και εγώ δεν ξέρω.
Λογικά θα είναι πιο παλιό μοντέλο αφού έχει 3 χρόνια εγγύηση.
Δεν έχω κάνει σύγκριση για το τι παραπάνω ή λιγότερο έχει στα χαρακτηριστικά του.
Επίσης δεν ξέρω αν κυκλοφορεί ακόμα.

Re: Απάντηση: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Έχει δοκιμάσει κανείς να συνδέσει παραπάνω από 1 τηλεοράσεις στο RF-out (όχι στο loop through);

Βλέπεις κάποιο πρόβλημα? Με ένα Splitter λογικά θα παίρνουν και οι δύο TV εικόνα.