ΕΕΕΕΕΕΦΤΑΣΕ !!!! CANON 400D !!!!!!!!!!!!

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει γίνει καθόλου ντόρος από τη μεριά σας για το εκπληκτικό, κατά τη γνώμη μου, γεγονώς ότι επιτέλους και η CANON ξεπέρασε (ή πλήρωσε) τις πατέντες και έβγαλε μηχανή που να διώχνει τη σκόνη...

Εκεί που πιστεύαμε όλοι πως αυτό θα έμενε για καιρό μια αποκλειστικότητα τις OLYMPUS έρχεται η CANON και μας εκπλήσει ευχάριστα και αυτό είναι μόνο η αρχή. Η μηχανή θα δοκιμαστεί, θα βγουν τα ελαττώματά της και εν καιρό θα αντικατασταθούν,πιστεύω, όλα τα μοντέλα με μοντέλα anti dust. Ποιός δεν επιθυμεί να έχει μια μηχανή στα χέρια του στην οποία να μπορεί να αλλάζει φακούς ανά πάσα στιγμή...;!! Αυτό δεν ήταν άλλωστε και το μεγαλύτερο μειονέκτημα των D-SLR;

Πάντως όσες γνώμες έχω πάρει από χρήστες OLYMPUS είναι κάτι παραπάνω από ενθαρυντικές ως προς την ευκολία στην αλλαγή φακών χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ προσοχή για τη σκόνη.

Επιπλέον το σύστημα της CANON για την αφαίρεση της σκόνης μοιάζει από μόνο του αρκετά καινοτόμο, βλέπε τρίπτυχο: reduce-repel-remove. Στην πράξη βέβαια θα φανεί το πόσο καλά δουλεύει και το αν κόβει στοπ ή ευκρίνεια.

Πάντως πιστεύω πως δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι πιο επαναστατικό από την CANON και μάλιστα τόσο γρήγορα μετά την ανακοίνωση της 30D.

Σκεφτείτε ακόμα πως έτσι ανοίγει το δρόμο για αγορά καινούργιων φακών από ανθρώπους που απεχθάνονται τη σκόνη στις φωτογραφίες και επομένως την επαναλαμβανόμενη αλλαγή φακών (ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους).

Τέλος, δεν υποστηρίζω πως η 400D είναι η μηχανή που όλοι πρέπει να πάρουμε, κάθε άλλο. Σίγουρα όμως έχει ανοίξει το δρόμο για το επόμενό μας φωτογραφικό σώμα CANON...

ένα πεντάπρισμα δεν μπορούσε να βάλει?

Προσωπικώς με τη σκόνη δεν είχα πρόβλημα.... Και ούτε το σκεφτόμουν για να μην αγοράζω ή να μην αλλάζω φακούς (εντάξει εννοείται η αλλαγή γίνεται γρήγορα και προσεκτικά). Έχω 5 φακούς (6 εάν προσθέσεις και τον παροπλισμένο φακό του κιτ) και με εξαίρεση έναν ...εξωτικό μάκρο (MP-E 65) που σπανίως χρησιμοποιώ, τους υπόλοιπους 4 τους εναλλάσω τακτικότατα). Εννοείται καλοδεχούμενη η προσθήκη του antidust. Δεν ήταν βεβαίως προνόμιο μόνο των Olympus, το έχει και η Sony α100. Ίσως η canon (η οποία προφανώς δούλευε το σύστημα καιρό, δεν γίνονται αυτά μέσα σε 1-2 μήνες) βρήκε την ευκαιρία να το προσθέσει στα γρήγορα για να είναι μέσα στον ανταγωνισμό.

Εάν ήταν να επιλέξω τομείς αναβάθμισης πάντως, θα έδινα προτεραιότητα στο σκόπευτρο (είναι πρακτικώς αδύνατον να εστιάσεις χειροκίνητα με κάποια ακρίβεια) και στο σύστημα εστίασης (με τους φθηνότερους φακούς ζορίζεται). Βεβαίως για την canon είναι πολύ φθηνότερο να βάλει αισθητήρα 10mp, με τον οποίο κερδίζει τη μεγαλύτερη μερίδα του (pixel-hungry) αγοραστικού κοινού. Προσωπικώς όταν θελήσω περισσότερα πίξελς, μάλλον θα στραφώ σε full frame. Όταν φθηνήνουν εννοείται οι μηχανές που το προσφέρουν.

Γιώργος Χατζηδάκης said:
Kai εγώ συμφωνώ μαζι σου, το κακο ειναι οτι δεν ειμαι πολύ σιγουρος για το μέλλον των μικρων σχετικά εταιρειών οταν οι κολοσσοι χώνονται παντου ==>> λιγοτερος ανταγωνισμος και συγκεντρωση ==>> χειροτερες τιμες και ποιότητα

Ελπιζω η SONY να μην καταπιεί και την Olympus ...

Ναι και εγώ το ελπίζω αλλα με τον ρυθμό που ακολουθούν εταιρείες σαν τι Sony ποτε δεν ξέρεις.
Όταν ο αισθητήρας τις D200 είναι φτιαγμένος από την Sony τι να πεις...?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΕΕΕΕΕΦΤΑΣΕ !!!! CANON 400D !!!!!!!!!!!!

Μπελλος Ευαγγελος said:
δεν χρειαζεται ......

οταν περνεις αυτο που θες και με ζενιτ τοτε τι τις θες τις αλλαγες ;;;;;;;

ισα ισα η μηχανη σου ειναι εξαιρετικη !!!!:music-smiley-005:

Εδώ είναι το θέμα ότι δυστυχώς δεν περνώ αυτό που θέλω, γίαυτό σκέφτομαι και την αλλαγή.
Και νομίζω πως η D70 πρέπει να είναι η χειρότερη ψηφιακή αυτή την στιγμή, είτε έχεις τους αριστους φακούς τις Nikon είτε όχι.
Ειδικά για μένα που θέλω ένα συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας δεν κάνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΕΕΕΕΕΦΤΑΣΕ !!!! CANON 400D !!!!!!!!!!!!

Κώνσταντινος Μυλωνάς said:
Εδώ είναι το θέμα ότι δυστυχώς δεν περνώ αυτό που θέλω, γίαυτό σκέφτομαι και την αλλαγή.
Και νομίζω πως η D70 πρέπει να είναι η χειρότερη ψηφιακή αυτή την στιγμή, είτε έχεις τους αριστους φακούς τις Nikon είτε όχι.
Ειδικά για μένα που θέλω ένα συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας δεν κάνει.

μηπως θελεις φωτος υπερυθρες ;;;;;;;;; αν ναι τοτε μονο Σωμα ΝΙΚΟΝ !!!!!!!!

η ΚΑΝΟΝ δεν νομιζω να ειναι καλη επιλογη για υπερυθρες .....-bye- -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΕΕΕΕΕΦΤΑΣΕ !!!! CANON 400D !!!!!!!!!!

Μπελλος Ευαγγελος said:

Όχι Βαγγέλη δεν έχω υπόψιν μου την υπέρυθρη φωτογραφια.
Ότι είδες στην γκαλερί στο περίπου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΕΕΕΕΕΦΤΑΣΕ !!!! CANON 400D !!!!!!!!!!!!

Μπελλος Ευαγγελος said:

Ο Αμερικανος, που γραφω σε αλλο σημειο, εχει καποιον, που μετατρεπει μηχανες, να τραβανε υπερυθρες
Αν θελετε, σας βαζω καποιο link.

Θοδωρος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΕΕΕΕΕΦΤΑΣΕ !!!! CANON 400D !!!!!!!!!!

Κώνσταντινος Μυλωνάς said:
Όχι Βαγγέλη δεν έχω υπόψιν μου την υπέρυθρη φωτογραφια.
Ότι είδες στην γκαλερί στο περίπου.

χαλια η μηχανη σου , πουλα τη να γλυτωσεις.
και αμα κανεις και καλη τιμη (δηλαδη τι καλη , αφου ειναι χρεπυ) μπορει να κανω την καρδια μου πετρα και να σε βοηθησω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΕΕΕΕΕΦΤΑΣΕ !!!! CANON 400D

πανκροκ said:
και αμα κανεις και καλη τιμη (δηλαδη τι καλη , αφου ειναι χρεπυ) μπορει να κανω την καρδια μου πετρα και να σε βοηθησω...

μα τι ευγενεια ........ τσ τσ τσ :music-smiley-005: :music-smiley-005: :ernaehrung004: :award: :award:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΕΕΕΕΕΦΤΑΣΕ !!!! CANON 4

πανκροκ said:

Εάν δίνεις 700 ευρουδελια για μια D70+Nikon18-70/3.5-4.5ED-DX+Sigma70-300/4-5.6Apo Macro. Είναι δικά σου.
Και μιας και προσφέρθηκες θα σου δώσω και δωράκι ένα πολωτικό της Cokin αξιας 45 .
Πω-πω αγγελια το καναμε.

Παιδια ειναι παναλαφρη και ωραια. Ειδικα με τον φακο του κιτ ειναι πουπουλο, τυφλα να χουν οι προσουμερ. Ωραια και η οθονη, απιστευτη και η ησυχια του κλειστρου. Δεν εκανα κανενα συγκριτικο στην ποιοτητα εικονας με την 20d, την αλλη φορα ισως.
Παντως αν αγοραζα τωρα μηχανη θα επαιρνα αυτην.

Γιαννης Κουνιος said:
Παιδια ειναι παναλαφρη και ωραια. Ειδικα με τον φακο του κιτ ειναι πουπουλο, τυφλα να χουν οι προσουμερ. Ωραια και η οθονη, απιστευτη και η ησυχια του κλειστρου. Δεν εκανα κανενα συγκριτικο στην ποιοτητα εικονας με την 20d, την αλλη φορα ισως.
Παντως αν αγοραζα τωρα μηχανη θα επαιρνα αυτην.

Συμφωνω αλλά πολυ πανάλαφρη..... για βάλτε κανά φακό σοβαρό επάνω και προσπαθήστε να την κουμαντάρετε.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Συμφωνω αλλά πολυ πανάλαφρη..... για βάλτε κανά φακό σοβαρό επάνω και προσπαθήστε να την κουμαντάρετε.
Σ αυτο μπορει να χεις δικιο. Με τον επισης παναλαφρο φακο του κιτ τη δοκιμαζα. Με τους βαρεις φακους δε θα ισορροπει καλα. Επισης δε χωρα καλα και τα δαχτυλα στο κρατημα αλλα μην τα θελουμε και ολα...

Γενικά απ' ότι έχω καταλάβει προορίζεται γι αυτούς που δεν θέλουν των όγκο των μεγάλων slr , δεν έχουν ανησυχίες για φακούς κλπ αλλά θέλουν καλύτερη ποιότητα φωτογραφιών από αυτή των compact μηχανών.

Re: Απάντηση: ΕΕΕΕΕΕΦΤΑΣΕ !!!! CANON 400D !!!!!!!!!!!!

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Γενικά απ' ότι έχω καταλάβει προορίζεται γι αυτούς που δεν θέλουν των όγκο των μεγάλων slr , δεν έχουν ανησυχίες για φακούς κλπ αλλά θέλουν καλύτερη ποιότητα φωτογραφιών από αυτή των compact μηχανών.

Τάσο είναι κάτι παραπάνω από αυτό!!!:Banane0:

Το μόνο μειονέκτιμα που έχω βρεί είναι ότι όποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά πρέπει να πάρει το grip οπωσδήποτε γιατί με το να περισσεύουν 2 δάχτυλα δέν γίνεται δουλειά.

Για φακούς δέν αναφέρω ΕΝΝΟΕΙΤΕ!!!!

Κατά τα άλλα συμφωνώ και επαυξάνω στα προτερρήματα της νέας EOS και επιφυλάσομε για πόστ με φωτό αργότερα....

***υστ.Μόλις συνηδιτοποίησα ότι είμαι το Μέλος νούμερο 2 και αυτό είναι το πρώτο μου πόστ!!!!!Καλή αρχή!!!!

Last edited:
Re: Απάντηση: ΕΕΕΕΕΕΦΤΑΣΕ !!!! CANON 400D !!!!!!!!!!!!

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:

Τάσο (συνονόματος)

η ποιότητα (καμία απολύτως σχέση βέβαια με κόμπακτ) δεν είναι το σκαλοπάτι που χωρίζει με την αμέσως ανώτερη κατηγορία των slr, καθώς η ποιότητα είναι πρωτίστως θέμα αισθητήρα και ο αισθητήρας 350 και 20-30D είναι πρακτικά ο ίδιος. Στην 400D είναι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ακόμη ανώτερος. Στην απόδοση (φωτομέτρηση, ακρίβεια και ταχύτητα εστίασης, φωτογράφηση ριπής) και στην ποιότητα της όλης κατασκευής διαφέρουν. Πιστεύεις ότι μπορείς να ξεχωρίσεις εύκολα φωτογραφίες από 350 και 30D?

EOS 400D

Μιάς και ο φίλος Νίκος το ζήτησε στο άλλο θέμα για την EOS 400D βάζω εδώ κάποιες φωτό για να τις σχολιάσετε καθώς και να δείτε τί δυνατότητες έχει το νέο όπλο της Canon ακόμα και άν το χειρίζεται ένας άσχετος σε DSLR όπως εγώ.....

Hemidactilus Turcicus (το γνωστό μας Σαμιαμίδι)

Hemidactilus%20Turcicus_a.jpg

Hemidactilus%20Turcicus_b.jpg

Οι φωτό είναι από την πρώτη μέρα που την πήρα....πιστεύω πως έχω βελτιωθεί λιγάκι....

*υστ.Πιστεύω πως εδώ (Avclub) οι φωτό μου θα βρούν ανταπόκριση γιατί σε γνωστό φόρουμ φωτογραφίας που τις έχω βάλει εδώ και καιρό μάλλον δέν απαντούν σε αρχάριους....... :devil-smiley-029: